Inlägg

Inlägg som badcash har skrivit i forumet
Av badcash
Skrivet av kaptenlars:

Kan man motivera en ersättning med förmånsbil där man även har ett bruttolönavdrag med att i och med man har ett bruttolönavdrag för att bilen ska bli kostnadsneutral för företaget så tjänar ju företaget pengar på att jag inte har en privat bil och får en massa ersättning då jag kör den i tjänst? Jag har förstått att ersättningen består av flera delar men säg att man med privat bil har 25 kr/mil och istället har9.5 kr/mil om man själv betalar bränslet till sin förmånsbil, då sparar ju företaget 15.50 kr per mil! Det borde man väl kunna resonera fram att man borde dela!?

Prata du med din arbetsgivare. Men de kommer nog kolla lite märkligt på dig när du säger att de tjänar på att tillhandahålla en bil åt dig, kontra att du ska ta din egen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av burner1:

Jag önskar att det vore ett hypotetiskt scenario men tyvärr så finns det mycket hat inom mainstreammedia som domineras av kommunister och feminister.

Jag förstår att du läser kvällspressen och ser på SVT och där står inget om den vardagsrasism som de själva bedriver. Du har blivit "lärd" av dem att de alltid har rätt och alla som vågar kritisera dem är dåliga människor eller dödsnazister.

Här kan du ser själv vilken rasism som SR bedriver OCH även kommer undan med i tysthet.
Tror du det skulle vara lika tyst om vit ersattes med neger eller jude?(svaret vet du)

För SR är alla människor olika värda, ganska så tydligt enligt nedan bild och omvärlden undrar hur det kunde gå så fel med ett tidigare så välmående land.....

https://toklandet.files.wordpress.com/2016/10/producent-pc3a5-sveriges-radio-om-nobelpriset.jpg

Jag hävdar inte att SR gör ett felfritt journalistiskt arbete, men att säga att de bedriver rasism är helt befängt. Då har man antingen ingen uppfattning själv vad SR är, än mindre vad de gör, utan är indoktrinerad genom Flashback, alt. så vet man att så inte är fallet men man försöker medvetet sprida en felaktig bild av SR.

Ang. bilden du bifogade så är man för det första väldigt lättkränkt om man tar illa vid sig av kommentaren. För det andra, "neger" och "jude" torde inte vara substitut till vit. Hade vit ersatts av svart hade jag brytt mig precis lika lite av kommentaren som jag gör nu. Detta utan att jag sagt något om min egen hudfärg.

För det tredje, hade du spelat rasistkortet även om "vit" hade ersatts av svart? Kan det vara så att du redan har en bestämd (och tämligen ogrundad) uppfattning om att SR är en rasistisk organisation, att du väljer att ignorera i princip all journalistiskt de bedriver, och tolkar ett axplock som du sedan lägger till grund för din tes om SR som rasistisk?

Avslutningsvis, jag kollar på SVT, lyssnar på SR, samt läser morgontidningar som ex. DN och SvD. Kvällstidningar läser jag sällan, när eet väl händer är det enbart sportbilagan. Vad läser, ser och lyssnar du på själv?

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av burner1:

En stat som inte accepterar att människor har olika åsikter ser jag som ett mycket stort problem(jag förespråkar fri vilja och åsikt)

En statlig radio som bedriver rasism och hat mot en stor del av svenska befolkningen(vita och män) kommer jag heller inte att acceptera. Verkar bara vara i Sverige som detta accepteras, visade det för en vän i tyskland och han tyckte det var absurt att sådant accepteras av befolkningen i Sverige.

Du svarade inte på frågan, skall staten bestämma vad befolkningen skall tycka i olika frågor?

Eller vill du bestämma själv vilka åsikter du skall ha?

Jag är inte med - är det ett hypotetiskt scenario du målar upp, eller lever du i vanföreställning om att SR och/eller UR "bedriver" rasism?

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash

Skattemässigt är det stor skillnad. Det är två olika inkomstslag - tjänst och näring. Inkomstslaget näring innefattar större möjligheter vad gäller avdrag för kostnader, och olika typer av skattedispositioner. Samtidigt blir du (betraktad som) näringsidkare vilket ställer högre krav. Verksamt.se är en bra start.

