Inlägg

Inlägg som Zebulator har skrivit i forumet
Av Zebulator

Iriver Clix2 utgått som produkt?

Upptäckte att Clix2 inte längre tillverkas. Då undrar man varför, med tanke på att den utlysts som den bästa flashspelaren på länge?

Vill gärna beställa ett ex och har bara hittat en butik i Sverige som har den i lager: http://www.netsuperstore.se

Hur skall jag få tag i den utan att beställa från dessa då de har värdelös service?

Av Zebulator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moxica
Q-tec nätagg är ju extremt suspekt. Bör absolut bytas ut.

Men hur kan just World of Warcraft av alla spel som körs göra så att nätagget lägger ner?

Kan väl omöjligt vara så att WoW kräver så mycket kräm till grafikkortet att nätagget inte pallar? Tycker man ju att CS och andra div spel borde medföra samma sak... mycket märkligt! Speciellt när WoW använder en ganska gammal grafikmotor...

Av Zebulator

Svart skärm men fläktarna fortsätter

Hej, min bror har ett jobbigt problem med sin dator, och eftersom han själv bara är 15 så får jag gå in och felsöka så gott det går.

Allt fungerar när han kör vanliga applikationer och program i Windows såsom IE, MSN, Winamp osv.
Spelar han CS så verkar allt flyta på som det skall då med.

Problemet är när han sätter sig med WoW. Han hinner kanske spela sisådär 5-7 min (ibland mindre) när bilden på skärmen helt plötsligt fryser, musen går ej längre att röra och ljudet(musiken från Winamp) är igång några sek innan det också lägger ner. När allt detta har hänt dröjer det ytterliggare några sek innan skärmen slår av till stand-by-läge. Datorn fortsätter vara igång och fläktarna snurrar... den startar INTE om sig själv.

Har stängt av "Starta om automatiskt" i XP, blev ingen blåskärm ens och allså ingen logg...

Nu har jag provat att byta ut HDDn mot en annan med wow, samma fel där. Har även provat att byta ut 5-6 olika minnen mot varandra samt bytt skärm. Felet kvarstår.

Nu börjar jag fundera på om det inte är PSU:n som krånglar, men jag har hört att vid PSU-relaterade problem startar bara burken om.

Kan det ha med grafikdrivrutinerna? Har provat senaste och näst senaste Catalyst.

CPU: P4 2.53 GHz
Minnen: Diverse av olika faktorisat, 3 st 256MB DDR, 2 st 512MB DDR
HDD: Maxtor 6L160P0 200GB IDE
Moderkort: Asus P4S8X-X
Grafikkort: Gecube ATI Radeon 9800PRO 128MB
PSU: Q-Tec 400W

Jag och min bror tacksamma för svar!

Av Zebulator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Glöm alla kommentarer om att disken inte hittas. Det är uppenbart att den hittas, men XP utan servicepack hanterar inte diskar större än 128GB.
Då din disk är 160GB så detekteras inte slutet av den.

Om du har en partition på mer än 128GB blir det en konflikt för windows, troligen därför den inte går vidare. Om du låter installationsprogrammet röra disken är det stor risk att det bara blir värre.

Du behöver en nyare skiva, helst SP2. Då ska det nog gå bättre.

OK, då hänger jag med!
Måste då alltså fixa en ny skiva med SP2 eller alternativt fixa en skiva med Vista, då min äldre skiva inte känner igen min SATA-disk pga bristande SATA-drivisar på cdn?

Men hur förklarar man då att jag för 1 år sen kunde installera XP felfritt direkt med min gamla skiva på SATA-disken? Slängde i princip bara in disken i datorn, körde in min XP-skiva, bootade med den, skivan hittade då disken. Kan anledningen till varför skivan då hittade disken vara att den var ny, oformaterad och ej partitionerad?

Och nu till egentliga huvudfelet. Hur kommer det sig att detta fel uppstod från första början? Nånting måste ju ha hänt då XP inte startar längre utan hela tiden låter datorn boota om? Så vitt jag vet har jag inte ändrat något alls med datorn på väldigt väldigt länge (säg månader).

Tack för hjälpen alla tills vidare!

Av Zebulator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Morgan
Du byglar om och sätter den som slave. Kör sedan xp-skivan.

