Inlägg

Inlägg som ExInferis har skrivit i forumet
Av ExInferis

Som jag även skrivit i annan tråd fick jag bokingsbekräftelse och sedan besked via chatt att jag hade ett MSI kort tilldelat mig för att idag få ett mejl som säger att jag inget kort har.

Tydligen går det inte att lita på de besked man får via chatten hos Inet.

Av ExInferis

Jag hade kontakt med kundtjänst på Inet igår och fick direkt besked att jag fått tilldelat ett av MSI korten fast det skulle skickas senare då de ej fått in dom ännu.

Idag fick jag ett mejl som säger jag inte fått något kort alls.

Känns ruttet man inte kan lita på kundtjänstens uppgifter. Riktigt dåligt ge ett besked man inte kan backa upp. Har alltid tyckt Inet haft bra kundtjänst men det här är inte kul råka ut för.

Av ExInferis

Tack för bra synpunkter men tanken är att det ska bli en ny maskin då denna ska säljas vidare till en kompis. Vill veta ungefär vad värdet kan vara så jag kan lägga mig på ett vettigt kompispris.

Tack än en gång för bra svar!

Av ExInferis

Vad kan jag ta för min gamla rigg?

Hej, nu är det dags byta ut min gamla maskin mot nåt nytt och fräscht.
Någon som har koll på ett ungefär vad min gamla kan säljas för?

CPU - Intel i7-6700k @ 4.00GHz
GPU - GeForce GTX 980 Ti
Moderkort - Asus Maximus VIII Ranger
Minnen - 2 * 16 GB Kingston KHX2400C14D4/16
PSU - Corsair AX860i
Disk 1 - Samsung 256GB M.2 2150/1200 MB/s
Disk 2 - WD Red 3 TB

Tacksam för hjälp!

//mats

Av ExInferis

Asus 27" MG279Q prisförslag?

Hej, tänkte göra mig av med en av mina tre MG279Q skärmar då jag ska sälja Obutto'n min och inte har plats för tre skärmar då jag flyttar till mindre lägenhet. Någon som har tips på vad man kan begära för en sådan skärm?

Mvh Mats

Av ExInferis

Hej,

jag rekommenderar att du kikar på bjussa.se för där kan det alltid finnas bra alternativ som är helt gratis.

Av ExInferis

Obutto R3volution

Säljer min älskade racing/flight cockpit på grund av flytt till mindre bostad.

  • Obutto Flight Sim R3volution

  • Obutto 5.1 Speaker Mount

  • Obutto A10 Warthog Flight Stick Mount

Nypris inklusive frakt drygt 11.500:- från Obutto EU. Perfekt för racing och flygsimmar. Haft den i drygt ett år och är väldigt nöjd med den men den kommer tyvärr inte rymmas på det nya stället. Skärmar, joysticks, tangentbor som finns på bilden ingår ej utan endast det som är specificerat i listan ovan.

Skickas ej på grund av vikten utan endast upphämtning i Hägersten, Stockholm.

Pris: 7000:- eller högstbjudande.

Läs hela annonsen här

Av ExInferis

Det är tyvärr referensmodellen av 290x så den lever ju om mer än andra kort.

Av ExInferis

Moderkort är Asus Z97 A
PSU är Corsair AX850
Minnen Adata Röda XPG 1600MHz (4 * 8MB)

Kylaren är för övrigt Noctua med dubbla kylartorn. Liknande NH-D15S fast en äldre modell.

Av ExInferis

Möjligt pris för min gamla rigg?

Tja!

Är inte världens bästa på att hänga med på begagnat priserna på datorer/komponenter så jag tänkte höra om någon har tips på vad som är möjligt att begära för följande system.

i74790K 4.0GHz
AMD Radeon R9 290X
32 GB Minne
120 GB Intel SSD
ASUS Phobeus Ljudkort
Fractal Design Arc

Tacksam för hjälp!
Mats Selberg

Av ExInferis

Jag tippar på att du kan köpa exakt samma prylar som du skulle ha köpt för en punkare eller hårdrockare.

