Inlägg

Inlägg som rallyludde har skrivit i forumet
Av rallyludde

Jag kan ta Luigis Mansion 3. Skickar pm

Av rallyludde
Nytt bud: 500 kr Bjuder 500kr plus frakt om det kan vara intressant
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av rallyludde

Naturligtvis väljer du vem du säljer till men lite besviken blir man när man ger högst bud men inte ens får ett pm.

Av rallyludde
Nytt bud: 1 300 kr Kan mötas i norrort på tisdag alternativt plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av rallyludde
Nytt bud: 1 200 kr Kan mötas i norrort på tisdag alternativt plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av rallyludde

1200kr
Kan mötas upp i norrort på tisdag nästa vecka

Av rallyludde

Om HerrAnderzzon ångrar sig kommer jag gärna och hämtar.

Av rallyludde
Skrivet av NisseG91:

Om du ångrar dig och vill skicka så bjuder jag 600+frakt

Det budet har jag redan tagit ovan

Av rallyludde

Om du ändrar dig och kan tänka dig skicka så tar jag det.

Av rallyludde

Jag kan börja försiktigt med 500kr+frakt för Airpods då.

Av rallyludde

Vad finns för pump/pumpar till vattenkylning?

Av rallyludde
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Inte fläkten som börjat klicka?

Tack för tipset men nej det är intermittent. Det klickar till högt lite då och då.

Av rallyludde
Skrivet av Mango:

Är ingen expert men jag skulle inte fortsätta använda den då de inte ska ”klicka”. Har själv en Corsair HX650 från 2012 som tuffar på utan klickande ljud…

Summa summarum: Sluta använda nätagget genast.

Hade lite den känslan med. Tack!

Skrivet av Lorault:

Ett klick-ljud är normalt. Men om det kommer flera klick-ljud så bör det nog bytas.
https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360045583072-Why-d...-

Japp. De vanliga klicken vid start och avstängning är jag inte orolig för utan för de klicken som kommer mitt under användning.

Av rallyludde

Klickande ljud från PSU

Hej alla proffs!

Mitt nätaggregat har fått för sig att göra klickande ljud titt som tätt under belastning. Ljudet är väldigt liknande, om inte identiskt med relät som slår till när man startar och/eller stänger av datorn och dyker upp då och då med några minuters mellanrum när man spelar eller gör annat som belastar nätaggregatet.

Nätaggregatet är ett Corsair RM850 som har tuffat på sedan 2013 och driver idag en R5 5600X ihop med ett RTX 3080. Är det som jag misstänker att det börjar sjunga på sista versen och att jag borde byta det innan något händer och det tar med sig andra komponenter? Jag tänkte åtminstone söka er inrådan innan jag kastar ut dryga tusenlappen för en ny komponent.

Tack på förhand!

Av rallyludde

Finns Apple Watch kvar?

Av rallyludde
Skrivet av Madcat:

Låter som du har dålig mount/fel pads på minnena med så höga temps, där låg jag nästan på luft innan jag bytte pads första gången.
Kör med Alphacools block för Gigabytes Gaming/Eagle kort (har ett Vision OC men samma PCB) så chansade å köpte den då EK vägrade göra ett som passar
Vattentempen har jag släppt upp till 38-39c enligt givaren på loopen som sitter på varmaste stället jag kyler gpu,cpu vrm å chipset med loopen och prioriterar tystnad framför temp så kör fläktarna under 800rpm så ger det mig temps som nedan vid +100/mhs. Kör jag ner vattentempen så gör det inte så mycket för Mem Junction så känns inte värt oljudet då det är min vanliga PC. Vad har du för powerlimit om du får så varma minnen med vatten. Min gpu drar ~230watt.

Rumstemp 22c
CPU ~48c/40watt (lite varm)
Vatten 38c
VRM 42c
Chipset 45/55c (beroende på sensor)
GPU 38/39c
GPU Mem Junction 68c
GPU hotspot 52c

Om jag inte missminner mig så låg temp på minnena åtminstone 15 grader lägre när blocket var nymonterat. Jag kanske får ta och köpa gelid ultimate och byta i hopp om att få ner temp lite.

PowerLimit är 69% vilket är 234w så förbrukningen är rimlig. Gpu ligger på 34 grader.

Av rallyludde
Skrivet av Madcat:

Uppdatering
Märkte att Junction Temp steg stegvis efter ca 1v upp mot dom gamla siffrorna fast vattnet låg kvar på samma temp, så tog isär allt och hade givetvis sönder en del pads så vart tvungen å byta alla då jag inte hade samma i tillräckligt mängd kvar, så testade med Gelids 1,5mm Extreme då det var den enda tjockleken som gick att få tag på direkt. Tänkte att 0,5mm kan man knåda ur dom, men dom är rätt fasta så det vart bara halvbra, minnena sjönk till 70C men GPU steg 5 grader till ~42.
Så beställde Gelids 1mm Ultimate. Så äntligen är både gpu och mem junction temperaturerna där dom borde vara så nu ser det ut som följande.

https://i.imgur.com/iy10d9v.png

Det ger även en rätt hyffsad poäng på 12271 i Port Royal efter ett snabbt test med en låst volt på 0,950V och satte GPU till 2085Mhz samt +1000Mhz på minnena, skulle jag köra sånt på luft fick det vara vinter och öppna fönster nu rullar det på som "ingenting" Ska bli kul å labba med nu under vintern.
https://www.3dmark.com/3dm/69176841?

Vad har du för vattentemp och block? Jag kör nämligen ett 3080 med Barrow på. Vattentemp på 30 grader men minnena ligger på 96 grader vid 101mh/s.

Av rallyludde

Annonsen är avslutad

Av rallyludde

Jag bestämde mig till slut för att vattenkyla mitt 3080 men trots det har jag en temp på vram på ca. 90 grader vid 100mh/s. Vet inte om det är blocket som är suboptimalt eller något annat men det känns högt.

Av rallyludde

Bud noterade. Kommer prioritera om det kan hämtas.

Jag kommer låta auktionen vara kvar som längst till tisdag klockan 21 eller 5 minuter efter sista budet om det kommer in vid den tiden för att förhindra sniping.