Inlägg

Inlägg som ianmoon123 har skrivit i forumet
Av ianmoon123
Skrivet av Rouge of Darkness:

kan va så att de fått ett chia crypto miner malware. då äter de upp SSD/hårddiskar på några dagar typ.

Skulle kunna vara så, och att det inte märks förän efter en uppdatering då datorn startas om, dock omöjligt att avgöra i efterhand iom att diskarna är döda... Känns dock inte jätteroligt iom att det är så pass olika nivå på användarna men har de varit så att det spridits på ett väldigt bra sätt någon gång i samband med win uppdateringen så skulle det ju kunna var så!

Skrivet av grizzly666:

Hur ser det ut geographically om var dessa diskar har dött?
Handlar det om ett ganska litet område heller över hela Sverige?

Frågar för det kan ju kanske vara blixtnedslag/dålig ström heller nåt i alla fall om det handlar om ett väldigt litet område.

Nja, utspritt över 3 län, tror dock att det varit mer påtaglig i vissa områden, men så snackar vi fortfarande flera kommuner och det beror förmodligen mer på att kundunderlaget är större där..

Skrivet av xxargs:

är det bara SATA-SSD och snurrdiskar som brakar, eller gäller det NVMe-minnen också??

Både nvme och sata, flera olika fabrikat och modeller också, även Samsungdiskar av bra kvalité som dött.

Av ianmoon123
Skrivet av tcntad:

Inte haft det problemet själv eller hört talas om det.
Kablar/portar OK? SMART OK?

Varför får de uppdatera till W11 helt själv? Det bör vara en GPO som hindrar sånt.

SMART går inte ens att läsa av på diskarna.. Kablar är bytta,testade i flera olika datorer utan framgång. Ofta hindrar diskarna datorn/datorerna från att ens post:a, jämför med om ex en cd-läsare är kortsluten och hindrar datorn från att starta.

Som en annan användare nämnt nedan så gäller det privatpersoner och företag där jag inte jobbar vanligtvis utan anlitas för att felsöka datorn.

Skrivet av lambdan:

Hade det bara varit HDD's hade jag kunnat tro att det är för att Microsoft vill ta död på HDD's som boot drives (vilket är verkligen på tiden) https://www.tomshardware.com/news/microsofts-reportedly-tryin...

Men om det är SSDs också så vette tusan... Inget jag upplevt iaf, men inte kört något OS från snurrande rost på länge

Är både ssd:s och hdd:s somsagt... Majoriteten är ssd:s och de hdd:s som haft detta problemet har ofta varit med ett tag.

Kan inte riktigt förstå vad som kan ha gått snett, hade förstått om microsoft förstört filsystemet, men hela disken?!

Skrivet av ELF:

Vilken uppdatering gäller det?

Osäker på det exakta namnet nu, ska kolla upp versionen imorgon!

Av ianmoon123

Windows brickar ssd och hdd?

Jobbar som IT-konsult och IT-support åt både företag och privatpersoner.

Senaste 1,5månaden har jag fått in väldigt många kunder där datorn ej startat, inte hittat hårddisken eller fastnar på postskärmen efter att ha uppdaterat windows 11(inte TILL 11 utan kört en uppdatering från win update).

Efter lite felsökning har jag kommit fram till att det är hdd/ssd som är stendöd, inte bara att windows är korrupt utan att själva disken är död.

Ofta så postar datorn inte ens med disken inkopplad och sätter man disken i en annan dator så postar den datorn inte heller.

Kopplar man in diskarna till en dator medans den är på så dyker den upp som okänd eller liknande och går inte att göra något med dem varken i diskpart eller diskhanteraren,terminalen på linux eller disks i ubuntu. Vissa av diskarna har det gått att starta datorn från windows usb men datorn crashar med bluescreen när man börjar på en installation av windows eller annat os.

Datorn diskarna är inkopplade i startar utan problem om bara ström är inkopplat i disken, så kortslutning osv borde kunna utelutas, dessutom har jag svårt att se att en windows uppdatering skulle kunna skapa fysiska fel på disken.

Det är inget speciellt fabrikat,modell,disktyp som sticker ut utan det är hdd,ssd,m2,sata,nvme,pcie diskar som alla får samma problem.

Har lugnat ner sig med döda diskar senaste 2 veckorna och toppade i samband med att win 11 uppdateringen kom! Visst har man sett liknande problem då och då tidigare men inte i denna kvantitet och inte där massor av diskar dött i samband med en windows uppdatering.
Vissa av diskarna har varit i princip nya och vissa har varit hdd:s som suttit i en kontorsdator i 10år, verkar inte finnas någon annan gemensam nämnare utöver win uppdateringen.

Har googlat men inte hittat något om detta men samtidigt är det ju svårt att upptäcka om man inte hanterar massor av olika datorer av blandade fabrikat och med blandade disktyp.

EDIT: Kanske inte borde ligga under lagring egentligen, moderator får flytta om det passar bättre under windows

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av ianmoon123
Skrivet av Kanadagoose:

Säljs för 3200kr Tradera ca. Minus avgifter blir det 3 lök.

