Inlägg

Inlägg som wakasha har skrivit i forumet
Av wakasha
Skrivet av grimpe:

Vid sådana här tips borde totalpriset listas, inte pris exklusive abonnemang. Det ser helskevt ut i jämförelser, när det inte syns i fyndportalen att teckning av abonnemang krävs.

Håller med i sak, visste dock inte hur jag skulle skriva.

Hade inte tipsat om månadskostnaden för abonnemanget varit ett ockerpris

Av wakasha

Produkt: Samsung Galaxy S23 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB (MED ABONNEMANG)
Länk: https://shop.halebop.se/mobiltelefoner/samsung/galaxy-s23-128...
Kategori: Mobiltelefon
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7360050
Pris:

Vid köp av Halebop 20 GB i 24 månader 319kr/mån.
Ingår Urbanista Phoenix på köpet (värde 990 kr)

Av wakasha

OnT. Sen vet jag ju inte hur mycket de snackar om invandringen i Grekland. Jag hade nog investerat i land, guld eller annan valuta på frågan.

Av wakasha

Vill kunna skaffa en tredje skärm och mitt 560 Ti räcker då inte till. Är då ute efter ett nytt grafikkort och söker över terrängen. Klarar mig annars rätt bra prestandamässigt med ett 560 TI i :GO och Dota. Moderkortet stödjer både SLi och CL så egentligen spelar det ingen större roll. Men vill alltid ha mycket "bang-for-the-buck" när jag köper nytt. Slå till?

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/asus-r92904gbocd...

(Nuvurande setup: Evga 560 Ti SOC, Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3, 2500K)

Av wakasha
Skrivet av str8forthakill:

Låter onekligen som att den throttlar ned för att sänka värme och sedan gör en akut avstängning då den inte lyckas.

Skrivet av panpo98:

Nytt nätagg verka du definitivt behöva. Stirra dig inte blind på antal watt och se till att köpa ett bra märke, modell, serie den här gången. Om ditt 400W nätagget är av låg kvalite så kan den skada andra delar långt innan de själva dör. Ännu större risk om den är gammal.

Snabbaste sättet att utesluta disken och allt på den är att låna/köpa en disk och installera om allt på den. Du har alltid nytta av en extra disk om du inte redan har en. Dina gamla diskar kopplar du ur åtminstone tills Win DVD/USB minnet jobbat klart men helst väntar du ännu längre tills du testa om problemet är kvar. Även om Win disken är ok så kan skadade lagrings diskar orsak problem för resten av datorn och Win DVD/USB lägger ofta något på andra disken/partiton så att Win vägrar starta om något händer andra disken.

Grafikkort får du låna.

Precis som ni säger så var nätagget problemet. Köpte ett nytt och fungerar galant. Får tacka hjärtligt för all hjälp!

Av wakasha
Skrivet av Tino:

Vad har GPU för temp och load? Hur dammig är datorn?

Kollade GPU tempen nu och ligger på 57-65 grader när jag spelar.

Skrivet av ePPz:

Kan den vara minnerna tro? Kör Memtest för att testa

Ska undersökas! Editerade även förra inlägget då det visst var lite skillnad på nätagget. Laggar fortfarande men får inga avstängningar/omstarter längre.

Av wakasha

Tack för svaren!

Skrivet av jonatan80:

har du överklockat den ? vilken kylare har du ?
även om din dator inte drar 400W så är kvalitén på vad nätagget lämnar ut så mycket mer viktigt.

det räcker med en sån här http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=846234
har du otur så är den mer skadad.

random lagg har ju inget med kylpastan att göra. dator kan stänga av sig men inte kan kylpastan bli så dålig att den klättrar till 75C
köp en tornkylare CM 212 evo eller liknande.

först efter det kan du ju se o problemet är kvar

Skrivet av superwifibattler:

Haft liknande problem med min gamla dator, visade sig vara nätaggregatet. Köp en ny

Provade ett bättre nätagg (ej nytt), och lagget kvarstod, dock så stänger inte datorn av sig nu. Tror ni det kommer bli skillnad att köpa helt nytt?

Skrivet av Tino:

Vad har GPU för temp och load? Hur dammig är datorn?

Har inte kollat det, men fixar program nu.

Datorn är förhållandevis ren, lite lätt damm bara.

Av wakasha

Inför lan-panik. Datorn paj

Jag har fått en sån jäkla skumt problem inför helgens lanande och ångesten därtill. Har inte använt denna dator på tre månader innan. Men nu skulle jag börja pracca dota 2 inför helgen. När jag kommer in så kommer det random lagg i en till två sekunder några gånger och helt plötsligt så stänger datorn av sig. Hade liknande problem i somras men bytte kylpasta och efter det rullade spelen på bra. Men nu så laggar det igen, bytte kylpasta men ändå så rusade core-tempen. Lämnade in datorn på service och de fick till tempen på processorn men problemen kvarstår fortfarande. Laggar i alla spel och sen dör datorn efter ett tag. Datorn fungerar utmärkt i övrigt, surfande, photoshoppande och så. Symptomen är ju som om det är processorn som krånglar, men finner inga fel! Kan det vara nätagget som inte klarar av belastningen längre? (Fungerat perfekt tidigare) Eller är det grafikkortet? Försökt fråga polare, men ingen vet hur det skall lösas.

