Inlägg

Inlägg som Spetch har skrivit i forumet
Av Spetch
Skrivet av Pelle:

Mc har väl varit 40man raid sen release?

"De vanliga dungeons som man var tvungen att geara upp i ordentligt innan man hade chans på att börja MC var nämligen 10-15man raids"

Han menar väl att UBRS, LBRS och BRD var 10-15 man raids i början innan man hade möjlighet att komma in och rocka MC utan att dö av att kolla på första mountain giant som står efter entrance.

I övrigt köper ja inte alls de folk skriver att retail är svårare nu. Precis som någon annan skrev här är det så mycket faktorer som gör vanilla svårare. Saker kostar mer, typ som respecc, mount, repair osv. Springa till instanser är tidskrävande, hitta folk osv..
Att ett spel är svårt handlar inte om att det finns en boss i ett raids som är svår som det är i retail nu. Retail är ett helt annat spel idag. Det går knappt att jämföra men inte fasen är det svårare. Jämfört med Classic så får du allt serverat på ett silverfat och det går inte att argumentera runt det.

Av Spetch

Portabel festivalhögtalare med utbytningsbara batterier

Hallå! Letar efter en relativt billig högtalare med bra ljud som går på vanliga batterier.
Syftet är för högtalaren är festival då det flygs rätt mycket på sånt under sommarhalvåret och därför vill jag inte ha en högtalare med inbyggt batteri.

Jag kan inte hitta detta någonstans alls.. Har denna "generation" av högtalare gått ut helt?

Med vänlig hälsning
Spetch

EDIT: Eller är det kanske smidigare att sikta på en powerbank med batteri istället och köpa en helt vanlig portabel högtalare?

Av Spetch
Skrivet av Epic:

Haha, hade missat delen om hans buffar i patch notes. Möter (som tur är) Meepo väldigt sällan, men ändringarna de gjorde nu känns väldigt rimliga. Undrar hur de tänkte med Lunas aura egentligen, låter ju helt sjukt.

Jag stöter på han en hel del tyvärr - och det är nästan så man vill picka Winter Whyvern mid enbart för att kunna förstöra hans fulla potential i en fight. Blir så trött på duktiga Meepo spelare... Det är en sån stark gubbe! Funderar på att ta mig i kragen och hoppa på tåget, lära sig spela honom..

Av Spetch
Skrivet av Epic:

Jaha, där kom första patchen med lite ändringar (länk). Meepo var tydligen OP en kort period, samma med Luna. Verkar ha blivit en del buffar också.

"Tydligen OP"

Meepo blev på tok för stark men nerfen gör han fortfarande oerhört stark hos rätt spelare.

Luna däremot var ett skämt.. Jag tror inte folk riktigt förstår hur sjukt overpowered +40 Primary stats aura var.
Hos en Strength hero gav det 900 HP, 40 Damage, 4% Magic resistance, 5 Hp regen. Bara från att vara i närheten av Luna. Nu blev den nästan halverad och det förstår man.

Det är mycket med denna patchen jag gillar och mycket jag kliar mig i huvudet åt. Men mestadels positivt. Har absolut inget emot förändring och förstår att ibland knasar det till när man patchar och något blir lite väl för starkt gentemot vad man tänkte sig från början. Vi ska vara tacksamma att de var snabba på att fixa det så pass fort tycker jag

Av Spetch
Skrivet av Allexz:

Jag och polaren började hypa varandra och till slut var suget för stort, så vi fulade oss och hoppade in på en 1.12 privatserver.

Damn boi, wow 1.12 är tufft x) Fy heeeelvete vad segt det är

Folk som inte spelat (Classic retail eller blizzlike private) förstår inte hur segt det var att dra upp en level 60 på classic.
Men hela fasen känns så fruktansvärt mer rewarding. Man spelar en patch där Epic items i hela slingan från level ~33 till 60 faktiskt var värda något och kunde säljas för fruktansvärt mycket guld. Du såg något lila i loot-table medan du levelade och pulsen steg något så fruktansvärt.

