Inlägg

Inlägg som xZaapz har skrivit i forumet
Av xZaapz
Skrivet av Kilgam:

Hmm okej jag brukar undvika att komprimera filerna tills efter de har varit i AE för att få minimal kvalitets förlust (dvs renderar t.o.m. till AVI från AE och sen komprimerar i ex Premiere pro).

ja.. det är ju det jag egentligen inte vill göra men nuså spelar det ingen direkt roll. Recordar ju endå med fraps och det blir bra kavlitét!

Av xZaapz
Skrivet av Kilgam:

Det beror ju helt på vad man gör. Han jobbar med okomprimerade avi. filer och tro mig: ibland räcker inte de specsen. Dock har jag givetvis ingen aning om vilken omfattning hans projekt är i men min dator i signatur har ibland problem med After Effects när jag gör större projekt.

jaja helt klart.. Dock så har jag inte crashat sedan jag bytte från cs5 till cs4 och att nu så kompressar jag filerna till mp4 (som funkar bäst i ae). Ändå tack för all hjälp!

Av xZaapz

tror att jag har hittat felet.. Jag stängde av USB3 i bios med tanke på att jag inte använder det endå och sen dess har datorn inte crashat

Av xZaapz
Skrivet av Kilgam:

Det där är inte särskilt tunga specs för att redigera många avi filer i t.ex. after effects kan jag säga dig.. Har du överklockat bör du se över det eftersom redigeringsprogram tenderar att vara mer känsliga. Sedan är det klokt att ha avi filerna på en separat hårddisk och inte samma som programmet är installerat på. Du bör även flytta platsen för temporära filer från programmet till en helt egen hårddisk.

Det ska ju klara av after effects utan problem.

Av xZaapz
Skrivet av Shimonu:

Börja med att klocka ner processorn till default igen. Det är väldigt onödigt att felsöka när du har överklockat och inte har stresstestat det ordentligt. Även om du har det så finns ingen garanti. Klocka ner och se om det fortfarande sker.

Jag resetade hela bios så allt är som från början.. Men nu som jag skrev uppstår USB problem? Jag har inte fått någon hard freez mer sen jag bytter till After Effects CS4 från CS5. Nu uppstår bara tråkiga problem som man blir grymt förbannad på! Är det moderkortet som krabbar?

Av xZaapz

nu har jag kört stresstest och det skedde ingen "har freeze" då. Jag tror fortfarande att det har något med after effects att göra, och som ett tillägg på alla mina problem så slutar usb portarna också att fungera helt utan anledning??! Så att musen och tangentbordet måste kopplas om eller restarta datorn.. Ge gärna fler tips om ni vet något!?

Av xZaapz
Skrivet av WCxFlusher:

om du har överklockat är det kanske volten på processorn du ska höja. elr så kanske kylaren sitter fel, för lite kylpasta kanske. kolla tempen helt enkelt.

Ska göra det..

Av xZaapz
Skrivet av jookeer:

Gissa och tro i all ära men det finns bara ett sätt att säkerställa stabilitet -> stresstesta skiten som ja sa i föregående inlägg, ett måste för nybyggda burkar och/eller instabila system.

länk till stresstest?

Av xZaapz

Tack för alla svar såhär under en dag!
BTW det KAN möjligtvis att vara RAM-minnerna eftersom vid omstart av datorn efter crash så ser jag på mitt tangentbord (Roccat Valo) att "RAM LOAD" ligger på över 80%..

Av xZaapz
Skrivet av fabbe72:

Blåskärm eller bara fryser den?

Om det är blåskärm och felmeddelandena inte ser lika danna ut är det troligtvis ett defekt minne... Är det samma felmeddelande är det troligtvis någon drivrutin eller dylikt som spökar.

Om den bara fryser och har skärmen flimrar och har sig är det troligen grafikkortet som inte kyler ordentligt.