Enligt Samsungs medföljande HDD-installation guide kan jag bara ställa in om min SATA HDD ska köra i 1.5Gb/s eller 3.0Gb/s, står inget om SLAVE eller MASTER tyvärr... Med jumper ikopplad kör den i 1.5Gb annars 3.0Gb. Provade att köra i jumpern men blev ingen skillnad.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av shay
Du kanske behöver drivrutiner till SATA kontrollern?

Kan vara så, isf måste jag fixa cd med en senare version av XP med SP1 eller SP2 (antar att SATA drivisarna medföljer då).

Har läst i andra trådar att så länge datorn hittar HDDn och den läser/skriver lite så lever den ju iaf. Kan det vara bootfiler i Windows som blivit korrupta?

Av Zebulator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Morgan
Testa att nollställa bios (med jumpern eller batteriet) och/eller sätta det på default. Byt kablar i datorn. Testa minnena.

BIOS prövat med default. Bytt SATA-kabel. Testat köra med först det ena minnet och sedan de andra.

Ingen skillnad. Funderar på att ta disken till flickvännen och kolla om den är korrupt, hon verkar ha ett passande moderkort:
Asus Socket 939 ATX Nforce4 (A8N-E) - Gblan / Raid

Hur diagnostiserar man diskar i XP om jag nu åker hem till henne och provar? Och det andra, är det isf bara att formatera den rätt av i utforskaren? Så kanske man kan börja om igen med XP-cdn eller gå och köpa Vista. Har fortfarande garanti på disken bör tilläggas.

Kan det vara fel på nätagget? Har hört att det är ett riktigt skit-agg.

Tacksam för svar!

Av Zebulator

WinXP-skivan hittar ej HDDn!

Hej!

Så var det dags för datorhaveri igen.

Bios kör igång som vanligt, hittar både DVD-brännaren och SATA-HDDn, men när HDDn skall boota (eller om det nu är XP som ska läsas in) kommer den här irriterande felsidan "Windows kunde inte startas. Detta kanske beror på en ändring i program eller maskinvara" Osv osv.

Felsäkert läge
Felsäkert läge med nätverk
Felsökert läge med kommandotolk

Senast fungerande konfiguration

Starta Windows normalt
....................

Vilket val jag än väljer slutar det med att datorn bootar om och man ser återigen BIOS-köret...

Har prövat att ställa om Bootprioritet i BIOS och bootat med min XP-skiva (som f.ö. är bland de äldre versionerna som kom innan SP1 & SP2).

Alla filer läses klockrent in av skivan men när jag sedan väljer om jag skall reparera eller installera ny XP-installation hittar skivan inte någon hårddisk, står bara "130010 MB hårddisk på 0 på atapi 0 undersöks " eller nåt sånt och det händer ingenting...

Tänkte först att jag kör in disken i min brors dator och felsöker där men så insåg jag att den inte har någon SATA-ingång utan bara IDE, så där sprack den metoden.

Nu vill jag bara kunna felsöka disken och se om det är fel på den eller om det är ngt krux med mitt XP, vet dock ej hur jag skall gå tillväga då mitt enda hopp (XP-cdn) inte hittar HDDn...

Har läst att tidigare XP-cds inte har SATA-drivisar i sig. Så hur ska jag kunna formatera disken/rädda viktiga filer?

Blir det till att jag måste åka och köpa en ny disk och gråta över mina förlorade filer? Eller måste jag ge mig ut på jakt efter någon med moderkort som klarar SATA så jag kan diagnostisera min disk?

Väldigt, väldigt tacksam för svar!

Har en ca 1 år gammal burk:

AMD Athlon 64 3800+ 2.4GHz / 512kB Socket AM2
Antec Chassi 450W Sonata II
Asus - Socket AM2 - ATX nForce 570 Ultra (M2N-E) - PCI-E / SATA / DDR2
2st Corsair Value S. DDR2 1024MB PC2-4200 533MHz CL4
Nec AD-5170 Intern IDE DVD±RW 18x Dual Layer
Samsung 160GB SATA Spin P80 NCQ (8MB Cache / Sata)
Sapphire Radeon X1950Pro 256MB - PCI-E / Ultimate Zalman heatpipe

Av Zebulator

Okej försökte med * eller x men inget av de fungerade, ska jag skriva tecknet i sista rutan eller i alla rutor? De 3 fösta rutorna börjar med 192 168 1...
Står Invalid internal IP

Av Zebulator

Låsa upp portar till alla datorer som ansluter till min router

Ja som rubriken antyder undrar jag hur/om jag med min trådlösa Netgear-router kan låsa upp några specifika portar till alla datorer som ansluter sig till min router...

