Inlägg

Inlägg som Mattsingen har skrivit i forumet
Av Mattsingen

När man är en familj på 5 så är man väldigt glad för 100/100. Vi skulle inte klara oss med mindre vilket är ett problem när vi nu letar större boende. Det är långt ifrån alla platser som kan nå detta i södra förorterna till Stockholm.

Av Mattsingen
Skrivet av krisljungberg:

Jag kör inga DNS:er just nu utan låter dom erhållas automatiskt. Jag har fiber ja, glömde skriva det. Har kört direkt via uttaget och det händer ingenting, förutom på laptopen då där det fungerar perfekt. Just nu skiter jag i routern, är bara mån om att mitt Internet ska hoppa igång på stationära.

Hur kan det komma sig att min laptop fungerar? Är det bara för att den varit avstängd under och efter migreringen och därför blir det ingen konflikt? Jävla skit alltså, jag minns att jag hade strul med BBB förr i världen också när jag hade fiber via dom. Något om mac-adresser som var tvungna att resettas osv osv.

Hur ansluter laptopen, kabel eller WiFi?
Kör IPCONFIG från kommandoprompten från båda datorerna så att du ser om de ligger på samma IP-nät och vilken gateway de går via.
Prova och kör IPCONFIG /renew på den stationära och se om något ändras.

Av Mattsingen
Skrivet av TheWooz:

Jag letade fram mitt gamla nätagg och visst fan var det den sladden du länkade.. Oturligt nog finns den sladden ej på mitt nätaggregat men jag får tacka för den snabba hjälpen!

En adapter som denna funkar nog om du har en molex över: http://www.inet.se/produkt/8900043/grenkontakt-for-2st-fdd
Men den är inte snygg

Av Mattsingen
Skrivet av TomtensRen:

Hej!

Jag satt och spelade en stund nu på morgonen, spelade H1Z1 och rätt som det är så dör hela datorn.
Väntade 10-15 sekunder för att se om han skulle bota sig själv, men det gjorde den aldrig, så jag tryckte på power knappen för att starta upp den och knappt en sekund efter så dör han igen.

Så, antingen är det väl nätaggregatet som dött eller processorn, men är det någon som har varit med om något liknande?
Ska ta och leta fram ett gem och kolla om det är PSU som har dött.

Grabben råkade ut för liknande när han spelade på min nybyggda dator. Var en av RAM-stickorna som gått sönder efter tre dagar där allt verkade fungera.
Gör en systematisk felsökning så hittar du nog problemet. Det underlättar om man har andra datorer att låna delar av för att testa.

Av Mattsingen
Skrivet av Blixten_n1:

Tack för info. Dock är jag "på djupt vatten" med hårdvara, speciellt nätagg.

Det enda som krävs är att det ska hålla liv i i en förhållandevis gammal dator som kör Win7 där nätagget (FSP Group FSP350-60PN 350W) har gett sig.

Om jag krutar på och köper en för 500kr~, hur kan jag vara säker på att den passar de övriga (4-5~ år gamla) komponenterna?
Och nej, ingen ny dator kommer inköpas..

Nästan alla nätagg har följt formfaktorn ATX för hur de fästs i baksidan på chassit under ganska många år nu. Det som kan skilja mellan olika nätagg är längden (vissa är extra långa, men det brukar bara vara de kraftigaste som behöver det) och vilka anslutningar som finns. Alla har 20+4pin och minst en 4pin för CPU (många har en 4+4, några få har en hel 8pin vilket du bör akta dig för). Sedan har de en varierande uppsättning av Molex, SATA och PCI-e. Kolla över vad du behöver i din dator så du vet vilka du kan sortera bort.

Jag vet inte vad kvaliteten är på detta är, men FSP burkar inte vara usla: http://www.inet.se/produkt/6909507/fsp-400-60apn-bulk-400w-80...

Av Mattsingen

[ironi]Tur att de inte använder för mycket värmepasta[/ironi]

Av Mattsingen
Skrivet av SexyMcdass:

hej.
jag har skapat en minecraft server för mig och några kompisar. Men tyvär så laggar den så jag tänkte lägga till mer server ram.
Så jag har skapat ett textdocument och skrivit hur mycket ram jag vill andvända till servern. men då jag trycker på filen för att öppna servern så står det

"Det går inte att hitta filen C:\User\Mittnamn\Desktop\server\2GB RAM EXE.bat kontrollera att du angav rätt namn och försök igen."
(Jag döpte textfilen till 2GB RAM EXE.bat
jag har skrivit rätt namn och filerna ligger i samma mapp på skrivbordet

om det hjälper så har jag windows 8
java 8 64bit
och 16gb ram

Det är inte så att du har dolda extensions i windows och du sparade som textdokument i notepad. Det gör att du sparar filen som "2GB RAM EXE.bat.txt" se till att välja "alla filer (*.*)" innan du sparar som från notepad.

