Inlägg

Inlägg som Henkan har skrivit i forumet
Av Henkan

Kan det kanske vara så att den blir varm, kolla gärna så fläktarna och kylflänsarna sitter som de ska, även minnena kan spöka(fast då går det väl inte att ens boota så "långt" som han gör?).

Av Henkan

Nu skall vi inte förkasta Corsair, TwinX samt CHX-minnena ifrån Corsair bör fungera utmärkt med Athlon64.

Och nu om du köper ett Radeon 9800, var noga med att det inte är SE-versionen du köper eller XT. Båda är mer eller mindre prisvärda, SE-versionen är en sämre version, XT är helt enkelt ett klockat 9800 Pro. Vilket inte heller är så värt att betala för då Pro enkelt brukar gå att klocka upp och även förbi XT-kortet.

Tillverkare som brukar ha billiga Radeon 9800 Pro kort är Club3D och Powercolor.

Av Henkan

hm, har för mig att Compaq har lite egna påhitt när det gäller moderkort och att de har en storlek som inte är "standard" och därmed inte sitter bra i andra chassin, eller inte ens går in. Har inget konkret på detta dock, bara något jag läst en gång i tiden

Du kan inte bara köpa ett nytt nätaggregat eller kanske lyckas låna ett av någon och pröva? Detta kan dock vara ganska svårt.

Av Henkan

MSI kör på Via's chipset väl, vore nog lämpligt att då kolla på www.via.com.tw

Av Henkan

Något av komplett's två paket, iom Abit NF7-S 2.0 som är ett mycket bra moderkort, erbjuder finfina överklockningsmöjligheter...

Processorn vet jag inte riktigt med, i och med att 2500+ numera har låst multipel. Jag själv hade nog kört på 2500+ och försökt kräma ur så mycket det går

Av Henkan

Nej du måste inte ha minnen ifrån dual-paketet.

Av Henkan

Får se när de nya chipset'sen massproduceras(SiS755, K8T800 Pro och nForce3 250). SiS har väl iofs fått ut några få kort från några mindre tillverkare har jag för mig, och låst agp/pci-frekvens..

Av Henkan

Är bara att gratulera De hittade väl någon gammal 2500+ längst in någonstans och rotade fram åt dig, se till att inte bränna den nu i all iver

Av Henkan

Är troligen minnena som spökar, är petig minneskontroller på Athlon64. Har för mig att den ska klara av PC2700, men PC3200 är väl det lämpligaste att köra. Som NoAim skrev så funkade det med PC3200 då han haft samma problem, så pröva det ifall någon du känner har några PC2700-stickor att låna ut Och ställ ner minnesinställningarna i bios då..

Av Henkan

Mellan eskilstuna och strängnäs är det 34km. Från Eskilstuna startar en cyklist klockan 10.35 och cyklar emot strängnäs, 20minuter senare startar en motorcyklist ifrån strängnäs och kör emot eskilstuna. Motorcyklistens medelhastighet är fem gånger så stor som cyklistens. De möts kl 11.20. Beräkna hastigheten.

Om någon känner sig manad att hjälpa mig..

Av Henkan

Tack så mycket Muzzafarath

Av Henkan

Hm, har redan uträkningen men skulle behöva hjälp att förklara alt. få andra uträkningar mer utförligt..

En bil kör uppför en backe som är a meter lång. Bilens medelhastighet är 10m/s. På backens krön vänder bilen och kör nerför backen med en hastighet av 20m/s. Vilken är bilens medelhastighet?

Har lyckats få fram medelhastigheten genom att dela 20 med 30 och multiplicera med 20 igen.

20/30 = 2/3(0,666667..)
2/3 * 20 = 13 1/3 (13,33333..) Vilket är korrekt svar.

Nu är det så att jag som ovan skrivit har lite frågor om uträkningen, hur kan stegen förklaras. Då jag själv mer eller mindre antog/chansade att det skulle räknas ut så, men jag kan inte riktigt förklara varför jag gör som jag gör.

Hoppas ni förstår..

Av Henkan

Eller Kingston KHX3200/3500 tycker väl A64 om

Vill du ha en tyst så tycker jag du allt kan välja att lägga lite mer på en Zalman CNPS7000A.. Den är ju tystare som sagt.

Av Henkan

Kan detta ha något med de kondensatorer av lägre kvalité som satt på vissa kort för längesedan. Eller gällde detta Asus? Hur som helst, kan vara bra såvida det inte drivs alltför hårt framåt detta med bulletproof-certifiering. Inte upplevt något ont om Abit och förväntar mig inte någon prispåverkan p.g.a denna certifiering..

Av Henkan

Jupp, g4bb3 får med det mesta jag hade att säga.

Socket939 verkar hålla sig enda fram till år 2006, kanske. Beroende på hur marknaden utvecklar sig tror jag. Så en investering för framtiden tror jag att det är.

Av Henkan

Verkar som att Socket939 och en Winchester är att vänta på. Vad jag tänker göra, fast mitt tålamod börjar tryta då jag väntat ytterst länge på en ny dator

Av Henkan

Ja.. tråkigt med att de inte hade gjort plats för fler 3.5"-platser, gillar i alla fall utseendet på detta chassi, tycker det är väldigt fint och stilrent under luckan :). Synd bara att de inte hade plats för 120mm-fläktar istället för 80mm-fläktar till chassit i mitt tycke.

men men, fint var det i alla fall.

Av Henkan

Hm, ser fram emot mer specifik information om nya K8T800 Pro-moderkorten och sockel939.
Får hoppas det inte blir en besvikelse

Av Henkan

Alpha PAL8045T är helt okej CPU-kylare.

Av Henkan

Tror det skulle vara värt att satsa på Abit NF7-S 2.0, fick ju mycket bra omdöme på Swec's recension. T.o.m Recensentens val