Är det när du renderar ut filmer eller under redigering? Är det något särskilt filter/antal lager/operation som du kan koppla till felet?

Det där med senaste drivrutiner är en sanning med modifikation då inte alla nya drivrutiner alltid funkar bäst med program i CS sviten. Om du inte hittar felet kan du först börja med att kolla igenom inställningarna i AE och se att hårvaruaccelaration stämmer överens med din setup. Har det fungerat förut men du uppdaterad något, så backa tillbaks till den äldre drivaren/patchen.

Frys..
Det är under redigeringen inte under renderingen.

Av xZaapz
Skrivet av Dr.Mabuse:

Granska händelseloggen efter felmeddelanden i samband med tidpunkten för kraschen. Det kan ge en vägledning över vad som kan vara orsaken.
Se till att uppdatera drivrutiner, Windows update och se till att aktuell program har senaste patchen.
Undersök din hårdvara med typ memtest: http://www.memtest86.com/
osv...

Absoulut! ska testa.

Av xZaapz
Skrivet av Atlas Tasume:

Överklockat något?

Bara processorn lite granna.. från 3,3 till 3,7..

Av xZaapz

Dator crash när man använder tunga program?

Tjena alla!

Jag har ett problem och jag antar att det är SSDn som krabbar..

Jag redigerar filmer ganska tunga .avi filer som kommer direkt från Moder Warfare 2 eller Modern Warfare 3 osv.
När jag har startat after effects så funkar det ganska flawless och laggar inte så mycket när jag editar, sedan efter kanske 10 minuter så helt plötsligt "hard freezar" datorn.. Vilket är ganska tråkigt med tanke på att min dator ska klara det solklart!

Specs:

I5 2500k
GTX 460
8 GB RAM 1600 Mhz (Corsair XMS3)
Corsair Force GT 90GB (SSD)
och tre stycken vanliga 500 gb hårdiskar!

BTW jag har windows installerat på SSDn och after effects ifall ni undrar det!

Är tacksam för svar! mvh Pontus

Av xZaapz

Funderar på att skaffa ett P67A-D3-B3.. Har 8 gb ram med en i5 2500K och jag kan säga att I5;an är grymt bra! Så Jag skulle satsa på det!

Av xZaapz

Jag köpte I5 2500k för 2 veckor sen och jag säger bara, köp! Fett värt laggar ingenting längre, absoulut ingen bottleneck helt smooth allting!

Av xZaapz

Nej, Bulldozern är ju lite överskattad verkar det som.. Jag redigerar inte dagligen men fortfarande tex, när jag får clips på MW2, COD4 eller BC2.. Tror jag beställer en I5;a ikväll..

Av xZaapz
Skrivet av Rydisen:

Vad ska du göra med datorn? Spelar du så känns det inte värt att vänta på bulldozer.

Jag lirar rättså mycket spel, och kommer förmodligen att fortsätta göra.. Men editar gör jag också tex, Adobe After Effect och sony vegas..

Av xZaapz
Skrivet av Leifson:

Vi vet inte.

Bulldozer är inte släppt än, nämligen, så det finns inga prestandasiffror alls ute. Jag personligen hade väntat, dock. Jag gillar AMD.

Okej, men jag har tittat runt lite och i o med att dom har flyttat release dagen 1 vecka framåt så känns det lite surt att vänta så länge.. Därför funderar jag på I5 ..

Av xZaapz

I5 2500K nu eller vänta på bulldozer?

Som titeln säger så undrar jag om jag ska köpa i5;an ikväll eller vänta ett tag och köpa en bulldozer?

Kommentera vad ni tycker.. Skulle vara taksamt..

MVH Pontus!

Av xZaapz

X6 1090T med Asus M5A87 och 8GB Vengeance?

Jag undrar om detta paket kommer att gå felfritt och går att Edita / recorda med fraps? Använder after effects mycket samt sony vegas! Tacksam för svar!