Inlägg

Inlägg som Rappe Rodent har skrivit i forumet
Av Rappe Rodent

Dock är det väl inte direkt CDON's fel om det fattas en kod i kartongen? Inte direkt så att CDON öppnar grafikkortslådan för att ta ut koden bara för att jävlas? Skicka ett mail till EVGA om det är ett EVGA kort.

EDIT:

Bild snattat från TomsHardware, så här ser lappen med koden ut, den ska ligga någonstans i grafikkortskartongen, inte i CDON kartongen, bara leta, ligger säkert instoppad i första eller sista sidan av manualen.

http://i181.photobucket.com/albums/x92/brysg2/20121010_150729.jp...

Av Rappe Rodent
Skrivet av YGLeXz:

Hm.. Min dator är köpt, byggd och installerad av Inet. Jag har en skiva och keyn är klistrad på datorn och på fodralet står det följande: "Den här OEM-programvaran....", antar att det innebär min key är bunden till min dator..

Aja, det är väl inte värre än att farsgubben får roa sig med Professional-versionen!

Det är bara flytta över, gjorde väldigt liknande dig när jag uppgraderade från windows 7 Home till Pro, installerade Home på en annan dator och fick gå igenom windows automatiska telefon system för aktivering av licensen, sen var det bara tt köra.

Av Rappe Rodent

http://img02.imgland.net/zHOilTgh2G.png

Skämt åsido, hoppas innerligt att deras kommande piledriver blir bättre än bullsozer, i alla fall till ett mer attraktivt pris, då blir det stödköpa en dator med AMD och byta ut någon av mina gamla intel burkar.

Av Rappe Rodent
Skrivet av kenny88g:

Jasså, är allt gratis där? visste jag inte!

*facepalm*

Jag gillar verkligen din inställning, du är väl en sån som vill att allt ska vara gratis och du jobbar väl gratis hoppas jag, nu när du sitter och pratar om hur "bra" det är att saker på TPB är gratis, trevlig prick du verkar vara. Jag glömde bort att alla filmer och allt idag är gratis hur dumt av mig.

Av Rappe Rodent

Jag skulle döpt tråden till "Finns det fördelar med windows8?", fast det skulle blivit en väldigt kort tråd, för svaret är ju nej.

Alla tycker vi olika, just nu känns det som att alla win8 anhängare försöker predika och pracka på alla som är skeptiska, hur bra win8 egentligen är. Dessa självutnämnda predikanter är helt oförmögna att lyssna på kritiken som många har mot win8 utan dom står bara helt oförstående "hur kan ni inte gilla win8, det är ju det bästa som hänt".

Testade win8 en gång, sen fick jag en ledsen gubbe som sa att det var fel på min dator, han sa dock inte vilken felkod det var, så jag har ingen aning om vad som gick fel, då gick jag tillbaka till win7 igen. Där en blåskärm ger en den information man behöver ha.

Av Rappe Rodent

Skulle precis in och registrera mig för fri användning fram till årsskiftet, men man behövde ju kredit kort, så då vart det kört för min del. Hade annars varit väldigt intressant att testa, även om de verkar ha ganska få säsonger så är det många för mig som annars aldrig följer något på TV.

Av Rappe Rodent

Varför ska alltid alla grinna sönder så fort det kommer en sån här nyhet, ALLTID!! "Apple är så låsta man bara kan bli nu", "kommer aldrig köpa en Apple produkt", "Hoppas folk börjar byta mot öppna alternativ" etc etc... QQ more.

Låt folk köpa vad dom vill och sitt inte och grinna över det och alla som säger att Andriod är bättre, ni är ju inte bättre som alltid försöker få Android att låta som rena ramma himmeln jämfört med iOS.

Av Rappe Rodent

Nu i veckan när jag spelat skyrim tyckte jag datorn lätt ovanligt mycket, drog igång AfterBurner och såg då mycket riktigt att fläkten låg på 99% och att kärnan låg och hade det skönt runt 103 grader. Aja bara ett GTX480, så jag spelade vidare ~5timmar och den blir så varm så fort jag spelar något. Den får väl dö om den vill.

