Inlägg

Inlägg som Lemasive har skrivit i forumet
Av Lemasive

Får kika på om det är drivrutinernas fel, känns ju skumt att spelet bara avsluta helt random.

Av Lemasive

7970 70 grader i Swtor

Helt oklockat, med drivrutinerna som följde med ligger jag på runt 66-70 grader i ett rum som fan är 16 grader varmt. Några fler som har detta problem, Swtor stängs ner automatiskt när jag träffar 70 grader.

Har en Phantomburk med gott om utrymme och 3 fläktar på för fullt.

Av Lemasive
Skrivet av anden12:

"svårt att få in den.." "breda möss, vem vill ha smala möss?"
garvar som fan, och kan inte ens skylla på att jag är trött!

Ja, vem fan vill ha sådana..

Av Lemasive
Skrivet av fizzdan:

du finns inte på riktigt va?

Nej, tyvärr

Av Lemasive
Skrivet av fryguy:

så det problem du har är att skruva på en joystick? modellnamn hade varit trevligt i text så jag slipper titta på 29min youtube video...

Övrig tråd, inte support : >

Av Lemasive

Min nya dator uppackning med Video finns.

Hoppas vi att den skall bli skoj att bygga, fick ihop den saken jag inte klarade av under press av camen till slut efteråt.

Av Lemasive
Av Lemasive

Har jag glömt något? Funkar allt

Av Lemasive
Skrivet av Paddan1000:

Warhammer: Dark Omen är ett av mina favoritspel genom tiderna. Det är ett RTS ungefär som Total War-spelen, där man styr hela trupper istället för enskilda gubbar. Man kunde också styra enskilda trollkarlar som kunde skjuta trollformler på fiendetrupperna och man kunde utrusta sina egna trupper med magiska föremål som man hittade under kampanjens gång. Man själv är människor och deras allierade och fienderna består av orker och de odöda.
Tyvärr var det väldigt svårt att få igång spelet med hårdvaruaccelererad grafik, till och med på en samtida dator från slutet på '90-talet. Jag har en Pentium III i förrådet som jag byggt ihop med hårdvara som fungerar, enbart i syfte att spela det här spelet.
Spelet har en föregångare som heter Warhammer: Shadow of the Horned Rat som också var bra, men hade en del irriterande designval som lyckligtvis polerats bort i Dark Omen.

http://www.youtube.com/watch?v=zIt7ZJjpMs0

Hah, tänkte precis länka den där men läste igenom tråden för att inte vara en douche, bästa spelet någonsin.

Av Lemasive
Skrivet av KingCobra:

Om ni skall vara ärliga mot varandra så är det väldigt enkelt. Det bästa MMORPG man spelat är oftast det första man spelat. Alla andra spel efter det blir bara en upprepning och ger inga överaskningar. Började lira WoW vanilla 2005... har testat massor med MMORPGs efter det och inga har givit mig några som helst liknande episka upplevelser som WoW gjorde. Det beror inte som sagt på att WoW var bättre utan för att jag upplevde dom för första gången med WoW.

Vi som lirade UO-EQ osv och sedan DAoC och fick en sjukt bra upplevelse i alla tre spelen då? Det är WoW som har förstört dig, inte alla andra spel.

Av Lemasive
Skrivet av Mocka:

Om du inte tycker om WoW, fine men det måste inte betyda att alla andra också borde göra det. Jag håller till visst del med om att WoW har anpassats för den stora massan och gjorts mer casual och liknar därmed inte riktigt det WoW jag spelade för 5-6 år sedan. Det är definitivt lättare och "kortare" (per raid) men tycker ändå Blizzard håller hårt i kvalitén på content (åtminstonde i de flesta fall). Det finns otroligt mycket att göra i WoW i jämförelse med de flesta andra MMOs, det måste du hålla med om. Jag har aldrig kört PvP men om man tänker på all eSport runt WoW så skulle jag vilja säga att intresset finns där och är stort. Sen om det är lätt eller svårt vågar jag inte uttala mig om. Tror WoW kanske hade vart snäppet bättre om skills/spells hade skiljts åt mellan PvP och PvE då balanseringen är svår just för att samma spells används i både PvE och PvP vilket kan ställa till med obalanser.
Stora svärd? Knappast Kolla på Tera Online istället, där har du stora svärd.

