Inlägg

Inlägg som Zaakessiron har skrivit i forumet
Av Zaakessiron

Ser bra ut, det du möjligen bör fundera över är SSD:n i och med att den har kända problem med att den blir långsam med tiden. Samsung gick nyligen ut och lova att fixa det med en firmware uppdatering, men denna är inte släppt ännu.

http://www.sweclockers.com/nyhet/19375-samsung-lovar-atgarda-...

Det är upp till dig om du tar 840 evo disken, de som rapporterat problemen har fått dem efter ett par månaders användning så det kan mycket väl vara så att fixen kommer innan du upplever performance degraderingen.
Samsung 850 Pro eller Intel 530 Series kan du till exempel snegla på om du vill slippa riskera problemen.

Själv sitter jag redan med två 500GB 840 EVO diskar och hoppas de släpper den nya firmwaren snart så jag slipper problemen, annars blir det nog en M.2 Plextor disk som boot disk för min del.

Av Zaakessiron

No worries, kör du Windows så behöver du inte bry dig om drivrutins inkompatibiliteter, är bara Linux som är lite knepigare.

Med tanke på att PSU fläkten kommer vara riktad mot framsidan så hade jag nog övervägt en modell som har Hybrid kylning, dvs att fläkten bara hoppar igång vid ca 50% belastning eller mer.

Ett exempel på PSU vore Corsairs RM serie som har den funktionen och har ett överkomligt pris. Den nya HXi serien har även det men kostar lite mer.
Corsair RM750 https://www.komplett.no/corsair-rm750-750w-psu/796967

Av Zaakessiron

Vilket os har du tänkt dig? SteamOS eller Windows som sen autostartar steam i big picture läget?
Rekommenderat är nog ett nvidia kort i fall du ska köra SteamOS. AMD Linux drivarna är kända för att vara mer struliga än nvidias.

Om du nu vill ha bra rå prestanda så ta ett GTX 970 så kan du även lätt banta ner till ett 500watt PSU, men om du har som avsikt att köra med två grafikkort i framtiden så blir nog 750watt bra.

Ett omtyckt kort är Gigabyte GTX 970 G1 Gaming : https://www.komplett.no/gigabyte-geforce-g1-gaming-gtx-970-4g...

Slutligen så tycker jag att det fattas en CPU kylare i din lista. chassit har en max höjd specificerad till 165mm så klassikern Hyper 212 ska passa i chassit: https://www.komplett.no/cooler-master-hyper-212-evo-cpu-kjler...

Av Zaakessiron
Skrivet av Aktsu:

Håller med om Noctua NH-U9B SE2 istället, den kyler bra i det chassit.

Däremot tycker jag inte nätaggregatets fläkt låter mycket, jag hör den inte. Då låter chassifläktarna som medföljer många resor värre.

Min Bror har bytt ut alla chassi fläktar till Noctua PWM fläktar, så kan inte säga mycket om orginal chassi fläktarna. Men kan ju även vara därför man lägger märke till PSU fläkten så tydligt när han spelar.

Av Zaakessiron

Kan meddela att du kan även få plats med Msi GTX970 som har TwinForcer V kylaren i Hadron Air chassit. Bror min byggde en rigg i Hadron Air chassit i förra veckan med msi kortet.

Kylaren du valt tror jag inte är helt optimal för Hadron chassit. Jag syftar på att luftflödet i chassit är riktat uppåt. ur den synpunkten är Noctua NH-U9B SE2 bättre.

Men vill du ha ett tyst bygge så bör du nog välja ett annat chassi där du får plats med ett tyst nätaggregat. Nätaggregatet i Hadron Air har en liten 40mm fläkt som när den blir belastad drar på rätt duktigt. Om du trots det vill ha Hadron chassit så skulle rekommendera att placera chassit under skrivbordet och/eller spela med slutna hörlurar för att slippa höra det. Vid Desktop och surfande hörs iaf nätaggregatet nästan ingenting mest bara vid spelandes den drar igång.

Av Zaakessiron

Intressant att se att det finns folk som är motsatsen till mig, personligen vill jag inte ha ett enda program installerat på Svenska på mina datorer, har ett brinnande hat mot applikationer som sätter språket efter Regional Settings inställningar. blir alltid det första jag måste ändra när jag ser det. Så kan på sätt och vis förstå att du stör dig på en sådan lite sak som ett Boot meddelande.

Kan gå i godo för Rufus iaf, är mitt go to program för just skapande av boot bar usb installations medium för Windows. Hade själv problem när jag skulle installera win 8.1 senast och testade Windows egna verktyg för skapande av usb media, den ville göra BIOS MBR installation då. Så blåste usb:n och fixa UEFI GPT med hjälp av Rufus.

Av Zaakessiron

Får passa på att skuta in med ett tips om Filco Ninja Majestouch-2 TKL, kör med det på jobbet mycket robust byggt.
Beställde mitt från keyboardco i uk. deras hemsida ser ut som skit men de har bra service.

