Inlägg

Inlägg som ze0n har skrivit i forumet
Av ze0n

Frågan är ju hur de har kopplat SD-läsaren, om den är kopplad till IDE går det ju snabbare men det är ju inte alls säkert att den är kopplad så.

Av ze0n

Nej det finns säkert andra sätt också, jag kom bara med ett förslag. Förövrigt behöver du inte kunna mycket linux för att göra det som behövs.
Du kan ju kolla den andra tråden som är uppe om ett liknande problem, där finns kanske lite nyttig info.
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=33737...

Av ze0n

Boota datorn med en Linux Live CD, mounta din partition på vilken filen ligger och ta sedan bort filen.

Av ze0n

Tack så hemst mycket för detta tips!

Av ze0n

Du kan ju testa att boota med en Linux-live cd, mounta partitionen där filen ligger och sedan ta bort den därifrån.

Av ze0n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fishtail
Dropline Gnome 2.6
Slackware 10.0
Kickass!!

Länken funkar inte

Av ze0n
Av ze0n

Jag har då inga problem att ha fler än 10 anslutningar mot min dator, kör SP2

Av ze0n

Man ska inte ha en massa fjortistjejer på listan, då blir den full väldigt snabbt

Av ze0n

Jo iofs, det stämmer, bara man har ett säkert lösenord så är det ju rätt säkert Ursäkta mig.

Av ze0n

Tyvärr är väl detta inte allt för säkert? Ganska lätta att "hacka" ace filer om man hittar rätt verktyg.

Av ze0n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Poison
Ahh, det hjälper mig en del. Ska se om jag kan gräva fram en disk till min filserver att lagra backuper på. Så fort jag installerat allt som jag vill att det ska vara i Windows kan jag göra en ghost av den och lägga på en annan disk. Är det smartast att göra detta typ en gång kvartalet så att man verkligen får med alla eventuellt nya program man installerat under veckornas gång?

Sedan har inte en tillfredställande svar ang importera registret riktigt dykt upp. Vore bra om jag kunde ta del av det

Jag gör så att jag bara installerar de mest grundläggande programmen när jag ska göra en ny ghost. Detta för att inte få så mycket problem med gammal programvara och sånt. Jag tycker det låter lite onödigt att göra en ghost en gång i kvartalet men visst, har du mycket tid över så kan du ju göra det. Annars tror jag det smidigaste är att bara köra grundläggande program för att sedan efteråt installera ny version av program om detta behövs.

Av ze0n

Jag föreslog egentligen mest Ghost som ett komplement till det övriga. Självklart är Ghost inte ett speciellt bra sätt att ta regelbunden backup med. Så har man gjort stora ändringar sedan installation så behöver man ju ändå ta backup av detta vilket Gurk förklarar väldigt bra.

Av ze0n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Poison
ze0n, låter väldigt intressant. Har hört folk snackat om ghosts innan men aldrig förstått riktigt vad det är eller vad det gör. Skulle du vilja berätta lite mer invecklat?

Men jag vill fortfarande ha svar av Gurk på frågorna i mitt andra inlägg.

Jag kan ta det lite i korta drag, Symantec Ghost gör en så kallad Ghost-fil som är en ren kopia av en eller flera valda partitionioner eller hårddiskar. Du kan välja att komprimera denna ghost fil för att spara utrymme vilket kan vara bra om du kopiera stora partitioner men det innebär även att det tar lite längre tid att använda dem sedan. Oftast märks detta inte så mycket dock.
Ghost används flitigt på företag där man har många datorer av samma modell då det är mycket smidigare att bara stoppa in en skiva och boota på den och på några minuter ha fått alla basprogram och grundkonfigurationer gjorda istället för att sitta och manuellt installera Windows och sedan konfa det.
De så kallade "recoveryskivor" du brukar få med när du köper en färdig dator från någon av de stora datortillverkarna är ofta tillverkade med hjälp av ghost.

Det finns flera sätt att använda detta på, jag har gjort så på samtliga mina burkar att jag installerade windows och sedan konfigurerade det som jag ville ha det, installerade alla program som jag behöver och sedan defragmenterade jag hårddisken för att därefter göra en Ghost. Nu kan jag, utan att behöva slösa många timmar på installation och konfiguration, installera om datorn och ändå få den precis som jag vill ha den.

Rekomenderas starkt alltså. Om du har ytterligare frågor så är du välkommen att slänga iväg ett PM till mig.

//Mathias

Av ze0n

Jag skulle rekomendera dig att köra Symantec Ghost, oerhört smidigt och du sparar mycket tid på att använda det. Gör så att du installerar om datorn och gör en ghost av systempartitionen och sen återställer du bara den när du känner att du behöver installera om.

//Mathias

Av ze0n

Kör du med en switch på jobbet eller kör du direkt med korsad kabel?
Har du ställt in på nätverkskorten att de ska köra på 100mbit?

//Mathias

Av ze0n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
Väldigt många program fungerar inte utan registre. Att bara kopiera programmappen gör å ena sidan att du har kvar nästan alla program utan att de slöar ner datorn men å andra sidan att måna av dem ändå inte kommer fungera.

Fel tråd?

Av ze0n

Beror ju dels på vilken sorts nätverk du är på, om du är i en vanlig workgroup eller om det är i en domän.

Av ze0n

ViZioN: Spara backup skivorna för säkerhets skull om du är osäker på hur det kommer att gå.

Jag kan säga att det troligtvis inte kommer att bli några som helst problem, Win XP är bra på att hitta hårdvara. Du kommer inte behöva installera några drivrutiner för touchpaden utan det sköter XP automatiskt. Det enda jag kan tänka mig skulle kunna strula är väl grafikkortet men du kommer iaf få bild och sen om du upptäcker att bilden inte är så bra eller något i den stilen är det bara att dra ner drivrutiner från internet.

För att återställa datorn till hur den var när du köpte den så ser du bara till att datorn bootar på cd-skiva och stoppar i backup-skivorna du fick när du köpte datorn och bootar på dem, ska inte vara några problem.

Lycka till!

//Mathias

Av ze0n

Har du nån brandvägg på din stationära dator?