Inlägg

Inlägg som CreX har skrivit i forumet
Av CreX
Skrivet av Kaine_Uro:

Kommer aldrig förstå mig på folks hetsjakt på FPS...

Föredrar ett spel som flyter jämfört med ett som har ett par dippar här och där.

"Flyter" är ju subjektivt och där är hela diskussionen kring fps-lås. Personligen tycker jag 60 fps är minimum. Under är ospelbart och 60 är irriterande hackigt men funkar. Däremot så har faktiskt FreeSync/G-Sync gjort att den subjektiva upplevelsen är mycket bättre nu än innan. I många fall nu nöjer jag mig med mindre än 100 fps för det blir ändå en väldigt mjuk upplevelse med hjälp av syncen.

Sen beror det mycket på titel med. Jag skulle inte kunna spela nya UT utan att låsa det på 144 fps, men The Witcher 3 är slött och går bra att mysa i 60-80 fps.

Av CreX
Skrivet av Lessismore:

Jag förstår inte vad du menar, försöker du vara rolig eller?
1080 i 60FPS är ju jäkligt bra de. Vad har DU för upplösning och FPS och på vilka spel?

98% av alla som spelar idag ligger under 1080 och/eller 60FPS, så det här är ju en välkommen nyhet. Mer välkommet än att det kommer ny vassare hårdvara, som gör att spelutvecklarna kan maska ännu mer.

Jag skulle tro att han syftar på den simpla faktan att:
1) Dagens konsoller har AMD chip som är 6 år gamla
2) Om Doom då kör i 1080p@60fps så borde det utan tvekan köras i 120+ fps på PC

Så att tvångslåsa på 60 fps för PC-spelare känns minst sagt, dumt. Väldigt tråkig nyhet för att säga det minsta.

Av CreX

Märkes också tydligt i betan.. Fick köra grafiken i botten för att det skulle vara spelbart. När lägsta fps är hälften av högsta är något gravt fel. Som att åka berg och dalbana.. Framhäver smått kräkningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CreX
Skrivet av RekiN:

Kan detta bli Blizzards första bra spel sedan World of Warcraft tro?

"Bra" som subjektivt?
"Bra" som objektivt är dock både SC2 och D3:RoS (D3 vanilla var objektivt dåligt, ja)

Av CreX
Skrivet av Zargoz:

Att 7 miljoner väntar på spelet betyder inte att den kommer att lyckas. Hur många har inte väntat på HotS och titta på den den misslyckades totalt. På twitch har de knappt 1000 tittare.

Skickades från m.sweclockers.com

Spelet gick ur Beta i somras och har ganska få Heroes till skillnad från andra MOBA's som hunnit etablera sig ordentligt.

Tittarsiffran var runt 30 000 under helgens IEM. Det har stadigt blivit mer och mer populärt i och med fler Heroes läggs till (var 3-4 vecka kommer alltid ny Hero).

Skulle INTE kalla HotS en flopp och jag tror Overwatch kommer att bli en succé.

Av CreX

"Det kostar pengar Mats"

Av CreX

Patetiskt att utvecklare försöker förklara ett dåligt optimerat spel med att "man inte behöver mer än 30 fps". Det är otäckt att utvecklare anser detta tycker jag. De om någon borde vara kompetenta och förstå tekniska aspekter.

Av CreX

Uppdatering till befintliga 3DMark eller måste man köpa ny licens igen tro? :\

Av CreX
Skrivet av holmberg:

AMD - the way it is meant to be done.

Skickades från m.sweclockers.com

TTL

Av CreX
Skrivet av Kaine_Uro:

Nej inte var Noctuas färgschema något vidare tjusigt inte. Men presterat bra har de ju däremot gjort så gott som hela tiden.

Skulle jag bygga ihop en dator där fläktarna är mer synliga så vore ju Noctua absolut inte första valet, på grund av utseendet. Men nu när man har en dator där de inte syns så har det absolut ingen betydelse.

Turligt nog finns ju deras Redux-serie också. De är snyggare... även om jag personligen föredrar helt svart.

Exakt, bra prestanda absolut. Men de har traditionellt sett ut som skit och passar otroligt sällan med övriga komponenter och chassi, rent artistiskt.

Av CreX
Skrivet av Rajat:

1. Behövde de ett lyft? Var de illa ute?
2. Hur detta skulle kunna ge dem ett "lyft" har jag svårt att förstå. De tog alltså något som blivit något av ett varumärke för dem och gjorde om till något som ser ut att inhandlats på BR Leksaker...visst, då föryngrar de ju iofs kundgruppen.