Av Zaakessiron
Skrivet av st0rken:

Okej. Jag tänkte köpa med red switches så de lär ju va skillnad på dom och bruna med ganska stor marginal ?

Det är en viss skillnad mellan dem. Röda brukar vara de brytare som känns lättast när det kommer till nedslag, de saknar det lilla extra motståndet som blir i blå med sin klick eller brunas taktila bump. Somliga gillar att det inte är någon feedback som säger till när man aktiverat brytaren, personligen gillar jag att känna av när brytarna aktiveras dvs när jag känner taktila bumpen innan jag bottnat ut med brytarna.

Röda kan jag tänka mig är bra för en person som föredrar att alltid bottna ut med sina nedslag, eller inte gillar klick-ljuden från blå/gröna eller upplever den taktila bumpen som störande. har hört vissa kalla bruna för Dirty reds de menar på att det känns som damm eller grus kommit in i brytaren.

Jag tror nog att man lär sig även med röda brytare hur mycket man behöver trycka ner för att nedslaget ska registreras och många gillar dem för att de är lätta att "hovra" med. dvs att man utan att trycka ner dem i botten eller helt släppa upp dem pendla direkt ovanför aktiverings punkten för att kunna utföra kommandon i spel i snabb följd.

Av Zaakessiron

Har ett Shine 3 Year of the Snake Edition där hemma och på jobbet kör jag Filco Ninja Majestouch 2 TKL båda brädorna har bruna cherry mx brytare. Måste säga att jag upplever att Filcon är mycket skönare att skriva på, allt från nedslag/uppslags ljudet har ett skönt dovt Thonk ljud, jag upplever även att brytarna är aningen styvare än vad Shine 3 brytarna är trots att båda är Cherry MX Brown.

De keycaps som Shine 3 kommer med har jag väldigt svårt för, de känns alldeles för glatta och ljudet är inte alls tillfredsställande, väldigt tunt och ihåligt på något vis. Provade byta orginal keycapsen i våras mot ett custom keyset med DSA Profil från Signiture Plastics i hopp om att det skulle uppskatta Shine3 mer. DSA profilen är väldigt annorlunda att skriva på men blir fortfarande besviken på själva ljudet och även styvheten i de bruna brytarna på shine 3.

Personligen så skulle jag inte köpa ett Shine 3 igen, om jag köper ett tangentbord till så blir det ytterligare en Filco Majestouch 2 Ninja TKL.

Av Zaakessiron

Skulle nog säga att den mest intressanta skärmen just nu är LG 34UM95-P. Hade gärna sett en utan thunderbolt dock så man slipper den exra kostnaden, men hur tycker du 34" 3440 x 1440 IPS, 21:9 låter?

Av Zaakessiron
Skrivet av Belzer:

Har du tittat på Logitech G35? Har själv ett sådant, grymt nöjd! Stora, sköna kåpor, svinbra böjbar (och även uppfällbar) mikrofon, 7.1 med switch för 2.1, customizable macro-knappar på vänster kåpa.

I fullo är G35 ett grymt headset med extremt skön design, remmenderad starkt!

Skrivet av Helling:

Har kollat en del på detta också! De säger att fake-skinnet på hörlurarna efter ett x antal månader börjar flagna av och att de känns väldigt plastiga.. Men logitech vet jag att dem gör bra headsets, speciellt med 7.1. Men hur fungerar basen? Alltså om man exempelvis lyssnar på dubstep/house?

Kan inte hålla med Belzer att Logitech headset ska vara bra, det har lagt för mycket tid på utseendet och missat totalt på ljudfronten.. Har testat G35 (fick den av en vän) och kan inte säga att sämre lurar får man leta efter. För mig var de helt obalanserade på huvudet, huvudbandet har för mycket vikt så lutade jag mig framåt gled de av direkt. Fick 50% av gångerna hålla på att starta om applikationerna/spelen för att det blev strul med ljudet varje gång jag anslöt G35:orna. Och sen ljudet är inget att hänga i granen, väldigt tunnt och instängt. Det enda positiva med G35 är mute funktionen på microfonen när man viker undan den.

Förstår inte heller vad man ska ha 7.1 ljud på ett headset?! du har ju bara två öron så mer högtalare än 2 högtalare tillför inget när du har dem sittandes direkt på huvudet. Skulle snarare se det som en försämring då du får mindre och klenare högtalare om alla små högtalare ska trängas ihop i ett par hörlurar. Om du prompt vill ha det för positionering och liknande i spel så funkar det lika bra med stereo lurar (kika på Virtual barbershop på youtube som exempel) och låta mjukvara simulera det, då har du sen mer nöje av dem när du lyssnar på musik eller liknande.

