Inlägg

Inlägg som Rappe Rodent har skrivit i forumet
Av Rappe Rodent
Skrivet av Swedish Chef:

Jag har inte bett om att få tillgång till SVT eller SR's tjänster. Dom tar betalt för att dom finns. Om jag skulle börja dela ut tidningar till folk och säga att den är politiskt neutral och sedan börja skicka fakturor till folk bara för att jag har lagt ner den i deras brevlåda. skulle det vara okej då?
Det är lite samma fasoner med den där tv-licensen... Lägg ner den där förlegade skiten. Resten av världen verkar ju klara sig galant utan den...

Hahaha snälla kan inte någon göra detta? Göra en tidning och lägga ett nytt nummer varje dag i Eva Hamiltons brevlåda för att sedan skicka en faktura på 20kr per tidning och hänvisa till:

"Definition
2 § En brevlåda är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot tidningar eller brev, även om brevlådan också kan användas för annat ändamål. Lag (2013:001)."

Same shit different name!

Av Rappe Rodent
Skrivet av Hagge:

Ja..men de är CDON vi snackar om..och de flesta här i SweC idag avstår från CDon..

Beror ju vem man pratar med som sagt. Jag har handlat många av mina komponenter från cdon, speciellt under deras "slutet av månaden rea". Då avstår jag hellre från inet, större hycklar butik får man leta efter.

Av Rappe Rodent

Älskar när man ser såna här byggloggar, där någon verkligen gör något! Inte som 99% av sweC gör nuförtiden köper allt, fabrikstillverkat och slår ihop, visst det kan väl bli snyggt, men det kan väl vem som helst göra. För att göra detta krävs det en hel del kunnande och en ordentlig portion kreativitet.

Grymt snyggt helt enkelt.

Av Rappe Rodent
Skrivet av HurMycket:

Jo, det förstår jag. Läs så inser du att det inte framgick varför det måste vara den fläkten.

Den är smidig för att den är 220v? Skönt att behöva hålla på med ghetto adaptrar, speciellt när man ska göra ett utblås för lackering.

Av Rappe Rodent
Skrivet av Kalium:

Konen ja. Men konen är inte det enda som rör sig i en högtalare. Läs på mer och återkom med resultat.
Kan rekommendera denna tråd http://www.diyaudio.com/forums/full-range/225709-break-real.h...
Där diskuterar några ur världseliten inom DIY-världen, t.ex Planet10

Nu har jag ingen åsikt om detta all, men lite läsning på diyaudio känns det bara som en stor sandlåda, alla kommer sina åsikter och vad dom HÖR och säger "så är det, jag hör skillnad", jag vill se fakta, mätningar, något som alla kan förstå sig på inte när någon börjar babbla om hur basen vart djupare och diskanten vart rappare. Det är väldigt mycket "jag hör", "jag känner", inom HiFi världen och visst det är mycket det de handlar om, men man ska inte börja använda det som fakta för saker som går att mäta sig fram till.

Av Rappe Rodent

78 grader är inge farligt, du har ju gott om rum upp till 90 grader om det nu är vad man säger är max på GTX670. Mitt 480 låter jag värma på hur mycket det vill, 90-95 grader är inge ovanligt vi spelande, men det är någon generation äldre så det klarar värme bättre än ett 670 kan jag tänka mig. Så hade jag varit dig hade jag inte oroat mig och bara spelat på.

Av Rappe Rodent

Ville bara tillägg att morsan åkte dit med mitt gamla pass och som tur var så stog en gammal klasskompis till mig i kassan så det gick utan problem, sen sa han att passet snart går ut fast det redan gått ut. Så nu är det en glad brorsa som fick sin 3820 innan helgen ändå.

Av Rappe Rodent
Skrivet av Subdubwise:

Kör Windows Experience Index, så bör du få dig en hyfsat uppfattning av vad det är för någonting som är sämst i ditt system.

Control Panel\All Control Panel Items\Performance Information and Tools

Så här kan det se ut:

http://anony.ws/i/2013/01/17/5qOVe.png

Använd INTE WEI för att kolla om datorn presterar dåligt eller ej, använd istället något av futuremarks 3Dmark program, visar bättre upp vad som är svagaste länken i datorn, det är bara okunnigt att ens nämna det, det visar verkligen ingenting.