Att det tog mellan 8-14 dagars playtime för att nå 60 bereonde på spelare var inte alls ovanligt. Man grindade och grindade samtidigt som man pvpade så in i helvete i STV och lyckades nå Rank 6-7 på några få veckor.

Av Spetch
Skrivet av KevinRust:

Ingen som vill ha en remake på Renegade då? 😋

Skämt å sido, för är det alltid det första, Tiberian Dawn, som kommer ligga mig varmast om hjärtat. Vi hade ingen egen dator hemma på den tiden, så jag cyklade över till mina kusiner var och varannan dag för att lira C&C. Gjorde att en fick man lära sig Dos-kommandon och massa annat nyttigt som man haft glädje av senare i livet också. Så nytta med mycket nöje! 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är helt seriös när jag säger att en välgjord remake på Regengade hade definitivt gett mig en del speltimmar framför skärmen.
Vid release var jag typ 10 år och det var ju ett fruktansvärt roligt FPS på den tiden. Dock tycker jag väl samtidigt att C&C serien inte ska vara FPS, men hade det släppts en bra remake hade jag garanterat spelat några timmar!

Av Spetch
Skrivet av ultimateys:

Problemet med dagens privs är att servrarna blir väldigt stora och när de släpper en ny realm så hoppar alla över till den nya och den gamla dör. Så det blir typ aldrig en population kvar när AQ och Naxx kommer.

Priv servers för en stor konkurrens mellan varandra och ger därefter spelarna många alternativ till var de ska spela, om de vill köra på en fresh eller inte m.m

När Blizzard släpper Classic har några av de större lovat att stänga ner för gott. Det kommer fortfarande alltid finnas priv servers men alla blizzlike servers kommer dö ut garanterat för det finns ingen poäng att ha de öppna. Det som finns kvar gällande Classic kommer vara fun servers eller annat lek.

Så angående att folk vandrar vidare när Nax släpps, visst - det kan hända att många känner sig klara eller inte orkar hålla ut. Men om nu Blizzard kör en liknande timeline vilket jag verkligen hoppas så kommer inte Nax komma ut på ett ganska bra tag efter release. Är själv lite osäker på vart det låg tidsmässigt så någon får gärna rätta mig om jag har fel men det ligger runt en 2 år efter MC/Ony.

Av Spetch

LFG/LFR kan ni glömma. Det kommer inte finnas vid Classic release för det skulle skaka liv så in i helvete på communityn. Det är precis sånt som tog bort all den sociala aspekten av spelet. Precis som förgående personer har skrivit så drivs det en få fast väldigt aktiva privat-servers med bra population (Tillräckligt bra för att hålla igång mer än 2 stora realms). Att hitta en pug till MC/Ony kommer absolut ta tid - men det är därför man går med i en Guild som kör regelbundet (Hardcore eller casual)

Blizzards Classic kommer absolut inte "dö ut". Men jag kan självklart tänka mig att det kommer bli en del server merges efter ett par månader tills vi hamnar på ett få tal stabila servers.

Av Spetch
Skrivet av Yatagarasu:

Tvivlar på det, Razer är riktigt stora.
Om priserna är bra och rabatterna är lockande ser jag inte det försvinna mer än någon annan butik.

Tror folk gillar att klaga på Razer för klagandets skull faktiskt.
Äger själv en DeathAdder Chroma + Blackwidow TE Chroma. Funkar felfritt fortfarande efter 2 år, DeathAddern jag hade innan hade jag säkert minst 5 år innan skrollhjulet gav upp.

Enda jag tycker dem inte gör något vettigt av är deras headset, då både Razer Siren är riktigt bra mic och deras soundbar/sub system verkar rätt bra med av det jag hört.

Sedan kan man diskutera huruvida prisvärda saker dom gör, men är man störst på marknaden kan man ta en premie (kolla Apple/Samsung).