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av Igelkott:

Du behöver som sagt inte bry dig om vems pengar det är i enskild firma.
Betala skatten som du redovisar årsvis.
Dessutom tror jag att egenavgifterna först ska dras som schablonavdrag tills man har tillräckligt med uppgifter för att deklarera den korrekta summan.

Det stämmer, man gör ett schablonavdrag på 25 % för egenavgifterna. Detta eftersom man inte vet exakt hur stora avgifterna blir. Skattverket påför de faktiska avgifterna i slutskattsedeln, och man gör avstämning för detta i nästa års deklaration.

Som tidigare nämnt är pengarna dina. Om du använder dem privat bokför du som ett eget uttag. Det du måste göra är att deklarera för inkomsten i inkomstdeklarationen som tillhör året inkomsten uppstod. Inkomst för det här året deklareras alltså i nåsta års inkomstdeklaration.

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av zarkov:

Blanda inte ihop begreppen nu, marginalskatt och statlig inkomstskatt är två helt olika saker. Marginalskatten är bara ett mått på hur (o)lönsamt det är att jobba ytterligare lite medan den statliga inkomstskatten är en reell kostnad för löntagaren.

Edit: marginalskatten beräknas som skillnaden mellan skattesatsen för två steg i skattetabellen dividerat med skillnaden i intäkt mellan de två stegen. Exempel från tabell 33: (9786-9680)/(37000-36800)=0,53 eller 53%. Dvs ökar lönen från 36800 till 37000 tar Magdalena & Co 53% = 106 kr.

Begreppen har jag bra koll på. Jag kanske skulle skrivit det jag antog han menade med marginalskatten då denne skrev att det var marginalskatten som var orsaken till 40 % skatteavdrag. Marginalskatt är ett sätt att mäta beskattning på en extra intjänad krona. Eftersom ingen kommunalskatt är 40 % är det inte möjligt att komma upp i 40 % skatteavdrag på lön utan att den statliga inkomstskatten spelar in.

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av Gurk:

På grund av marginalskatten:
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Skatt-pa-arbete/Marg...

Ett tag var det över 100% i marginalskatt vilket vår kära Astrid Lindgren roade sig med att reta upp politikerna med (skrev en liten dryg saga i tidningen)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Pomperipossa_i_Monismanien

40 % skatteavdrag på lönen sker vid en månadslön på 67 000 kr (tabell 33). Även om man ligger över brytpunkten för statlig inkomstskatt (det du kallar marginalskatt) så behöver man inte komma upp i 40 %, varesig preliminärt eller på slutskatten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash

Under deklarationsperioden, med start typ efter påsk, så har de flesta servicekontor extra personal som hjälper till med enbart deklarationen, så de kan säkert hjälpa dig där.
Läs Dags att deklarera och Skatteuträkningsbroschyren

http://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/blanketterbros...

http://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/blanketterbros...

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash

Skattetabellen utgår ifrån kommunal skatt (inkl. ev avgift till kyrkan). Men i tabellen är både grundavdrag, jobbskatteavdrag och statlig inkomstskatt inräknat. Detta gör att på låga inkomster blir skatteavdraget i procent mycket lägre än den kommunala skattesatsen, och motsatt på höga inkomster.

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash

Vidarebefordra IPTV

Hej,

Jag behöver lite generell hjälp av gäller metod för att vidarebefordra en IPTV-signal. Jag kommer antagligen framöver även behöva detaljkunskap i vissa frågor.

Jag får in IPTV via stadsnät, genom samma uttag som min internetuppkoppling. IPTVn ligger på separat VLAN. Min IPTV-box är kopplad direkt till min router, där den är kopplad till en fysisk port som är länkad till VLANet för IPTV. IPTV-boxen blir genom DHCP tilldelad skarpt IP, DNS och gateway.

Efter lite om och men har jag lyckats att, i en virituell pFsense-server, då ett av NIC kopplad upp sig emot IPTV-signalen. För att lyckas det detta måste DHCP-klienten identifiera sig, men detta är löst, dvs. jag har lyckats att få IP, DNS och gateway på samma sätt som min IPTV-box. Uppkopplingen är validerad genom att jag även kan surfa på "IPTV-uppkopplingen".

