Inlägg

Inlägg som PappyOdaniel har skrivit i forumet
Av PappyOdaniel

METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN Kod för 250kr

Hej!

Jag säljer mitt andra exemplar av METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN.

Fick koden efter ett grafikkort köp.

Skicka pengarna gärna via Swish.

Ingen budgivning utan sätter priset på 250kr.

Så här aktiverar du spelet:

Besök https://redeem.geforce.com/

Välj land
Fyll i din kod och födelsedata
Fyll i uppgifterna på skärmen och acceptera
Nvidia kommer nu e-posta all information om när du kan ladda hem spelet och hur man går tillväga.
Spelet laddas sedan hem via Steam, (http://store.steampowered.com/?l=swedish) man behöver ett konto där.
Har man inte ett konto där så skapar man enkelt ett, instruktioner om hur man gör detta står på skärmen under förloppet på engelska eftersom det är en engelsk kampanj.

Läs hela annonsen här

Av PappyOdaniel

Jag har själv kört punkbustern manuellt när den har dummat sig precis som din gör. Så testa och uppdatera det. Och det är inget skumt med den sidan för det är punkbuster egen hemsida och och jag själv laddat ner från den så jag förstår inte varför du tycker den är skum

Av PappyOdaniel

Testa och ladda ner punkbuster manuell installation och kör det.
http://www.evenbalance.com/?page=pbsetup.php

Punkbuster brukar dumma sig så detta kan hjälpa

Av PappyOdaniel

Överspänning/Strömspikar Fractal Design R3 Newton 1000w

Hej!
För 6 månader sen så hade jag ett Fractal Design R2 1000w och det fungerade i ett halv år. Jag satt och spelade och sen stängde datorn ner sig och startade upp igen. Förstod först inte var det var. Men efter ett tag när jag felsökte datorn så förstod jag att var det PSU:n. Jag kunde köra med ett grafikkort igång men när jag belastade nätaggregatet med mitt andra grafikkort så dog den igen.

Jag tog mitt gamla 850w Corsair och testade med det för att se att det inte var fel på grafikkorten. Men det var det inte. Mitt Corsair 850w klarade det galant.

Så jag fick ett nytt nätaggregat hemskickat till mig. Ett Fractal Design R3 Newton 1000w. Det höll nu i 6 månader och nu började problemet igen. Samma bekymmer som innan, och jag vet att det är nätaggregatet som är sönder igen. Jag har stresstestat datorn som innan och den klarar inte av att driva datorn med två grafikkort.

Så jag kollade om detta hade överspänningsskydd men det hade det inte verkar det som. Så jag undrar kan det vara det att det är överspänning?

Mvh Stoffe

Av PappyOdaniel
Skrivet av Orici:

Tråkigt att det inte blev så bra som tänkt men GTX780 Ti är fortfarande det snabbaste kortet (single core).

Inte länge till förhoppningsvis

http://www.nordichardware.se/Grafik/amd-planerar-att-kontra-g...

Av PappyOdaniel

Jag böjde tillbaka mina med hjälp av en stift penna och förstorings glas . Det var riktigt pilligt men det gick och nu funkar det kanon. Jag Kunde inte överklocka min CPU riktigt och fick bsod på grund av böjda pins.

Annars kan du lämna in den till en som reparerar smycken eller klockor. De har grejer för att kunna pilla tillbaka pinnarna på rätt plats. Ska du böja tillbaka dem själv så se till att ta din tid, för det tog en timme för mig så ska du se att det går bra

Av PappyOdaniel
Skrivet av Lan:

*uppdaterade trådtiteln*

Hej TS,

Du får gärna skriva trådtitlar med lite mer information i fortsättningen, det hjälper dig att få bra svar men det berikar också forumet så att folk som undrar samma sak (det är inte lite som frågar om datorköp) kan dra nytta av din tråd.

Övriga, väldigt bra svarat, helt rätt! Ni får allesammans (kanske någon som kunde var mer utförlig) väl godkänt för bra och kompetent bemötande, precis så vill vi ha det!

Tack själv för att ni finns och ger oss möjligheten att samlas på denna sajt och sprida våra datorkunskaper vidare

Av PappyOdaniel

Jadå. Visst är den bra. Det är ihop plock

Men de två förslagen ovanför är helt klart bättre alternativ såsom Oliver91 http://www.inet.se/kundvagn/visa/6695441/2014-04-22 och Tommybellan http://www.inet.se/kundvagn/visa/6695444/2014-04-22 länkade.

De kommer att klara BF4 på Ultra (Bara du inte kör på AA 16x). Sen beror det dock på om du kör på en 60hz eller en 120hz skärm också. Ska du ständigt köra till exempel BF4 i 120hz så måste du köra två grafikkort för att ständigt ligga på 120fps. Men har du en 60hz så räcket det gott och väl med ett Geforce 780 eller ett R9 290/290x :D.

Av PappyOdaniel

Säger bara en sak, UNDVIK märkes datorer när det gäller stationära datorer. Det är budget och skit rent ut sagt.

