Inlägg

Inlägg som Allecc har skrivit i forumet
Av Allecc

Har kompisar med samma problem. Har fått höra att Apple vet om det och återkallat en del telefoner för byte av batteriet.

Av Allecc

Vill helst undvika trådlösa då vi måste kunna ansluta till datorn utifrån, kanske inga problem men känns stabilare med kabel då. Några fler förslag?

Av Allecc

Slött via kabel men snabbt via wifi!?

Tjena!

Vi fick in 100/100 fiber på vårat nya kontor idag. Kopplade in oss via vår router, Netgear R6200, men lyckades bara få ut mellan 25-40/70 (ner/upp). Routern är ju relativt ny så den borde ge mer ner men vad som gör det hela ännu konstigare är att jag via wifi ligger på ~96/96. Så wifi fungerar prima på datorer, plattor och telefoner.

Har inte hittat några inställningar som borde begränsa LAN-utgångarna på routern, har jag missat någon kanske?

Datorn har några år på nacken, en hp pavilion som skickades med Vista (OBS inte min, hehe), kan det vara något i den som segar och isf vad? Letade efter lite drivrutiner till kortet men var svårhittat, tycker inte det borde påverka så mycket oavsett. Wifi anslutningen på datorn är som sagt snabb.

Några bra idéer jag kan ta med mig till jobbet imorgon? Tack!

PS. Datorn är ansluten med en 3m Kat5 kabel.

Av Allecc

Beta nyckel finns att hämta här för dom som ännu inte fått tag på någon. Ingen registrering krävs!
http://www.gamereactor.se/nyheter/155044/Vi+bjuder+p%E5+betan...

Av Allecc

Har samma problem. Även jag sitter med den driverutinen + SLI.

Av Allecc

25 åring som är helt ny inom Dayz som är sugen på att ha lite skoj under julledigheten. Lägg till "Allecc" på steam om ni vill spela.

Av Allecc

Inte lyckats få nån kontakt med er på Steam men bjud gärna in mig till gruppen om ni vill spela lite, nick: Allecc.
Har inte spelat arma-modden så det är verkligen från scratch för mig

Av Allecc

Ring och fråga WOSAB i stenungsund om dom kan hjälpa dig.

Av Allecc

Verkar som det får bli wordpress och ett gratis theme till att börja experimentera med. Någon som har ett theme att rekommendera, mörkt med kontraster, typ svart/silver? Ska funka bra till plattor med. Kan man börja bygga sidan innan man kopplar det till sitt webbhotell utan problem?

Var vänder jag mig för att få ordning på typ logga/banners? Finns det nått enkelt användarvänligt program eller kanske nån här på forumet som tycker om att pilla med sånt och vill ha nått att träna på?

Av Allecc

Wow ni var extremt snabba i denna delen av forumet, Tack!
Gratis webbhotell är jag inte så sugen på då jag vet inget är faktiskt gratis.

Sidan ska vara en vanlig företagspresentation med titelsida, om företaget, kontakt, referenser, inspirations/ide-bilder, ja det vanliga.

Hur går man till väga i Wordpress för att skapa en snygg design? Använder man sig endast utav färdiga themes/templates eller kan man skapa eget, kräver det isf kodning? Hur finansieras wordpress, kommer jag bli påtvingad reklam på sidan?

Vad är fördelarna/nackdelar med easel? "3 documents free" låter inte alls mycket vad innebär det?

En till fundering jag har är hur jag bäst för över mina ideer på det grafiska. Designen i helhet och logga m.m. till digitalt format. Jag har hyffsat bra uppfattning i huvudet, har lekt lite med adobe illustrator, men får nog inse att mitt konstnärliga sinne inte riktigt räcker till.

Alla fortsatta synpunkter och diskussioner är välkommna! Ska allt hålla mig vaken en stund till

Av Allecc

Val av webbhotell och hjälpmedel för att skapa hemsida.

Skulle behöva lite råd när det gäller att skapa en hemsida.

Det som skall finnas på den är bara text, bilder och kanske något kontaktformulär eller liknande så jag har inga särskilt höga krav på tekniken bakom den. Däremot vill jag att den ska se professionell ut och med en bra design. Är en van datoranvändare men har inga kunskaper i programmering men vad jag förstår det så behövs inte det numera för att göra en webbsida.

Vad rekommenderar ni att använda; wordpress, joomla, drupal eller räcker det med webbhotellens egna "sitebuilders"?
Ska vara lätt att göra ändringar, lägga upp bilder osv. Gärna också kunna visa någon slags statistik över besöken på hemsida, hur många/"vilka" som besöker den och vad dem tittar på.

Hur påverkar detta isf mitt val av webbhotell? Är inte ute efter det absolut billigaste men har inte heller några extrema krav på prestanda/upp-tid. Är dom flesta jämnlika, loopia, one.com, beniro m.m. vilka rekommenderar ni här?

Tacksam för all input!

TLDNR: Mest praktiska hjälpmedlet för att skapa en webbsida? Mest prisvärda webbhotellet?

Av Allecc

Vad du måste reglera är strömmen. Om du inte vill skaffamotstånd som klarar effekten, minst 3W, så får du fixa en konstant strömmatning. Antingen bygga en själv med hjälp av en LM317 som gulbanan skrev. Den klarar upp till 1,5A så 350mA ska inte vara några problem med en litet kylfläns på. Följ denna guiden http://www.instructables.com/id/Super-simple-high-power-LED-d...