Jag vill alltså vidarebefordra denna signal genom VPN. Med andra ord, jag vill ifrån min fritidsbostad även kunna se på TV genom IPTV. Jag kommer då ta med mig min IPTV-box.

Som jag har tänkt finns två alternativ;

1. Låta VPN-servern agera som en "gateway", dvs. VPN-servern är uppkopplad emot IPTV-nätet, VPN-klienten får ett lokalt IP, och IPTV-signalen "vidarebefordras" genom en IGMP-Proxy.

2. VPN-klienten får "direktkontakt" med IPTV-nätet, dvs. VPN-servern fungerar enbart som en mellanhand och VPN-klienten får IP, DNS och gateway direkt ifrån IPTV-nätet.

Alt. 2 tror jag eg. är lättare att konfa, eftersom IGMP-proxyn verkar omfatta lite pill för att konfa iordning. Jag tänkte använda OpenVPN.

Någon som har provat liknande, eller har tankar kring uppläggen? Det svåra med alt. 2 verkar vara själva VPN-konfigurationen, dvs. att klienten ska få direktkontakt med IPTV-nätet, men som jag har förstått det ska detta gå?

Med vänlig hälsning,
BADCASH

Av badcash

Ja, en förmån räknas som inkomst på samma sätt som lön. Det är värdet av förmånen som tas upp som inkomst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av Jink:

Ser fram emot att se förslaget på att betala män för att läsa till undersköterskor/sjuksköterskor. För det lär väl komma... eller? För det är väl i jämställdhetens namn detta görs?

Ser du fram emot ett sådant förslag för att du tycker det skulle vara bra, eller varför ser du fram emot det?

Jag har inga ideologiska betänkligheter emot ett incitamentprogram så som digitaliseringenkommissionen föreslår. Att skattemedel går till att öka jämställdhet är knappast något nytt.

Hur effektivt detta skulle vara är svårt att sia om, om någon har bättre och/eller mer kostnadseffektivt förslag så är jag idel öra.

Av badcash

Dell har kommenterat detta samt lämnat instruktioner för hur certifikatet kan raderas:

http://en.community.dell.com/dell-blogs/direct2dell/b/direct2...

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av aluser:

Troligen men då det är en konstig lösning överhuvudtaget är jag osäker men dom virtuella interface borde ta bort taggningen mellan dom och sen borde swichhårdvaran ta bort taggen för vid1.

Personligen vetifasen om jag inte köpt en billig switch och satt utanför för att få till en riktig dmz och låtit allt i den burken vara lan med nat.

Jag har faktiskt en liten enkel switch över till detta, som plan b är att använda den. Men jag lider av sladdofobi så undviker helt extra prylar inkopplade men tillhörande sladdar.

Med OPENWRT installerat går detta lösa, det finns som sagt en smidig webgui för "switchen" som man kan styra lanportar och vlan ifrån, dvs kunde skicka taggad vlan på specifik lan-port. Men radiochipet funkade inte med OPENWRT-firmwaren så är tvungen att Padavan.

Men iom att OPENWRT kan lösa det hela så borde det även gå med Padavan, bara att man får konfa via terminalen.

Bästa sättet är testa, så när jag får tid ska jag testa brygga eth2.1 och eth2.2 och se resultatet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av aluser:

Kollade bara lite snabbt på infon och det såg inte ut som lan-portarna var indiviuellt adresserbara i deras exempel men bryggar du 2.1 och 2.2 så får du ju direktkopplingen över vlanen och därmed mellan wan och lan port. Sen är ju frågan var dom lagt NAT:en

Vad är det som kommer ut på LAN-portarna då, är det "WAN" med VID2 otaggat?

Av badcash
Skrivet av aluser:

Du vill inte brygga fysiska portar och vlan på dom samma.

eth2.1 innebär paket för vlan 1 på fysisk port eth2

Vad försöker du uppnå och varför bara en port?

Jag vill dels att min router ska vara just router för alla trådlösa klienter. Därför kommer internet "ifrån väggen" (Telia Öppen Fiber) in till routerns WAN-port. Routern tar ett av mina två skarpa IPn och agerar just router för alla trådlösa klienter. Men, det går en nätverkskabel mellan routern(LAN-port) och min server (via homeplug, men den klarar VLAN-taggning). Jag vill att min server ska ta mitt andra skarpa IP, jag vill alltså inte att server hamnar bakom routerns NAT och brandvägg.