Hittills har jag trott att när man ska låsa upp en portrange ska man sen ange det interna IP-nret till den datorn jag vill låsa upp för. Men när jag sen ska ange IP-nret till en annan dator i mitt nätverk som jag vill också ska ha tillgång till dessa portar säger routern att man inte får göra så, "Port confligt with another device"
Nu handlar allt det här om att kunna ladda ner WOW-uppdateringar från flera olika datorer i samma nätverk.

Mvh Zeb

Av Zebulator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Longbow
Byt chassi. Nätaggregatet är uselt och många har problem med det

Har du valt det där grafikkortet för att det är tyst?
Hur mycket kostar det?
Var köper du ifrån?

Jag köper från Webhallen den här gången. Första datorn var från Datorbutiken, andra från Komplett, och bägge dessa har jag fått skicka RMA till pga fel på mobo motsv. Är trött på det nu. Så nu köper jag från Webhallen denna gången, blir lättare för mig å returnera om det skulle bli knas.

Chassit läste jag att många hade problem med jepp, men många var även nöjda med det. Så jag drog den där slutsatsen att 1/1000 var fel och att den märks mest Sen tyckte jag det var billigt och bra (och tyst har jag hört, om det inte vore nåt fel förstås). Men det är som du säger lite tveksamt.

Grafikkortet:
Sapphire Radeon X1950Pro 256MB - PCI-E / Ultimate Zalman heatpipe - HV 1st à 2295kr

Läste på internet att det var mycket prisvärt. Prestandemässigt det bästa av de olika x1950pro-korten förutom HIS IceQ3. Sen verkade fläkten tyst och kylde bra också.

Mvh Sebastian

Av Zebulator

Speldator för runt 8 pix! God fortsättning förresten!

Tjenamors och god fortsättning ärade SweClockers-medlemmar!

Sådärja, den här datorn lär väl hänga med ett tag i spelväg?
Synpunkter mottages varsamt!

AMD Athlon 64 3800+ 2.4GHz / 512kB Socket AM2 (Box) (för dyrt med dualcore)
Antec Chassi 450W Sonata II - Piano Black
Asus - Socket AM2 - ATX nForce 570 Ultra (M2N-E) - PCI-E / SATA / DDR2
Corsair Value S. DDR2 2048MB PC2-4200 533MHz CL4 - HV
Samsung 160GB SATA Spin P80 NCQ (8MB Cache / Sata)
Sapphire Radeon X1950Pro 256MB - PCI-E / Ultimate Zalman heatpipe

Har resten hemma redan...

Tack på förhand

Mvh Sebastian!

Av Zebulator

Synpunkter på hyffsad speldator runt 8k

Hej!

Har slängt ihop en okej dator som räcker till det jag håller på med (World of Warcraft i nuläget) plus kanske bäddar lite för framtida spel. Har ni några synpunkter?
Har redan skärm/mus/tgbbord/WinXP

AMD Athlon 64 3500+ 2,2GHz / 640KB Socket 939 Rev E3 (Box) (90nm) (Venice) 949kr

Antec Miditower NSK6500 430W - Svart/Silver 1049kr

Asus - Socket 939 - ATX VIA K8T890 (A8V-XE) - SATA / PCI-E 609kr

Asus GeForce 7950GT 512MB (EN7950GT/HTDP/512M) - PCI-E / 2xDVI / HDCP 2895kr

Kingston DDR 1024MB PC3200 400MHz CL3 1129kr

Kingston DDR 512MB PC3200 400MHz CL3 (3-3-3) 589kr

Nec AD-7173 Intern IDE DVD±RW 18x Dual Layer Labelflash RAM - Svart (Bulk) 359kr

Western Digital 160GB IDE Caviar SE (7200RPM / 8MB Cache) 595kr

Mvh/ Sebastian

Av Zebulator

Konstig load på CPU!

Halloj!

