Inlägg

Inlägg som Belthor har skrivit i forumet
Av Belthor

Jag hade exakt samma sak, felet var att batteriet i fjärren behövdes bytas ut.

Av Belthor

Tänk bara på att du får en publik adress direkt till datorn, se till så att du har bra skydd på datorn.

Av Belthor
Skrivet av saides10:

tjena swec
är vänster hänt och söker då efter en sådan mus.
det jag vill ska finnas på musen är programmerbara knappar på sidan så kom gärna med tips.

Jag har en razer mus som funkar riktigt bra.

http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-deathadder-left-ha...

Av Belthor

Är det inte enklast att du bara byter enhetsbokstav på hårddiskarna?

Av Belthor

Hoppas du kommer filma detta så man får se hur resultatet blir.

Av Belthor

Kan man köra en kryptering på en disk som redan innehåller data, eller måste man göra krypteringen innan man fyller med data?

Dvs jag som redan har Windows installerat, går det att kryptera den i efterhand?

Av Belthor

Som jag förstått är inwarehouse och komplett samma företag nu?

Jag skulle iallafall vilja klaga på servicen jag fick vid ett supportärende då mitt surroundsystem hade gått sönder (ett logitech-system). Jag fick veta att
man skulle skicka in hela systemet till er och att man fick räkna med att det kunde ta ett par veckor.

När det hade gått 2 veckor från att jag skickade paketet och inte hört någonting alls från er så ringde jag upp kundtjänsten (missade tyvärr att ta namn), han hade först problem att hitta någon information om mitt paket, men efter ett tag fick jag som svar att dom hade tagit emot paketet och skickat det vidare till Logitech.

Så jag åkte iväg på en veckas semester och mycket riktigt när jag kom tillbaka från semestern hade jag en avi om att det fanns ett paket att hämtas ut, jag tog avin direkt och åkte och hämtade ut paketet, och döm om min förvåning när jag ser att det är mitt paket som bara kommit tillbaka, och att jag dessutom fick veta att ni hade vägrat att ta emot paketet. Besviken och irriterad så ringde jag upp kundtjänsten direkt och fick ingen förklaring alls
varför dom inte tagit emot paketet, eller varför dom hade ljugit för mig och sagt att paketet var emottaget och skickats vidare.

Men iallafall så packade jag upp mina saker och la ner dom i en ny kartong då den hade blivit lite tilllknycklad i leveransen (dock inga skador på systemet). Skickade systemet ännu en gång till er och fick sen ett mail om att subwoofern hade blivit skadad i transporten och att ni vägrade ta reklamationen.

Så efter ännu ett samtal med kundtjänst så sa killen att han skulle stoppa returleveransen eftersom posten berättat att det var dom som skadat paketet.

Men det visade sig ännu en gång att det var en lögn då jag fick ett nytt mail (exakt samma som skickats ett par dagar tidigare) om att ni inte skulle ta reklamationen, och samma dag kom paketet till mig.

Nu vet jag att jag ansvarar för att paketet ska vara rätt emballerat, så det kan jag inte bråka om, men däremot tycker jag att när man blivit så dåligt behandlad (dvs ni har ljugit för mig) och att ifall paketet tagits emot första gången jag skickade det så hade det aldrig varit något problem, så skulle man kunna visat lite goodwilll.

Så nu står jag här med ett ännu mer värdelöst system, än vad jag hade innan jag kom i kontakt med er.

Av Belthor
Skrivet av Fränkie:

Gör som jag ska till våren.
Flyg till USA, ha lite semester och köp med dig elektronik, kläder och dyl. Köper du mycket så kan du spara in hela flygresan och det blir mycket roligare oxå

Du kan fastna i tullen även fast du själv åker och köper sakerna och måste ändå betala moms + tullavgift.

Ett tips är att packa upp sakerna du köper i USA så att det inte är för tydligt att du köpt dom där.

Av Belthor

kolla in mikrotiks utbud, ska vara riktigt bra.

http://www.mikrotik.com/
http://routerboard.com/products

Av Belthor

Jag hade samma problem med min Galaxy, det visade sig vara en fuktskada som ställde till det.

Av Belthor
Skrivet av inquam:

Vid sidan om den har jag en Intel e5200 med 2GB ram som agerar TV server och är kopplad till min parabol och kör ut all TV via nätverket till alla klienter i huset. Den sköter även inspelning och annat som den sedan lägger upp på huvudserverns media bibliotek. Denna rätt "tröga" burk klarar leverera så många streamar att jag skulle behöva vara schitzofren och kunna befinna mig i flera rum sammtidigt för att den skulle ge upp.

