Inlägg

Inlägg som Swetorch har skrivit i forumet
Av Swetorch

Liten uppdatering: Det slutade tyvärr med att jag skickade tillbaka skärmen. Anledning var ett störande uniformitetsproblem jag inte såg vid första anblick, där ena halvan av bilden hade ett kraftigt rosa-tint, särskilt vid gråa bakgrunder. Texturer och objekt i spel kunde skifta färgtemperatur totalt beroende på om de befann sig på vänster sida eller i mitten av bilden.

Men: min erfarenhet är att sånt här brukar skilja väldigt mycket från exemplar till exemplar. T.ex. fick jag runt 2017 skicka tillbaka en Acer XB271HU som hade massiv gul tint i mitten av bilden, för att en tid senare köpa ett nytt exemplar som inte hade det problemet.

Kontrasten och bildkvaliteten i övrigt på denna AOC-skärm är väldigt trevlig. Saknar det nu när jag sitter på min IPS, så jag funderar på att testa ett till exemplar om någon vecka när det förhoppningsvis är rea på skärmen.

Av Swetorch

Jag har precis varit och köpt denna. Var ett smärre träningspass att få ut frigoliten ur lådan.

Jag har testkört skärmen några minuter. Drog igång Deus Ex och herre min skapare vad skönt det är med en kontrast som denna efter att man suttit i flera år med IPS. Svart känns svart på riktigt och det gör så mycket för bilden. Det finns lite smetning i rörelser (svarta färger) men ingenting som förstör upplevelsen för mig.

Spontant vill jag tacka Björn för att hans recension fick mig att ta detta steg. Postar fler intryck under dagen/kvällen

Av Swetorch

Någon som vet när typ Inet kan tänka sig få in denna?

Av Swetorch

Jag är full nu, det är lika bra att jag erkänner det, men borde det inte vara en fördel att slippa Gsync Ultimate modulen? Den höjer ju priset markant, kräver extra kylning (högre fläktljud) samt höjer input lag. Om man är inställd på att uppnå hög frame rate borde väl inte det vara ett problem? Jag spelar en hel del på en ganska billig 1080-skärm helt utan Gsync, och märker ärligt talat ingen skillnad. Och då är jag ändå kräsen.

Av Swetorch

Oh, bästa nyheten jag sett på länge. En fråga, fixar mitt RTX 2080 att nyttja skärmens fulla refresh rate i 1440p? Vad jag förstår det som ska mitt kort ha DisplayPort 1.4a.

Förhoppningsvis får vi ett släppdatum och mer info på CES-mässan precis i början av januari.

Av Swetorch
Skrivet av MortalDisease:

Köpte min på dell, har den i mina ägor just nu, 12'103 kronor tror jag den kostade med frakt ifrån Dell, rätt bra pris!

Nice! Får man fråga hur lång leveranstiden var?

Av Swetorch
Skrivet av jorgen69:

Den är på rea, tror knappast att dom kommer skänka bort dom=)

Aha, ser nu att den är på rea hos Dell. Men jag tänkte köpa hos Inet dock. Får se, kanske köper den på måndag.

Av Swetorch

Är riktigt sugen på att beställa denna nu, men om två veckor är det ju black friday. Tror ni denna kommer på rea då?

Av Swetorch

Angående resolution scaling och input lag

Hej! Jag är intresserad av en Ultrawide med upplösningen 3440x1440. Dock tänker jag att alla spel ju inte stödjer ultra-wide, så jag tänker mig då köra 2560 x 1440 i 16:9. Eftersom skärmen ifråga är OLED borde det inte göra något att det blir black bars på sidorna i och med att pixlarna är avstängda.

En oro jag har är dock för input lag. Skärmen kan tydligen inte göra resolution scaling över DisplayPort, så jag får då använda grafikkortets resolution scaling. Mitt grafikkort är ett RTX 2080. Om jag har förstått rätt kommer det då bli ökad input lag när kortet gör resolution scaling till 2560 x 1440. Stämmer detta? I så fall med hur mycket?

Tack på förhand!

Av Swetorch

Spela i 16:9-upplösning på Ultrawide. Nackdelar?

Hej! Jag är sugen på att köpa en Ultrawide med 3440 x 1440 som upplösning. Eftersom jag har ett RTX 2080 tänker jag att jag vill kunna spela i 2560 x 1440 för de spel som inte har ultra-wide support eller som är för krävande för mitt kort.

Finns det några nackdelar med att spela i 2560 x 1440 på en skärm som egentligen har native resolution på 3440 x 1440? Jag tänker om det blir högre input lag, suddigare bild eller några scaling issues osv?

Den specifika modellen jag kollat in är Alienwares AW3423DW 34" OLED. I och med att den är OLED gör det ju ingenting om man får svarta ramar på sidorna eftersom pixlarna ändå kommer vara helt svarta då.

