Inlägg

Inlägg som Grinnall har skrivit i forumet
Av Grinnall
Skrivet av Falcon:

Någon som testat?
Tänker mest på; AMD Fluid Motion Frames (AFMF) och AMD Video Upscaling.

Testade en beta version (tror jag det var) med mitt 7900xtx. Testade inte prestandan direkt men ville se kvalitetskillnader. Svårt att förklara men det är precis som det blir artefakter vid rörelser. När man inte rör musen i tex fps-spel märks det mest på statiska objekt. I mitt fall minimap i Fortnite samt liten text på skärmen. Prestanda var det absolut inget fel på men skall installera de nya och se om där finns skillnader sen sist jag testade

Av Grinnall
Skrivet av Grumpy_SWE:

Hade samma bekymmer som trådskaparen.
Hittade någon tok som påstod att det var en långtgående bug som drabbar vissa och man kunde prova att slå på "Limit Network bandwith och sedan skrriva in tex: 999999999999999, konstigt nog löste det mitt problem. (Värt ett försök)
<Uppladdad bildlänk>

Kan bekräfta att denna lösningen löste det direkt.. Höll på att slita av håret i frustration efter provat det mesta samt varit i kontakt med Bredband2's support.. Sjukt egentligen att ett visst spel på en viss klient kan orsaka något sådant.. nåja nu funkar allt som det skall iaf!

Av Grinnall

Någon mer än jag som upplever problem i Forza? Kört några race innan nuvarande version och hade aldrig problem. Nu känns det som om performance tappats samt att spelet crashar när man fullföljt race och skall tillbaka till menyerna på samma ställe

Av Grinnall

Här kommer screen... Startmenyn sen skriver du spelläge så kommer det upp

Av Grinnall

Kanske har missat när jag läst igenom tråden men det är inte så att spelläge är påslaget i Windows? Hade liknande problem med mitt Xtx kort och stutter i Fortnite.... efter det avaktiverats flöt det som en dröm

Av Grinnall

Input på bygge innan beställning

Tja alla glada datorbyggare!
Dags att köpa ny dator och överlämna nuvarande rigg (exkl monitor) till dottern. (se sign)
Budget var från början 25k men svårt i dagsläget med det jag vill ha så har hamnat något över. Hängt ett bra tag här och följt vissa trådar slaviskt så min bygge nedan påminner nog om mångas..
Vill ha en stilren burk utan massa RGB, står ändå bara under skrivbordet och tuffar. GÄrna någt tyst också med ok kylning. Kommer dock inte överklocka eller liknande
Tanken är att köra vidare på nuvarande skärm; 1440p 144Hz. Nästa uppgradering kommer vara ny skärm, förmodligen fortsätta på 1440p men överväger även 4k
Spel som spelas: CoD, Flight simulator, D4, Fortnite samt andra AAA-titlar såsom Hogwart, Jedi survivor etc.
Tanken är ju att ju att datorn skall hålla i minst 3 år, likt min nuvarande rigg och kunna köra höga inställningar med hög fps.
Mitt egentligen enda och stora val kvar är väl grafikkort.. DLSS och RT känns inte jättelockande. Inte som det är i dagsläget iaf.. Jag tror nog inte jag kommer att använda det. Så då känns det väl inte meningsfullt att köra nvidia tänker jag? Kört AMD nu i 3 år men tycker det varit lite små-problem i vissa spel. Men misstänker gröna laget inte heller är helt felfritt. Har inget emot att köra ett 4080 men känns som jag får mer för pengarna som håller längre om jag väljer XTX-kort istället?
Kommer förmodligen inte bygga datorn själv, köper allt från inet och låter de bygga. Är något nojig om jag något skulle strula. Skönt ändå med testkörning och garanti. Grafikkortet köper jag via amazon och stoppar i själv.

Tack på förhand för alla tips

Av Grinnall
Skrivet av Program:

Testdisk är ett program jag tycker är smidigt iaf.

MÅNGA TACK!!!! Lyckades med nedan guide för Testdisk återställa massvis med bilder och filmer från barnens uppväxt

https://us.informatiweb.net/tutorials/it/windows/testdisk-rec...

Av Grinnall

Tips på program för att återställa filer från oallokerat utrymme

Hej!

Har en extern disk innehållande massvis med innehåll som jag verkligen inte vill få förlorat. Kopplade in den till datorn häromdagen och av någon anledning är allt utrymme nu helt plötsligt oallokerat. Lyckligtvis verkar det som om filerna finns kvar i oallokerat utrymme. Kollade med programvara så förhoppningsvis är loppet inte dött än..
Därför undrar jag om någon har ett bra tips på en programvara som kan enkelt och smidigt hjälpa mig återställa detta innehåll. Har googlat runt lite men tar gärna emot tips och erfarenheter.

Tack på förhand!

/D

Av Grinnall

Docking station för Astro a50 Gen4 PC/XBOX köpes

Hej!

Om någon råkar sitta på en docking station för Astro a50 Gen4 för xbox/pc är jag intreserad av att köpa då min nuvarande är trasig.

Tack på förhand

Läs hela annonsen här

Av Grinnall

Tacksam för svar.. har förtås haft lite tankar åt just nätdelen.. Det märkliga är att det under 2 första timmarna ca gick det klockrent för att i efterhand börja ge bekymmer och sedan sluta fungera helt

Av Grinnall

Trasigt 3080-kort...?

