Inlägg

Inlägg som Mrjensa har skrivit i forumet
Av Mrjensa
Skrivet av UndaC:

Mer on topic:
Jag tycker det är intressant att:
Netonnet köps för 3,7 miljarder och omsätter 6,8 miljarder.
Webhallen köptes för 140 miljoner och omsatte cirka 1 miljard.
Inwarehouse köptes för 170 miljoner och omsatte 740 miljoner.
Alla tre bolag gjorde modest vinst vid uppköpstillfället.

Kan inte påstå att jag har särskilt bra förståelse för värderingar av dessa slag, men intressant att det är så sjukt stor spridning på värdering i relation till omsättning.

Webhallen hade ett resultat på ca 9mnkr 2013. NoN hade ett resultat på nästan 151mnkr 2020. Sen hade Webhallen tillgångar på ca 262mnkr medans NoN hade tillgångar på 1,9mdkr vilket också höjer värdet.

Ingen king på detta men tror det har med det att göra.

Av Mrjensa

Vilken version på routern är det? Är det inte Early Access modellen kan jag ge 1200kr för den.

Av Mrjensa

Gigabyte GTX 1080 Founders Edition

Kollar intresse på mitt gamla GK som ligger och skräpar. Tänkte använda i TV-riggen men marknaden verkar ju verkligen vilja ha dessa kort just nu.

Säljer inte under 4000kr. Budgivning senast fram till månadsskiftet eller om nån ger mig ett bud jag inte kan motstå innan dess...

Förbehåller mig att avbryta budgivningen,
samt sälja till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av Mrjensa

Produkt: HTC VIVE Cosmos
Länk: https://www.inet.se/produkt/2000254/htc-vive-cosmos-bf19
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5189486
Pris: 7490kr

Av Mrjensa

Logitech G900 Chaos Spectrum (HELT NY)

Säljer en helt ny, oöppnad Logitech G900 Chaos Spectrum.

Vann den i en tävling på jobbet men testade ett demoexemplar i en butik och tyckte inte den passade min hand därav säljer jag den.

Finns att hämta i Göteborg. Kontant eller Swish går bra. Ska den skickas är det förskott som gäller via Swish.

1000kr eller bud. Frakt på ca 89kr tillkommer om den ska skickas.

Läs hela annonsen här

Av Mrjensa
Skrivet av Nibar:

@Mrjensa: Intresserad har du fortfarande kvar det?

Yes det finns kvar. Först till kvarn.

Av Mrjensa

Har ett felfritt GTX 780, https://www.inet.se/produkt/5409969/zotac-geforce-gtx-780-3gb, med garanti kvar hos tillverkaren (5 års garanti).

1000kr + frakt (bvsa)

Av Mrjensa

Har ett felfritt GTX 780, https://www.inet.se/produkt/5409969/zotac-geforce-gtx-780-3gb, med garanti kvar hos tillverkaren (5 års garanti).

1000kr + frakt (kan släppa billigare vid snabb affär)

Av Mrjensa

Har ett felfritt GTX 780, https://www.inet.se/produkt/5409969/zotac-geforce-gtx-780-3gb, med garanti kvar hos tillverkaren (5 års garanti).

1000kr + frakt

Av Mrjensa

Har ett felfritt GTX 780, https://www.inet.se/produkt/5409969/zotac-geforce-gtx-780-3gb, med garanti kvar hos tillverkaren (5 års garanti).

1000kr + frakt

Av Mrjensa
Skrivet av Webhallen:

Hej, att Klarna påstår att de har anmält oss låter ju extremt märkligt. Det känns ju som om vi hade varit medvetna om någon anmälde oss.
Infon du har fått om att vi inte har några avtal som ger våra kunder räntefri betalning är helt felaktigt. Det har vi haft i över åtta år.

Nyligen ändrade Klarna villkoren på 12 månader från 9,99% till 0%. Så den enda ändringen som gjorts är att de tagit bort ränta, de ska inte ha lagt till det någonstans.
Mest trpoliga är ju dock att din order har fått fel status hos Klarna. Kollar jag i våra system så har vi skickat det ID man ska ange för 12 månader och 0% ränta, så från vår sida ser det ut som de har gjort något tokigt.

I vilket fall:
Jag har gett alla uppgifter till vår kundtjänstchef så att han kan fixa detta. Det bör vara klart under morgondagen. Eventuellt kan han komma att behöva kontakta dig och/eller Klarna i processen.

3 dagar har gått och jag har inte hört något från er vare sig via mail eller via telefon. Det går fortfarande inte att ringa till er.

