Inlägg

Inlägg som Jay-Man har skrivit i forumet
Av Jay-Man

Nice build! Reminds me of my 3 year old pc!!! "Extremt UC gamingdator"
http://www.sweclockers.com/galleri/10880-extremt-uc-gamingdat...

Av Jay-Man

Vad anser ni denna laptop är värd? funderar lite på att försöka sälja den, behöver pengar till ny dator och ny modd
Tror jag betalade 340€ (3100 SEK) för den, för ett år sedan.
Gör modden laptoppen mera eller mindre värd?
Glöm inte att den nu är ljudlös!
Tack för er hjälp!

Av Jay-Man
Skrivet av Nandai:

Haha, så jäkla skön modd, solklar femma

Synd att de flesta på denna sida verkar tro att "1" är hösta betyget.

Av Jay-Man

Fanless modd 2.0 (laptop edition)

På denna ASUS X102BA körs Seti konstant i bakgrunden ,så fläkten hamnar att arbeta ganska mycket, vilket resulterar i mera ljud. Allt fläktljud är för mycket fläktljud (om man hör fläkten i ett ljudlöst rum så är det för högt).
Därför beslutade jag att implementera Fanless modden 2.0 (Laptop edition).
-Processorn är en amd X4-1200 x2 1.0Ghz 3.9W och dess max temp är 90 grader.
-inomhustemperaturen är 22 grader.
-Laptoppen drar ca 10W vid maxbelastning.
Denna modd finns i två lägen: ett bärbart och ett stationärt.
I det bärbara läget så överskrids max temperaturen vid t.ex. spelande eller vid youtube användning (>30min), men vid musiklyssnande, filmtittande och nätsurfing så hålls temperaturen under gränsvärdet, med bra marginal. Temperaturen hålls på ca 75-80 grader. Det bärbara läget passar bra när man är på resande fot.
I det stationära läget överskrids maxtemperaturen aldrig. Den högsta jag noterat är 72 grader.
Passar bra vid mer extrem användning (youtube, spel).
Idle-temperaturen har jag aldrig noterat, därför att den är irrelevant.

Fanless modd 2.0 (laptop edition)

Av Jay-Man

Halva hårddisken stöder sig på chassin, den andra halvan hålls upp med silvertejp. Man tager vad man haver
Jag hade funderat lite på Zalman FX100-cube, men jag är mera intresserad av denna http://www.nofancomputer.com/eng/products/CR-95C02.php . Tyvärr fann jag inte någon butik här i Norge som sålde den till ett rimligt pris så det blir att beställa den från england eller tyskland i något senare skede när burken uppgraderas till "Richland" eller "Kaveri"

Av Jay-Man

Extremt UC gamingdator

Denna dator är ett specialbygge för att kunna spela kommande SC2HotS. För att helt kunna njuta av spelet så har jag försökt eliminera alla störande ljud från datorn som kan tänkas förekomma t.ex. fläkt- , hårddiskljud. Coil-whine är inte heller ett problem, med detta suberba bygge.

Komponenterna är följande:
CPU, A4-5300
Moderkort, FM2A75M-ITX
Kylare, SCYTHE NINJA III REV B CPU COOLER S-1155/2011/AM3+/FM1
Ram, 4GB G.Skill ECO DDR3L-1333 DIMM CL7 Dual Kit
Hårddisk, 240GB OCZ Agility III 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s MLC asynchron (AGT3-25SAT3-240G)
Chassi och psu, JCP MI 102 ITX Tower 60 Watt schwarz/silber

Den är lite underclockad, från 3,4Ghz till 2,2Ghz, detta för att minska på strömförbrukningen. Psu:n klarar endast att leverera 60W så lite modifikationer i bios var nödvändig.
Mätt från väggen drar den 38W vid cpu-stresstesting och ca 70W vid både CPU och GPU stress-testing. Jag misstänker inte adaptern har så bra verkningsgrad så jag kan inte säga vad datorn egetligen drar endast vad adapter tar emot. Idle har jag inte testat därför att det är orelevant för mig, kör alltid något boinc-program i bakgrunden när jag inte använder datorn. Tempen vid max cpu belastning blir ca 50 C och vid GPU och CPU ca 64. Dessa vid rumstemperaturer på 20 grader.

Spel som jag prövat är Darksiders 1 och Starcraft 2, dessa klarar den av galant på lite sämre upplösningar. Indie spel går ocskå bra att spela. Film klarar det också bra av.

Extremt UC gamingdator

Av Jay-Man

Vissa här på forumet anser att vi inte har rätt att vara missnöjda på Blizzard då vi inte kan spela. Visst har diablo 3 slagit försäljningsrekord, men ett seriöst företag borde ha kunnat förbereda sig på detta genom att t.ex. skapa en single-player patch. Denna patch kunde de sedan ha släppt när de märkte att de inte har tillräckligt med servers för att klara av efterfrågan. Istället anser de att kunderna får nöja sig med "error 37". Detta är oerhört respektlöst från Blizzards sida! Förutom det är det ganska trångsynt att påstå att blizzard inte på något sätt kunde förbereda sig på detta och att vi endast måste acceptera det och försöka leva med det.

Jag är endast intresserad av att spela igenom spelet för att se hur storyn slutar, jag bryr mig inte om att försöka få gubben till level 60, inte heller att få något komplett armor-set eller hitta några unika föremål. Jag vill bara spela igenom det. Att spelet är ett online spel stör mig inte, att det inte går att spela fastän man är online, det är det som är störande.

Av Jay-Man
Skrivet av Relish:

Gjorde nåt liknande en vinter för ett par år sedan & min Amd Athlon 6400+ höll typ 26 grader samt överklockad så mycke det går med dom propparna (vilket inte är mycket) ; )

Detta låter intressant. Hur hade du byggt ditt kyl-system? Hade du problem med kondens och om det var fallet hur löste du det? Hade du igång datorn 24/7 för att undvika att komponenterna blir för kalla? Har du bilder av ditt projekt?

Av Jay-Man

Att hårdiskarna inte mår så bra av alltför låga temperaturer hade jag inte alls tänkt på. Tack för att ni uppmärksammade det. Sen har jag funderat på en skaffa en RH-mätare för att kunna räkna ut var daggpunkten kommer att befinna sig. Angående kondens så har jag förstått att det uppstår när varm fuktig luft möter kall luft, om den enda luften som slipper in i lådan är kall och torr ute-luft så värms den ju upp invid komponenterna och sedan blåser ut ur lådan. Sen om man har ett rör som luften leds ut från lådan så kan det ju bildas kondens där vid röret då istället för inne i datorn. Rätta mig gärna om jag har fel! . Temperaturen hade jag inte skrivit in för att jag har använt modden under så kort tid, och skulle hellre samla mera data så man kan ge en mer precis bild av det. Men cpu tempen e 42 grader på full cpu-användning utan E-Luft modden och 36 med E-luft modden. Så en ganska bra sänkning med tanke på att ute-temperaturen endast var +8. Intressant att se temperaturerna vid -30 . Sen var jag förvånad över att utseendet av denna konstruktion fick en så stor uppmärksamhet av er, detta är en prototyp gjord endast för att se om det går att kyla datorn på detta sättet. Inte något försök att vinna en skönhetstävling
Mera feedback tas gärna emot!

Av Jay-Man

Extrem luftskylning

Har talar vi om extrem luftkylning. Luftkylning med kall luft utifrån.

Extrem luftskylning