Allt handlar om bättre gear och gold, det finns ett fåtal som faktiskt läser quests och liknande för dom är spelet säker kul.

Av Lemasive
Skrivet av scuzzlebutt:

Vilka MMOs tycker ni har riktigt bra quest system? Let's be honest, WoW och dess kloner är inte så värst roliga att questa i. Det är knappt någon variation eller tankekrävande.

De MMOs som imponerat mig mest på denna front är två stycken lite ökända MMOs, Tibia och Runescape då dom båda inte har (eller hade, har inte spelat dom på ett tag) konventionella questanden som går ut på att döda tio björnar till exempel. I dem behövde man tänka till då och då, detta kunde man speciellt se i Tibia där man behövde prata med NPCs, få fram nyckelord, läsa i böcker, utforska och sådant. Även om resten av spelet inte var speciellt skoj så var denna aspekt riktigt grym. Nu mera kollar väl de flesta upp quest guider på Tibiawikin men för tio år sen så fanns det massor med sällsynta saker; vapen, utrustningar, böcker, dekorationer med mera. Det var schysst för det var väldigt rewarding för folk som gillade att utforska och lösa quests. Det sägs att det finns än idag en hel del olösta quests men sist jag såg Tibia så hade det blivit väldigt streamlineat med att automatiserad questlog och sånt. Intressant läsning om en känd gammal Tibia spelare: http://www.tibiacity.org/p/39/mulf_antica_rare_collector/

Jag vet inte hur det var i Ultima Online men jag antar att det var något liknande med tanke på att Tibia var baserat på Ultima 7.

Som sagt så tycket jag att ett ordentligt och givande questing system är en otroligt viktig grundpelare i ett MMO, även om det är fokuserat på PvP, som till exempel Mortal Online. Under sen beta och launch fast det ju inte så mycket att göra förutom att crafta, kriga och pka. Det saknades något för den som gillade att utforska och questa vilket var den enda anledning jag blev hypead för spelet.

Angående GW2 så är jag själv inte så värst taggad för det då det ser ut att bli bara ett ytterligare themepark MMO. Kommer däremot bli intressant att utforska världen de första veckorna men jag tror att jag lär bli less gode snabbt.

Håller med. Hade gärna sett ett MMO utan XP och sånt. Ett där man är fritt att göra vad man vill redan från man gjort sin gubbe och loggar in för första gången, det ska inte finnas något som håller en tillbaka. Detta är ett problem man har nu stött på även i FPS genren med alla unlocks, exp, ranking up och sån skit.

Dold text

Jag tycker personligen att quests är av ondo om det inte är för en hel grupp och det inte bara är något man "måste" göra utan för att det är svårt och verkligen utmanande för alla.

Av Lemasive

Ta en tandpetare och rengör "linjen" under knappen. Lär vara smuts?

Av Lemasive

Dungeon Keeper 3 vore ju något att bita i..

Av Lemasive
Skrivet av Tjodd:

Ni som påstår att WOW var det spelet som tog MMO till en urvattnad nivå, för enkelt och casual kanske inte tänker på att i stort sett alla större speltitlar senaste tio åren försökt rikta sig till maximalt antal spelare, MMO eller ej. Det blir då naturligt mer lättsmält istället för djupt.

Det jag verkligen söker i ett MMO är en närvarokänsla rent fysiskt när jag är ute i världen och leker hjälte. (Helst av allt vill jag inte alls vara hjälte utan mer en bricka i ett större sammanhang, men det kanske är för mycket att begära. ) Alltså att kontrollschema, strid, rörelse, mm är mer beroende av var du är, hur du tar dig fram och siktar. Det skall kännas att du är där. Som det är nu sitter man och trycker på sina tjugo-trettio olika knappar på tangentbordet, och upprepar det tills man loggar ut...
Det andra, som är den bärande väggen för ett bra MMO i mina ögon är en levande och dynamisk ekenomi. Det skall grundas på resurssamlande och produktion, förbättring, reparering osv av ALLT som du har användning av, och kontrolleras av spelarna. Alltså att efter hand uppfinns nya prylar och behov, och uppdrag/sysselsättning bör åtminstone delvis hanteras av spelarna osv. Att ha möjlighet att bygga hela städer och samhällen med politik, handel, krigsföring (allt med konsekvenser) osv skulle kunna krydda till världen enormt.
Ingen XP, inga tvinganden till att välja yrken, klass osv.