Ts, köp nytt grafikkort, helt klart den som flaskar, har några polare som sitter med x4 955 och 965 än idag, en av dom har ett 7970 och ska snart köpa ett till, så den ska nog inte flaska där inte. Sen som så många andra säger på skulle jag satsa på en CPU kylare, min 2600k kan bli uppe emot 80grader ibland, men vet att AMD är lite känsligare mot värme än intel.

Av Rappe Rodent
Skrivet av SmittenX:

Du kan även kontakta avsändaren och be dom kontakta posten och ändra mottagarnamnet till någon av dina föräldrar.

Provade just detta, funkade inte enligt dom.

Skrivet av Josasp:

Samtidigt så kan man lika gärna skriva KUK i rutan där man fyller i legnr manuellt så godkänner "PABLO" det hur fint som helst.

Reglerna existerar bara på pappret och inte i datorsystemet.
När jag jobbade som postombud så gav jag egentligen blanka fan i vad de hade för leg, kände jag igen dom så tog jag bara personnr. Du kan hämta paket på andra personer med ditt eget leg om du vill, mitt tips är att lämna fram körkortet med baksidan först eller så, är man lat så scannar man bara steckkoden på baksidan.

Postens system säger ingenting, det har ingen aning om vilket personnummer eller legnr som är rätt.
När jag skulle lämna ut paket till en amerikan som kom in ofta, men inte hade pass så skrev jag bara 0 och det gick vidare.

Förmodligen så går det även att SQL Injecta i de rutorna

Får hoppas att någon av mina gamla klasskompisar som jobbar på ICA står i kassan när jag ska dit senare ikväll, dom känner mig väl och borde inte vara paragrafryttare som följer allt till exakt punkt och pricka, blir så sur eftersom passet bara är 3dagar gammalt, hade varit skillnad om det hade varit flera år tycker jag.

Sen är det lustigt hur man kan fixa nytt pass och leg med en förälder men inte hämta ut ett jäkla paket. Sen hade det varit mitt paket hade jag inte brytt mig men nu är det CPU till brorsan som har moderkort och minnen ligger till nya datorn men inte CPU'n för den sitter fast på ICA.

Av Rappe Rodent
Skrivet av SmittenX:

Jobbar själv på ett postombud och det ska inte gå, efter nya regler får vi INTE lämna ut paket utan giltig legitimation. (ska man följa reglerna så måste t ex. till och med jag ta leg på mina föräldrar för att allt ska va i sin ordning. För att svara på din fråga så kan en förälder inte styrka din identitet. Och med fullmakt så måste fullmakten lämnas in till posten så dom kan lägga in det centralt och så vi kan hitta fullmakten i datorn. Det går INTE att ta med en fullmakt till ombudet.

Men som flera andra har påpekat så finns det en hel del okunnig personal som kanske skulle lämna ut det i alla fall.

EDIT: Har vart med om ett flertal fall där föräldrar beställer saker i sina spädbarnsnamn och sen när man ber om mottagarens leg så har de inte något leg för att barnet bara är några månader. Följer ombudet postens nya stenhårda om leg så får man inte lämna ut paketet. Då måste förälrarna ha ett pass eller personbevis för att kunna få ut paketet som bud.

Aj tusan, hoppas verkligen det står någon där ikväll som känner en och som inte är så petnoga med att passet gått ut för någon dag sedan bara.

Annars blir det till att be morsan beställa en till processor så att brorsan får den innna helgen som han önskat och sedan hämta ut den jag beställt för att skicka tillbaka den på direkten när jag fixat nytt id-kort. x)

Av Rappe Rodent

Jag har alltid trott att tullen gick efter både storleken på paketet och värde deklarationen på det. Men när jag och morsans kille beställde fiske saker från BassProShop för en tid sedan så fick vi inte tulla något alls på paketet. Trots att det var två kartonger stora som flyttkartonger då jag beställt en dragbox av större storlek. Även värdet var deklarerat på kartongen, 750 dollar så hur det slank igenom förblir ett frågetecken. Så jag antar att man måste ha lite tur med sig ibland också.