Har skickar pm!

Av ianmoon123
Skrivet av Kanadagoose:

Skicka pm! Du får den för 3500 som jag fått bud på tidigare

Av ianmoon123
Skrivet av whitenuke:

Kan offra max 3500.

Skicka pm så löser vi det!

Av ianmoon123

Asus 3060 OC 12GB Dual

Säljer ett helt oanvänt Asus 3060 12GB OC med Dual fan kylaren.

Kortet finns i Emmaboda men kan skickas mot porto, skickar som företag så frakten blir låg.

Finns även möjlighet att hämta upp i Kalmar,Växjö eller Karlskrona då jag jobbar i alla 3 städer.

Priset kan förhandlas!

(Finns även på andra sidor)
Kommer i originalförpackning.
Kvitto kan lösas.

Läs hela annonsen här

Av ianmoon123
Skrivet av fredde89:

Hittade en app som heter "open camera" den har funktionen "always-on" med lampan. 😀
open camera

Köpte min för 7.500kr tyckte det inte alls var så farligt för en telefon som är så pass ny endå. Men sen att det är typ exakt samma som S20... var lite tröttsamt.

Lite OT, men var hittade du S21 för 7500kr? Köpte min för 13000.. och då bytte jag från S20 Ultra..
Dock var det värt endast för den ENORMA förbättringen av kameran, S20an var helt värdelös när det gällde kameran..

Av ianmoon123
Skrivet av Tinatina92:

Hur beställer man ett kontantkort med det gamla numret? Asså numret som är kopplat till mitt insta konto är mitt nuvarande tel nr. Jag kan även logga in med den, men så snart jag har loggat in så dyker upp ett fönster om att kontot är låst och jag måste verifiera mitt identitet för att gå vidare. Men hur kan dom inte fråga om tex mejl eller numret som är kopplad till kontot, men om nummer som är super gammalt. Det måste ju fonnas andra alternativ, att tex skicka in sitt id kort.

Tänkte om du kontaktar en operatör och ber om att få ett specifikt nummer, det förutsätter ju dock att numret är ledigt..
Vet att det i vissa fall går att komma åt facebook med ID, men om inte rutan kommer upp så är de ju i princip kört.. Facebooks support är ju i princip obefintlig dessutom

Av ianmoon123
Skrivet av mille74:

Hur funkar det om jag laddar på gmail-appen på detta sätt och
1) det kommer en uppdaterad version senare via Google play?
2) jag vill gå tillbaka till versionen av appen som kommer från Google play?

Ska inte påverka överhuvudtaget, det är ju samma app som finns på google play.
Skulle det mot förmodan krångla med uppdateringar så kan du alltid avinstallera Gmail, då ersätts den med verisionen som följde med telefonen(läs stenåldersverisionen).

Av ianmoon123
Skrivet av fredde89:

hmm, kan inte vara hårdvaru grej det med blixten?

Men sen ena anna sak, lås skärmen, noticerna, små små iconer bara? går det att få dom större? eller så man ser vad folk har skrivit i mailet eller meddelandet utan att låsa upp den?

Hur menar du med notiserna, kan vi visa en screenshot?
Tycker du borde ladda ner aodNotify från google play, gör låsskärmen och always-on-display betydligt bättre!

Av ianmoon123
Skrivet av Tinatina92:

Alltså inget svar någonstans.....det går helt enkelt inte. Finns inte ens alternativ för att verifiera sig med mejl. Men går bra att logga in via det nya numret som är också kopplad till FB. Det är deras bugg tydligen.

Min erfarenhet av Instagram/Facebook är att de är EXTREMT hårda om du glömt ditt telefonnummer för återställning, så basically är de kört om du inte har tillgång till numret. Du kan ju alltid testa att beställa ett gratis kontantkort med ditt gamla nummer om du verkligen vill ha tillgång till kontot dock. Alt om du är inloggad på en gammal enhet så kan du nummer från den, det ska funka!

Av ianmoon123
Skrivet av mille74:

TEXT

Någon med liknande erfarenheter?
Någon som har en lösning på problemet som inte heter "factory reset" eller "annan epost-app"?

Testa att installera senaste verisionen av Gmail manuellt, t.e.x härifrån https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/gmail/

Av ianmoon123
Skrivet av fredde89:

fick då hem en S21 idag.
och har då lite funderingar då och frågor om någon kan svara.
gick då från en gamel Sony Xperia ZX2 compact som har absolut förtjänat sina pengar!
Men i den så finns det bland annat så jag kan ta ett kort, med "ficklampan" på hela tiden så man ser vad man tar kort på.
är det något jag inte hittar? eller är det något som inte finns i samsungen? om det inte finns, någon som vet vad man kan byta mot?

sen det andra är hur jag får bort dom där "enheter" och "medier" högst upp i notic fältet?? behöver inte alls vara där... förstår för den som kanske använder det, men är rätt sällsynt jag använder just telefonen till musik eller vad nu "enheter" används till

*bilder*

Är ganska säker på att man inte kan ta bilder med "blixt alltid på", funderade själv över det någon dag sen när jag skulle ta en bild på min S20. Testade även med Googles kamera och det funkade inte där heller..

