Inlägg

Inlägg som badcash har skrivit i forumet
Av badcash

Nu skriver Avpixlat att asylboende är till skuld för en 84-årings självmord. Riktigt osmakligt, 'nymedia' visar sig ifrån sin värsta sida.

http://avpixlat.info/2013/09/26/84-arig-kvinna-fick-inte-plat...

Av badcash
Skrivet av Ninotramp:

Rapporterar ens svensk media om det extremt vidriga fallet? De har väl fullt upp med att rapportera om romer i något register.

Svenska tidningar skriver inte om det pga etnicitet tror jag. Han som gjort det verkar vara rom så massmedia i Sverige vet inte vad dom ska ta sig till.

Viktigare att rapportera om våldtäkter i Indien.

Menar du att media inte ska rapportera om det register svensk polis fört över romer?

Av badcash
Skrivet av Blubben:

Finns säkert de i de andra partierna som tycker samma sak men inte vågar säga det, skulle gissa på moderaterna

Knappast riksdagsledamöter...

Av badcash

http://www.expressen.se/nyheter/sd-ledamot-stottar-polisens-r...

Ingen vanlig SD-stolle utan denna herre sitter i Riksdagen...

Av badcash
Skrivet av Bananas2thebeat:

Är det så då? Det har inte framgått, vi har bara fått höra att det är ett register över romer, inte varför registret finns. Och det kommer vi sannolikt aldrig att få veta heller.

Jag sa aldrig att det var så, jag svarade på ett hypotetiskt resonemang. Huruvida oegentligheter eller rena lagbrott begåtts i detta fall får åklagare avgöra.

Av badcash
Skrivet av Sentenced:

Ja det är ju problematiskt. Hells Angels bör alltså göra underorganisationer med endast släktingar i varje avdelning så kommer de också undan. Nu var ju inte registrerat baserat på etnicitet utan på kriminell organisation med släktskap. Tyngdpunkten låg ju i att de var kriminella och de som hade samröre med dessa. Därför blir det precis som i Hells Angels oskyldiga som blir kartlagda i samma veva. Om du har en vän som är med i HA så kommer du bli kartlagd i KUT och du kommer förekomma i ASP helt lagligt.

Det är inte problematiskt. Att polisen för in personer i ett register enbart för att de tillhör samma folkgrupp eller bär släktskap är knappast tillåtet.
HA är ett kriminellt nätverk, här bygger kartläggningen ej på folkgrupp och/eller släktskap.

Av badcash
Skrivet av Sentenced:

HA och kriminella rom-nätverk. Det är inte alla romer som är i registret mig veterligen. Låt oss kalla dem Roms Angels om det känns bättre i själen. Alla i HA är väl inte heller kriminella. De vill leva utanför samhällets normer. Rena hippiefasonerna hos vissa. Born free och allt möjligt trams. Romernas folkdräkt har lite samma funktion. Sektbeteende.

Kartläggning och registrering baserat på etnicitet och släktskap är inte bara oetiskt och stigmatiserande utan även olagligt. Huruvida polisen register i detta fall är olagligt återstår att se.

Av badcash
Skrivet av oggan:

Vänta nu. Missförstod jag dig badcash, eller påstår du att det bara är sk nymedia som driver en politisk agenda? Jag vill hävda att t ex alla dagstidningar i Sverige driver någon form av politisk agenda. Förvisso är den mest utkristalliserad på tidningarnas ledarsidor. Men, den går enligt mig titt som tätt att urskilja även i den "sakliga" nyhetsrapporteringen. Det kan vara formuleringar, inkluderande av material respektive exkluderande av material, osv osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, det påstår jag inte. Men jag menar att "nymedia" ofta kommer till just för att för fram ett politisk budskap och där nyhetsförmedlingen är sekundär och ofta bara ett medel i den politiska agendan. Ge mig gärna en länk till en blogg/nyhetssida som bedriver seriös och politisk journalistik.

Av badcash
Skrivet av Huzzbutt:

Håhå! Fina meningar: Utveckla gärna med hänsyn till inflation och ränta, det grundläggande som Valiumballong och Reinfeldt har missat.

Kan du speca vad du vill ha förklarat?

Av badcash
Skrivet av ilstallione:

Jag utgår från mig och min egen situation. Jag upplever det då som att jag får mindre för mina skattepengar idag.

Vi gör det lite lättare, här är det jag skrev som fick det att rycka lite någonstans hos dig: "Vi har världens högsta skatter men inte världens bästa avkastning av densamma. Ska vi behålla den höga skatten eller rent av höja den för att fortsätta finansiera vansinnet?".

