Inlägg

Inlägg som badcash har skrivit i forumet
Av badcash
Skrivet av Knogen:

Det finns många människor i Sverige som har det illa ställt och denna spottstyver ska hjälpa dessa människor i första hand, anser jag. I stället för att, som idag, göra det sämre för dessa människor medan man sätter nya svenskar i ett arbetslöst utanförskap...

Skickades från m.sweclockers.com

Sett ur ett långsiktigt perspektiv har Sverige aldrig mått bättre än idag. Den genomsnittliga disponibla inkomsten uppräknat med KPI är idag högre än någonsin tidigare. Idag ligger den på ca. 183 tkr medan den 2000 låg på 144 tkr och 1990 125 tkr.
http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____255906.aspx
Arbetslösheten i Sverige har sista tolv åren varit lägre än EU-snittet och idag är skillnaden över tre procentenheter mellan Sverige och EU-snittet. Arbetslösheten är jämförbar med både Danmark och Finland som tar emot ett mindre antal invandrare per capita än Sverige.
https://www.google.se/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu&idim=country:se:fi:no:dk&ifdim=country_group&hl=sv&dl=sv&ind=false&q=arbetsl%C3%B6shetsstatistik

Du kan kolla in HDI, ett välfärdsmått som inkluderar inkomst, hälsa, utbildningen, fattigdom, jämställdhet, ojämlikheter mm.
http://hdrstats.undp.org/en/countries/profiles/SWE.html
Sverige ligger riktigt bra till, plats nummer tio i världen just nu. Så när du säger att människor i Sverige har det illa ställt, hur kopplar du detta till utvecklingen sista 20, 30 tom 50 åren? I första hand går dina skattepengar till välfärd för svenskar. Betalar du en hundralapp i skatt går ca. 95 kr av dessa till välfärd för svenskar, och 5 kr till att betala för invandringen. Det är naivt att tro att en slopad invandring skulle ställa dessa problem till rätta.

Just nu genomgår vi i västvärlden en ekonomisk kris är vilket ofta föranleder människor att tänka betydligt mer på sig själv och sina närmsta än annars. Men problemen i vår omvärld slutar inte upphöra för det. Krig och konflikter fortgår, människor förföljs och utsätts för våld pga. av deras uppfattning och/eller tro, människor svälter. Listan är lång, och att tycka att vårt ansvar och vår medmänsklighet ska korrelera med de ekonomiska cyklerna vi i västvärlden upplever är inte bara egoistiskt utan dumdristigt.

Av badcash
Skrivet av Knogen:

Det du skrev där anser jag är hittepå.

Om nu invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken så måste det väl ändå medföra en merkostnad. På Kumla var uppskattningsvis var tredje intern muslim. Jag misstänker därmed att det är första eller andra generationens invandrare (om det inte är konverterade etniska svenskar). Nu kanske Kumla inte är representativ för hela Sveriges anstalter, men det ger kanske en fingervisning. Om jag inte missminner mig så var 28% av landets interner utländska medborgare vilket jag anser förstärker bilden. Ta kostnaden för deras uppehälle i fängelset t ex. Rimligtvis skulle man kunna använda dessa pengar i andra sektorer. Lägg till rättegångskostnaderna för deras fall. Se vad härvan med södertäljenätverket-rättegången kostade. Och nu tar vi om den igen. Om vi lägger till alla brott som inte leder till fängelsestraff och rättegångskostnaderna i dessa fallen. Och nu pratar vi bara om brott och straff. Om gängen i miljonprogrammen kanske skulle sluta fördärva polisbilar, så skulle man kanske kunna införskaffa ambulanser för dessa pengar istället. De uppdagade härvorna med assistansbedrägerierna där en hel del invandrare varit inblandade. Ikaroslistan? Spaning efter dessa efterlysta personerna, kostar säkert en del pengar. Uppehälle för asylsökande? Ett par tusen per person och dygn. Bidragskostnader till alla invandrare som ej lyckas få jobb?

Jag är helt övertygad om att invandringen kostar enorma summor och det är pengar man kunde använt till annat...