Jag håller med dig samtidigt som jag tycker att många av deras produkter kan vara en coinflip - men så är det väl med alla företag.
Har haft två stycken Razer kraken headset som båda har slitits ut under en period på två år men tangentbordet jag köpte 2011 (Razer Blackwidow Ultimate) funkar fortfarande idag, precis som om det vore nytt. Dock så diskar (ja, jag diskar skiten) en gång om året och rengör allt riktigt noggrant. Har inga planer på att köpa ett nytt såvida det inte brister rejält och slutar fungera.

Av Spetch
Skrivet av MrQke:

6300kr, 2a i Karlskrona 62kvm + högst upp i huset med västlig balkong( skönt med sol )

På Trossö eller? Min (mitt på Trossö) 1:a går på 5400kr, ~50kvm utan balkong.
Känner att det är dags att flytta snart. Skulle behöva ha en 2:a hur som helst, men det är grisigt svårt att få tag i bra hyresrätter här.

Av Spetch
Skrivet av Kimkimone:

Det var så fruktansvärt obalanserat i 1on1. Jag stod i Durotar i 2 år som Shadowpriest, aldrig haft så roligt i ett spel.
https://www.youtube.com/watch?v=k1t0A1cqGcw
Folk har som sagt en tendens att bara minnas dom bra sakerna

Spelet är Stex sax påse i 1vs1.
Locks och Spriests är sjukt starka 1vs1 visst. Men det gör inte spelet obalanserat.

Vanilla WoW har inte vart ett spel där du springer runt och 1vs1 open World och tjänar speciellt mycket på det.
Väldigt seriösa spelare som siktade mot R14 gjorde detta om queue-tider in i BG var långa.

Det fanns mer eller mindre alltid en klass som dominerade en annan klass men fick åka på så det sjöng om det av något annat.
Spriests är väl dock en av de klasserna som överlägset kunde trycka på vad fan som helst. Men mötte du en duktig Rouge eller en FAP-ad warrior som lyckas få in en stark crit på dig hade du inte mycket att säga till om ändå. Samma gäller 3-minute-mages vi pratade om längre upp i tråden. Rolig open World klass, men fruktansvärt värdelöst i strukturerade battleground grupper mer eller mindre.

Av Spetch
Skrivet av Casgar:

Lite av det här jag gillade med vanilla. Det var mer sten/sax/påse än dagens PvP som mest känns som sten/sten/sten där alla klasser kan göra allt, fast med lite olika färger på effekterna (har iofs inte spelat på 2 expansioner). Alla klasser hade inte bra CC, möjlighet att bryta CC och själv-healing, vilket gjorde att en klass automatiskt kunde ha övertaget mot en annan klass, men kunde vara totalt värdelös mot en annan. Tillfredsställelsen när man lyckades spöa en sax när man själv var en påse var desto högre.

Lite detta jag ville komma till. Vissa klasser skulle inte ha en chans mot andra, så var det bara.
Men spelade du warrior och en frost mage kom ridandes, ja - då ska pulsen gå upp för det är ingen fight du ska vinna.
Men gör du det, då är du jävligt nöjd.

Jag tyckte inte spelet var obalanserat. Man fick tänka om hela tiden beroende på vad man spelade mot.
Givet att det inte bara gick att "byta ut klasser" i en pvp pre-made. Men man fick bygga upp sina grupper utefter hur man ville spela och vilka som brukade köa dessa tider.

Jag kollar på streams ibland på nya WoW och brukar alltid köpa alla expansions som en idiot och spela 2-3 veckor i hopp om att "Denna gången blir det bättre". Men när alla klasser kan heala sig själva, alla har någon CC och brutal dps oavsett klass (Nu har jag inte spelat senaste fullt ut, men det känns så). Då blir man bara lite trött på det.

Av Spetch
Skrivet av TotoroX:

Du menar att pvp i vanilla var helt ok? Inte obalanserat alls? xD

Ja, jag tyckte att Vanilla PVP var helt ok. Varför var det inte det menar du?
Det fanns inte direkt något i pvp som var fruktansvärt broken i t.ex. pre-mades AB/WSG när man väl spelade seriöst i en grupp.
Alliance hade Paladins som gav mycket fördelar med typ Blessing of freedom & bubbla medan Horde hade sina elemental shamans alternativt ench.