Av Mattsingen
Skrivet av Phyt0N:

Hoppas det är okej om jag lånar tråden då jag har exakt samma fråga som rubriken.
Jag funderar på att uppgradera min i7 860 (Gen 1) men vet inte om jag ska köpa 4690k eller 4790k.
Jag använder min dator till att spela och brukar ha en stream (twich) på andra skärmen men har har haft problem med fps och hög cpu användning. Jag har redan klockat min i7 till 3.4GHz (ungefär så högt man kan gå med luft kylning i första Gen).

Sitter därför och undrar om jag behöver 8 trådar(i7 4790k) eller om 4 kärnor(i5 4690K) räcker om jag skulle spela tex Arma 3 och ha stream på andra skärmen, vilket jag inte kan göra idag då jag får ~15 fps (utan stream har jag 30-40+ beroende på server). Har tänkt att spela GTA 5 på pc och vill även då ha en stream på andra skärmen.

TLDR: Räcker i5 4690k för Arma 3 / GTA V + stream 720-1080p på sekundära skärmen? Eller borde jag köpa en i7 4790k?
spec: i7 860@3,4GHz, GTX 770, 8GB ram

Vad som krävs för GTA V är nog bara Rockstar som kan svara på just nu...
Om jag inte har fel så kan ARMA hantera flera kärnor, men många av beräkningarna sker på en kärna så ju högre IPC och frekvens du har ju bättre är det och det är viktigare är flera kärnor.
En i5 kommer troligen att räcka för dig men fler och fler spel hanterar många kärnor så jag tror en i7 troligen håller något år extra om man inte vill uppgradera datorn så ofta.

Av Mattsingen
Skrivet av PeCe:

Det kan kanske vara en idé att köpa 2st 8GB-moduler istället för 4st 4GB-moduler, så kan du kanske köra dina gamla minnen tillsammans med de nya för 24GB totalt.

Om det är med Windows 7 Home Premium så kommer ändå bara 16GB användas (Windows 8 har inte lika snål begränsning), men jag skulle nog själv ta 2x8GB om alternativet inte är mycket billigare.

Av Mattsingen
Skrivet av mrqaffe:

Enligt märkningen är det troligen 15ohm.

Skulle dock tro att det är lättare att skaffa ett nytt minne än att leta reda på någon som kan leverera ett motstånd och inte hela förpackningar med 1000 eller 5000st.

elfa.se skulle vara den troligaste butiken i Sverige (vad jag känner till). Kan dock inte se att de har något som verkar matcha det motståndet och är rätt storlek (alla mått utom höjden). https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?pageNo=1&toc=199...

Av Mattsingen
Skrivet av Srkjell:

Hej, jag har en intel i7 2600k som mäter 3.4 ghz. Jag skulle vilja få upp den till närmare 4 men allt som räknas som förbättring är positivt. Överklockning tror jag inte att jag är redo för än då jag inte är särskilt insatt i överklockning och överhuvudtaget modifikation av datorer. Jag undrar om det finns vettiga program man kan lita på som mer eller mindre med några knapptryck kan få upp datorns hastighet...

Tack på förhand! (Y)

Så länge som du inte överhettar processorn, har du redan det program som krävs för att överklocka med något mer än ett par knapptryckningar. Om målet är ca 4,0GHz så kan det räcka att gå in i BIOS och öka multipeln för processorn från 3,6 till 4,0.
Du måste dock se till att det är stabilt vid belastning och att temperaturen inte blir för hög.

Av Mattsingen
Skrivet av Nevil:

Skulle naturligtvis lagt med bilder från cpuz, Glömde dom helt.. -.- Här e de iaf..

http://i.imgur.com/QczdQEl.jpg
http://i.imgur.com/zbkOLIq.jpg
http://i.imgur.com/NTVOt2K.jpg
http://i.imgur.com/08cWsfM.jpg
http://i.imgur.com/uZrNZpR.jpg

Angående hastigheter m.m, Om de står att de e 1600Mhz minnen på klisterlappen, Så borde de väl ändå gå o köra i 1600Mhz utan o behöva krångla manuellt med latenser och volt? allting står på auto, och XMP är aktiverat.. Mao ska de väl ändå gå på 1600Mhz i volten de e speccade för ?

Allting i msconfig är urbockat.. redan kollat det när ja googlat .. =/

Enda ja kan se e att modul 2 ska köras på 1.5v ist för 1.65.. Men de borde väl inte göra nån skillnad ? Kan 0.15v göra nån spec. skada på de minnet ? de har ju samma latenser allihopa..

Edit: Stänger ja däremot av XMP o ställer in 1600Mhz manuellt, Så bootar datorn o säger att de e nån inställning fel, O kör minnena på 1333Mhz.. :S

Det kan krångla med att du har tre olika typer av minnen i maskinen. Du måste se till att de går i 1,65V för att det ska funka (normalt ska det inte vara ett problem att köra ett 1,5V-minne på 1,65V) Latenserna ska vara samma för minnena enligt CPU-Z så det borde bara vara att se till att de står rätt.
Prova att sätt 1600MHz manuellt och se till att sätta spänning och latenser också.

