Inlägg

Inlägg som JL95 har skrivit i forumet
Av JL95
Skrivet av Rixton:

Logga ut från iCloud, lägg till mailkontot och logga in på iCloud igen

Skickades från m.sweclockers.com

mycket riktigt, det fungerade. Jag tackar för svaren, ha en fortsatt trevlig kväll!

Av JL95

Använda Hotmail konto i Apple Mail fungerar inte - "Kontot finns redan"

Goddag. Efter ett par timmars intensivt googlande utan någon lösning vänder jag mig till mina trogna vänner på Sweclockers.

Jag försöker ställa in min flickväns Hotmail i Apple Mail på vår nya MacBook Pro. Det jag har provat med är Mail>Lägg till konto>Annat konto, och fyllt i uppgifterna som krävs (e-postadress och lösenord). Efter att jag har tryckt på "Logga in" så står det en liten röd text "Det här kontot finns redan". Jaha? Vad betyder detta? Jag har varit inne och kollat så att det är rätt servrar osv, men jag förstår inte vad som menas med att kontot redan finns.

Hoppas att det finns någon som kan hjälpa mig här, för tålamodet börjar ta slut....

Av JL95

Jag har lagt ett par timmar på att läsa i liknande trådar. Jag har bland annat tittat på hur många hårdvarutekniker brukar börja med sina felsökningar för att "tratta ner" antalet möjligheter där felet kan sitta.

No Power - Datorn får ingen ström överhuvudtaget - Tänkbara fel: PSU, AC-Kort
No Post - Datorn svarar med lysdioder men inget mer händer (CPU & RAM initieras inte) - Tänkbara fel: Moderkort, CPU, RAM
No Boot - Datorn postar men bootar inte - Tänkbara fel: Mjukvara, Hårddisk

Enligt denna rutin så ligger jag ju på "No Post" eftersom lampan som indikerar att batteriet sitter i lyser när både batteriet och strömsladden sitter sitter i. Alltså borde problemet ligga i antingen CPU, RAM eller i själva moderkortet. Har jag inte fel för mig så kan det även handla om GPU:n. (Jag läste om en kille som hade fått igång datorn efter att han hade bakat moderkortet i ugnen, och som misstänkte att detta hade fått GPU:n att hitta kontakt igen. Detta är dock något av det sista jag personligen skulle vilja prova av diverse anledningar).

En annan sak jag kan konstatera är att jag inte ESD-skyddade moderkortet när jag var och pillade, vilket var extremt korkat, men jag kan inte vara säker på att detta har lett till kortslutning.

Jag ska prova med att plocka ut RAM-minnena men eftersom jag knappt har rört dem så tror jag att det är ganska osannolikt att de är defekta.

CPU:n... Kan inte uttala mig om möjligheten att denna har lagt ner eftersom jag nästan aldrig har hört talas om en processor som bara lägger av.

Är det någon som sitter och tror sig veta hur jag bör gå till väga för att hitta rätt åtgärd eller iallafall kunna konstatera vad felet är (blir mycket lättare att "gå vidare" då) så är jag jättetacksam om ni delar med er. För i nuläget känner jag mig mer hopplös än Jack Sparrow utan Rom.

/en enbent prärievarg

Av JL95
Skrivet av Grönahunden:

enligt vad ja sökt på så är den fast lödd direkt på moderkortet. gjorde du det själv fast du nu funderar på att lämna in den på nån reparationsverkstad?

nja kretskortet kan vara skadat,
lött på kontakten rätt?

så dyrt borde det inte vara om du nu redan gjort jobbet, annars plugga alltid in bara kontakten i laddkabeln och mät sedan om det är rätt strömstyrka osv.

Misstänker som du säger att kretskortet är skadat. Jag är 100 på att allting är rätt kopplat och sitter rätt. Väldigt frustrerande med tanke på att man har varit så försiktig. Men säg att kretskortet är skadat, hur kan jag mäta detta och åtgärda det på bästa sätt? Om det nu ens är möjligt...

Av JL95

Bytt DC jack, datorn startar inte

Jag har bytt ut DC jacket på min Asus G73SW då det gamla var kasst. Nu startar inte datorn. Jag vet dock att finns någon form av spänning när jag ansluter strömsladden, efter som lampan som indikerar att batteriet laddas lyser när batteriet sitter i.

Har ni några förslag på vad jag kan prova att göra med den? Misstänker att det blir billigare att skaffa en ny dator än att lämna in den..

Tack på förhand!

Av JL95
Skrivet av sCaz:

Inte vad jag sett, men det är tämligen enkelt att öppna datorn och antingen åtgärda dc-uttaget eller löda på sladdar och få en liten snutt med nytt uttag som sticker ut utanför. Snacka med någon polare som lött ett par grejer bara

Det skulle jag kunna prova. Bör det vara någon speciell typ av sladd som ska lödas på? I och med den höga spänningen menar jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JL95

Finns det batteri med inbyggd strömsladd?