Exakt vad är det som är fel och på vilken nivå önskar du att jag pudlar?

Jag frågade då hur du mäter avkastning på skatterna varpå du skrev att du utgick ifrån din egen upplevelse. Jag frågar igen, hur mäter du avkastning på skatter? Jag utgår från att du är införstådd med att din upplevelse inte är ett speciellt bra mätinstrument.

Skrivet av Valiumballong:

Okej, låt oss göra en liknelse. Är det smart att låna pengar för att kunna köpa något som ökar din inkomst? Exempelvis ett körkort. Eller en bostad på en ort där det finns jobb.

Vi lånar till en skattesänkning för att stimulera ekonomin. Det ger ett direkt inkomstbortfall, ja, men det säger sig självt. Kommer vi att kunna betala tillbaka? Självfallet. Vi har sänkt våran statsskuld sedan 2006 och vi ligger idag på en nivå som är mer än acceptabel. Om något borde vi låna mer pengar, inte nödvändigtvis till skattesänkningar, men till kostsamma investeringar i infrastrukturen vi ändå kommer att behöva låna till för att genomföra inom de kommande 20 åren.

Jag är inte emot att staten belånar sig. Däremot är jag oerhört kritisk till att belåna till skattesänkningar. Vill man stimulera ekonomin finns det andra och mer effektiva metoder, ex. offentliga investeringar.

Så klart handlar det om politik och om att det är nästa år är valår. Reinfeldt kan då säga att Alliansen politik har givit si och så mycket mer i plånboken. Vad han inte kommer säga dock är att det bara är lånade pengar, och att dessa måste betalas tillbaka inom ett par år.

Av badcash
Skrivet av ilstallione:

Förstår du innebörden av ordet upplever?

Okej, bara för att dubbelkolla; du har ingen aning om avkastningen för statens skatteintäkter är låg?

Av badcash
Skrivet av ilstallione:

Jag kan utveckla mitt resonemang, jag väljer dock att inte göra det då du var tvungen att köra en skitnödig attityd. Vill du fortsätta stångas är du välkommen att skicka ett PM så tar vi det den vägen.

Då testar vi återgå till den ursprungliga frågan. Vilken grund har du för att påstå att avkastningen av skatterna är låg?

Av badcash
Skrivet av ilstallione:

Jag betalar skatt och all makt utgår från folket. Du diskvalificerade dig precis från svar med din ytterst skitnödiga attityd.

Ja, alla betalar skatt. Att du upplever att samhället blivit sämre sista åren är ingen måttstock på hur bra avkastning skatten ger. Att du vidare inte kan utveckla ditt resonemang, ej heller i all ödmjukhet ta tillbaka det du sa, ger ingen bra reflektion för din karaktär.
Trots att du har brist på hyfs ger jag dig ändå rådet att vara tyst tills du har något relevant att säga.

Skrivet av Crippa90:

Jag har förklarat att jag tycker inte att det är rätt att fråga om man ska belåna till skattesänkningar, utan om man ska belåna för att ha så höga utgifter man har. Skatten bör enligt mig alltid vara så låg som möjligt. Om lån är bra eller dåligt vill jag inte svara på, det beror på en hel del. Men om det är dåligt så är lösningen att dra ner på utgifterna.

PS. Det är skillnad på procent och procentenheter.

Empiriskt finns det inte spec. mycket som stödjer att belåning till skattsänkningar är spec. klokt ur statsfinansiellt perspektiv. Vidare bör inte skatten vara så låg som möjligt, skatten bör alltid vara anpassad efter statens utgifter. Därmed är det statens utgifter som styr skattenivån, inte skattenivån som styr statens utgifter. Skall tilläggas att en viss buffer för finnas för att täcka upp dåliga tider.
Som nationalekonom har jag bra koll på procent och procentenheter, var det något speciellt du åsyftade?

Av badcash
Skrivet av ilstallione:

Jag upplever att hela samhället tagit ett steg mot det sämre de senaste åren, det är mitt mått.

Jag vill inte betala högst skatt i världen för ett samhälle som inte levererar det jag förväntar mig.

Haha! Hur du upplever samhället tycker jag verkligen är en bra grund för Sveriges finanspolitik...

Skrivet av Crippa90:

Knasigt ställd fråga. Det jag frågar mig är snarare; är det klokt att belåna för att spendera så mycket skattepengar på skit? Där är ju svaret för mig iaf ett nej.