Jag skulle säga skaffa ett par billigare instegs hifi hörlurar och en Modmic från Antlion. ex på lurar ATH-M50, ATH-A700 från Audio-Technica eller Bayerdynamics DT 770 Pro. Kör själv med ATH-A700 och de är mycket trevliga för långa spel sessioner. Alternativt om du har budget för det så börjar ATH-AG1 upp i butiker nu, de är i stort sätt ATH-A700 i designen men med microfon, dessa kostar dock ca $280.

Av Zaakessiron

Kör med XXXL Mus matta själv (120x60cm), funkar bra med både de laser och optiska möss jag testat.
http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GS-003-O...

Av Zaakessiron
Skrivet av SupakmeGusta:

Tack för kritiken. Tar allt som råd då jag är ny inom detta. Pengarna i sig är inte problemet, utan det är mer principen. Är ute efter ett snyggt chassi. För mig är designen det viktigaste. Visst, man är inte lågavlönad men har inte det där super spel intresset som det flesta har här för att lägga många tusenlappar på ett 780 Ti eller vilken gpu + kylning som nu anses snyggast och passa mitt bygge bäst. Anser att jag knappt spelar spel för att tiden helt enkelt inte räcker till. Misstänker också att det är det som kommer att vara boven i detta bygget. Det vet du själv säkert som jobbar inom IT

Ps. Bygget kommer att bli av oavsett. Sponsordealen kommer bara avgöra storleken av det

Skulle nog säga att det är lättare att få sponsorer om du har ett eller flera tidigare lyckade projekt att visa upp. Handlar ofta om att man ska visa att man kan dokumentera byggloggen och kunna presentera det snyggt. Hela grejen bygger ju runt att sponsorerna vill exponera sitt varumärke i ett positivt ljus. Så mitt råd till till dig är att kör ett första bygge och sen när det är klart kan du utnyttja det för att jaga lite sponsorer för bygge nummer två.

Lycka till nu, och som många andra sagt före mig, detta kommer jag att följa utvecklingen av.

Av Zaakessiron

Ja du, om pris inte spelar så stor roll så finns det ju HHKB eller ErgoDox som lite dyrare tangentbord med mycket bra kvalitet.

HHKB eller Happy Hacking Keyboard som det heter egentligen är mycket populärt bland folk som skriver mycket, är nog även känd som en av de mer premium tangentborden med Toper Switchar.
http://www.elitekeyboards.com/products.php?sub=pfu_keyboards,...

Värt att nämna är att Cooler Master har ett TKL tangentbord med Topre switchar på g, kommer heta Novatouch. Det intressanta med detta är att det är det första Topre tangentbord där brytarna stödjer keycaps från de mer vanliga Cherry MX mekaniska tangentborden.

Vill du ha ett ergonomiskt tangentbord så är ErgoDox nog ett av de mer intressanta skulle jag säga. Knepiga är att dessa säljs som DIY kit (köpa PCB Cherry Switchar och keycaps etc. separat och bygga ihop själv), alternativt att man får hitta folk via forum som kan montera ihop dem åt en om man inte vågar sig på det själv.
http://ergodox.org/

Av Zaakessiron

Hej nicklasts, Ungefär när kan vi vänta oss att ert TKL tangentbord med Topre Switchar (som är kompatibla med Cherry MX keycaps) börjar dyka upp i butiker?

Av Zaakessiron

kommer möjligen finnas på amazon uk

Det kanske inte är det billigaste alternativet men vet att den äldre Razer Blade 14 går att köpa via Amazon UK. Det är det enda stället jag sett inom EU som har den. Tyvärr har det ingen info just nu om nya 2014 modellen ännu.

Tror enda alternativen till en början är att åka över atlanten själv eller om man känner någon där som kan proxy köpa den från USA åt en och skicka.

Av Zaakessiron

har sett linkande problem förr, brukar avhjälpas med att montera om CPU.

Av Zaakessiron
Skrivet av LEGO OC:

Jo defensivt ett awesome chassi som jag kan tänka mig. Måste dock byta ut min nätdel om jag ska byta till detta chassit. Vilket jag gärna undviker om det är möjligt men verkar inte som att då är fallet. Samt att detta chassi är som du säger ganska svårt att få tag på. Har du koll på vad det har kostat för dem som köpt det?

Indigogo projekt sidan sa att retail skulle ligga runt 160-200 USD och de som bidrog till projektet får hamnade på en förköps lista.

Av Zaakessiron

Vill minnas att Q87 ska också ha VT-D, tror att ASRock Q87M vPro ska fylla alla dina behov.
annars finns ju ASUS P9D-M med c224 chipsetet om du behöver stöd för ECC minnen.

Av Zaakessiron

NCASE M1 är också ett alternativ, lite knepig att få tag i då den var en crowdfunding projekt via indigogo. men hört att de ska börja sälja den snart från sin hemsida med, om det stämmer är jag inte helt hundra på.
Chassit tillverkas av Lian Li iaf för Ncase räkning.