I ett misslyckat försök att byta DC jacket på min bärbara dator ser mina chanser dåliga ut till att få igång den igen. Men igår när jag var mitt uppe min samurai yoga slog en tanke mig så hårt att jag for av stolen. Eller pilatesbollen, så kallat. Finns det en typ av "batteri" till laptops som man med en sladd (inbyggd?) kan koppla direkt i vägguttaget? Detta skulle isåfall rädda mina chanser till att få igång datorn! Då jag behöver datorn till bland annat min studier inom falukorvens uppgång och fall skulle jag vara väldigt tacksam för hjälp.

Tack på förhand

Skickades från m.sweclockers.com

Av JL95
Skrivet av mrqaffe:

Programen har säkert använt någon fil som nu raderats vid avinstallationen, prova att reparera eller installera om de prog du vill använda som inte fungerar.

Det hjälper inte...

Av JL95

Märkligt Problem Med Virtual DJ, DDJ-WEGO Och SoundTap

Jag vet inte om jag lägger detta i rätt forumdel, flytta det annars.

Till ämnet: Jag har stött på ett helt obegripligt problem. Det är så att jag äger en DJ-controller (DDJ wego) och använder denna genom Virtual DJ till min dator (ASUS G73SW). När jag startar upp controllern och Virtual DJ kan inte programmet hitta min wego och det går därför inte att använda den för att styra programmet. Det har fungerat felfritt ända till jag installerade, eller rättare sagt avinstallerade ett ljudinspelningsprogram vid namn SoundTap.
Alltså: Jag installerade SoundTap, avinstallerade det, och nu har det börjat strula. Jag har några gånger återställt datorn till en tidigare tidpunkt (till en tidpunkt där SoundTap fortfarande var installerat) och då har min DJ controller fungerat med Virtual DJ. Nu avinstallerade jag programmet nyss, och vips så vill Virtual DJ inte hitta min DJ controller.

Jag har kanske gett en otydlig förklaring, fråga om förtydligande i så fall.

Sitter det någon som tror sig veta vad problemet kan vara kopplat till så hade jag uppskattat väldigt mycket om ni lägger ett inlägg.
Tack på förhand!

Av JL95

Detta händer mig just nu, och det verkar inte finnas ett slut på att den startas om och håller på hela tiden. Jag vågar inte trycka någonstans. Borde jag göra det eller jag ska bara fortsätta vänta?

Av JL95
Skrivet av mrqaffe:

Kan du logga in i routern eller pinga den eller är all trafik från datorn stoppad ?
I så fall kanske det är enklast att prova att installera om nätverksdrivern.

Jo alltså jag kommer ju åt allt som har med nätverket att göra förutom att just komma ut på internet. Fast det står att internetuppkopplingen fungerar i nätverksinställningarna.
Men hur ska jag då göra för att installera om nätverksdriven (var hittar jag den?)

Om det har någon betydelse så har jag för övrigt en Thomson TG789vn

Skickades från m.sweclockers.com

Av JL95
Skrivet av mrqaffe:

Är reklamproxyn borta då ? Det är ju möjligt att det ger följdfel typ att webbläsaren försöker använda en proxyserver som du just tagit bort.
Har du kollat om det är bara är webläsaren som inte fungerar eller om det är fel på nätverket i helhet?

Proxyn är borta ja. Eller hittar inte något som heter adpeak iallafall. Och det är inte bara webbläsaren som inte går, spotify, skype mm.

Av JL95
Skrivet av mrqaffe:

Ahaa, Adpeak är en proxyserver, det kan ju förklara problemen. Kolla på det här:
http://malwaretips.com/blogs/adpeakproxy-exe-removal/

Alltså vad fan... Jag gjorde det första steget i guiden och gissa vad som händer efter omstart? Internet fungerar åter igen inte. Bägaren tippar snart över. någon som har varit med om detta tidigare?

Av JL95
Skrivet av mrqaffe:

Ahaa, Adpeak är en proxyserver, det kan ju förklara problemen. Kolla på det här:
http://malwaretips.com/blogs/adpeakproxy-exe-removal/

Jaså! Tack, ska prova med det!

Skickades från m.sweclockers.com

Av JL95

Okej nu blir jag riktigt förbannad på det här. Men om vi tar det från början: ett skadligt eller oönskat program upptäcktes på min dator. Och som jag alltid gör så valde jag åtgärden att ta bort möget. Vilket jag inte kopplade var att när jag hade tagit bort det, ja det var då internet la ner (vad i helvete?)