Skickades från m.sweclockers.com

Om du kollar tidigare i tråden finns lite siffror, så slipper du sitta och gissa och anta....
Jag anser att nettokostnaden för invandringen är en spottstyver i förhållande till hur mycket hjälp Sverige kan ge till människor som har det illa ställt. Med detta sagt, som jag tidigare påpekat, finns det stora problem med integrationspolitiken som förs idag vilket leder till ett stor utanförskap, vilket kommer leda till framtida kostnader i form av ex. kriminalitet och arbetslöshet. Här finns massivs att göra, och pengar att spara.

Av badcash

En 10-lina kommer garanterat klara jobbet. Kolla specsen för kameran, där både det stå hur mycket bandbredd kameran behöver i optimalt läge. Vi pratar knappast en okodad ström, alla kameror kodar strömmen på något sätt.
Sen kan jag ju tycka 30 fps för övervakning är onödigt mycket, men smaken är som baken.

Av badcash
Skrivet av Sheik Yerbouti:

Jag ser dock inte riktigt diskussionsämnet bra/dåligt i en stöld. Är det bra eller dåligt att våldta? Lite samma sak.
Skickades från m.sweclockers.com

Den liknelsen är är både dålig och osmaklig. Oavsett vad man tycker om fildelning, och åsikterna kommer alltid vara olika eftersom personer har olika utgångspunkt, så har fildelning lett till och kommer fortsätta leda till en teknikutveckling.
Detta gäller både den rent tekniska biten med också tjänsteutveckling - alltså både nya och snabbare sätt att överföra filer samt ökat utbud av olika tjänster i form av ex. hyrfilm på nätet. Fildelning har så klart också bidragit till skada då människor har kunnat ta del av verk utan att betala för sig. Utan att ta ställning i sakfrågan är jag övertygad om att vi idag, som en direkt inverkan av illegal fildelning, har bättre teknik och mer tjänster. Om detta uppväger den skada den illegala fildelningen lett till vet jag inte, men myntet har i detta fall två sidor.
Jag tycker inte man kan säga samma sak om en våldtäkt.

Av badcash
Skrivet av EngDahl:

Jag har OSx 10.6.8, det går iaf inte uppdatera det något mer via programuppdatering.

Då har du inte senaste Bootcamp-versionen, men å andra sidan tror jag inte felet beror på en för gammal version.
Men om du verkligen vill ha igång tror jag på följande; blås om hela datorn vilket inkluderar en formatering av HDDn, varpå du installerar det senaste OS X som i dagsläget heter Mountain Lion eller med siffror 10.8.

Av badcash

Om du öppnar skivverktyg, kan du se din Windows-installation?
Eftersom du inte skriver annat antar jag att din Bootcamp ligger på samma HDD som OS X vilket då torde utesluta en felande HDD.
Vilken version av OS X har du? Om du inte har bland de senare kan det innebära att din Bootcamp-version inte är den senaste vilket ev. skulle kunna lösa problemet.

Av badcash
Skrivet av wounds:

Jag skyller dock detta på en mänsklig svaghet för social indoktrinering.

Är inte helt säker på att social indoktrinering är att se som en mänsklig svaghet.

Av badcash

Ang. en "frivillig" avgift för att täcka kostnaden för invandring så är det ju bara larvigt. Hela idéen om välfärdsstaten utgår ju ifrån att samla in pengar ifrån medborgarna och att omdistribuera dessa. Skulle medborgarna själva få välja vilka skatter de ska betala och också därmed vilka rättigheter de skulle få åtnjuta skulle var och en av alla medborgare enbart betala för det de själva nyttjar.

Ang. om medierna har för stor makt är detta också larvigt. Att några äldre herrar inte vågar stå för sina åsikter är knappast medias fel. Allt detta snyft om "PK-media" och "etablissemanget" saknar grund. Jag säger inte att all media är opartiskt och består av god journalistik eftersom media i slutänden består av människor, men att tro att media är ett samlat etablissemang är både korkat och naivt.

