Inlägg

Inlägg som Oneinalifetime har skrivit i forumet
Av Oneinalifetime
Skrivet av Entash:

Tror inte det är realistiskt att någon kommer sälja det till dig för 4500 när de kan gå in på blocket och sälja för 9000 typ. Men det skadar kanske inte att försöka

Inte omöjligt att du har rätt, men jag har inte mycket mer att ge för Soundbar så ja värt ett försök. Svårt att uppskatta hur pass mättad marknaden blir på dessa också.

Skrivet av Qraft:

Har en som jag har tänkt att sälja för 8000kr. Finns i Lindome men kan även skicka den. Osäker på vad frakten skulle gå på.

Det avstår jag i enlighet med resonemanget ovan, men tack!

Av Oneinalifetime
Skrivet av AxxT:

Hej.
Får hem min imorgon. Får tänka på det.

8888:- antar jag?

Mvh

Tjena!
Nej jag har tyvärr inte för avsikt att fullständigt sponsra någons gratispryl. Skrev att jag erbjuder 4500 kr i annonsen, vilket utgår ifrån att säljarens kostnad för bonusprodukten då blir 4388 kr.

Av Oneinalifetime

Samsung HW-Q995C Soundbar

Jag kunde själv inte köpa på Powers öppningserbjudande då jag tidigare nyttjat Samsungs deal.

Jag är endast ute efter Soundbaren - så riktar mig därmed till dig som köpt, men bara är intresserad utav någon av bonusprodukterna. Jag är naturligtvis behjälplig med serienumret så att du kan registrera den på dig om det inte redan är löst vid överlämning.

Allt gott!

Läs hela annonsen här

Av Oneinalifetime
Skrivet av Oneinalifetime:

Uppdaterar tråden med en likartad fråga!

Jag tänkte slå till på ett par Bose NC700 att använda till datorn, huvudsakligen i Discord. Jag har läst mycket om att tidigare generationers Bluetooth-hörlurar haft problem med ljudkvaliteten samtidigt som man använder mikrofonen. Lyckas dock inte klargöra huruvida detta är löst i och med Bluetooth 5.0? Jag behöver en Bluetooth-dongel för att ansluta till min stationära, räcker det med en sådan enkel, eller behövs det något mer avancerat? (... eller består problemet med ljudkvaliteten även år 2021?)

Uppdaterar med att det dessvärre ser mörkt ut, även om några här påstår att det ska funka i samtal.

Av Oneinalifetime

Uppdaterar tråden med en likartad fråga!

Jag tänkte slå till på ett par Bose NC700 att använda till datorn, huvudsakligen i Discord. Jag har läst mycket om att tidigare generationers Bluetooth-hörlurar haft problem med ljudkvaliteten samtidigt som man använder mikrofonen. Lyckas dock inte klargöra huruvida detta är löst i och med Bluetooth 5.0? Jag behöver en Bluetooth-dongel för att ansluta till min stationära, räcker det med en sådan enkel, eller behövs det något mer avancerat? (... eller består problemet med ljudkvaliteten även år 2021?)

Av Oneinalifetime
Skrivet av Streamdog:

Nu har du löst det med felsökning. Men ja.. det där är definitivt grafikkortet. Kan fungera med "bakning" så prova det.

Jag hade ett GTX 980Ti som jag köpte som fyndvara. Efter några månader upplevde jag exakt likadana artefakter och fel som dig. Jag skickade in grafikkortet på "lagning" där de konstaterade att det hade gett upp. Jag fick pengarna tillbaka då.

Kan vara dags att leta begagnat grafikkort om inte bakningen fungerar.

Ah I see. Det där med bakning låter ju onekligen rätt roligt också så inte hela världen om det inte funkar.

Har en god vän som eventuellt har ett GTX 550 liggandes. Är inte överlycklig över nedgraderingen, men det viktigaste är trots allt att kunna återvända till att använda två skärmar igen.

Av Oneinalifetime
Skrivet av Jud1th:

Moderkortet måste ha en bildingång (ofta minst en hdmi). Du behöver normalt inte aktivera något i bios utan det är bara att stoppa in bildkabeln. Om du finner det lätt kan du även ta ut ditt separata grafikkort så att du är säker på att det inte stör. Det tråkiga med ett så gammalt system som du har är att felet kan ligga lite varstans och det kan ligga rätt mycket felsökning bakom att hitta felet.

Tusen tack! Datorn rullar nu på finfint efter att jag plockade ut grafikkortet.
Ska prova att baka GPUn om jag får tag på lite kylpasta, annars ger jag mig helt enkelt på jakt efter ett nytt kort.

edit: Kan förövrigt passa på att nämna att det visade sig att tre utav fyra chassifläktar har stått stilla sedan cirkus 1,5 år tillbaka. Upptäckte att en kontakt hade dragits ur från fronten när jag öppnade chassit... Det har knappast varit optimala arbetsvillkor för komponenterna där inne.