Om du baserar att pvp skulle vara obalanserad på grund av PoM pryo som Tonasty4u skrev nedan kommer jag verkligen inte hålla med dig. Kunde va en rolig spec att köra open World men helt värdelöst i AB och AV. Fanns ingen som helst nytta av att slösa en spec på det när mages var sjukt viktiga på andra saker som att hålla choke-Points, in och AE/COC i grötiga fights på blacksmith eller spinna flaggan med Ice-blocks.

Skrivet av Tonasty4u:

showtooltip
/cast Presence of Mind
/cast Arcane Power
/use 13 (zandalari trinket)
/cast Pyroblast

Inte så balanserat nej haha

Skickades från m.sweclockers.com

Mer eller mindre urkass spec för att pvp seriöst eller ranka med.
Under hela vägen till Rank11 mötte jag en PoM-Pyro mage i en bra Pre-made och det var enbart under WSG-Weekend när de satte denna snubben på att snabbt bursta ner EFC druid/magen efter man plockat upp flaggan.

Utöver detta skulle mages alltid specca Frost i pvp och i vissa fall Elemental spec för AV/AB.

Av Spetch
Skrivet av TotoroX:

Det ENDA jag ser fram emot är gamla Orgrimmar etc.. hur allt såg ut innan Cataclysm. Det har man typ glömt bort. Resten ger ajg inte mycket för. Det oändliga farmandet, buggarna, den otroligt obalanserade pvp'n etc. Näe.

Buggarna får man ju ta för givet att de fixar.
Och hur var pvp obalanserad tycker du?

Av Spetch
Skrivet av Shepard:

Det här se jag mycket fram emot. Jag spelade mycket i Vanilla men det var först i TBC som jag raidade på riktigt. Jag spelade mycket i WOTLK och CATA också men WOTLK är nog den sista sista expansionen som jag kommer kommer att titta tillbaka på med saknad. Wow dog tillsammans med arthas...

Det skall bli spännande och se hur allt kommer implementeras. Om det kommer en fast version med allt redan patchat och klart eller om det uppdateras med tiden.

Visst fanns det många irritationsmoment förr i spelet som de har rättat till idag men någonstans så känner jag att det inte var spelbarheten som gjorde wow bra. Det var känslan av att vara en individ i en stor värld tillsammans med alla andra spelare. Den känslan finns inte längre i spelet. Det hade lika gärna kunnat vara ett menyspel där du klickade på vilken dungeon/raid/battleground du vill köra, precis som när man väljer map i battlefield...

Det kommer aldrig komma färdig-patchat direkt. Det skulle aldrig fungera, utan de måste köra patcherna som det var i retail mer eller mindre. MC/ONY -> DM -> AV/BWL -> ZG -> AQ -> NAX.. Typ ish så? Sen fanns det ju patcher mellan det också så klart.
Släpper de allt direkt skulle det bli chaos och otroligt tråkigt. Progressen som är rolig

Av Spetch
Skrivet av frong:

Är sjukt sugen... Dock har jag fått tvi tidigare för att köpa EA-titlar. Speciellt denna titel känns som den redan är prissatt till fullo. Är det bra utvecklare?

Jag tycker prislappen var relativt ok.
Spelet är ensidigt, du gör mer eller mindre samma sak men fördelen är att du är inte klar på en dag.
Du kommer inte klara första banan på lättaste direkt, det kommer ta ett par försök. Varje försök tar minst 2-3 timmar.

Sedan vill du klättra i svårhetsgrader, låsa upp nya banor etc.. Förhoppningsvis kommer mer content i framtiden men för den summan de begär så tycker jag absolut du ska ge det en chans om du gillar sånt här.

Av Spetch
Skrivet av Landmark90:

@Spetch
Jag skulle personligen absolut köra 6000 bitrate, om du märker att det blir problem med framedrops så kan du alltid sänka, t.ex. testa 4500 bitrate, och funkar inte det så är det bara att återgå till 3000.