Av Rappe Rodent
Skrivet av kode:

Ja, det går bra att göra så. Eventuellt kan du nog hämta ut det med ditt utgångna id-kort också, giltighetstiden är knappast något de kollar. På mitt postombud kontrollerar de på sin höjd att namnet stämmer.

Skrivet av anon4992:

Ja det tror jag kommer att gå utmärkt, troligen märker dom inte ens att din legitimation gått ut.
Om man inte varnas för det när dom skannar ditt leg. Eller är det ett gammalt pass som du drar runt på?

Lätt värt att testa iaf, gå dit på morgonen, går inte dit så gå dit på kvällen o testa med nästa nisse

Skrivet av ozo64:

Det tror jag inte. Du måste ha giltig legitimation.

Skrivet av Ryska språket:

Kolla med posten. www.posten.se och ring kundtjänst. Dom vet svaret på din fråga. Om du vinner bifall i din fråga hos kundtjänst kan du gå till ombudet och hämta ut varan. Om butiksinnehavaren krånglar ringer du postens kundtjänst framför näsan på honom (man får 1000 och 1 besked hos ombuden som sällan stämmer enligt min erfarenhet, när det kommer till avancerade frågeställningar).

Skrivet av kex:

Går inte enl postens regler. Men frågar man snällt finns de ibland okunnig personal som lämnar ut ändå.

Annars måste dina föräldrar fixa en fullmakt.

Skrivet av netbuddy:

Det borde inte vara några som helst problem, en förälder kan användas för att styrka identitet.
Skall tilläggas att jag hade ett väldigt gammalt pass som jag använde för att hämta ut massor av paket, det hade gått ut runt 4-5 månader innan

Skrivet av Ekner:

För mig gick det bra att ta med förälder innan jag hade skaffat leg, så det borde väl gå nu också?

Mass-citat!

Tackar för svar, då får jag kolla med morsan eller farsan om någon av dom har tidi ikväll att hänga med och hjälpa mig få ut paketet.

Jag har alltså redan varit på posten och det stog nån ny ung tjej där som kollade ordentligt på passet och då upptäckte att det var utgånget, med 3 dagar. Antar att hon verkligen följer reglerna till punkt och prica om hon är ny på jobbet.

Det var bättre den lilla butiken som min moster jobbar på hade hand om paket utlämningen, kunde jag hämta ut paket utan ID. x)

Av Rappe Rodent

Posten utan leg, ta med förälder för att styrka identitet?

Ja som topicen lyder så undrar jag om man kan ta med sig en förälder till posten för att styrka ens identitet?

Mitt leg gick ut för ca 1 vecka sedan så jag tänkte idag när jag skulle åka och hämta ut en CPU jag beställt åt brorsan att jag tar mitt pass, väl där visade det sig dock att det gick ut den 14e, så vad gör man? Ska till polisen och fixa ett nytt leg men då jag haft mycket för mig har det blivit lite framskjutet. Dock vill jag ju hämta ut CPU'n så snabbt som möjligt då det är enda delen i brorsans nya dator som fattas.

Så vad tror ni, kommer det gå ta med sig förälder? Kan även tillägga att jag är 22.

Av Rappe Rodent
Skrivet av DanTheMAN!:

Du och den inställningen är ju en blöt dröm för butiker som beter sig som skit Självfallet har jag tagit upp det med dom och fortsätter den diskussionen, men detta är hur de besvarar ärendet och detta är ett sätt för konsumenten att utöva påtryckning på sitt håll. Tänk vilka passiva och överkörda mesar vi hade varit om alla resonerade som du

Det jag gör istället för att sitta och sitta och gnälla på dustin på forumet är att jag för en diskussion om vad jag tycker dom har gjort för fel och vad dom ska tänka på så att det inte händer igen. Från inet har jag fått alltifrån väldigt dåligt support bemötande, knappt läsbar svenska från support, till så dåligt packade saker att det bara var tur att alla saker fanns kvar i lådan. Allt löstes på tillslut efter en del mail fram och tillbaka på ett bra sätt även om mitt förtroende för dom vart lite kantstött.