Hur tänker ni här? Har inte så bra koll och är tacksam för er input

Tack på förhand

Av Swetorch

Hur ska man tänka kring Kaspersky i dessa tider?

Hej!

Jag har kört Kaspersky Internet Security i ett par år nu. Det är ju ett ryskt företag, och jag undrar hur ni tänker där med anledning av det som sker nu. Personligen har jag ju redan betalt för licensen, så jag tänker att jag lika gärna kan använda tjänsten tills dess licensen går ut, vilket den gör för mig om tre månader, för att sedan kolla på något annat program istället.

Säkerhetsmässigt, bör man vara orolig som användare när man kör ett ryskt antivirus/skydd? Läste lite att USA inte tillåter folk som jobbar för regeringen att använda Kaspersky (tror det skedde före Ukraina-grejen).

Hur tänker ni här?

Av Swetorch

Koppla in tangentbord och en handkontroll i samma USB-hub (två portar). Blir det ökad latency?

Hej och God fortsättning!

Jag har en laptop med ganska få USB-portar. Skulle behöva att två enheter delar på en USB-port. Vad tror ni om att koppla in tangentbordet och handkontrollen till en USB-port med två ingångar? Den är "blå" vilket betyder USB 3.0.

Kan det uppstå ökad latency?

Tack på förhand

Av Swetorch

Det funkade inte tyvärr, nu är SSD:n borta igen. Har ni varit med om detta? Det funkar ju så klart att dra ut och sätta in sladden igen, men det känns lite onödigt i längden att slita på USB-porten

Av Swetorch

Ooh, tack!

Tror det kan vara det faktiskt! Har ändrat nu och så håller tummarna

Av Swetorch

Datorn "glömmer bort" extern SSD-hårddisk - måste dra ut sladden och sätta in den igen

Hej!

Jag har ett störande problem med min externa Samsung SSD-hårddisk (USB). Då och då glömmer datorn bort hårddisken och den försvinner ur "mina enheter". Alla spel på Steam som är installerade blir också oåtkomliga. Det enda som hjälper för mig då är att dra ut USB-sladden och sätta in den igen, då kommer hårddisken tillbaka.

Vet ni vad detta kan bero på och hur det kan lösas?
Om det inte skulle gå att fixa, finns det något annat sätt att få datorn att återupptäckta hårddisken där man inte behöver dra ut och sätta in sladden? Tack på förhand!

Av Swetorch

.

Av Swetorch

.

Av Swetorch

.

Av Swetorch

Köpråd: Bra 24" skärm med VA-panel för gaming (1080p)

Hej!

Jag skulle behöva tips på en bra skärm för gaming, specifikt med VA-panel. Jag har en 27" IPS sedan tidigare men skulle vilja ha en skärm med bra svärta och kontrast då jag spelar mycket under sena kvällar i mörkret

Jag har främst kollat in:

Samsung Odyssey G3 - intressant men många klagar på ghosting och att det svarta "smetas" i rörelser (responstiden)

AOC C24G2U - också intressant, men vissa recensenter klagar på input lag. Svårt att veta om det stämmer och huruvida det märks av i spel. Jag är inte någon professionell CS-spelare förvisso, men jag kör en del FPS som Doom Eternal och andra snabba spel.

AOC C24G1 - föregångaren till skärmen ovan (tror jag). Kanske har den bättre input lag? Haft lite svårt att hitta recensioner på den.

Det ska sägas att jag satt med en Eizo Foris FS2331 i flera år och älskade den, förutom att den bara gick i 60hz. Den hade både ghosting och färger som smetade i rörelser, men det var en vanesak för mig. Spontant är jag nog mer känslig för input lag i så fall, om det blir så att mina tryckningar på tangentbord och mus kommer för sent så jag dör eller inte träffar i spelen osv

Har ni någon erfarenhet av ovanstående skärmar? Dela gärna med er i så fall huruvida ni tror skärmen kan vara något för mig.
Eller kan ni kanske rekommendera någon annan skärm som uppfyller mitt sug på kontrast/svärta?

Tack på förhand!

Av Swetorch

Datorskärm: Skillnader i bild/färger mellan displayport och HDMI?

Hej! Jag köpte nyligen en Acer Nitro 24 tums IPS. Jag kör standard, som enligt RTINGS ska vara väldigt korrekt direkt ur box (sedan kan det så klart variera mellan exemplar). Jag upplever dock lite överdriven mättnad, eventuellt en lite röd tint över bilden. Det är inte jättestörande egentligen och det kanske egentligen är korrekt, men jag undrar om det kan bero på att jag kör över HDMI? Blir det några skillnader i färg,gamma osv. över HDMI jämfört med Display-port, som väl är det man egentligen "ska" köra till en dator? (kör en laptop).

Vilka inställningar kan vara värda att titta på för mig, både i nvidia control center och på skärmen? Tack på förhand:)