Av Rappe Rodent

Tycker dom borde försöka fixa nuvarande UEFI innan dom ger sig på att göra efterföljaren. Mitt ASUS korts UEFI är bland det buggigaste jag varit med om, den kan ändra spänning och hastighet bara genom att man startar om datorn, härligt!

Av Rappe Rodent

Ni som sitter och säger att TS i princip bara kan drömma om att få sitt reklamations ärende igenom. Om vi teoretiskt sett säger att TS skickar in sin hårddisk till ett datarecoveryföretag som även är ett auktoriserat service företag för det märket som det är på hårddisken och om dom verkligen hittar ett fel och dokumenterar detta noggrant för att sedan rädda datan från plattorna. Hur skulle ni då ställt er till att han kontaktar inet i efterhand?

För i mitt tycke så borde inet ge TS någon slags ersättning, då han lämnat in den till ett professionellt data-recovery företag som vet vad dom gör och inte "Bussiga Berras Data Verkstad" som sitter och röker samtidigt som han skruvar upp disken. Han fick ju även en felrapport där det borde stå vad som gjorts och varför. Mitt förtroende sjunk nu ännu med för inet men höjdes för seagate, snyggt av dom att gå in och hjälpa till.

Av Rappe Rodent

I min mening så såg denna mod skir ut jämfört med hur spelet är i original utförandet. Det var kontrast over 9000 och allt såg surrealistiskt ut.

Av Rappe Rodent

Borde det inte stå:

Citat:

Kopieringsavgiften kan komma att utökas från fysiska lagringsmedium till molntjänster. I ett läckt strategidokument framkommer det att mediabolagen gör påtryckningar för att EU-kommissionen diskuterar frågan.

Skämt åsido, men det känns ju helt klart som att det är skivbolagen som sätter press på EU, varför kan inte bolagen lägga kraft och framförallt pengar på att hitta lösningar, dagens teknik skulle möjliggöra flera finurliga och framförallt väl fungerande tjänster för musik och film, se bara på spotify.

De stora bolagen tror att dom kan göra precis som dom vill och tydligen så är det ju så, varken EU eller någon regering vill hamna i onåd med dessa stora bolag för att dom är rädda och inte vågar stå upp för medborgarna.

Av Rappe Rodent

Nu har jag inte spelat GW2 själv mer än att testa det på min kusins konto. Men vad jag hört från vänner som spelar så verkar det inte så super bra, var väl ca 10 av kompisarna som köpte det, men ingen verkar ha fastnat för det ordentligt. Dom spelade lite när det släpptes sedan fortsatte de med LoL precis som innan. Var till och med några som vart väldigt sugna på att ta upp WoW spelandet igen. Och det är väl anledningen till att jag inte kommer köpa det, det verkar inte som att man fastnar på samma sätt som man gör för WoW.

Av Rappe Rodent

Typisk fanboy tråd detta, Printscreen efterfrågar varför folk inte gillar windows 8 och när någon kommer med ett inlägg där han/hon säger sin sak om en viss funktion och lägger fram mycket bra åsikter och kan argumentera för sina åsikter får personen bara ett "du har fel, så här är det" som svar. Herregud det är personligt vad man tycker, bara för att microsoft har gjort en undersökning som visar att "majoriteten" gillar en viss funktion betyder inte det att alla gillar den.

Jag ställer mig väldigt skeptisk till både f.d metro, då jag vill ha allt framme på skrivbordet och lättåtkomligt eller kunna ta upp en startmeny som inte tar upp hela skärmen. Även ribbons är en sak som får mig att spy, det tar upp alldeles för mycket plats, speciellt om man sitter på en 16:9 skärm och så tycker jag det blir väldigt ologiskt, jag har ofta svårt att hitta i ribbon. T.ex är det första jag gör när jag har installerat om datorn att bli av med ribbons i paint, så paint ser ut som det ska göra.

