Inlägg

Inlägg som zot78 har skrivit i forumet
Av zot78
Skrivet av kerbo:

lacris har ju en poäng, fast jag blev lite konfunderad över beteckningen på PSU hittar ingen modell med "W" i slutet. Sen är det ju naturligtvis så att även ett kvallitetsagg kan vara måndagsex.
http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page447.htm

Garantin är 5 år enligt länken ovan, jag antar dock att garantin endast gäller förstahandskund. Du verkar ju kunnat nyttja garantin på ditt 580 så du kanske kan lösa det även för PSU.

Det står Corsair TX650W på kartongen, kan inte ta någon bild då jag slarvat bort usb sladden till mobiltelefon.

Har inga kvitton på någonting förutom just grafikkortet som jag köpte separat för lite över en månad sedan. Men om det nu är fel på nätagget, är det inte konstigt att det fungerar felfritt med ett hd 5870 samt ett gtx 295 (hade kört med 295:an typ 3 månader innan jag bytte till 580 kortet som sedan gick sönder). Fick därefter låna ett hd 5870 av en polare så jag kunde fortsätta lira bf3 medan jag väntade några veckor till på ett nytt gtx 580 som sedan också gick sönder. Om nätagget nu var problemet, borde inte dessa kort rimligtvis vara trasiga nu också? Sitter med samma dator, samma nätagg och skriver detta nu, fast med ett hd 5870 kort istället för mitt gtx 580.

Av zot78
Skrivet av godspeed:

Skulle nog åkt till en datorbutik och bett dem mäta nätagget, särskilt pci-e linorna om möjligt

Är detta ens värt? Kommer de inte ta ockerpriser som de brukar göra på typ 600kr bara för att mäta? Planerar ändå att köra SLI i framtiden så kostar det över 300kr för dem att felsöka köper jag nog hellre ett helt nytt nätagg.

Av zot78
Skrivet av mini-z1994:

ingen aning men om datorn har lagt av med så låter det nästan som om nätagget har konstiga värden. och när det bryter skickas en puls som bränner någon krets på grafikkortet nästan men det är ganska osannolikt
du har inte ändrat pci expressport clock nånting (stock är 100 mhz)

hur länge har du haft nätagget ?

Köpte datorn begagnad, vet inte exakt hur gammalt nätagget är men skulle tippa på 5 år (det har ingen garanti kvar)? Det du skrev var precis vad jag tänkte annars, finns det något sätt att mäta det på (eller klart det finns, snarare vad krävs för utrustning)? Pci expressport clock har jag ingen aning om vad det är, antar att det är någon inställning i bios. Första jag gjorde när jag fick datorn var att formatera allt, installera om windows 7 samt "restore default settings" i bios.

Av zot78

Jag kör inte SLI. Jag menade inte att båda korten dog samtidigt. Jag körde bara med 1 gtx 580 men efter att det dött fick jag ju ett nytt på garantin, som också dog. Har nu fått ett tredje.

Av zot78

2st GTX 580 har dött... vad går fel?

Jag kör inte SLI, sorry om det var otydligt!

Köpte ett begagnat Gigabyte GTX 580 vilket gick sönder efter ca 2 veckors användning, fick ett nytt kort på garantin, vilket också gick sönder endast 6 timmar efter att jag kopplat in det. Det första kortet gick sönder när jag skulle byta skärm (med dator och el avstängd såklart), det andra kortet dog när jag spelade bf3 (hela datorn bara stängde av sig, sen dess fick jag ingen bild). Båda 2 fick samma fel, fläktarna snurrar och kortet får ström men jag får ingen bild alls. Har nu fått ett 3:e kort på garantin men är osäker på ifall jag vågar koppla in det eller inte. Vad kan ha gått snett och vad bör jag göra innan jag kopplar in ett nytt GTX 580 för att försäkra mig om att detta inte händer igen? Eller har jag bara haft extrem otur och fått 2st måndagsexemplar? Sist ett grafikkort gick sönder för mig annars var ett voodoo 2 kort har jag för mig lol.

Edit: Kan tilläggas att jag medan jag väntat på de nya korten kört med ett hd 5870 helt utan problem, också provat ett gtx 295 vilket också funkar felfritt.

Edit igen: Det första kortet var överklockat (allting +100mhz från original) det andra kortet jag fick var i orginalskick och temperaturen låg på ca 70 grader när jag spelade.

Lite systeminformation:

Moderkort: Asus P6T X58
CPU: Intel Core i7 920 bloomfield @ 2,67ghz
RAM: OCZ 6GB @1600mhz
PSU: Corsair TX650W

Av zot78

Jag får ingen bild alls, precis. Skärmen är bara svart som om ingenting är inkopplat. Grafikkortet har jag nu provat i 3st olika datorer (med olika skärmar), ingen funkade. Fläkten på grafikkortet snurrar och det ser ut som om allting skulle fungera korrekt fast det inte gör det.

Av zot78

överklockat gtx 580 dött

Så efter igår när jag skulle byta skärm (stängde av datorn och drog ut sladden innan som alltid) så får jag ingen bild på mitt GTX 580 kort. Hade tidigare under dagen ökat volten till 1075mV från 1000mV. Klockfrekvens på den var 872 core / 1744 shader / 2104 minne (alltså allting var klockat +100mhz från original). Detta hade fungerat stabilt i 1 vecka och nu helt plötsligt är kortet bara dött. Vad jag undrar är ifall garantin fortfarande gäller, och eller om de överhuvudtaget kan se att det ens är klockat (har inte ändrat bios eller liknande, bara använt MSI Afterburner). Jag sa såklart inget om detta när jag ringde och sa att det var fel på mitt kort.

Någon som har någon aning om vad som kan ha gått snett med kortet annars? Temperaturen på kortet låg runt 75c när jag spelade, allting funkade perfekt tills jag startade om datorn.