Och för att lösa internetproblemet återställde jag datorn till några dagar tidigare igår, och trodde att allt var frid och fröjd. Men kom senare på att programmet vid namn Adpeak fortfarande var kvar på datorn. Så nu för en stund sedan tog jag åter bort skräpet igen, bara för att upptäcka att internet inte fungerar nu igen...

Sitter i en ond cirkel här nu känns det som ju!

Adpeak var för övrigt tydligen ett program som visar reklam på min dator, vilket jag nästan inte märkt av. Men jag vill ju ändå inte ha sådant skit där, så hur tar jag mig ur detta?

Om jag har förklarat krångligt så fråga gärna så försöker jag förklara mer ingående!

Tråden ska kanske flyttas till en annan del av forumet förresten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av JL95
Skrivet av Gurk:

Jag har råkat ut för liknande problem, jag satt och felsökte och kom fram till att min skräprouters egna DNS ballade ur... fick ordning på det genom att peka ut googles (ip är 8.8.8.8). Prova det först, för då får du bort namnuppslag som felkälla.

Okej, vill du förklara hur jag går till väga för att "peka ut" googles DNS?

Skickades från m.sweclockers.com

Av JL95

Märkligt internetproblem

Tjenare. Åter ett problem på min Windows dator har uppstått, blir så trött... Men ja, så här ligger det till:

Jag har en Asus G73 som är ansluten till ett trådlöst nätverk i hemmet. Det har aldrig varit några som helst problem med internetanslutningen fram till igår. Nu helt plötsligt så kan jag inte använda några som helst internetfunktioner på den. Tittar man på Nätverks-och delningscenter så är det fem staplar och det står även att det finns internetåtkomst, vilket är märkligt tycker jag.

Internet fungerar felfritt på alla andra enheter i huset och det är alltså bara den skrotdatorn som har problem.

Notera att inga felmeddelande eller liknande har kommit, så jag har ingen aning om hur jag ska börja ta tag i detta.

Är på riktigt tacksam om någon vill ta sin tid att hjälpa mig! Tack på förhand.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JL95
Skrivet av Nasso:

Trådstartaren var väldigt aktiv i sin egen tråd. Sen börjar det diskuteras att han ska öppna lådan och sen försvinner han. Jag tror han köpte en sten...

Kan OP skapa lite klarhet i det här?!

Skrivet av MultiMan:

Jag kan bara hålla med, riktigt dåligt att be om hjälp och sedan överge tråden.

Vad är det som är konstigt? Jag fick inte det svaret jag sökte efter, så jag sket i tråden och tog hjälp på ett annat forum.

Att det finns människor som ens orkar lägga sig i och kommentera en sådan här sak som varför jag "övergav tråden"... Uppenbarligen så löste sig mitt problem. Men det är bra att du föregår med gott exempel moderatorn! Fortsätt sprida positiv energi på forumet

Av JL95
Skrivet av SanTeoX:

Ok, du bör nog öppna kartongen och kolla att det faktiskt ligger en dator och rätt dator i kartongen innan du säljer vidare iaf..
Men den du köpt är ju på alla sätt bättre än en 13" macbook (förutom formatet), så varför inte bara köra på den du köpte nu?

Vad har du köpt datorn för då? Om du köpt den för en orimligt billigt peng så kan du ju börja ana oråd..

Därför att, vi säger att jag köpte den för 11.600 kronor, och säljer den för 15.000. Jag tjänar 3400 kronor i den affären, vilket ger mer utrymme i min budget! Jag tänker mig att mina prylar ska betala av sig själva hela tiden så att jag inte behöver ta från några sparpengar eller så. Då kan vi ta detta exemplet, jag säljer min nuvarande dator för 6000 och tjänar >3400 på kommande affär. 6000 + 3400 = 9400. En macbook pro retina med studentrabatt kostar ca 10.500, då har jag bara en tusenlapp att lägga till från mina andra pengar.

Nu var det inte riktigt så att denna tråden var till för att jag ska förklara min ekonomiska planläggning. Utan frågan var hur mycket jag kan sälja den för?...

Av JL95
Skrivet av SanTeoX:

Hehe du köper alltså en dator i obruten förpackning från någon på ebay och säljer sedan samma dator i obruten förpackning till någon annan? Känns allt lite knepigt alltihop. Jag skulle personligen hellre köpa en ny dator än grisen i säcken, genom att köpa en dator som har haft två ägare utan att ens ha blivit uppackad..

Varför köpte du den om du har inte har användning för den?

Jag är faktiskt inte orolig över att jag har fått grisen i säcken. Jag har ju den andre killens uppgifter så om det skulle vara så, så får han räkna med att få en gris i bakhuvudet. Att jag köpte den var faktiskt av syftet att sälja den vidare för en dyrare peng, och på så sätt ha råd att köpa en 13 tums macbook pro på 12.000 ca. Vi studenter gör allt för att ha råd!