Om vi kollar på Kanada en gång. Fri sjukvård, folk pratar konstigt, isbjörnar. Låter som en exakt kopia av Sverige med andra ord.

Sverige har ~50% högre skattetryck än Kanada. Är Sverige 50% bättre som land?

Okej, jag förenklar frågeställningen; är det smart att låna till skattesäkningar? Hur ska Sverige kunna vara förmöget att betala tillbaka när pengarna går till minskade skatteintäkter? Jämför när en privatperson lånar pengar till konsumtion.

Kan du utveckla ditt exempel om Kanada? Tror du, med all din insikt, att Kanadas export av naturtillgångar till sin södra granne kan ha något med deras statsfinansiella läge att göra?

Eller är det helt enkelt så att om Sverige sänker sitt skattetryck med ca 15 %, och hamnar på samma nivå som Kanada, kommer Sverige också kunna erbjuda fri sjukvård? I så fall, utveckla gärna det sambandet.

Av badcash
Skrivet av Crippa90:

Eller ett tredje alternativ, sänka skatterna. Jag hoppas moderaterna får igenom ett till jobbskatteavdrag nu.

Sossarna är allt roliga i den frågan. "Vi är emot att sänka skatten men om vi kommer till makten ska vi ha kvar skattesänkningarna för vi förstår hur bra det är för ekonomin".

Är det klokt att belåna för att sänka skatten? Har du beaktat underskott i den offentliga finanserna?

Av badcash
Skrivet av ilstallione:

Vi har världens högsta skatter men inte världens bästa avkastning av densamma. Ska vi behålla den höga skatten eller rent av höja den för att fortsätta finansiera vansinnet?

Hur mäter du avkastning av skatter?
Ska man konsekvent, oavsett rådande förhållande, sänka skatterna? Uttryckt enklare, bör man i tider av ekonomisk svårhet skära ner på offentlig sektor?

Av badcash

Vad jag kan sakna med så kallad "nymedia" är framförallt två saker. Ett; faktakoll. När allt ska gå så snabbt på nätet sprids rykten som nyheter eftersom ingen anser sig ha råd att faktiskt ta sig tid att verifiera och bekräfta. Det kan mycket väl också hänga samman med att "nymedia" ofta har en politisk agenda, och man publicerar gärna nyheter som ligger i linje med detta angeda, trots att man inte vet om det stämmer.

Två; Ansvarsutkrävande. På dessa blockar som kallar sig "nymedia" sakans ofta ansvariga utgivare och artikelförfattare. Genom att inte behöva sätta namn på det man skriver är det lättare att publicera rykten och ev. felaktigheter eftersom man inte blir personligt ansvarig. I professionell media kan inte författare systematiserat publicera rykten och felaktigheter eftersom de då blir bortplockade. Detta omfattar dock inte att misstag kan göras.

Av badcash

Tillbaka till ämnet

Har inte helt besämt mig på vilket parti än, men blir helt klart på oppositionen. Är starkt kritisk till hur Alliansen sålt ut delar av välfärden, att de tycker det är viktigare med skattesäkningar i ekonomiskt ansträngda tider än att finansiera offentliga verksamhet, sänkt restaurangmomsen till en kostnad av 5,4 miljarder. Att deras försök med att urholka arbetarorganisation genom höjd a-kasseavgift fått bakslag visar den nya höstbudgeten Borg presenterade i veckan där Alliansen sänker avgiten - detta har varit otroligt kostsamt både personer med låg inkomst.

Av badcash
Skrivet av Blubben:

Till skillnad från vad vissa i denna tråd tror så verkar det faktiskt finnas problem med diskussionsklimatet om migration i Sverige

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/invandring-far-inte-vara...

Samtidigt som Centerstämman är, haha. Taktiskt utspel för att få medieutrymme, men också ett försök att sno röster ifrån de människorna som per automatisk snyftar att debattklimatet är osunt så fort någon inte är för en minskad invandring. N.b. att dessa ofta är samma människor som kallar journalistik för 'pk-maffia' och anser att Avpixlat är en bra nyhetskälla.

Av badcash
Skrivet av vi0lat0r:

Många verkar missnöjda och ska rösta på SD hära... De va värst.

Ja, SD försöker vinna över många missnöjesröster, inte minst genom effektiv propagandaföring på nätet, typ Avpixlat, där yngre män verkar vara ett lätt offer.
Ingen vild gissning att SD kan komma att tappa dessa missnöjesröster när arbetslösheten minskar och ekonomin går emot ljusare tider.

Skickades från m.sweclockers.com