Av Mattsingen

Vad är det du tänker köpa? Om inte jag är helt ute och cyklar så är 4670K en i5 processor och ger därför väldigt liten fördel i fåtrådade applikationer och är ett steg bakåt för de tillfällen då mer än fyra trådar används.
Jag antar att det du avsåg var 4770K som är en i7.
Du kommer inte att se ett gigantisk steg framåt från vad du har. Vid samma klockfrekvensen rör det sig om mellan 5-15%.
Tänk också på att du behöver byta moderkort. Om du inte får ett väldigt bra pris på en 4770K med moderkort så skulle jag titta på en 4790K och ett Z97-moderkort.

Av Mattsingen
Skrivet av lejon74:

Jo det ska vara alu chassi o skärm(jag gissade man skulle sätta de i ett element eller bordsben eller så hehe så fel man kan ha)

från 2x2GB till 2x4GB RAM är bytet.

Okey,, -hur kommer man in i bios isf? och vad ska ändra för inställningar och till vad isf???

Vänligen /Joakim.

Om du bara byter storlek på minnena ska inga inställningar behövas. Har man andra frekvenser eller latenser så behöver man ställa in så dessa.
Vilken knapp man trycker under uppstarten beror på vilken dator det är. Vanligast är att det är DEL, men på laptops kan det variera kraftigt även om någon F-tangent. Det brukar stå vid uppstart eller så får man hitta manualen.

Av Mattsingen
Skrivet av lejon74:

När man bytt RAM minnen under luckan, vad behöver man göra sen när man startar den, nån speciell av F-tangenterna man skall trycka på vid samsungs startskärm,? eller går den till en skärm automatiskt som man ska val i? eller är det bara starta datorn som vanligt och windows känner av bytet automatiskt så det fungerar direkt?

Det är en samsung laptop, win7 home premium 64bit, i5 processor, chipset Intel HM55

Sen undrar jag med vad jag skall fästa krokodilklämman till antistat ESD handledsremmen i?? När man jobbar med datorer och telefoner etc.
Vänligen/Joakim.

Och Önskar! ALLA! en god Jul/Nyår

Det beror på vad du bytt från och till. Eventuellt kan du behöva gå in i BIOS och ställa in rätt inställningar för de nya minnena.
Om du inte har metallchassi på datorn så brukar det finnas aluminiumskärmar klistrad mot skalet. Sätt klämman där.

Av Mattsingen

God Jul på er allihopa.

Av Mattsingen
Skrivet av __Larsson____:

Joo det är ett jävla monster te fläkt haha =P, går det att få upp den till 5 som lowngcawt skrev? =P haha Låter som det kommer plåga den lite hehe.

Läst igenom endel och det är många som skriver att 4,7 behövs för att kunna köra BF4 utan att det ska strypas.

Vilken klockfrekvens du kan få på just din processor kan ingen svara på utan att pröva att klocka den. Jag har inte sett eller läst om någon som inte lyckats få ur minst 4GHz ur en 2500K. Hur mycket högre du kommer beror på hur mycket du vågar höja spänningen och vilka temperaturer du får. Vissa kommer upp i 5GHz men de flesta gör det nog inte. Mer realistiskt är nog mellan 4,2 och 4,7GHz.

Av Mattsingen
Skrivet av Felek:

https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=nneYVOD2L8rOygOn7IHACw&url=http://en.m.wikipedia.org/wiki/LGA_1155&ved=0CDAQFjAA&usg=AFQjCNFYIpvhZw16JgSS580412LxGG_biQ

Om jag fattat detta rätt så har du chipset h77 och enligt wiki så kan man inte överklocka med den chipset raminnet. Rätta mig om jag har fel.

Enligt Asus så ska det fungera: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8H77-I/P8H77-I-D...

Det står dock en del kryptiska saker kring minnena: http://www.asus.com/Motherboards/P8H77I/specifications/
Allt över 1600MHz är beroende på den enskilda processorn samt att 2133MHz sätts till 2000MHz som default.

Av Mattsingen
Skrivet av Fluf:

Smutt lösning, var osäker på om PWMen styrde med ettor eller nollor eller helt enkelt vidden på signalen mellan upp och ner. Men enligt din beskrivning är det helt enkelt pulslängden på ettorna som styr logiken i en PWM fläkt?

Pulslängden... där av namnet Pulse Width Modulation.

Av Mattsingen
Skrivet av Zaic:

Testaded med mitt gammla grafikkort och det fungerade utmärkt. Får väl dra och lämna in mitt 780 på service och hålla tummarna då

Det kan vara så att PSU tagit skada så att den inte levererar full effekt. Om de inte hittar något fel på grafikkortet så bör du fundera på att byta nätagg innan det tar med sig fler komponenter.