Ang. SD-affären och Åkessons spark av Almqvist och Ekeroth så hade han knappast inget val efter sin "nolltolerans"-strategi. Hade han inte gjort detta hade det möjligtvis tilltalat de mer radikala sympatisörerna inom SD, men partiet hade sjunkit som en sten i opinionen. För att behålla större delen av sina väljare, och för att kunna rekrytera nya, var Åkesson tvungen att öppet sparka framförallt Almqvist, annars hade partiet fått en rasist- och järnrörsstämpel på sig som nog inte hade gått tvätta bort till 2014.

Ang. vilket av de två "läger" som har bäst koll på invandring när det kommer till kostander är det min absoluta uppfattning att invandringskritiska personer har sämre koll. Detta eftersom en stor del av deras åsikter och uppfattningar verkar bygga på den desinformation och ibland regna lögner som sprids via bloggar och forum på nätet.

Av badcash
Skrivet av Json_81:

Kan vara tilldelade processorkärnor med.
Jag gjorde missen att ha 1 processorkärna och 1GB ram till virtuell maskin, det gick minst sagt långsamt.

Och för att förtydliga mitt tidigare inlägg om 3D-prestanda, testar visar på (åtminstone de jag läste för några månader sen) att parallels är klart bästa alternativet för 3D.

Jag menade så klart Vmware Fusion 5. Vad gäller grafikprestanda verkar det hugget som stucket. http://m.cnet.com/news/parallels-8-and-fusion-5-benchmarked/5...

Skickades från m.sweclockers.com

Av badcash
Skrivet av Xwerty:

När jag kör stora bilder i photoshop(jag vet att jag skulle kunna installera det direkt).
Men alla spel, tycker att datorn blir varmare och har betydligt färre bilder per sekund i spel.
Age of Empires fungerar dock bra i båda men mer krävande spel tycker jag det blir dåligt.
.

Okej, att PS skulle sega verkar väldigt märkligt. Jag har kört bra mycket mer prestandakrävande applikationer integrerat utan problem. Testa allokera mer RAM till din virtuella maskin, men jag tror det är något annat som spökar.
Som sagt ovan, Vmware Fusion 2 erbjuder riktigt bra grafikprestanda. Dock spelar jag inte själv, så kan inte uttala mig om grafikkrävande spel. Men vet att Civilisation IV och V flyter fint.

Av badcash
Skrivet av Xwerty:

OBS, subjektiva åsikter

Se inte virtualisering som ett alternativ, bootcamp är det som gäller om man ska göra något som är lite tyngre.

Kör bootcamp på retina 15" och jag tycker att det mesta fungerar väldigt bra.
Dock så måste du tänka på att drivrutiner för bootcamp inte är uppdaterade för windows 8.
Jag kan inte öppna bootcamp menyn eftersom den "saknar privilegier för att ändra startup-disk".

Det som jag tycker fungerar sämst är touchen, så räkna med att såna typer av "inputs" inte är lika smidigt som i OSX, tror detta i pricip enbart är en fråga om drivrutiner.
Smooth scrolling tycker jag inte heller fungerar lika underbart som i OSX.

Sedan Windows 8 har jag fastnat helt och startar bara osx om jag måste.
Volymknappar, bakgrundsbelysning och annat krimskrams fungerar bra. Batteritiden tycker jag inte heller jag mäkrer någon skillnad på.

Har du exempel på något "tyngre" som inte går eller funkar dåligt att köra integrerat?
Jag är av precis motsatt åsikt. Är allergisk emot Windows-miljön, men behöver köra vissa program som enbart finns till Windows. Hade jag varit tvungen att start om och köra boot camp varje gång hade jag nog hellre lagt mig på spåret och väntat på tåget. Att kunna köra integrerat och växla mellan OS X och Windows genom ett klick är riktigt bra. Upplever absolut inga prestandaproblem med att köra det integrerat och då är min MBP ändå fyra år gammal.

Av badcash
Skrivet av Xe993:

Om man ska spela är dock Bootcamp-metoden ett måste.

