Inlägg

Inlägg som paatau har skrivit i forumet
Av paatau

Varför allt hat mot Win 8?

Vad jag inte förstår är varför alla klagar så in åt fanders när det gäller windows 8 för desktopanvändare?

Det är snabbare och enklare att navigera mellan skrivbordet, dina favoritapplikationer, mappar, spel, kalendrar osv osv. Ett enkelt högerklick nere i vänster hörn (där gamla startmenyn fanns), så kommer man enkelt åt kontrollpanel, enhetshanterare, System osv osv.
Hur ofta klickade man egentligen på Startmenyn i tidigare Windows-versioner?! Jag ser mig själv som en normal användare, alltså ingen datorexpert överhuvud taget, men enda gången jag använde startmenyn var för att starta MS Röj.. Alltså känns det som ett ganska löjligt påstående från mer erfarna användare, att man SAKNAR startmenyn?!

I övrigt ser ju skrivbordet ut EXAKT som det gjorde under win 7 och tidigare versioner. Att man hamnar i Modern UI när man startar datorn är väl inget som stör? Vet du att du använder dig av ett program varje gång du startar datorn, så ha det som APP då! Säg att du vill starta ett spel, då är det ju lättare att klicka på en ruta istället för att klicka på "Startmenyn --> Program ---> Mapp ---> Spelets namn".

Att det också är så oerhört mycket snabbare än äldre Windows, gjorde mig glatt överaskad och bara det borde göra alla användare av gamla windows-klienter smått lyriska..

Det enda som kan förbättras är sök-funktionen och små petitesser, men i övrigt? Startmenyn? Hah! Glad att den är borta!

Av paatau

Inte alls illa!

Tycker faktiskt inte att Metro är så illa, trots en dator utan pekskärm. Allt du behöver finns mycket mer lättillgängligt än tidigare. Att behöva dra ner musen till hörnet och klicka, gå upp till en flik och sen VÄNTA på att den ska öppnas, är enligt mig en större pina än Metros utseende.

För er som klagar på att ni inte hittar kontrollpanelen osv, så är det bara att högerklicka nere i vänster hörn. Då dyker en snabbmeny upp där allt är väldigt lättåtkomligt.

Gillar win 8 än så länge och det finns en otroligt stor utvecklingspotential här. Att man själv ska kunna välja utseende på "ikonerna" i Metro, kunna lägga till snabblänkar till kontrollpanelen osv osv.

Att de sedan helt gjort om Internet explorer 10, jämfört med föregångaren är också ett lyft enligt mig. Tar en stund att vänja sig, men allt går mycket snabbare och är lättåtkomligt som bara den!

Säg vad ni vill, men jag ser verkligen fram emot releasen!