Numera för att kunna ändra bitrate live så måste du gå in på OBS > Settings > Output > Output Mode: Advanced > Avmarkera "Enforce streaming service encoder settings"

Du kan även göra detta om du har "Output mode: Simple" men minns inte 100% hur det står då. Det är på samma ställe som ovan, men man måste först kryssa i att man vill se "Advanced settings" eller liknande och sedan avmarkera "Enforce streaming service encoder settings"

Om du sparar videor på Twitch kan du gå in på en av dina tidigare videor och kolla när du hamnar i en strid, jämfört med när du kör med 6000 bitrate så kommer du se en rejäl skillnad. Framförallt om du spelar CSGO, PUBG, GTA, etc

Tusen tack, ska provas så fort jag får tid!

Av Spetch
Skrivet av Landmark90:

Auto är för viewers, ens tittare dvs. Den känner av ens internet och ställer om baserat på vad den anser att den klarar. Funktionen är fortfarande under utveckling så den kommer bli bättre och bättre. Största problemet jag uppmärksammat är att om ens internet är lite ostabilt, så kan den hoppa mellan Source och typ 360p då och då vilket kan vara lite irriterande - men bättre än att det buffrar.

När jag testat och hjälpt andra, så har 6000 bitrate i helhet fungerat väldigt bra utan att någon nästan alls har klagat på att det buffrar och i de få fall de har klagat har problemet ofta varit annat än den höga bitraten.

Om man har ett GTX 970 eller senare, och en i5 CPU så har NVENC varit väldigt tacksamt för många. Tekniskt sett så ska x264 ha bättre utseende än NVENC på 6000 bitrate, men har jämfört och kan knappt se någon skillnad ens på en 27" 1440p skärm, även vid snabba rörelser (i 720p, streamar man 1080p så märks det mer)

^ Ovan gäller enbart Twitch som begränsar till 6000. Kör man Mixer som stödjer 10000 eller Youtube som stödjer 20000 är det mycket svårare att upptäcka.

Personligen sitter jag på ett 1070, i7 6700k och en 100/50 Mbit lina.
x256, 60 fps, 720 scaling och 3000 bitrate.

Bör jag höja bitraten anser du för att få ett bättre flyt på allt? Jag har inte möjlighet att prova just nu på några timmar så därför frågar jag här innan jag provar

Av Spetch
Skrivet av Landmark90:

@Spetch @Lodisen
Ökningen av bitrate skedde kring mars 2017 och att samtliga har auto/kvalitétsalternativ släpptes kontinuerligt över flera månader och blev klart kring september 2017.

Den auto kvalitétsalternativet du pratar om - är det för Viewers eller för streamers?
Vet att det har funnits en del Tools som ska "Upptäcka" bästa inställningar för OBS åt dig men det har aldrig funkat så bra förr.
Finns det något nytt som verkligen ger bra resultat idag för dig som streamar menar du?

Har streamat relativt kontinuerligt genom åren men har suttit kvar på min gamla bitrate och den funkar fortfarande utan något problem alls.

Av Spetch
Skrivet av Landmark90:

@Spetch
Faktiskt så ändrade Twitch deras regler gällande bitrate. Numera rekommenderar de 3000 som minime och 6000 som maxime. Källa: https://help.twitch.tv/customer/portal/articles/1253460-broad...

De har även infört så att alla streamers har Auto (Bestämmer kvalité beroende på din internethastighet) + Source (Som är den bitrate man själv valt), och beroende på mängd tittare totalt på Twitch samt ens egna tittare så kan man även utan att vara varken affiliated eller partner ha kvalitetsalternativ såsom 360p, 480p, 720p att välja bland.

Utan att vara officiell partner kan man dock inte garantera 100% att man har de specifika 360, 480, 720p utan får förlita sig på Auto.

Var detta nyligen? Hade inte en aning!
Tack för informationen, ska genast prova att öka min bitrate faktiskt och se hur det flyter på