Jag har oavsett fått svar från Klarna och de påstår fortfarande att jag ingått i ett 9,99% ränteavtal med er?? När jag bifogar ovan citerad text får jag till svar "Om Webhallen menade att skicka in det med 0% ränta så kan vi säkert hitta en lösning tillsammans med dem, om de tar kontakt med oss. Din faktura är pausad tills vidare.", enligt Klarna har ni alltså möjlighet att fortfarande använda er av 9.99% ränta och därmed finns det risk att fler kunder drabbas av brutna köpvillkor?

Jag är helt ointresserad om det är ni eller Klarna som gjort fel i detta utan jag vill bara ha en lösning på problemet. Helst igår.

Av Mrjensa

Hej @Webhallen,

Testar att skriva här då ni verkar helt okontaktbara på annat sätt. Testat att ringa ca 25ggr från det att ni öppnat idag.

Köpte en TV hos er under Black Friday. Grymt pris och valde delbetalning 12 månader räntefritt samt hämta ut butik. Jag är ganska noga med att läsa igen köpvillkor när jag köper saker och ting för det kan skilja extremt mycket från butik till butik men allt ser ju lugnt ut där och under Rubriken delbetalning finns mycket riktigt 12 månader med 0.00% i ränta med.

Nu till problemet. När jag nu får första fakturan från Klarna ser jag att 9.99% ränta är påslaget på fakturan och jag blir naturligtvis mycket fundersam till detta och ringer direkt till Klarna för att "rätta" deras fel. Väl framme hos Klarna så får jag prata med en jätte trevlig tjej som förklarar efter mycket huvudbry att Webhallen inte har något avtal med Klarna som ger kunderna rätt till räntefri avbetalning(?!?!!). Hon gick själv in på er hemsida och bekräftade att villkoren ni har skrivit i era köpvillkor inte stämmer. Hon berättade även att de flesta andra stora aktörer på marknaden har räntefri avbetalning genom Klarna men tydligen inte ni. Klarna har gjort en anmälan mot er då ni skriver ut villkor som inte stämmer och jag har naturligtvis bestridit fakturan men jag hoppas vi kan lösa detta på något smidigare sätt. Det hela handlar ju troligtvis bara om något tekniskt fel eller liknande. Förväntar mig kontakt av er. Skickar ett PM med mina kontaktuppgifter.

Jag vill ändå lyfta en varningens finger till alla som handlar på avbetalning hos Webhallen nu att vara extra vaksamma när fakturan kommer så inte fler råkar ut för samma sak som jag.

Av Mrjensa

Produkt: ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming
Länk: https://www.inet.se/produkt/5402813/asus-geforce-gtx-1080-8gb...
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3711425
Pris: 6990kr

Av Mrjensa

Produkt: Taurus Experienced GTX 1080
Länk: https://www.inet.se/produkt/1517139/taurus-experienced-gtx-10...
Prisjakt:
Pris: 12999kr

Av Mrjensa
Skrivet av StrandSnygg:

Uppdatering. Fick betala 2000kr dvs frakt i båda riktningarna..
Kommer dock bita i det sura äpplet och stå för kalaset som jag lovat. Jag som ställt till det ju.
Men nu vet jag iaf till nästa gång.
Men om någon söker på detta med gratis frakt, ångerrätt och retur så vet Ni nu.
Tack alla som engagerat sig i tråden.

Om företaget är certifierat av Trygg E-handel (vilket de flesta stora aktörer är) så bryter detta mot deras stadgar. http://www.tryggehandel.se/trygg-e-handel/om-trygg-e-handel/

"6.2 Återbetalning – villkor
Återbetalning ska ske med samma betalningssätt som vid köpet. Hela beloppet ska återbetalas, inklusive frakt, skatt och avgifter. Returfrakt står konsument för....."

Skrivet av 991tts:

I Distansavtalslag (2005:59) §14, ska näringsidkaren betala tillbaka vad konsumenten har betalat till näringsidkaren när konsumenten utövar sin ångerrätt.

I detta fall följer inte näringsidkaren Distansavtalslag.
Vad heter företaget?

Den intressanta frågeställningen som uppkommer med denna lagtext är ju huruvida frakten klassas in som en del av produkten och således kan tillämpas i samband med ångerrätten. Tolkar jag lagen så anser jag att frakten i sig är en separat tjänst som behöver hävas genom konsumenttjänstlagen för att återbetalas. Jag tror alltså inte att du har rätt att få tillbaka frakten genom att stödja dig på distansavtalslagen. Jag är absolut ingen jurist och vad jag vet så finns ingen praxis satt av ARN för detta. Dock som jag skrev ovan så är det väldigt onormalt att seriösa företag inte följer Trygg e-handels rekommendationer och även betalar tillbaka returfrakten.

Av Mrjensa

PS3 Slim, 15st spel, 3 handkontroller, Fjärr

Tänkte sälja av min PS3a då jag bytt till PS4.