Sant, behöver man utnyttja grafikkretsen till max så måste man köra genom Bootcamp (givet att spelet inte finns till OS X ska tilläggas). Men spel som inte är grafiktunga går köra i ett integrerat Windows.

Av badcash

Du kan själv välja vilka mappar du vill att Skydrive ska synkronisera. Genom att välja bort alla mappar borde önskad funktionalitet uppnås.

Av badcash

Du kan även köra Windows genom OS X. Detta är väldigt smidigt då enstaka program behöver köras i Windows-miljö. Genom att lägga Windows i ett eget skrivbord kan du med en knapptryckning växla ifrån OS X till Windows på en halv sekund. Möjlighet finns även att integrera Windows-applikationer i OS X-miljön, dvs. de körs i OS X i egna fönster.
Ett smakprov på detta kommer efter fyra minuter in i detta klipp: http://www.youtube.com/watch?v=GW0G3igVRE4

Jag kör detta själv just av den anledningen och kan stryka att det funkar helt galant. Att köra Windows genom Boot Camp är nästintill helt onödigt.

Av badcash
Skrivet av JesperT:

Jag är helt klart för att flyktingar som flyr från hemskheter ska få stanna här, om alternativet är att de skickas hem, men jag stör mig samtidigt en del på den naivitet som många har rörande invandring. Vi gör en god gärning genom att ta emot de som flyr, men samtidigt ska vi inte låtsas som att allt bara är positivt och att de inte medför några kostnader.

Det håller jag med om. Problemet är ofta, när man pratar, diskuterar eller hör argument ifrån invandringskritiska personer, att de har noll koll på hur många som kommer inte varje år, noll koll vilka kostnader som är förknippade med invandring och heller ingen koll på vilka positiva effekter det bär med sig. De har köpt en schablonbild av invandring till vilken man ofta hör man argument såsom att inrikes födda inte får jobb pga. av invandring, eller att skolor, ålderdomshem och liknande tvingas skära ner/lägga ner pga. invandring.
Att inte bemöda sig ta reda på fakta är en sak, det är upp till var och en att göra. Men då bör man vara öppen i frågan och lyssna på argument istället för att konsekvent hålla sin ogrundade uppfattning.

Av badcash

Du kan boota ifrån USB även med din Mac. Koppla in din USB-sticka, starta om datorn och håll ned ALT vid uppstarten så kommer du få upp bootval, där du då väljer din USB-sticka. Direkt när du kommer in i installtionsprogrammet, innan du startar själva installationen, leta upp skivverktyg i menylisten och välj att formatera din HDD (på OS X-språk heter detta radera).

Av badcash
Skrivet av Urreburre:

Det finns mycket information tillgänglig.

Ungefär 100.000 uppehållstillstånd beviljades i år.
http://www.migrationsverket.se/info/5646.html

30-60 miljader back går man på invandringen (det är dock 2006) någon som vågar ge sig på vad det kostar i dag

www.skattebetalarna.se/LinkClick.aspx?link=Pdf%2Frapporter......

Vi kan sätta det i lite kontrast.

Försvaret 45 miljarder
Rättsväsendet 37 miljarder
Internationellt bistånd 30 miljarder
Utbildning och universitetsforskning 54 miljarder
Hälsovård, sjukvård och social omsorg 60 miljarder

Så för en ökad invandring för all del men då ska man fan inte höra något gnäll om att era ungar inte har dagis, skolan går utför och taskig äldreomsorg.