Sen det som för mig är bland de tyngsta anledningarna att inte skaffa win8 är blåskärmen. Den gamla må vara föråldrad, men den kunde man lätt lista ut vad det är för fel, den nya win8 ":( Your PC ran into a problem it couldn't handle, and now it needs to restart." Jaha ok, då vet jag exakt vad som hände när jag överklockade och den inte var stabil, tack så jätte mycket för infon windows! [/sarcasm]

Av Rappe Rodent

Tangentbord: Saitek Eclipse - Gratis!
Mus: Logitech MX518 - 400kr?
Musmatta: ingen
Skärmar: 2st DELL 2209WA 5000kr totalt
Headset: AKG K240 + Zalman mic 1050kr
Högtalare: Billiga logitech - Gratis!
Popcornmaskin: OBH Nordica Big Popper - 345kr
Mikrovågsugn: Whirlpool MWD 240 - 1290kr
Espresso: Saeco HD8751 - 4495kr
Fritös: OBH Nordica Pro Fryer - 485kr

Totalt: ~13065kr

Nej men seriöst, TS borde dragit en gräns och gjort en mall för vilka saker som skulle räknas med i detta, i mina ögon borde det varit; mus, tangentbord, musmatta, headset och möjligtvis skärmar. Resten är bara e-penis saker som inte har något direkt koppling till kringutrustning i dess riktiga bemärkelse.

Av Rappe Rodent

Förstår inte varför dom skippar XP, eller vad som ens krävs för att dom ska göra det? DX11 är endå bra hypat i min åsikt, alltför många gånger har man sutit och spelat och tyckt det ser väldigt snyggt ut, sen inser man att man sitter på DX10. T.ex i BF3, ingen som helst skillnad. Nej DX11 är bara ett säljknepp som ska göra att folk handlar både grafikkort och spel, är ingen större och värd skillnad mellan DX11 och DX10. Och det är som sagt, min åsikt!

Av Rappe Rodent
Skrivet av MulleEng:

Då är det visst December 4 som man ska boka in i almanackan. Såg ju ganska lovande ut, gillade både FC och FC2 och detta tycker jag nästan ser bättre ut.

Webhallen anger 2012-11-29 som lanseringsdatum.

Av Rappe Rodent

Lite OffT:

Men oj vad det här påminer mig om min lärare jag hade i bland annat persondatorer och datakomunikation på gymnasiet (2år sedan). Han hade mycket erfarenhet och en del kunnande, men problemet var att det kändes som att han för 20år sedan sa "nu har jag koll på allt, nu behöver jag inte hänga med längre". Han hade så dålig koll på dagens hårdvara och allt i övrigt gällande dagens teknik att man nästan vart ledsen. Minns en lektion när han plockade fram ett nVidia 6800GT och sa typ "här har ni ett modernt grafikkort som klarar alla er spel på hög grafik".

Samma sak med processorer "idag finns det till och med 2 kärniga processorer ute på marknaden", jag nämnde då Nehalem arkitekturen med 4 kärnor och HT, vilket han inte förstog vad det var.

Så det känns som att det antingen är så med den här pappan, han lärde sig sitt för många år sedan (även om det känns ologiskt då trådlöst är relativt nytt) och har svårt att hänga med idag, eller så är det helt enkelt en trollpappa.

Av Rappe Rodent

Något jag verkligen saknar är att kunna ändra vilken ljudutgång spotify ska använda sig utav, det är en fullfjädrad musikspelare, men så finns det ingen möjlighet att ändra vart ljudet ska spelas upp? Jag har _alltid_ när jag sitter vid datorn att mina hörlurar standard för både ljud och kommunikation och sedan så väljer jag Foobar att spela upp via optisk på stereon. Så svårt kan det inte vara att fixa den inställningen och det är en, och troligtvis den tyngsta anledningen att jag inte använder spotify överhuvudtaget.

PS. Vet att det finns tredjepartsprogram, men det här är i mina ögon ett problem på en så kallad musikspelare, att det inte finns native.

EDIT: Bra att man missar inlägget där detta redan tagits upp.

Av Rappe Rodent

Om du är i riktiga fjäskartag och har en del skivor du själv vill rippa eller känner fler som vill rippa sina gamla vinyler kan du köpa en vinyl spelare från Kjell & Co med USB, kostar ca 700kr, men har man många skivor så betalar det ju av sig. Sen skulle jag välja audacity för att spela in musiken till valfritt format, alternativt konvertera med LAME i t.ex Foobar2000.

EDIT: Kan ju vara bra att skicka med länken, HÄR!