Därför vill jag alltså brygga WAN-porten med en av LAN-portarna för att få effekten som om min server var kopplad direkt in till öppen fiber-uttaget.

Av badcash

Brygga och VLAN på RT-N56U (Padavan)

Hej,

Har installerat Padavan Firmware på min ASUS RT-N56U.

Jag vill brygga WAN-interfacet med switchen (gärna på enbart en av de fysiska LAN-portarna på switchen).

Enligt wiki-sidan för Padavan ser nätverksupplägget ut som följer;

•br0 = LAN + WLAN + AP-Client + WDS
•eth2 = Ethernet interface GMAC1, that connected to the switch (trunk port).
•eth2.1 = LAN (VLAN VID1)
•eth2.2 = WAN (VLAN VID2)
(uteslöt alla wifi-interface).

Tänker jag rätt om jag skapar en brygga med eth2 och eth2.2? Kommer då WAN bryggas med alla LAN-portar? Går det låsa så att WAN enbart bryggas med en given LAN-port? Med OPENWRT lyckas jag brygga WAN och en given LAN-port, men då går allt lösa med webgui (Luci), nu när jag måste sköta allt via terminalen blir det lite värre.

Vidare, om jag tänker rätt så lyckas jag ändå inte skapa en brygga med eth2. Får alltid felet för eth2 att enheten är upptagen. Går bra att lägga till alla andra interface i bryggan, men ej eth2.
Använder BRCTL för att skapa bryggan, men när jag kör addif-kommandot för eth2 får jag tillbaka att enheten låst. Har provat att "ifconfig down" både eth2 och br0 där eth2 ingår med eth2 verkar helt enkelt låst.

Av badcash
Skrivet av madtop:

Jag kan omöjligt veta vad du vill ha i din conf-fil men där lägger du typisk saker som du vill ha konfigurerat...
Och jag skulle tro att du redan har en conf-fil och det är bara att lägga till en rad i befintlig fil, den ligger normalt i ETCDIR/dhclient.conf

Manualsidor för konfigurationsfilen:
http://linux.die.net/man/5/dhclient.conf

Det jag vill ha, till att börja med, är enbart tillräckligt för att skicka vendor class identifier och få IP ifrån Telia IPTV-tjänst.
Jag har provat dels att lägga till raden send vendor-class-identifier "TeliaSonera_VIP1113" ; i default config-filen, samt att skapa en tom configfil och enbart ha den raden i configfilen. Därefter kör jag dhclient -cf /sökvägtill/minfil.conf en0 där en0 är den enhet jag vill få IP tilldelat till. Tyvärr får jag inget IP. Har även testat med -x och -r i kommandot men händer inte. Gör jag något fel?

Har även testat att via VMWare slänga upp en virtuell maskin med DD-WRT X86 och brygga den virtuella maskinens nätverkskort mot den fysiska datorns en0. DD-WRT lyckas få IP när jag ifrån kommandoraden i DD-WRT kör udhcpc -i wan0 -V TeliaSonera_VIP1113. Detta visar att kopplingen fungerar, men då att jag ifrån OSX inte lyckas skicka DHCP-förfrågan med rätt vendor class identifier. Tips emottages gärna.

Av badcash
Skrivet av FatherOfThree:

Du får hjälpa oss med någon form av kopplingsschema till den undre bilden.
Om det råkar vara keystone, så verkar det vara något skumt med kablarnas ordning.

Den är kopplad enligt B-schema.
Kan tillägga att jag var lite slarvig, laptopen får länk med routern, men ingen ren koppling då laptopen inte lyckas få IP av routern. Inte heller när jag sätter statiskt IP kan jag nå routern ifrån laptopen så länken verkar inte vara "hel".
Detta torde styrka att något inte är helt som det ska med ledarna.

Av badcash
Skrivet av MultiMan:

Lägg upp bilder på de två dosorna och din kontaktering, så att vi kan utesluta slarv eller felkopplingar först och främst. Är kabeln oskadad i hela sin längd och inte böjd för skarpt runt något hörn eller liknande?

http://s15.postimg.org/ajorxq3iz/DSC_0264.jpg

http://s12.postimg.org/yewavslu5/DSC_0270.jpg

Skickades från m.sweclockers.com