Bärbart är man tvungen att köpa märkes.

Det bästa är om du bygger en själv, om du har kunskapen dock. Annars köper du en av Dustinhome färdigbyggda datorer. Komplett har också färdigbyggda datorer.

På Inet så kan du själv välja delar och låta dem bygga den åt dig, eller så kontaktar du dem och förklarar vilka behov du har av en dator så fixar dem det till dig.

Av PappyOdaniel

Följ denna guide. Jag vet inte vilken inställning du har glömt men det är bara till att följa denna guide.
http://rog.asus.com/51092012/overclocking/overclocking-using-...

Jag har exakt likadant Moderkort och CPU som du har och jag kör offset OC som gör så att CPU kan gå upp i 4.4 GHz i load och sen går ner i viloläge.

Jag har min Offset på -0.35 ungefär. Men det är från CPU till CPU. Alla klarar inte av att klocka lika bra.

Av PappyOdaniel
Av PappyOdaniel

Datorn stängs av när jag kör BF4

Hej!
Tänkte kolla om fler har fått detta problem.

För 4 dagar sen så spelade jag BF4 och helst plötsligt så stängdes datorn av. Den bara dog utan några helst indikeringar om att den skulle stängas av. Jag trodde att det var Windows Update som startade om datorn.

Så testade spelet igen, spelade några timmar sen slocknade datorn igen. Jag misstänker att det är något med BF4 eller något med de nya BETA drivrutinerna till AMD korten.

Datorn stängdes av igår också.

Jag vet att datorn stängs av när ett grafikkort eller en processor blir överhettad men min dator är väl kyld så det har inget med det att göra. Varmaste kärnan i processorn blir 65c och GPU1 80c GPU2 70c.

Kan vara PSU som håller på att fallera, men detta problem uppstår bara när jag kör BF4.

Jag har googlat det och jag är inte ensam om detta bekymmer. Jag har spelat BF4 sen release och detta uppstod nu efter BF4 uppdateringar och de nya drivrutinerna.

Är det någon som har en lösning?

Mvh Christoffer

Av PappyOdaniel
Skrivet av Macke252:

Hur justerar man cpu fläkten och vad ska jag använda för att ta bort kylpastan?:D

Du gör det i BIOS eller ett mjukvaruprogram. Jag kör själv med Asus Fan Expert.

Du tar bort kylpastan med T-röd eller annat dylikt. Torka väck det med kaffefilter och örontussar.

Av PappyOdaniel

Det vet jag inte om den är lika tyst, men jag hörde knappt CM 212 EVO fläkten på Fractal Design R4 burken. Så tyst är den.

Du kan själv justera fläkt hastigheten om du vill.

Det behövs dock inte.

Av PappyOdaniel

Köp en CM 212 EVO. Har själv slängt in den kylare i 3 burkar och för det priset så presterar den nästan lika bra som min Phantek som ligger på 600 kr.

Senaste burken jag installerade en 212 EVO var faktiskt en Fractal Design R4. Passade in riktigt fint i burken.

Mitt råd köp en CM 212 EVO. Du kommer inte bli missnöjd.

Av PappyOdaniel

Ett tips, kör ett tungdrivande spel där CPU:n och dina två R9 290 får jobba och ha Realtemp igång i bakgrunden för att kolla hur varm din CPU blir under tung belastning. Kör ungefär en halvtimme.

När jag kör Prime95 så blir min cpu ungefär 59 Grader varm vid den varmaste kärnan. Men under GPU belastning (BF4). så blir den ungefär 65-70 grader. Jag har ändå ritkigt bra kylning i datorn. Men detta är de exakta värden när datorn får jobba under tung belastning.

Av PappyOdaniel

Koppla det till grafikkortet via HDMI. Men jag kan säga dig att lyssna på musik via Hdmi är inte den bästa upplevelsen. Bättre att köra Optiskt om du vill lyssna på musik för att få det två -kanaligt.

Av PappyOdaniel

Kör du nexus mod manager? I så fall så kan det vara ordningen av modsen som gör det. Checka klippet, jag hade stor nytta av det eftersom jag kör ungefär 50 moddar.

http://www.youtube.com/watch?v=t6MxLBcSgkc

Av PappyOdaniel

Det här summerar BF4 rätt bra

Av PappyOdaniel
Skrivet av Gonjer:

Jag köpte BF4 14 november och för mig har spelet crashat två gånger under 27 timmars speltid.
Har du några speciella inställningar i user.cfg, ostabil klock på GPU, CPU och minne? Senaste drivrutinerna till allt, inklusive BIOS?
Windows version?

Detta har inget med hårdvara att göra eller med Windows. Det är spelet som är helt enkelt kasst programmerat.
Jag har stabila clocks, senaste drivrutinerna till allt.

Tycker detta är väldigt sorgligt att man inte kan släppa ett spel, speciellt efter en månad att det inte ska krascha jämnt och ständigt. Jag trodde att BF3 var buggat vid release.

Men detta, detta tar priset