Jag tror det ger bättre resultat att skriva och kontakta företaget än att sitta t.ex här och skriva, alla har redan sina egna uppfattningar. Jag har bara haft super bra kontakt med dustin, oavsett vad det gällt.

Så än en gång, känns som att du bara vill smutskasta dustin, nästa pressa dom på något bara för att du tycker du blivit dåligt bemött. Släpp ditt gnäll och väx upp och maila dom istället.

Av Rappe Rodent

Alla kan väl säga bra och dåliga saker om alla butiker, kul hur det är att så fort någon har ett dåligt bemötande från en butik så ska det skrivas på sweclockers om hur dålig butiken är och det ska varnas ordentligt för att handlas därifrån.

Jag har liknande historier om inet, men inte tusan sitter jag och "talar ut" på något jäkla forum, ta det med dom istället om du har problem eller känt dig dåligt bemött.

Av Rappe Rodent

http://i49.tinypic.com/1z6t8v9.jpg

Jag tror det är så här det ser ut, inte helt säker, har en bekant som jobbar inom mobil industrin så har fått alla mobiler av honom så kan säkert ha glömt någon oxå, första och enda jag köpt själv är 3510i.

Nokia 3510i - första och enda egenköpta mobilen, då var man inte gammal när den köptes.
Siemens MC-60 - billig skit telefon som inte höll länge
Nokia 3230 - min favorit, ordentlig telefon som när jag hade den funkade
SonyEricsson P1 (kan varit i) - sämsta telefonen jag haft, blev liggandes efter någon dag bara och byte till nokia 3230 igen
NCKLA N97/N900 (kina kopia köpt på marknad i kina) - med tv-mottagare och allt, galet cool men ack så kina kvalite mobil
Nokia 6300 (används idag) - robust så det hette duga, använd i nästan 5år och funkar fortfarande perfekt
iPhone 3GS - "surfa-medans-man-skiter-telefon"

Av Rappe Rodent

Tror fortfarande inte att du har så stor chans att få något igenom då du glömt socket skyddet från första början. Sen förstår jag inte varför du skickade med dina minnen? Nu har jag inte så bra koll på hur det är med dator prylar (dock brukar jag behålla allt och enbart skicka moderkort när jag gjort rma), med t.ex varje gång jag skickat in en kamera så har dom uttryckligt sagt "skicka endast kamera, allt annat skickas ej i retur", så att du får tillbaka minnena är bra gjort av dustin, hur ska dom kunna hålla reda på alla saker du skickat med till deras service ställe?

Det låter verkligen som du vill hitta minsta lilla möjliga fel dom gjort så du kan jävlas så mycket som möjligt med dom.

Av Rappe Rodent

Tror det är väldigt beroende på var i landet du bor. Här där jag bor så har telia ett gott rykte, eller i alla fall bättre än tele2. Då tele2 har haft stora problem med ADSL här, med disconnects, högt ping och alla tänkbara problem. Medans jag hört från vänner i andra städer att i deras område är det tvärsom, så det är väldigt plats specifikt.

Av Rappe Rodent

Det första man bör göra när man får bluscreens är att reseta bios och dra ner eventuell grafikkorts överklock till standard hastigheter. Så bort med alla överklockning du har och se om det hjälper, om det inte gör skulle jag prova installera om och till slut börja prova byta ut delar för att se om det går att hitta vad som spökar.

Av Rappe Rodent
Skrivet av anon181280:

Ebay är proppfult med såna här doningar. Du kan ju också koppla en vanlig kassettspelare till datorns line in-uttag och spela in med valfritt ljudprogram (såvida din kassettspelare har ljudutgångar).

Läs mer än överskriften?

Till TS, jag antar att du menar kasettbanden som man använde/använder i videokameror då du vill ha med ljud och bild, kan det vara VHS-C kasetter? Den lösning som känns enklast i mina ögon är att få tag på en begagnad videokamera som klarar av det format som du har på kasetterna och sedan koppla in den via ett tv kort/video graber med USB till datorn. Vet att min far gjorde det med alla släkt filmer som fanns på VHS-C innan kameran kastatdes då den inte kunde spela in längre.