Alt. köpa en färdig: http://www.kjell.com/sortiment/el/stromforsorjning/transforma...
Just denna tar bara 6st men finns mängder att köpa.

Av Allecc

Finns väl lite olika lösningar. Var många år sedan jag byggde lego så vad som går att lösa praktiskt vet jag inte

Det beror lite på... ska skeppet stå still eller kunna flyttas runt och lysa ändå?

  1. LED strip - http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ledstrip&_sop=15&_osacat...
    Kräver oftast 12V, men finns lite annat också. Går ju att lösa med flera batterier alt. en sån här om den ska stå i monter http://www.kjell.com/sortiment/el/stromforsorjning/nataggrega... och limma/bygga in en sån här på skeppet http://www.kjell.com/sortiment/el/stromforsorjning/nataggrega... så kan du lätt koppla ur och flytta.

  2. El wire - http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=el+wir...
    Finns i både "tråd- och tejpformat".
    Till detta krävs det garanterat att en lite större låda byggs in eller ligger i närheten då det drivs av AC.

  3. SMD (surface mounted diod)/platt LED - http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=surface+mounted+led+blue...
    Minsta lösning. Kan med fördel sättas bakom transparanta bitar så dem blir lite avbländade/spridning på ljuset. Kanske bäst på blåa "bakljuset"

  4. "Vanliga" LED - http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/komponentsatser/...
    Dem här kan man som KeVVa nämnde borra hål för och sticka ut som lyktor där fram tex.

Dem sista två ger väl mest frihet men kräver kanske lite mer arbete för att sy ihop det hela.

EDIT: Jag hade satsat på en 12V lösning med batterier. Antingen köra två uppsättningar uppladdningsbara så kan den alltid vara igång och mobil eller bygga in den minsta laddaren du kan hitta ex. http://www.kjell.com/sortiment/el/batterier/fotobatterier/bat... så du kan plugga i den när den är still. Med 12V bör du kunna köra och blanda allt utom (2) utan problem.

Av Allecc

Ser ut att vara en vanlig 3,5mm på Aux in på stereon. Fixa en 3,5mm sladd hane-hane och kör in en där och en i ljudutgången på datorn (grön?).

Av Allecc
Skrivet av HW/SW:

Nexus 7 med 3G verkar just nu kosta ca 2790:- enligt http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1520983

Ska du ändå använda den med sim-kort i blir det billigare om du köper ihop med abonnemang, tex : http://www.tre.se/Privat/Mobilt-bredband/3Bredband/?keep=true finns säkert ännu billigare.

Av Allecc

Splashtop verkar lovande ska ta och kika på det, tack.

Plattan är en Galaxy Tab 10.1, har också tillgång till en transformer också om det skulle vara bättre. Datorn är en HP, så det är inga apple grejer inblandade.

Om det är nån som gjort något liknande får ni gärna dela med er.

Av Allecc

Anledningen att till att bygga som Tanis skriver är att man då kan nyttja anläggningen till flera olika saker.
När du har en patch-panel i multimediacentralen så kan du välja om du vill koppla uttaget i rummet till: Router, Switch, IP-telefoni, Standard-telefoni, Högtalarsystem, Server, Hårddisk m.m.

Av Allecc

Styra laptop med projekter via surfplatta.

Måste tyvärr fatta mig kort men här är mitt problem.

Ska på bröllop och visa bilder/filmklipp via projektor men vill kunna styra det uppe ifrån scen med en surfplatta (android).
Laptopen kommer stå ~5m från scen, med projektorn brevid, så finns det någon lösning med bluetooth hade det varit kanon(osäker på om det finns tillgång till wlan) eller kan man skapa wlan mellan dator/platta utan någon router?. Bilder/filmerna kommer alltså lagras på laptopen, behöver bara kunna spegla/styra den från plattan.

Hoppas ni förstår hur jag tänker, tacksam för snabbt svar

Av Allecc
Skrivet av ares93:

Min char råvägrar att ändra armor på min companion. den klagar på att jag inte har "skill" att göra det.

Citat:

Tryck på C, byta tab till companion. Klä companion precis som med din egen char.

Har du gjort det? Isf försöker du antagligen sätta på en armortyp som din companion inte kan ha, heavy, medium, light etc.

Av Allecc
Skrivet av Fragdeath:

En fullbetald elektriker vilket generellt dom flesta är i dagens läge snittar i Umeå där jag jobbar ca 195-200kr/h och det är just elektriker omän specialiserade sådana som utför fibersvetsning och dragning. Att dom tagit 13000 i arbetsavgift för vad som knappast kan ha tagit mer än en dag låter lite konstigt, jag kan tänka mig att din kommun har hyrt in ett företag för att utföra arbetet åt dem men arbetsavgiften ska ändå inte dra iväg så mycket.

@Allecc fiberdragning är ingenting som du måste ha någon högutbildad kostymgubbe för att utföra, dom på ikt-avdelningen på vårat företag får utbildning för att utföra dessa arbeten gratis av företaget och vad jag iallafall vet så debiterar företaget precis lika mycket arbetsavgift som för en vanlig montör (dom har samma lön som oss "vanliga" elektriker, iallafall)

Låter som man borde flytta till Umeå. 34 000kr/mån för fullbetald elektriker låter ju kanon! Måste erkänna att jag tycker det låter för bra för att vara sant men det kanske är jag som lever i en bubbla. Sen menade jag inte att det krävdes nån svår eller lång utbildning för att jobba med fiber, men det är ändå utbudet av dem som gör det är helt klart mindre och kan därför ta mer betalt.