Ang. enheter och media så tror jag inte du kan få bort det, men det är faktiskt ganska smart när du har hörlurar,högtalare,bt högtalare osv kopplat, då kan du byta ljudkälla snabbt genom att bara trycka där. Men håller med om att det borde försvinna när man inte är kopplad till något..

Av ianmoon123

Samsung galaxy S20 Ultra 5G

Hej!
Säljer min S20 Ultra 5G då jag nyss fick hem S21an hehe..
Mobilen är inköpt 2020-07-28 på Tre och är i princip i nyskick. Inga repor på skärmen och spigen skal har suttit på sen dag 1(deras tjockaste skal,medföljer).
Kan skickas eller hämtas upp i Kalmar,Karlskrona eller Växjö.
Okej att pruta lite men inga skambud!

Läs hela annonsen här

Av ianmoon123
Skrivet av superegg:

Det är nu du önskar att du hade testat det först.

Det kan man säga haha!

Av ianmoon123
Skrivet av Loika:

Om kunden anslutit skärmen till geforce-kortet, får hon bild om hon kopplar in den i interna? Hade ett liknande problem tidigare i år: Byggde ihop en dator som fungerade till 100%, åker sedan ut med den till vännen som ska köpa den och plötsligt svart skärm. Efter felsökande (fick bild via moderkortets hdmi) så upptäckte jag att i bios att med Primary Graphics Adapter inställt på interna grafikkortet, så startade inte geforce-kortet alls mer än första gången datorn startades efter ström kopplats in.

Skrivet av marcusOCZ:

Hade tagit ut moderkortet och lagt det på kartongen och testat för att vara säker på att chassit inte kommer i kontakt med moderkortet nånstans. Det är mycket mer vanligt än många tror.

Skrivet av Thedroxer:

Något jag märk är att vissa datorer som varit utan ström ett tag visar, precis som du säger, no signal. Detta har löst sig för mig alla gånger med att mixtra med ramstickorna. Antingen ta ut alla, köra med en sticka eller flytta runt stickan till en annan plats. När jag väl sen får bild är det bara att koppla in stickorna i sin ursprungliga plats och woila, post!

Detta har dock varit med lite äldre datorer, har inte stött på det på ett tag men värt att prova ändå

Skrivet av [SmR]BMF:

Om systemet använder DP-kabel kolla om kabeln åker i ordentligt, gäller både på gpu och monitorsidan, vissa kablar kan kännas som de är i men i själva verket behöver de tryckas i några millimeter till, jag fick ta i ordentligt, var nästan rädd att ha sönder något. Hände mig när jag byggde min sons dator, slet mitt hår, rev ner datorn och byggde ihop igen flera gånger och försökte vad jag tyckte var allt; "no signal". Testade dock aldrig med en hdmi kabel vilket sannolikt löst problemet direkt...

Upplevelsen gjorde mig ödmjuk inför den mänskliga faktorn

Lycka till

Skrivet av superegg:

Hände mig att moderkort fick lite kontakt mot chassi, och fick "no signal".

Var tydligen RAM-minnet det var fel på.. Köpte ett nytt kit på Netonnet för att testa och datorn kom igång som ingenting...

Av ianmoon123
Skrivet av Vzano:

Att delar skadas under frakten är inte speciellt vanligt och ofta när de händer så syns det tydligt. RAM, moderkort och grafikkort är stöttåliga men RAM-minnen som är döda från fabrik är inte helt sällsynt, har hänt mig själv.

Inga synliga skador på paketet, och inget innuti datorn förutom att dvd-läsaren "halkat" bak lite i datorn.. Inga skador på chassi heller.. Det som får mig att tveka på RAM är ju att det funkade när jag testade(och installerade windows m.m) innan jag skickade datorn.. Men det finns ju en möjlighet att det var något fel på RAM och att det funkade för mig i början men sen bara dött..

Får somsagt dra ner till Netonnet och köpa nytt ram, hinner inte vänta på att min leverantör då kunden vill ha datorn igår helst..

Av ianmoon123
Skrivet av microblaze:

Kan det vara så enkelt att kunden anslutit skärmen till modermackans kontakt istället för grafikkortet, och intern grafik är avstängd?
eller att skärmen är inställd på att använda någon annan signalkälla.

Tyvärr inte, har hållt på med datorer sen jag var 12 och jobbar med det nu.. Har testat på 4st skärmar, 3 kablar, 2 grafikkort, 2st PSU, 2st CPU, 2st Mobo, och eftersom allt är bytt så har ju allt anslutits två gånger.. dessutom funkade den ju innan frakt..

Av ianmoon123
Skrivet av Oppna:

Kommer du igenom post? Msi brädan har ju ez Debug leds så du ser vart den fastnar

MSI brädan hade varken debug leds eller uttag för speaker.. Tror inte jag kommer igenom post, ända som händer är att fläktarna snurrar och ledsen lyser(på Asus brädan)