Inlägg

Inlägg som 0zk har skrivit i forumet
Av 0zk

Hdmi-switch

Finns det något man bör tänka på när man köper en hdmi-switch? Är det någon större skillnad på de billigare och de som kostar tex 500-600 kr?
Tänkt använda en hdmi-switch för att koppla flera spelkonsoler till en hdmi utgång så jag vill att det ska fungera felfritt.

Av 0zk
Skrivet av sesese:

Använd det integrerade grafikkortet (om du har något på din cpu. Då dina krav är så låga så borde det funka bra för dig.

Det där var en rätt så oseriös kommentar. Vad jag sagt var att det mest krävande som jag spelade på pc var warhammer total war och det körde jag då på medium eftersom mitt gamla grafikkort inte klarade mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 0zk
Skrivet av fantomsmurfen:

AsRock menar du säkert, inte Asus. Har du tur så verkar det faktiskt som att du inte behöver uppdatera moderkortets BIOS. Inte för att det är något speciellt svårt problem att göra det.

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme4/?cat=Download&os=BIOS

Ska man köpa t.ex. detta? https://www.inet.se/produkt/5402933/msi-geforce-gtx-1050-ti-4...

Jag vet inte riktigt vad det är för skillnad på detta och billigare 1050 ti, men priset skiljer med nån hundring. Känns värt iaf att köra på 1050 ti istället för 1050.

Av 0zk
Skrivet av fantomsmurfen:

OK. (Läste en tråd från 2012). Frågan kvarstår dock. Är det en märkesdator? Om det är en märkesdator kommer det förmodligen inte att fungera. I annat fall måste du nästan säkert uppdatera moderkortets BIOS för att ett nytt grafikkort ska fungera tillsammans med moderkortet i datorn. Sen rekommenderar jag verkligen GTX 1050 Ti framom GTX 1050. Marginellt dyrare men betydligt bättre. Eller RX 470/570 som är ännu lite dyrare men ännu bättre.

Mitt moderkort är asus z77 extreme 4. Det är ingen märkesdator.

Av 0zk
Skrivet av Decster:

Vilka spel pratar vi om, och upplösning?

Det mest krävande som jag spelar är Warhammer total war och det kunde jag köra med medium inställningar redan med mitt gamla grafikkort som var 5-6 år gammalt.

Av 0zk
Skrivet av fantomsmurfen:

Vad har du för dator? Processor? Märkesdator?

EDIT: Ser ut som du har en gammal Core 2 dator. Har du otur fungerar inte ett nytt grafikkort i en så pass gammal dator.

Vet inte vad Core 2 är, men jag har i5 3570K 3,4 GHZ CPU. Ett 1050 bör funka eftersom att även om min dator är ett par år gammal så är det ändå PCIe som används.

Av 0zk

Vilket GTX 1050 bör man köpa?

Mitt gamla grafikkort har pajat och jag har nu tänkt att köpa ett GTX 1050, men vilken modell bör man köpa? Standard varianten har bara 2GB vram, men det är bäst att köpa en som har 4GB? Mitt gamla kort hade 1GB vram och det funkade inte optimalt i vissa spel även om gpun var okej.

Av 0zk

Geforce error 43 i enhetshanteraren

Jag fick helt plötsligt ett problem att det kommer sträck/fyrkanter på skärmen och datorn kan frysa fast. I enhetshanteraren får jag följande fel på mitt Geforce kort: "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)".

Jag har googlat och testat en massa olika saker, men inget som har fått det att fungera. Jag har testat med annan kabel och med en annan skärm. Jag har även formaterat om datorn, men får fortfarande samma fel.
Jag kan koppla in skärmen till portar som sitter på moderkortet och då får jag inte dessa sträck/fyrkanter över hela skärmen, men då kör jag väl enbart på den integrerade grafiken?

Jag har kommit fram till att det troligtvis är fel på grafikkortet, men om någon vet ifall det går att göra något så tar jag tacksamt emot all hjälp jag kan få.

Av 0zk

spruckna fästen på vattenkylare

Jag har en Corsair vattenkylare och fästena vid slangarna har spruckit lite. Vad kan jag göra åt detta? Ska jag ta tillbaka den till återförsäljaren eller går det att köpa till något för att laga detta?

Av 0zk

Optimering av spel är ngt som jag inte direkt gillar. Programmet vill sätta så hög upplösning som möjligt samt dra igång massa processer som inte ens behövs

Av 0zk

Ja men jag kan ju inte starta utan nätagg
Drf jag satt och försökte klura ut i huvet vad jag har i burken.

Inne från mobilen nu och ska eventuellt införskaffa nytt nätagg imorgon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 0zk
Skrivet av HElephant:

500W bör räcka men skriv dina hårdvaruspecifikationer för säkerhets skull.

Ja, det _kan_ ha skadat andra delar i datorn. Det är möjligt att problemen inte uppstår förrens om ett tag.

Har tyvärr ej helt koll på pc speccs i huvet. Nvidia gtx (vet ej vilket), Asrock moderkort (vet ej vilket), i5, 8 gb ram.

Bör jag vara orolig att de tog skada? Övriga delar utom nätagget är inköpt iår.

Ber om ursäkt för jag är kass på sånt här.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 0zk
Skrivet av FANTEN:

Corsair brukar ha upp till 5-7 års garanti på sina nätaggregat. Har du kollat om du har garanti kvar? Det hade ju varit nice om du kan få ett nytt gratis.

Tror jag hade 5 år (ej säker). Dock så har jag haft mitt i 5år och en vecka .

Skickades från m.sweclockers.com

Av 0zk

Behöver nytt nätagg?

Tidigare idag smällde de till i min dator och nätagget luktade bränt. Jag behöver nu ett nytt. Hade ett corsair förut, men vet inte alls va man bör köra på. Har ett graffekort så bör räcka med ca 500W?

Kan detta ha skadat övriga delar i datorn?

Blev lite hastigt skrivet detta från mobilen.
Skickades från m.sweclockers.com

Av 0zk

Fråga ang hdd och nytt chassi!

edit: tråden kan tas bort

Av 0zk

Win 8 ser ju dock ut som en telefon?

Av 0zk

Windows 8 eller 7?

Har 8gb ram och ska använda min dator för att spela samt se på film. Bör man välja w7 eller w8?

Av 0zk
Skrivet av mille666:

Nej inte utan mounting bracket.

Så den är bättre men passar ej om jag inte köper till ngt? Är det dyrt?

Av 0zk

Så den nyare modellen passar ej till ASRock Z77 Extreme4?

Av 0zk

Ingen aning vad det betyder. Ska ha den för att kyla en i5a.