Nu börjar det likna något. Din länk felar men just den rapporten går hitta ganska enkelt via Google . Kostnaden för invandring kommer alltid till stor del bero på hur effektiv integrationspolitiken är, dvs. hur snabbt en invandrare kommer in på arbetsmarknaden. Låt oss anta att nettokostnaden idag ligger på 45 MDSK. Statens totala utgifter för budgetåret 2012 813,8 MDSK. Kostnaden för invandring är således 5,5 % av de totala utgifterna.
Låt oss vidare anta att en person har en bruttoinkomst på 300 000 per år. Med en skattesats på 30 %, och inga avdrag eller skattetillägg, betalar denna person 90 000 i skatt per år. Av dessa 90 000 kommer personen betala 4950 för invandringen per år.
För att uttrycka det annorlunda, för varje skattad hundralapp går 5,5 kr till invandringen. Detta är för mig en struntsumma med tanke på hur mycket invandringen hjälper människor. Vidare ser jag invandrare, precis som varje människa, som en resurs som kan komma bidra till ökad välfärd. Genom att mer effektivt få ut invandrare på arbetsmarknaden kan nettokostnaden minska och även i den bästa av världar bli negativ (negativ nettokostnaden = vinst). Det som styr hur många invandrare Sverige kan ta in är hur väl de kan bli integrerade. Problemet i dagsläget är inte en för stor invandring, det är en usel integrationspolitik. Här finns massivs att göra.

Av badcash

Ska vi försöka höja nivån på debatten och underbygga åsikter med argument?

Ni som förespråkar en minskad invandring, vad bygger ni detta på? Har ni koll på antalet invandrare Sverige mottagit senaste åren eller bygger det på en subjektiv uppfattning?
Har ni koll på nettokostnaden?
Informationen finns tillgänglig så kolla gärna upp och återkom med statistik.

Av badcash
Skrivet av shogun-r:

Sen som andra påstår att även köpkraften ökar för att man skyfflar in folk är inget annat än bullshit....

Vilket elegant ordval. Du underbygger verkligen din argumentation. Läs på och återkom gärna sedan med en mer bildad uppfattning.

Av badcash
Skrivet av JesperT:

Dock är det en stor skillnad på arbetskraftsinvandring och invandring i allmänhet.
Arbetskraftinvandringen behövs ju i princip per definition, folk invandrar för att ta ett bestämt jobb.

När det gäller invandring specifikt från u-länder (som just många flyr ifrån) så är jag helt övertygad om att det bidrar till en kostnad totalt sett för Sverige.
Visst, vi bör ta hand om folk som flyr, men den etiska aspekten är en annan fråga. Nu pratar jag bara krasst ekonomiskt.

Det där med matchning är mycket riktigt ett problem. Den situationen uppstår tex när det inte finns tillräckligt seniora programmerare eller dylikt där de arbetslösa i landet inte kan matcha kraven. De som kommer från u-länder med en arbetsmarknad där de flesta jobb är som jordbrukare, djurskötare och dylikt matchar då den svenska arbetsmarknaden ännu sämre.
Vi har inte mängder med enklare jobb som är otillsatta. Det finns redan mängder med lågutbildade svenskar som krigar om alla sådana jobb.

Jo, men personen som jag kommenterade på skrev att vi inte kan ta emot fler invandrare eftersom det inte finns jobb till de som redan är här nu. Jag tolkade det som om han menade att invandring är kopplat till ett nettoöverskott på jobb gentemot arbetssökande. Eftersom fallet ALDRIG kommer vara så, kommer eller kan Sverige inte ta emot någon invandring enligt hans/hennes resonemang.
Jag tror också att det initialt är en nettokostnad att ta emot invandrare. Om det på länge sikt är en nettokostnad beror på hur effektiv integrationspolitiken är. Precis samma argument kan föras om nyfödda bebisar. Första 30 åren kommer innebär en nettokostnad för samhället. Om det vid >30 års ålder kommer innebära en nettokostnad beror på hur väl föräldrar och samhället lyckas rusta personen för kommande arbetslivet genom värderingar, social kompetens, utbildning mm.
Poängen med ovan resonemang är att det är människor som skapar välfärd genom arbete. Ju mer effektivt/snabbare man lyckas få ut en invandrare på arbetsmarknaden, desto större vinster finns det att hämta för samhället. Så klart kommer det krävs en investering i början, dvs. en nettokostnad, exvis. bidrag och språkundervisning. Investerar man tillräckligt kan avkastningen bli god. Investerar man noll kommer avkastningen bli noll. För att prata "krasst ekonomiskt"