Inlägg

Inlägg som Henkan har skrivit i forumet
Av Henkan

.. BIOS kan du gå till när du startar datorn, kan vara olika tangenter beroende på vilket moderkort, vissa har F10, F12, Del-tangenten osv. Brukar oftast stå när du startar datorn vilken tangent som gäller

Av Henkan

Skulle nog tro att det är ett rätt bra köp, PC För alla's test är i vissa fall rätt bra och ska man lita på dem i detta fallet så är det nog ett bra köp.

De har ju rekommenderat Hyundai Q17S också, och det är banne mig en riktig kanon skärm Skärmen du kollat på är ju som sagt billigare, antagligen därför den inte har varken högtalare eller USB-hub som inte är direkt nödvändigt. Så jag skulle nog tro att är ett bra köp, trots att den har lite lägre ljussstyrka än Hyundai-skärmen.

Hoppas jag inte förvirrat dig alltför mycket.

Av Henkan

Abit är ingen favorit bland Socket754. Gigabyte är väl rätt okej bland de som datorbutiken har, ser att dem tar ett rätt högt pris för Epox 8KDA3+

Av Henkan

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?cartId=83774

Med 5.1, menar du ett högtalar-paket eller bara stöd för 5.1-ljud på ljudkortet?

Antec Sonata är ett tyst chassi iom 120mm-fläktar. Grafikkortet är förmodligen inte särskilt tyst, vill du ha ett tystare kanske Hightech Excalibur Radeon9800 Pro ICE Q skulle passa dig bättre

Av Henkan

Är inte NEC ND-2510 bättre än 2500-modellen? Sen så undrar jag bara om du behöver ett sådant värsting moderkort? Abit IS7-E är ju annars ett kanonval.

Ska du köpa 2st 512Mb's minnen, eller 2st på 256Mb. I och med att socket478 stödjer DualDDR så är det väl inte mer än rätt utnyttja funktionen..

Av Henkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erik87
Jag har för mig att nvidia sänkte minimum gränsen från 480W till 350W eller har jag fel?

Kan nog stämma, kanske lite svårt att marknadsföra kortet om man behöver så starka nätaggregat. Så beror det ju lite på hur bra nätaggregatet är, skulle ju säkert kunna gå med ett bra på 350W antagligen. Som Antec's Truepower nätaggregat, vet inte om Aspire är så bra. Sett att fler och fler börja välja dem dock, får läsa på lite om det.

Men är det som du säger så går nog ett 400W som han ska ha bra

Av Henkan

Hm, 64-system är ju inte helt fel. Man ju få ett sådant rätt billigt..

Athlon64 3000+
Kingston KVR400-minnen
Epox 8KDA3+ eller MSI K8N NEO Platinum kanske, som moderkort.

Det kommer väl hamna runt.. 4-4,5k tror jag på sin topp. Sen ett chassi för några hundra ju vara ett Antec SLK3700(350W truepower nätagg). Det kan du nog hitta något bra själv

Av Henkan

GeForce 6800GT behöver väl väldans mycket kraft har jag för mig, iofs så tar ju inte LED'sen alltför mycket kraft så det bör väl gå rätt bra med 400W.

Av Henkan

Ja, den är bakåtkompatibel med 32-bits program, finns ju dock spel för 64-bits tekniken redan nu.. FarCry finns bl.a. i 64-bits version.

F.ö. så är Athlon64 en kanon processor, en Athlon64 3200+ kommer fungera mycket bra med dagens spel/program. Förutsatt att du har ett någorlunda bra grafikkort för spelen, t.ex. Radeon 9800Pro.

*edit* Tänkte tillägga lite till fragwolf's inlägg, angående minnena.

Det är som han säger, Athlon64:an är känslig gällande minnen. Men Kingston brukar fungera problemfritt, både KHX(HyperX) och KVR-minnena fungerar bra. TwinMOS är det många som upplever problem med. Vet inte hur det är med Corsair, OCZ, A-Data o.s.v.

Har för mig Corsair brukar fungera bra också

Av Henkan

Samsung 959NF är den bättre, den är platt skärm.. och har Diamontron bildrör

Av Henkan

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=HYQ17SPL

Hyundai Q17S+ 17" skulle väl imo vara bästa köpet, 12ms för övrigt. Finns en likadan modell med 16ms(den heter inte S+, utan bara S).

Av Henkan

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=HYQ17S

Hyundai Q17S är förvisso några hundringar över din prisgräns men den är bra och relativt kvick i spel.

Av Henkan

Okej, tack så mycket för svaret Lär bli en sån telefon för min del verkar det som nu.

Av Henkan

Nokia 6230, mmc & mp3-spelaren

Undrar bara om någon har länk till en sida med lite tekniska specifikationer på telefonens mp3-spelare, vad den klarar för bitrate osv. Hur det är med equalizer osv.. Främst bitrate info dock.

Har googlat ett tag i hopp om att hitta lite information, tyvärr verkar det se mörkt ut på den fronten bland det jag funnit.

har några småfrågor också..

Har telefonen 'vanlig' headset-kontakt eller måste man ha några speciella öronsnäckor ifrån Nokia?

Hört lite om hur mycket MMC-minne telefonen klarar av, funderar själv på att iaf ha 128Mb i den? Det lär fungera väl? Hört om folk som kör 256Mb och fungerar bra, men även om folk som upplever telefonen som slö p.g.a. det?

128Mb lär gå bra eller?

tack i förväg..

Av Henkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rauter
Synd att MuVo TX 256MB inte var med.

Hade också velat se den i testet, men men, bra test iaf.

Bara jag som tycker MP-EYE ser ut lite som en.. torped? Nåväl, säkert bra spelare.

Av Henkan

Jag har funnit JMEData billigare iaf, bland de saker jag beställt iaf till datorn. Sen såklart så finns det ju varor där ena parten är billigare.

Av Henkan

Antar du har CPU-kylare lr? För det verkar saknas där, eller ska du köpa den separat?

*Edit* Blir billigare på datorbutiken där iom att du endast tagit en hårddisk i ditt inlägg där, märkte att han ska ha två stycken i bilden som trådskaparen postat högst upp.

Så iom att disken kostar lite mer än 700 så tjänar han inte på att beställa ifrån datorbutiken.

Av Henkan

Sarakin: Nej, inte på Socket754. Det är möjligt på Socket940 som 64-FX-processorerna kör samt kommer det bli möjligt på kommande Socket939.

Av Henkan

Jag skulle vilja rekommendera Antec TruePower som nätaggregat, och det gör jag 360W räcker sålänge du inte planerar att köra ett lite större antal hårddiskar eller ska ha några neon-lysen i chassit

Av Henkan

Formulera det bara på ett bra sätt.

"Mycket snabb spel-dator och effektiv arbets-dator"

Så kan du väl sätta ut ett som antingen är lågt så de blir många intresserade, som kanske bjuder över varandra och trissar upp priset. Lite våghalsigt dock om inte så många nappar på det. Eller så sätter du ett högre pris och hoppas att någon nappar, som kanske prutar ner priset lite grann.

Som pris kan du sätta runt 8000-10000kr Någon lär säkert bli intresserad skulle jag tro, bara du har med den lockande rubriken.