Lite off-topic kanske, men är lite nyfiken hur din TV server lösning ser ut, vad använder du för att ta emot signalen från parabolen (Canal digital?) och vilken mjukvara?

Av Belthor

Har felsökt lite mer, har testat med andra minnen, som fanns med i QVL-listan och dom fungerar bättre, får upp dom i rätt hastighet (1600).
Men problemet som är kvar att datorn fungerar alldeles utmärkt fram tills att jag ska stänga av den, då bootar den upp efter ung. 10 sekunder och då fungerar ingenting längre. Startar man då med memOK knappen så hoppar den igång och allt fungerar som det ska. Drar man ur strömsladden fungerar det
också att starta upp datorn, men så fort en vanlig avstängning görs så slutar den fungera.

Kan det vara ett trasigt moderkort?

Av Belthor

Inga fler tips?

Kan det vara minnena som är inkompatibla med moderkortet?

Av Belthor
Skrivet av Ferrat:

Troligen är det att MomOK ställer in dem på 1333 och det funkar men sedan auto clockar BIOS till 1600 för minnena säger det, dock muppar sig timinings när man kör över 4GB då, så du måste själva dubbelkolla vad de faktiskt klarar och sätta på det, mina ska vara 9-9-9-något men över 4GB måste jag köra 9-11-9-något tror jag det är

Mina är just nu inställda på 9-9-9, och på 1333mhz bara för att jag ska kunna sitta med den, testade nyss att höja till 1600 och sätta i 9-11-9 men resultatet blir detsamma, när jag stänger av datorn så efter en kort stund så startas den igen utan att något fungerar.

Jag har inte så mycket kunskap vad det gäller med timings, vet inte hur mycket man ska peta på det?

Men kör jag som sagt med 1333 så kan datorn fungera ett tag med att man stänger av den utan något problem, men sen kan det helt plötsligt bli problem igen med autoboot.

Av Belthor

Att tillägga är att om jag ställer minnena i 1600mhz så bootas datorn om automatiskt när jag stänger av den.

Av Belthor

Konstigt boot/minnesfel, vad göra?

Jag har bytt moderkort,processor och minne i mitt chassi, det nya jag har är:
Moderkort: Asus P8P67 Pro Rev3.1
Processor:i7 2600K
Minne 8 GB Corsair Vengeance LP minne
bef. nätagg: Corsair 620WCMPSU-620HXEU
bef grafikkort: AMD 5870

Problemet är att när jag startar datorn i defaultläge så går den inte igång alls, fläktarna snurrar och alla lampor lyser, men inget händer.
Startar jag datorn med MemOK knappen intryckt går den igång, och ställer jag då manuellt att minnena ska klocka på 1333mhz så går datorn
igång som den ska, MEN problemet är att ibland när man stänger av datorn så efter några sekunder så startas den igen och första problemet
är tillbaka. Så för att få igång datorn igen så måste jag alltså upprepa processen med MemOK knappen.

Jag har testat flyttat minnena, testat med ett minne, men blir samma resultat, har även lagt in senaste bios versionen.

Har någon något tips på vad som är fel och hur man kan lösa det?

Av Belthor

Ok, tack för alla svaren, får bli en processor nu i stället. Integrerade grafiken kommer jag ändå inte kunna utnyttja med mitt moderkort.

Av Belthor

Varför behöver du 2 routrar?
Sätt in en switch inne hos dig istället.

Men ang. problemet så har du inte gjort några IP förändringar på din router så kommer det ju att bli en IP-konflikt.

Av Belthor

Skillnad mellan Ivy Bridge och Sandy Bridge?

Jag har köpt ett ASUS P8P67 PRO B3 moderkort, det jag funderar på nu är ifall jag ska köpa i7 2600K processorn, eller vänta på dom nya som kommer snart.
Kommer det blir någon större skillnad i prestanda?

Av Belthor
Skrivet av Patan77:

det ska inte vara någon skillnad på hastigheten mellan 2,4ghz och 5ghz det är bara olika spektrum så om t.ex dina grannar kör på 2,4ghz då kommer du få bättre mottagning och mindre störning om du kör på 5ghz och vice versa :/

Använder du N så är det stor skillnad på att använda A och G.

Teoretiska hastigheten om N-standarden körs över G är 150mbit, och 300 mbit om du kör N tillsammans med A.