Av ExInferis

John Blund och Televinken

Johns attacker är rogivande och motståndarna blir segare och mer förvirrade för varje attack. Till slut segnar motståndaren ner och somnar.

Han paras bäst ihop med Televinken som kastar upp övergångsställ över allt. Man får skada för den tid man befinner sig på övergångsstället. Om man inte stannar och kollar åt båda hållen innan man går över dubbleras skadan.

Tillsammans en dödlig combo och som värst blir det om man somnar mitt på övergångsstället.

ExInferis

Av ExInferis

Skaffade mig ett kort i går och kan inte säga att jag tycker det låter för högt även när jag kör på übermode. Påstår inte heller att det är ett tyst kort men kärringen låter högre så det kunde allt låta lite till. Jag sitter i stort sett hela tiden med headset och börjar bli gammal så hörseln kanske blitt sämre av alla dåliga stockkylare genom åren. Kan förstå att andra tycker det låter för mycket men för mig är det inte ett problem och då blir det helt plötsligt ett väldigt prisvärt kort. Temperaturmässigt så visst går kortet upp till sina 95 grader som jag förväntat efter jag läst recensionerna men vad jag märkt hittills så har det inte påverkat temperaturen för omgivande komponenter. Verkar som om kortet inte "sprider" sin värme speciellt mycket utan jag verkar kunna trycka ut den ur lådan utan problem. Kanske bara jag som har tur och fått rätta vindar i min låda.

Har alltid växlat mellan "lägren" när jag tyckt någonting intressant kommit ut och denna gången valde jag att hoppa på AMD-tåget på grund av att jag är intresserad av vad Mantle kan bidra med. Ser även positivt till Nvidias replik och undrar hur de kommer att agera. Konkurrens och fler bra kort på marknaden till bra priser kan inte vara av ondo, även om stockkylaren kanske inte faller alla i smaken.

Game on!

Av ExInferis

Hade också en del problem med körde installations filen direkt från 64bit katalogen och struntade i deras egen start applikation. Köpte XFX kortet.

Av ExInferis

Hur många ingångar och utgångar har du på förstärkaren? Vad har du för tv respektive förstärkare?

Av ExInferis
Skrivet av Leon1:

Tänk såhär; Det som inte går att googla på nu för tiden är inte värt å veta.

Jag lägger nog hellre mina slantar på att det mesta som går att googla på nu för tiden inte är värt att veta.

Av ExInferis

Tack för tipset Tunezz! Tänkte inte på en läsare men jag har en liggande från en tidigare rigg så där sparar jag in till en pizza eller två :)*

Kom dock och tänka på en sak gällande minnen. Funkar det köra dom jag valt (1600MHz och 1,5V) så att det går att köra dem i 1600MHz?

Av ExInferis

Har jag missat någonting?

Funderade först på att uppgradera mitt system men beslutade till slut att bara behålla diskarna.

Jag undrar om jag glömt någonting och om denna setup har kompatibla komponenter så jag inte köper nåt som inte passar ihop? Är ingen hardcore klockare men alltid lite kul med några extra och stabila krafter. Tror ni den även orka med att köra SLI i framtiden utan att brinna upp då jag valt ref kort?

Tänkte inte köra SLI från början men känner jag mig själv rätt så kommer det nog dyka upp ett till kort och några fläktar på posten efter nyår

Tack för er tid!

Av ExInferis

Klantigt av mig men nu funkar den

Av ExInferis

Tips på passande komponenter?

Tja!

Hade tänkt mig lägga in följande beställning men går vilse i moderkort- och minnes-djungeln så någon kanske har lite tips på passande komponenter och vad man bör tänka på? http://www.inet.se/kundvagn/visa/1004812/blivanderigg

Kommer inte att köra SLI i framtiden utan jag håller mig till singel GPU system. Frugan uppskattar även ett tyst system så jag undrar om man bör byta till bättre/tystare fläktar?

Någon som har koll på en bra och passande CPU kylare?

Tacksam för hjälp!

Fixat länken nu