Av Oneinalifetime
Skrivet av Jud1th:

Har du testat att starta datorn med processorns igpu? Får du samma artefakter där. Bilden påminner väldigt mycket om en överhettad i värsta fall trasig GPU. Jag skulle prova att byta kylpastan och kanske även fläktarna på grafikkortet (mest för att det är roligt och intressant). Att få lite koll på temperaturer etc. i systemet är också något du bör göra.

Tänkte precis prova inbyggda grafikkortet. Läste att man aktiverade det i BIOS, men datorn frös på samma sätt även där... Räcker det med att koppla ur DVI-kablarna från grafikkortet och sätta en i moderkortet för att datorn ska koppla om eller hur går man till väga då?

Jag tyckte det var spännande att hålla på med fläktkurvor och sånt i MSI afterburner och motsvarande program under de första åren med datorn, men tog det nog för givet när intresset svek.

https://i.imgur.com/ADQVxRS.jpg

Av Oneinalifetime
Skrivet av jodiodine:

Har du någonsin bytt kylpasta på gpu/cpu?

Dessvärre inte, jag har för mig att kylaren kom med färdigapplicerad kylpasta så det är fortfarande vad som ligger där i.

Provade att starta den nu alldeles nyss och reagerade på att någon fläkt rivstartade på högvarv. Problemen verkar dessvärre vara kvar den här gången då upplösningen var åt fanders och det löpte gröna streck över skärmen. (se bild nedan)

Jag tänker att ingen komponent borde hinna nå kritisk temperatur under bara uppstarten, vilket implicerar att någon permanent skada kan ha skett? (Sannolikt GPU, right?) Funderar på att prova att starta datorn via moderkortets inbyggda GPU, men vill naturligtvis inte göra någonting värre. Går mina tankor i rimliga banor eller är det något annat jag bör testa först?

https://i.imgur.com/ydNJVPd.jpg

Av Oneinalifetime

Datorn fryser med visuella artefakter

God afton!

Jag monterade min kära stationära under 2012 med hjälp av Sweclockers. För fyra år sedan började den bjuda på slumpmässiga blåskärmar någon gång i veckan, men det problemet försvann lyckligtvis efter några månader. För snart två år sedan började den till synes helt slumpmässigt att krascha/frysa så att enda sättet för återupplivning är att starta om med chassi-knapparna.

Det sistnämnda problemet förekommer fortfarande några gånger i veckan, men idag uppkom ett helt nytt problem. Mitt i en LoL-match så fryser hela datorn, men färgerna på skärmen blir också helt distorted. (se bilder!)
Jag tvångsstängde av datorn och startade den direkt igen, men samma problem uppkom då direkt vid inloggningsskärmen. Efter att ha tvångsavstängt igen lät jag datorn stå några timmar, vartefter jag öppnade upp den och kollade dammsituationen samt fläktarna. Det var definitivt inte kliniskt rent, men jag kunde inte se något större fysiskt hinder. Efter detta provar jag att starta den igen, varpå allt funkar som det ska. Jag hoppar då in i en LoL-match, men efter 15 minuter så sker exakt samma problem igen.

Råkar Sweclockers ha något förslag på vad det kan vara som spökar?

Operativsystem: Microsoft Windows 7
Processor: Intel Core i5 3570k
Processorkylare: Gammal sluten vattenkylning från Corsair
Moderkort: Zotac GTX 670 (Zotac var inte känt för sin kvalitet på den tiden)
Hårddisk: OS på 120 gb SSD, generella filer på 2TB HDD 7200 rpm
Nätaggregat: Corsair, typ 650 W
Övrig kylning: Två insug fram, ett utblås bak. Processorkylaren kopplad vid utsuget
Övriga komponenter: Två 1200x1920 skärmar!
Temperaturer: No clue. Fick varning för att CPU eller GPU (minns inte) överhettades för någon vecka sedan, då stängde datorn av sig själv men gick prima att starta senare.

Av Oneinalifetime
Skrivet av hasenfrasen:

Du verkar inte vara helt ensam om problemet då det inte verkar vara helt ovanligt. Fabriksåterställning. Det är väl bara att lägga tillbaks den backup du gjorde nyss?

Jag använder Acronis True Image i min telefon och har backupen på någon av mina NAS'ar.

/shit happens

Har lyckligtvis det mesta innehållet på molnet/SD-kort, men hade mer än gärna undkommit att behöva ominstallera och logga in på alla appar.

Hade du stött på någon med motsvarande problem, eller vad menar du där i början?

Av Oneinalifetime

Huawei P30 Pro - Ofrivilligt ändrat "pattern"

Jag kör fingeravtryck samt s.k. "pattern lock" (i fall att fingrarna är blöta eller så) på min Huawei P30 Pro, men igår kväll kunde jag plötsligt inte logga in. Telefonen begär regelbundet pattern i samband med omstart osv vilket inte är några konstigheter, men den här gången kom det från ingenstans - och det pattern jag alltid har kört (en enkel L-form) fungerar inte.