Jag har ett konstigt problem med mitt nya hopplock!
Det är så att så fort jag börjar surfa så går min cpuload upp i 80-90% och lägger sig där... hela tiden...
När jag sedan inaktiverar mitt trådlösa nätverkskort så går loaden ner i 0-2% där den skall vara. Så håller det på. Aktiverar jag kortet går CPUn upp, och inaktiverar jag det går CPUn ner...
Jag behöver inte ens ha igång IE för att datorn skall lagga. Bara vara ansluten till internet.
Jag har NETGEAR trådlöst förresten.

Vad kan tänkas vara för fuffens?

Av Zebulator

6080 pts!

Rätt okej resultat om jag själv får tycka:)

Av Zebulator

God Jul!

Av Zebulator

Nix, jag har Bostream Xstream 2.5Mbit.
Det lär vara något på datorn som krånglar...
MVH

Av Zebulator

Får ibland samma fel. Har ingen aning om hur man ska göra.
IE låser sig på vissa nerladdningar av gif och jpg bilder så att det står ungefär "(23 objekt återstår) ... ... "
Tacksam för svar!

Av Zebulator

Har DI-604 HW: B2
Igår öppnade jag massa portar i min router, bl a 21, 20, 80, 3389, 9090-9099, då jag tänkte lägga ut en FTP-server och samtidigt kunna komma åt min dator utifrån genom Fjärrskrivbordet. Någonting tycks ha gått fel då min router enda sen igår har blivit OTROLIGT mycket segare. Ibland kommer jag inte ens in i Web-configen på 192.168.0.1... eller om jag nu skulle lyckas komma in och t ex klickade på Advanced, skulle det stå "Öppnar bla bla bla" och till sist "Sidan kan inte öppnas".

Internet har blivit otroligt mycket segare. Vissa minuter fungerar det, andra inte alls. Den bryr sig heller inte om att ladda ner alla bilder på sidorna heller utan jag får oftast nöja mig med ramar och text enbart.

Har kört ipconfig /all och testat och pingat, allt tycks fungera, bara det att routern är så mycket segare nu än förrut, nästan helt obrukbar.

Jag har dragit ur strömmen otaliga gånger och försökt Resetta routern. Jag har tryckt in en nål i hålet där bak och väntat ett antal sekunder, oftast över 10 sek, men inga lampor börjar lysa som de ska utan de blinkar på som vanligt... suck. Och när jag sedan startar om routern så har den samma pass som jag tilldelade den när jag köpte den så den har knappast blivit "Factory reseted".

Så plötsligt lyckades jag komma in i routern och ta bort alla mina portforwards samt även flasha om den till senaste 1.82 (hade 1.61 tidigare). Det verkar som om problemet kvarstår. Finns det någon där ute som har någon som helst aning om vad som försigår?

Av Zebulator

Ostabilt PowerColor 9800Pro?

Tjena!

Det är så här att jag köpte ett PowerColor 9800Pro för 2 veckor sen. Har original-drivrutinerna med kortet (Catalyst 3.2) och kan lira Halo, UT och några andra spel. I Battlefield Vietnam hänger sig spelet i alla fall efter 4-5 min, varje gång jag spelar. Resetknappen är det enda som fungerar efter detta. Har prövat med Catalyst 4.4 och 3.7. Med bägge dessa blev Windows i vissa fall tom slött. Listerna/menyerna "tonar" inte upp som vanligt utan laggar upp och Utforskaren är slöare en vanligt. Ibland tom hänger sig Win med de senare drivarna. Är jävligt trött på detta. Tycker grejerna ska fungera.
Bör tilläggas att jag har ett P4S8X-X moderkort. Har hört att det ska krångla med ATI (ATI + SIS = OSANT).

Vad tycker ni jag ska göra? Installera om Win? Ladda ner senaste moderkortsdrivarna? Ställa in kortet på 4X istället för 8X AGP? Kan det vara nätagget som är för tamt (Chieftec 340W)?
Jag är nybörjare på detta, därför överlåter jag sådant beslutande åt er. Vill gärna ha bättre drivrutiner då jag är säker på att jag kan få ut mer av kortet den vägen.
Ni andra med samma problem kan gärna posta här också. Som sagt, jag kan lira i spel som Halo och UT felfritt hur länge som helst... men i BF Vietnam går det icke.

Tack

Av Zebulator
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HOTDOG2004
jaha så stackars norbius har slängt ut runt 1000 spänn på de där små rackarna......finns de verkligen inte billigare? om man typ köper 6-pack?

Annars är det där ett 8-pack som han köpt