Hej!
EFter lååååång väntat dök det äntligen ned ett 3080-kort i postlådan.. Lade en beställning Nov 2020 hos Netonnet. Då dåvarande produkt utgått fick jag istället ett MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC. So far so good.. Överraskad att min order ens låg kvar.. Fick dessutom köpa kortet till ursprungspris det var bokat för 2020.
Med stor spänning skulle det bli intressant på huruvida 3080 presterar mot ett AMD 5700xt. Installerar kortet utan några som helst problem. Rensade rubbet innan installation på drivrutiner osv.. Väl installerat började jag med att starta Flight Simulator. I skrivandes det mesta krävande installerade spelet på min dator. Maxade grafik till ultra och WOW. Vilken skillnad sen tidigare. Flöt som en dröm. Testade även en session med maxade inställningar i senaste Forza. Samma härliga upplevelse där. Efter ett tag spelande började problemen dock.. Spelen började låsa sig. Blev utkastad till skrivbordet följt av ångestfyllda hard resets.
Var kort därefter i kontakt med Nvidias chatsupport och fick lite bra hjälp med att göra lite enklare åtgärder för felsökning i Windows. Krasherna blev mer och mer frekventa och till slut.. ingen bild alls på monitor. Kortet och övrig hårdvara spinner på men ingen bild alls. Testade även min andra PCI-plats men samma resultat. Ger därmed upp och installerar mitt AMD-kort som startar upp utan några som helst problem. Packeterar sorgset ned kortet i kartong, tar dagen efter kontakt med Netonnets support. Beger mig kort därefter till butik för att återlämna kort och väntar nu på att ett nytt kort skall anlända...
Min fundering nu.. är detta vanligt problem? Fler som fått måndagsexemplar? Kan min rigg påverka utgången? Enligt nVidias kundsupport skulle det inte påverka kortet i denna omfattning. Nedan följer nuvarande rigg kortet kördes i:
AMD Ryzen 7 3700X
ASUS PRIME B450-A
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX
700W Power supply
Win 11
(Nuvarande grafikkort: Powercolor Radeon RX 5700 XT 8GB)

Hoppas innerligen på att det nu var ett måndags-ex som anlände och att ett ersättningskort inte möter samma öde till mötes.

Tack på förhand för svar

//D

Av Grinnall

Kan rekommendera att testa följande för att aktivera dx12. Ger klart en boost. Bonus även i videon om att avaktivera mouse acceleration. Helt klar mer responsiv upplevelse i mitt tycke
https://youtu.be/6MD6VJ1Cw14

Av Grinnall
Skrivet av Molotov:

Vad har du för inställningar under Streaming i virtual desktop ?
Tänker på quality och bitrate.

Jag kör High / 90 / 116

Av Grinnall

Fick mitt i onsdags, förbokade från Oculus officiella hemsida..
So far är jag väldigt nöjd. Kommer från PSVR och tyckte det kändes bökigt med sladdar, lampor hit o dit. Otroligt mycket enklare med allt trådlöst. Sen är upplösning och vikt åt det bättre hållet på Questen vilket inte gör saken sämre. Kontrollerna känns gedigna och genomtänkta. Passar mina händer som handen i handsken men beror säkert på handstorlek. Har "lagom stora" händer skulle jag vilja påstå. Handtracking känns sådär än så länge. Mer som en gimmick än ett måste
Har kört Star Wars Squadrons samt Half Life Alyx via Virtual Desktop och det fungerar som en dröm. Trodde inte det skulle fungera så pass bra som det faktiskt gör. Vet att vissa som jämför med Link-kabel tycker tom trådlöst fungerar bättre. Kör 5ghz på en ASUS AC68U och har inte upplevt någon stuttering eller liknande. Får kanske ge det lite mer tid men som sagt, so far so good.
Batteritiden lämnar mer att önska men 2-3 timmar är lagom session ändå. Är man fler i hushållet som vill använda kan det nog va läge att köpa elite-remmen med batteri.
Som sagt, helnöjd efter ett par dagars användning

Av Grinnall

Ja banne mig det inser jag nu med.. Nåja då blir det intern SSD. Tack för snabbt svar!

Av Grinnall

Extern SSD till spel

Tja!
Insåg jag behöver en extra HDD för spel då min 512gb interna SSD fylldes snabbt. Kollade först på intern SSD som ligger på ca 1400:-
Hittade dock denna som är nästan halva priset: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/harddisk-...

Någon som har erfarenhet? Hittar inga direkt bra reviews och är det så pass stor skillnad i pris gör det ju värt att köra extern...eller?

Av Grinnall

@Laxpudding: Tro mig, jag har testat mig fram med olika inställningar och det som känns och ser bäst ut med xboxen är helt klart Freesync påslaget. Märker tydlig, positiv skillnad i flytet när Freesync är på (Standard Engine då dvs)

Av Grinnall

@Laxpudding: Inga spel till One X kör fps högre än 60

Av Grinnall

Köpte denna skärmen ENBART för att köra XBOX one X. Mig veterligen finns det ingen annan 32' monitor som uppfyller de egenskaper X'en erbjuder, HDR, Freesync, 4k (1440 i detta läget)
Har inte haft några som helst problem med min monitor. Freesync håller jag dock med om att i Ultimate Engine "ghostar". Kör därför Standard Engine och fungerar klockrent. Stativet passade inte mitt skrivbord heller men har monterat upp den på väggen. Håller med om att stativet inte faller alla skrivbord i smaken då det tar väldigt stor plats.
Hur som helst är jag oerhört nöjd med denna skärm till Xboxen

Av Grinnall

Razer Cynosa Chroma

Hej,
Säljer mitt nya Razer Cynosa Chroma, sparsamt använt, endast testat.
Fungerade tyvärr inte som jag ville med min Xbox ONE därav försäljning
Avhämtning är att föredra annars skickar jag mot att mottagaren betalar frakt

Läs hela annonsen här