Inlägg

Inlägg som ze0n har skrivit i forumet
Av ze0n

http://www.vista-software.com/tasker.htm

Simpelt program för att göra macron.

Av ze0n

Jag kan inte hitta Firefox ikonen i Pastel-packen. Är det något speciellt man måste ställa in i IconPackager? Är inte så haj på det

Av ze0n

Ja det tror jag det gör men av nån anledning föredrar jag 7-zip framför WinRAR. Tänkte bara rekomendera det också och dessutom är det ju gratis Vet inte om WinRAR är gratis?

Av ze0n

Är det inte ganska onödigt att ha med både SP1 och SP2? SP2 innehåller väl alla uppdateringar som SP1 innehåller? Kanske är bra om någon av nån anledning inte vill ha SP2 iofs.

Jag skulle även ha med 7-zip för att kunna öppna Zip, RAR och alla andra format. http://www.7-zip.org/

Av ze0n

Du kan faktiskt få inloggningen krypterad via SSH. Det ska finnas någon tråd om det här i forumet så du får leta lite Jag tror jag har en adress med guide till hur man går till väga men den är på min dator hemma så jag kan skriva in den ikväll om jag hittar den.

För att komma bort från keyloggers har jag inga direkta idéer. Du får väl försöka rensa datorerna som du ska logga in ifrån och kanske skapa ett konto med begränsade rättigheter på din dator som du kan använda vid fjärrinloggning.

Lycka till iaf!

Av ze0n

Som ovanstående talare sa, "Att använda GNU/Linux" är en jättebra bok.
Den finns att ladda ner på http://www.df.lth.se/~triad/gnulinux/

Av ze0n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tossefar
Varför ska han låna linux böcker? De finns ju på bibblan annars
Jag har alltid tyckt att google + manpages är mycket mer effektiva sätt att lära sig.

Ja lånar man inte böcker på bibblan? Eller har jag missförstått dig?

Annars är boken "Att använda GNU/Linux väldigt bra. Den finns gratis att ladda hem på http://www.df.lth.se/~triad/gnulinux/

Av ze0n

Vad är du rädd för? Att han ska ta sig in i ditt system och förstöra data eller att han ska kunna kolla vad du håller på med för tillfället eller något annat?

I vilket fall som helst så är ju brandvägg och antivirusprogram ett måste.
Sen finns det faktiskt lite guider till hur du säkrar ditt OS, bland annat har NSA skrivit en guide till hur du säkrar Windows2003Server. Denna hittar du på http://www.nsa.gov/snac/downloads_win2003.cfm?MenuID=scg10.3....
Jag skulle gissa på att det som NSA tar upp i sin guide borde skydda dig från din kompis
Det finns även en guide som du kan ladda ner från Microsoft.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=8a26...

Sen finns det även böcker om hur du säkrar dina datorer och nätverk och liknande, kanske lite överkurs för att bara skydda sig från sin kompis men det finns i alla fall. Jag kan rekomendera "Hacking i fokus" bland annat.

www.learnkey.com har ett bra program som lär dig mer om säkerhet och hur du skyddar dig genom att förklara hur en "hacker" beter sig för att bryta sig in i ditt system. Mycket intressant program det. Rekomenderas verkligen.

Lycka till!

Av ze0n

Jag hade också kört Debian på den, har själv Debian på en 133mhz med 48 i RAM och det funkar bra med Fluxbox. Till och med firefox fungerar hjälpligt Annars kan du ju köra utan grafiskt och bara använda den som nån server eller något i den stilen.

Av ze0n

Kör du active eller passive mode i DC++? För om du kör Active mode så måste du öppna portar i din brandvägg. Antar att du har en hårdvarubrandvägg och då är det bara att öppna liite portar i den så ska det nog gå bra.

Av ze0n

Låter som att det skulle kunna vara fel på antingen grafikkortet eller på något RAM-minne. Har du testat dina RAM-minnen? Finns program för det i Swecs filarkiv.

Av ze0n

Beror ju på vilket OS du använder och om du t.ex. kör domän. Om du har Server 2003 kan du köra Software Restriction Policys.

Av ze0n

Det är ju en fördel om du säger hur du löste det, kan vara bra för folk som kanske får liknande eller samma problem.

Av ze0n

Tack Narlith, var ett tag sen jag höll på med Linux nu och har inte haft tid att installera det på någon av mina datorer.

OffT: Hörde att du var på skolan häromdagen, jobbar du nu eller?

Av ze0n

Du måste mounta dina NTFS partitioner. Detta gör du genom att t.ex. skriva
mkdir /mnt/NTFS
mount ntfs /dev/hda1

"hda1" får du ändra till hda2,hdb1,hdb2 eller liknande beroeende på vart din hårddisk sitter på moderkortet. För att kunna mounta ntfs partitioner måste du även ha stöd för ntfs i kerneln. Observera att det inte är någon bra idé att skriva till ntfs partitioner i Linux eftersom stödet för ntfs-read inte är speciellt bra utvecklat i Linux.

Ovanstående är vad jag tror men det kanske inte är så i Ubuntu, jag känner inte till det så bra så om jag har fel får ni rätta mig

Av ze0n

http://www.df.lth.se/~triad/gnulinux/

En väldigt bra bok att läsa och dessutom gratis

Av ze0n

Service Pack 2 tar väl inte bort viruset utan förhindrar bara att det blir "installerat"? För att få bort viruset bör man göra som Mr.K skriver.

Av ze0n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eromerolod

Grymt snyggt!

Dock undrar jag en sak. På din "Messy", kör du nån form av osx emulator i ett eget fönster? PearPC, är det den? Och hur fungerar det?

Tacksam för lite förklaringar! Grymt stiligt liksom:)

Jag funderar också på det, ser så fint ut med lite OS X där Skulle vara kul att veta vad det är för något.

Av ze0n

Tack så hemskt mycket, jag ska kolla runt på linuxprinting sidan
Tack för alla svar!

Av ze0n

Ja jag tror att du får alla 250 skivor eftersom de ville att man skulle beställa flera skivor åt gången eftersom det var frakten som var dyrast för dem och inte antalet skivor. Du får säkert dina 250 skivor skickade till närmaste postkontor i en fin liten container