Helt enkelt en sandlåda där spelreglerna bestäms av spelarna (inom vissa parametrar såklart).

Jag brukar dra upp Demon's/Dark Souls-spelen som exempel på hur spel av den gamla generationen (svåra, oförlåtande men rättvisa) verkligen fungerar även nu. Ett rejält MMO med dessa premisser skulle kunna fortsätta "utmana" utvecklingen av dagens spel, på det sättet som From Software gör, och faktiskt lyckas om man kan hitta en rättvis balans mellan bestraffning och belöning.

Å andra sidan vill man inte/orkar inte ständigt vara uppmärksam med full koncentration över vad som händer på skärmen. Ibland vill man bara slappna av och glo med trötta ögon på ett spel. Just därför behövs en bra balans som tillåter båda spelsätten.

Dold text

Vilket kunde göras i DAoC där du hade dina Realms där du var "säker" i och levlade och umgicks craftade osv. Men ville du slåss fick du färdas till ett slott där du fick sitta och vänta på en jävla summoner som kom lite random och portade över en till sin Realms outkeeps. Där alla från andra realms var fair game, som en enorm BG utan något slut.

Av Lemasive
Skrivet av sKRUVARN:

Blir imponerad att så många tyckte vanilla wow var så kul fasten dom inte körde hardcore Vill folk verkligen gå tillbaka när det är ca 4st guilder per server som kan raida? Jag var med i första guilden som var nere i MC på min server så för mig var det ju kul! Men hade kompisar som nötte säkert 8h om dagen bara för att få ihop Tier0 sättet, tog ju fan veckor i played bara för att få prova end game. Först så tog det 2h i IF för att få grupp sen gällde det att man klara instancen (ubrs 15manna var ju till och med för svår för många pug ) Sen skulle ditt item droppa vilket fan aldrig hände plus att ingen skulle ninja vilket alltid hände :P. Vet många som kanske fick ett item i veckan å då spelade dom riktigt mycket. Visa dagar kunde man ju sitta framför datorn en hel dag utan att ta sig genom en enda instance

Konstigt att WoW blev så stort när dom misslyckades med crafting, pvp och mycket annat. Tyvärr kommer vi nog inte få se bra housing system, bra player baserade ekonomier, komplexa crafting system etc mer :(.
Nu är det bara questhelper och random instance köer som gäller, är bara rush rush rush :(.
Imo så var Star Wars Galaxy ett sjukt underskattat mmorpg, det hade otroligt mycket intressanta mechanics.

Och som tidigare nämnts så har Daoc nog den bästa pvpn av alla mmoprgs!

Blizzard Fanboys are strong, sedan hade dom MYCKET smart PR i TV osv.

Av Lemasive
Skrivet av tvelander:

Varför äter folk macdonadls jo för att dt är enkelt att få tag på + finns där och var + att vissa kanske tycker det är gott?

Haha, du har precis bevisat allt jag ville säga om WoW-spelare. Ha en trevlig vecka, och för er som funderar på att börja spela, ni kommer bli som Tvelander.

Av Lemasive

Troll ja, men min points är valid och så är även det jag har gjort. Man kan vara mer än en sak i världen, och WoW är ett dåligt spel. Så är det bara.

Av Lemasive
Skrivet av tvelander:

håller med. hur kul är det om alla får allt gear efter 1 dag.

Vem fan bryr sig om Gear? Bara människor i WoW är Epicskåta.

Av Lemasive
Skrivet av Mocka:

Allt handlar om att själv kunna kontrollera hur mycket man spelar och tycker därmed inte spelet i sig har något med det att göra. Är man svag och har dålig disciplin kan lika gärna tetris bli "slöseri med tid". Visst är WoW uppbyggt så att man lockas till att lägga många timmar på allt möjligt (se bara Achievements) men klarar man att säga ifrån när det är dags att lägga sig, dra ut med polarna, vara med familjen, spela något annat...ja vad som, då ser jag inget fel med att spela WoW eller andra spel.

Förutom att du blir sämre som spelare och mer krävande att andra spel skall vara lika lätta som WoW och ingen seriös kommer vilja spela med dig i framtiden. Att spela WoW är som att gå på Södertörns Högskola.