Detta har jag gjort:
Bytt kylpasta
Stresstest. (75 grader vid max belastning, 39 i idle)
Uppdaterat drivrutiner till grafikkort
Höjt luftflödet i burken
Provat i olika spel, samma problem i samtliga.
Är inga nätverksproblem då pingen ligger bra.
Virussökt

(Samtliga har aldrig varit klockade)
Processor: i5 2500K
Grafikkort: 560 Ti SOC
Operativsystem: Windows 7 64-bitar
Ram: 8 GB Vengence
Nättagg: Random 400W

Hoppas ni datorkunniga kan hjälpa mig. Tack på förhand!

Av wakasha

Jag är precis inne på samma spår med en kraftfull surfplatta som man kan använda till enklare spel och andra program, tex Office/Adobe, än att sitta med de taskiga apparna som finns i tex iOS. Älskar även hur man tar anteckningar med pennan och Note. För mig som ska läsa matematik och hatar skrivblock och lösa papper är ju detta guld. När jag kommer tillbaka till plugget nästa höst så kommer nog vara i behov av en sån här i och med att min acer timeline är lite på sista versen redan nu och jag är i behov av en surfplatta för närvarande. Frågan är då om man får bita i den sura äpplet med priset. Eller om man ska kolla på andra alternativ. Eller köpa en billigare platta nu för att vänta på att priset går ner till sommaren. Det är ju några tillbehör som man vill skaffa också till surface, och de är ju inte särskilt billiga.

Är väl Apple MacBook air och ultrabooks som konkurrerar i dagsläget med tanke på prestanda, precis som
Deluxe tidigare skrev, sen i andra delen med användning är det väl surfplattor med bluetooth tangentbord men det känns bökigt med två delar imo.

Skickades från m.sweclockers.com

Av wakasha

Blåskärm vid spelande.

Hej!

Har en Acer timeline M3-581TG (i3-2367M, 640M 1GB, 6 GB) har nyligen bytt hårddisk tilll en Samsung 840 Evo 256GB SSD, formaterat och installerat drivrutiner m.m. När jag sitter och jobbar med word och excel eller spelar football manager och till viss del Dota 2 så fungerar allt bra. Men när det kommer en större teamfight eller liknande i Dota 2 så får jag blåskärm och datorn startas om. När den startat om går det att spela lite till, kanske klarar några teamfights eller hela game och sen får man ytterligare en vid random teamfight. Detta gick att göra problemfritt tidigare. Vad är det som är knas?

Är ett blåbär på datorer så slänger till en fråga. Går det att byta ett eller två slots med ram-minnen på datorn? Har ingen skuvmejsel här och har inte fattat detta med 6 GB.

EDIT* Problemet löst på annat håll.

Av wakasha

Den här datorn är väldigt populär atm.
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/164691-lenovo_y500-co...

Läs vidare i den här tråden om den
http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...

EDIT* Omformulering

Av wakasha

http://cdon.se/hemelektronik/acer_m3-581tg-32364g52mnkk_i3-23...

1000 kr rabattt dvs 4500:-

Går det att få tag i en bättre bärbar dator för samma peng?

*Fotnot* Har kikat in denna produkt tidigare då den legat på 4999:- (prissänkt från 6490:- enligt CDON (igår)) Nu har dem höjt priset till 5490:- idag och ger 1000:- rabatt. Gör CDON fel här eller får man göra så? Känns lite pajas, eller?

Av wakasha

Koden markeras som felaktig i programmet, så jag trodde inte den fungerade. Men när jag väl provade, så fungerade den. Lite pinsamt nu i efterhand. Hade deadline

Av wakasha

Simpel webbdesignfråga

Hej försöker använda formfixer men stöter på ett problem. Jag håller på med min första hemsida och ska integrera ett webbformulär. Vill använda just denna i nuläget(eftersom jag inte kan php/webbserverspråk), så tips på phplösningar är ej ett alternativ.

Jag vet att jag ska ändra value i fetmarkerad text till mina egna värden men vart ska dessa rader ligga? Enligt Expression Web anses "input" inte kunna finnas i en form tag (XHTML 1.0 strict)

<form id="form" name="form" method="post" action="http://formfixer.com/ff/ff.cgi"> <input type="hidden" name="s_email" value="test@formfixer.com"> <input type="hidden" name="s_retur" value="http://formfixer.com"> <div class="kontaktfield"> <label for="namn">Namn:</label> <br /> <input type="text" name="namn" id="namn" maxlength="25"/> <br /> <label for="epost">E-postadress:</label> <br /> <input type="text" name="epost" id="epost" /> <br /> <label for="meddelande">Meddelande:</label> <br /> <textarea name="meddelande" id="meddelande" cols="45" rows="5"></textarea> <br /> <input type="submit" class="skicka_knapp" name="skicka" id="skicka" value="Skicka" /> </div> </form>

Av wakasha
Skrivet av Shudnawz:

Ur mitt perspektiv, nej.
Stoppade in 120gb SSD för att kolla om det var nåt kul, två veckor senare är den jäkligt trång. 256gb FTW, hela dagen.