Efter att ha låst telefonen i 30 minuter lät jag den ligga över natten och försökte på nytt idag, utan resultat. Jag kan inte hitta några liknande erfarenheter på internet så jag har naturligtvis ifrågasatt om jag inte har en tillfällig hjärnblödning, men jag har trots allt slagit in samma pattern i över ett år så är tämligen övertygad om att så inte är fallet.

Enda utvägen verkar vara att fabriksåterställa, men tänkte kika med er innan. Any ideas?
Tack på förhand!

Av Oneinalifetime

Surface Type Cover - Skyddsplast som peelar?

God afton,

Min kära studiekamrats (Surface Pro 2017) type cover har under de senaste månaderna börjat uppvisa åldringstecken. Datorn med tillhörande type cover är tyvärr mer än tre år, så med garantin ur fråga vänder jag mig till SweC!

Det är den gråa Alcantara-versionen av tangentbordet, och peelingen i fråga ser ni på bilderna nedan. Jag är needless to say oerhört sugen på att dra av hela, men passar på att slänga upp en förfrågan här innan ifall någon har haft liknande upplevelse? Jag funderar på om det skulle kunna vara en skyddsplast som glömts bort i produktionen..?

Spekulationer mottages gärna!
Tack på förhand!

https://imgur.com/cmux1Jr

https://imgur.com/q6OErLZ

https://imgur.com/YHJeJ3x

edit: verkar ha lite problem med imgur, se om denna funkar: https://imgur.com/a/wHKZca0

Av Oneinalifetime

@I_KILL_HORSES:
Åh, vad skönt att höra. Tack för svaret! Kom precis på att jag har en resekonverter hemma, så det blir perfekt!

Av Oneinalifetime

Strömförsörjning till amerikansktillverkad lampa

God dag,

En god vän låter mig köpa hans väldigt speciella "lampa".
Med den så fick han nedanstående adapter.

https://i.imgur.com/dzXr77y.jpg

Han har drivit den med en mellantransformator som denna fram tills nu, men jag tänker att det i det här fallet bara är att byta till en adapter med samma "ut-ström" som ovanstående? DC12V, A1 ... T.ex. denna, så tills vida kontakten passar lampan. (Hur vet jag om den passar? Är det standardiserat?)

Vad säger Sweclockers?

edit: För att förtydliga frågeställningen så undrar jag egentligen om jag kommer spränga dioderna om jag provar ovanstående, eller om det är rätt tänkt! Har förstått att det kan vara lite knivigt att importera elektronik från staterna.

Av Oneinalifetime

HK Onyx Studio 4 - Aux till HK Connect?

Hej,

Jag skulle lite brådskande behöva veta om det går att koppla samman flera Harman Kardon Onyx Studio 4 med deras egna connect-feature om man ansluter ljudkällan (säg, telefon) via aux-kabel. Jag vet att det funkar via bluetooth, har någon möjlighet att testa?

Tack på förhand, allt väl!

Av Oneinalifetime

Krångligt ljudkort?

Hej,

Jag bifogar en länk nedan till film på hur datorn konstant börjat byta mellan playback-enheter.

https://www.youtube.com/watch?v=EVCzIT5BLd8

Det här problemet uppstod väldigt nyligen, men sedan tidigare har jag länge haft problem med att:

• Ingen form av mikrofon gör några utslag i Windows, trots att de funkar i andra datorer.
• Datorn hänger sig i ca. 3 sekunder
- Följt av att den antingen fortsätter som att inget hänt.
eller
- Fortsätter som att inget hänt, men helt utan ljud. Måste då gå in i Playback-enheter och "starta om" enheten jag lyssnar via genom trycka Disable följt av Enable.

Any ideas? Jag fumlar totalt i mörkret.

Av Oneinalifetime
Skrivet av AlexanderOrsa:

@Oneinalifetime: Test servern till maplestory släpptes 2003 och han jag lirade med fick tillgång till servern 2004. Men iaf det var inte ens i närheten av gamla Maplestory, betydligt mycket mer klasser, högre droprate på saker och lättare å få ihop pengar. och events å sånt fanns inte då Zakum fanns inte ens då Nu kör dom ju till och med ett event där du får 3 lvls i en lvl, tills du dingar 150.

Åh, the more you know!

"Tills du dingar 150", det var ingenting man pratade så lättsamt om för 10 år sedan!

Av Oneinalifetime

Inte svar på frågan; men hur var MapleStory?? Någon nostalgi?
Det släpptes 2005 förresten, inte 2004.

Av Oneinalifetime

Har fortfarande inte haft tillgång till att prova, men hur funkar det när HDD'n med Windows XP på har en användare med lösenord? Kommer den fortfarande synas som en vanlig disk när jag bootar mitt vanliga Windows 10?