Ja, diarré är inte så fräsch färg samt mycket svår att matcha med övriga komponenter. Ställer man lite estetiska krav har Nocta inte kunnat vara ett alternativ.

Av CreX

Äntligen går de ifrån diarréfärg!! Jag har kört på Aerocool Dead Silence då de presterat bra, varit tysta OCH snygga. Dessutom knackar inte Aerocool när man styr dem, till skillnad från t.ex. Corsair (som ska vara "premium").

Detta kan nog iaf ge Noctua ett lyft, bra bra! (Y)

Av CreX

Körde DDU för att ta bort Catalyst, in med Crimson och starta upp Battlefront. Stadiga 100 fps på Ultra i dropzone-djungeln. Jävligt slick UI, lite knepigt att vänja som med allt när det är nytt. Men nu kan man luta sig tillbaka inför DreamHack iaf.

Av CreX
Skrivet av FredrikMH:

Jag vet inte, men jag ser det som en potential anledning. Jag hade en bekant som körde länge på sin 120Hz och sa att han inte märkte någon skillnad. Men han körde med en gammal DVI-kabel och hade inte ställt in 120Hz utan förutsatte att allt bara fungerade och att man varken var tvungen att ha rätt kabel eller göra några inställningar.

Alltså, det är SUPERTYDLIGT i manualerna till 120Hz/144Hz-skärmarna. Jag är inne på min tredje skärm som har 120 eller högre Hz och de har alla skickat med en Dual-DVI. Både BenQ och ASUS.

Så det är ju ett litet "självskapt" problem anser jag.

För övrigt är det bara bra om DVI fasas ut så fort som möjligt nu, så det blir lättare för konsumenten att köpa skärmar och inga frågetecken finns kvar.

Av CreX
Skrivet av Dr.Mabuse:

Ja, det är ju precis vad jag skriver. Trodde jag var rätt så tydlig...?

Jojo, men ge gärna exempel på hur och vad för typ av fusk. Även på skyddade servrar?
Med tanke på hur mycket jag lirat det och själv aldrig stött på det så tycker jag det är konstigt.

Av CreX
Skrivet av Dr.Mabuse:

Hade det inte varit för att det fuskas så förbannat mycket hade detta varit riktigt lockande... för visst är det samma motor som Battelfield 3 & 4?

Samma motor ja.
Upplevt mycket fusk? Jag har spelat BF4 professionellt och har mer eller mindre aldrig upplevt fusk på publika servrar. De enda gången jag sett fusk är på oskyddade servrar.

Av CreX
Skrivet av Videoapan:

Jag tror snarare att det syftar på att Nvidia utan problem skulle kunna få till den pixelklocka som krävs och att det då känns konstigt att inte 75 Hz stöds. Just att FreeSync inte stöds är ju självklart liksom att Gsync inte stöds av AMD, däremot brukar väl Gsync-skärmarnas uppdateringsfrekvenser fungera oavsett kort (så länge pixelklockan stöder det)?

Det vill säga, Gsync-skärm 100Hz = 100Hz även på AMD men utan adaptiv synk. Här dock FreeSync(utan stämpel?) 75Hz = 63 Hz Nvidia utan adaptiv synk.

låter rimligt

Av CreX

Vet att detta är töntigt, men det är faktiskt lite politik i det hela och det blir färgat när man listar "Fungerar endast i 75 Hz ihop med AMD-kort" som en nackdel.

Varför listar man inte att det är en nackdel att det bara är nvidia i detta test?
http://www.sweclockers.com/test/21139-asus-rog-swift-pg279q-k...

Av CreX
Skrivet av dlq84:

Får nog vänta på ny drivrutin från AMD innan man ska räkna ut fury/390x.

Rätta mig om jag har fel, men borde inte högre cpu-användning med AMD-kortet bero på sämre optimerad drivrutin?

Jo.

Av CreX
Skrivet av Teddis:

Hoppas hoppas hoppas att detta inte leder till att WB/Rocksteady överger PC-plattformen. Batman-serien har varit bra spel och vill kunna ta del av kommande titlar från den studion utan att behöva köpa en konsoll.

Ja detta är också en bieffekt jag är riktigt rädd för! Inte bara WB, utan det kan smitta av sig till fler förläggare. Exempelvis så har Ubisoft en historia av trasiga Assassins Creed-releaser till PC. Det vore hemskt för plattformen om de får för sig att överge den.