Det är en 120GB modell köpt på MediaMarkt för några år sedan. Fungerar klockrent. 15 spel medföljer, 3st handkontroller och 1st MCE-fjärr.

Spelen som ingår är:

Gran Turismo 5
Racedriver: GRID
Racedriver: GRID 2
Dirt 3
Buzz!: Svenska Genier (med 4st trådlösa kontroller)
UFC: Undisputed
Tiger Woods PGA Tour 12
TopSpin 4
Fifa 09
Fifa 13
Red Dead Redemption
Grand Theft Auto 5
Max Payne 3
Uncharted: Drake´s Fortune
Uncharted 2: Among Thieves

Enheten och spelen är komplett i kartong med tillbehör.

Hade tänkt mig 2000kr för paketet. BVSA

Obs, annons finns även på blocket.

Läs hela annonsen här

Av Mrjensa

Samsung TFT 27'' S27A850D PLS LED 2560x1440

Säljer min superfina bildskärm som använts för bildredigering. Komplett i kartong.

Det är alltså en Samsung TFT 27'' S27A850D PLS LED. Har använt en Colormunki Display för kalibrering och det fungerar mycket bra med denna skärmen. Extremt bra färgåtergivning.

Storlek 27 "
Bildskärmsupplösning 2560x1440
Kontrast 1000:1
Responstid 5 ms
Ljusstyrka 300 cd/m²
Betraktningsvinkel H/V 178° / 178°
Bildformat 16:9
Paneltyp PLS
Uppdateringsfrekvens 60 Hz
Bakgrundsbelysning LED
Höj och sänkbar fot Ja
Pivotfunktion Ja
Strömförbrukning 69 W, 1W i vänteläge
VESA Ja

Mått:
Bredd 642,5 mm
Djup 224,5 mm, med fot
Höjd 442,5 mm, med fot
Vikt 6,6 kg

Mer info:
http://www.inet.se/produkt/2204747/samsung-tft-27-s27a850d-pl...

Recension:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/samsung_s27a850d.htm

Nypris ca 6000kr
Mitt pris 3000kr eller ge mig ett vettigt bud

OBS. Annons finns även på blocket.

Läs hela annonsen här

Av Mrjensa

ASUS N550JV - i7,IPS,12GB,256GB SSD,Bluray

Säljer nu min bärbara dator. Har använts för bildredigering under ca 1 års tid. Garanti fram till 16 April 2016. Komplett i kartong med alla tillbehör. Kvitto hos Inet finns. Inga repor eller märken.

Extremt vass prestanda tack vare en riktig i7 med 4 kärnor och HT funktion. 12GB ram som går att utöka till 16GB för den som behöver det. Riktigt bra IPS-panel med fullHD-upplösning.

15,6" Multitouch IPS-LED fullHD
Intel Core i7, 4700HQ
12GB DDR3 1600MHz
256GB SSD
Nvidia GeForce GT 750M 4GB
Bluray-läsare/DVD-brännare
Bakgrundsbelyst tangentbord
Datorn leverarades med Windows 8 men fri uppgradering gjord till Windows 10.

Mer info:
http://www.inet.se/produkt/1972342/asus-n550jv-i7-12gb-256gb-...

Senast sålda pris ca 11500kr
Mitt pris 8500kr eller ge mig ett vettigt bud

PS. Finns även på blocket.

Läs hela annonsen här

Av Mrjensa

Stöder Swec i allt ni gör och hade avaktiverat adblock på eran site men jag pallar inte helsidereklamen. Hade den kommit upp en gång när man gick inte på sidan hade det varit OK men nu kommer den tillbaka ibland när man byter sida och det känns inte helt OK. Adblock åker på igen. Ledsen för detta men skicka gärna ett PM när reklamen är borta så avaktiverar jag adblock igen.

Av Mrjensa

Orkar inte läsa allt poster så det har säkert redan tagit upp. Ber om ursäkt i förhand för detta.

Hela artikeln är ganska missvisande. Eller den kan tolkas på ett sätt som får "Svensson" att tro att det är en vanlig "Svensson" som åkt dit. Det är det inte. Det är "marcil", en av de största uploadarna på Swebits. Han är en av många som bidragit till att "Svensson" kan få tag på filmerna om man säger så.

Att Gustav Nipe på Ung Pirat inte har bättre koll på detta är väldigt skrämmande då hans uttalande om att "något som miljontals andra svenskar sysslar med" direkt är felaktigt. Det finns inte miljontals andra svenskar som sysslar med den typ av verksamhet som Marcil gjorde.

Det är klart att det finns många "leechwhores" på scenen men långt ifrån alla struntar i deras regler och lägger upp informationen på torrent-siter.