Inlägg

Inlägg som fLipSidE0001 har skrivit i forumet
Av fLipSidE0001

BenQ G2420HDBL Input lag?

Tjena,

Idag har jag en BenQ G2420HDBL som jag sitter och spelar på och tycker den fungerar bra i dom spel jag köra, men jag vill ha en skärm som är mycket bättre färger i. Har funderat på om EIZO Flexscan EV2333WT kan fungera då jag gillar att den har väldigt bra färger. Hittade att den har ungefär 20 ms input lag men det säger mig tyvärr inte så mycket om jag inte kan få reda på hur mycket jag har idag. Har försökt hitta info, men det har inte gått något vidare.

Så tänkte att någon vänlig själ här vet hur mycket input lag BenQ har eller hur kan jag testa det själv?
(Har ingen CRT skärm så kan vara svårt för mig att testa inser jag efter lite forskning)

Tack på förhand

Av fLipSidE0001
Skrivet av Chopsting:

Hej,
Kan jag upgradera min CPU utan att behöva byta moderkort?

Moderkort: Asus P5E Deluxe
CPU: Intel E8400

Skulle gärna vilja uppgradera mig mot i5-i7 hållet, vad tror ni?

Du kan uppgradera till Intel Core 2 Quad, men dessa har en hel del år på nacken. Visserligen håller Core 2 Quad en hög standard, men det känns inte som det skulle vara någon större idé att ta det idag då Core i7 på socket 1155 är så pass billigt. Dessutom är dom extremt bra för gamers om det är vad du använder datorn för. Brukar finnas billig uppgraderingspacket i dom flesta butiker. Länkar även till några av olika processorer så du kan se att det är mer prisvärt att välja Socket 1155.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=330127 - Intel Core 2 Duo E8600 Socket 775 (lägsta pris: 2250:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=264788 - Intel Core 2 Quad Q9550 Socket 775 (lägsta pris: 2579:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=771839 - Intel Core i7 2600K Socket 1155 (lägsta pris: 2299:-)

Av fLipSidE0001
Skrivet av SPYSE:

Du påstår, alltså att om AMD/IBM/VIA levererade en x86/x64 processor som presterade bättre än i7 3000, så kommer det inte påverka priset kraftigt nedåt? Det är kontentan av din kommentar, tillsammans med att du inte har en aning om hur marknadsekonomi fungerar.

Kan iof vara så att du missförstod mig, jag sa att det höga priset berodde på detta, inte att det fanns ett pris i sig.
Jag tror knappast tillverkningskostnaden per processor ligger i närheten av detta pris.
Nu är det förmodligen hårt hemlighetsstämplat vad dom kostar att tillverka, men deras vinst per intjänad krona säger mycket om att dom tar ut överpris.
Nu haltar mitt argument något då mellansegmentet är det som drar in mest vinst, det är helt enkelt det största.
Men tror du verkligen att ett företag som har en överlägsen produkt, som konkurrenterna ligger 6-18 månader efter inte tar ut ett enormt överpris när dom kan det?

Källa på Intels vinst:
http://vendorsvoice.idg.se/2.4880/1.381228/intels-resultat-fo...

Visst ser Intel till att dom tar bra mer betalt än det kostar att tillverka, precis som alla andra företag. Intel är intresserad av att tjäna pengar, det är inte välgörenhet dom håller på med. Självklart så skulle dom vara tvungna att sänka priset om konkurrenterna kom med processorer som presterar bättre och är billigare än Intels. Dock skulle vinsten bli betydligt mindre eller t.o.m. ingen vinst alls, detta med tanke på att det förmodligen var extrema utvecklingskostnader. Fast detta kan jag inte gräva i så mycket eftersom jag inte är insatt i hur mycket vinstmarginal dom har. När det gäller att dom tar överbetalt för dessa processorer (antar i jämförelse med AMD?) så kan jag inte hålla med då dom håller samma priser som för LGA1366. Vid den tiden hade AMD processorer som kunde utmana Intels.

Av fLipSidE0001

Som många har nämnt tidigare så kommer detta inte innebär någon massiv höjning av priset, jag kan lova er att om Intel istället hade valt att skicka med en dålig luftkylare så hade priset var desamma. Det höga priserna beror på andra anledningar som t.ex. att det är ett system för entusiaster och att detta är ingen processor som kommer att göras i extremt stora mängder, m.m. Jag tycker det är bra att dom väljer att driva fram vattenkylning! Varför är alla så rädda för att system kommer att paja? Asetek är inget skit företag som inte vet vad dom gör, dom har hållit på ett tag så dom har nog koll