Tänker så också!

Skrivet av ZorziX:

Samsung skulle jag rekomendera

Okej! 840 antar jag räcker.. Pro verkar vara lite overkill, eller har jag fel?

Av wakasha
Skrivet av Blofeld:

Du får 5 års garanti med Intel, kanske något som spelar roll?

5 år på Vertex också. Men jag ska kolla på det!

Intel 520 240 gb kostar $225 ~ 1530:-
http://www.amazon.com/Intel-Solid-State-Drive-SATA-2-5-Inch/d...
Denna kontra de andra, vilken är bäst?

Skrivet av Ronja_ww:

Måste han ha 256 gb? Räcker inte 128 gb?

Det blir ju då den enda disken i datorn sen har man extern hdd för annan lagring. Så tror det blir bra!

Skrivet av Navicula:

Samsung 830, billigare men lika snabb och stabil!

Faktum är att det billigaste priset jag hittar ligger på 190 dollar. dvs dyrare än 840.

Av wakasha

Val av SSD

Hej!

För att göra en lång historia kort. Har en polare som går på college i USA nu när han kommer hem till jul så frågade jag honom om han hade möjligheten att köpa med en SSD hem. Hade tänkt att ha den i en bärbar dator som jag ska införskaffa mig snart. Kikade in och kollade på lite olika alternativ. Och nu undrar jag vilken som är mest prisvärd.

OCZ Vertex 4 256 GB $199.99 ~ 1360:-
http://www.amazon.com/OCZ-Technology-2-5-Inch-Industrys-Warra...

Samsung 840 250 GB $179.99 ~ 1225:-
http://www.amazon.com/Samsung-Electronics-sata_6_0_gb-2-5-Inc...

Samsung 840 Pro 256 GB $256.49 ~ 1750:-
http://www.amazon.com/Samsung-Electronics-2-5-Inch-SATA_6_0_g...

840 Pro är i överkant på budget. Vet ni om det finns några bättre siter att köpa ifrån?

Av wakasha

Hej.

Blir en liten bump på denna tråd men jag tyckte det var onödigt att göra en ny.

Funderar på att skaffa mig en laptop då jag är ute och reser väldigt mycket. Jag hade tänkt mig en prisklass runt 5000 kr och sökte lite och kom fram till den här tråden. Datorn hade varit tänkt att användas till spel, film och surfande. Är inte speciellt kräsen med grafik, och spelar inte spel som BF3. Däremot vill jag att dota2 och liknande spel ska flyta på bra. Använder en portabel 2,5" hdd för lagring m.m om det skulle vara några funderingar på detta område. Jag sökte lite och kom fram till att detta paket verkade vara prisvärt:

Packard bell EasyNote TS11 3290:-
http://cdon.se/hemelektronik/15inch_packard_bell_easynote_ts1...

Samsung SSD 830-Series 256GB 1439:-
http://www.inet.se/produkt/4304001/samsung-ssd-830-series-256...

Corsair 8GB (KIT) DDR3 SO-DIMM, 1333MHz (4GBx2) 289:-
http://cdon.se/hemelektronik/corsair_8gb_(kit)_ddr3_so-dimm%2...

Totalt 5018:-, utan att räkna med frakt från cdon. Saken är den att jag inte är akut behov av datorn nu. Egentligen hade jag tänkt mig att inhandla den till julen och jag sitter lite i valet och kvalet. Tror ni att det kommer att rea ut en mer prisvärd dator till julen? Mellandagsrean? Eller är det i januari priserna kommer att gå ner? Känner att om jag ska vänta till Januari för att få en lite bättre processor eller liknande, då kan jag lika gärna köpa datorn nu. Hur hade ni gjort? Ni som har pillat i denna dator, har det varit något krångel/extra svårigheter att byta hddn och ram-minnena?

Tacksam för svar.

Av wakasha

Smart TV

Hej Swec!

Jag är lite intresserad av att skaffa mig en Smart TV 50"< men vet inte riktigt vad jag ska välja. Har inte alls någon koll på TV

Har ni någon TV-apparat ni skulle vilja rekommendera?
LCD/LED/Plasma, någon som vet fördelar i detta fallet?
Kommer det ske någon prissänkning snart inom Smart TV-apparater?
Något speciellt märke ni skulle valt och varför?

Budget ligger kring 10-12 tusen kr.

Tack på förhand!

Av wakasha
Skrivet av markusjarlstig:

Specifikationerna för grafikkortet säger att man bör ha en 550w:s nätdel. Vet inte hur ofta man faktiskt behöver så mycket men det är kanske värt att nämna.

Rekommendationerna är med massa säkerhetsfaktorer och jag tror att nätagget klarar av att dra runt systemet, annars kan han köpa ett dyrare om han vill lägga pengar på det. Jag hade tyckt att TS skulle köpa SSD och montera in sin 2TB hdd som lagringsdisk.

Tänk bara på att om du vill att datorn skall bli monterad på inet gratis får du beställa imorgon.