Inlägg

Inlägg som Kim_shady har skrivit i forumet
Av Kim_shady
Skrivet av Jonssown:

Leta reda på en CPU ifrån "gamla" Phenom II (965) Serien. Mer CPU för pengarna, utan tvekan.

Mvh,
Patrik

Jofan, såg att nån nämnde det också. Och den visar bättre i test med. funderar på den faktiskt!

Av Kim_shady
Skrivet av BrutalSwede:

Beror väl på vad du har för GPU eller?

Jo, jo de är klart de gör! (har asus 560) ville bara veta ifall de är någon som lyckas fixa spelen med bra fps osv utan att processoren sviker

Av Kim_shady

Hmm okej, men är det någon här som lyckas komma upp i bra fps på högra grafik med nån utav dessa AMD-processorerna? eller är de ett utav de sämre valen av processor?

Fungerar föresten den kända Phenom II X4 965 på ett AM3+ moderkort? de ska inte va någon skillnad va?

Mvh

Av Kim_shady
Skrivet av Sh4dy:

en fråga här med, varje gång jag spelar ett spel så fryser det och sedan går den till skrivbordet och säger ett "problem gjorde att programet slutat svara" jävla irriterande vad är problemet

Kan inte så mycket inom sådant, men det finns inget du kan läsa i loggen? de står inte VAD de är som stött på problem? de kan inte vara drivisar eller nått? =/

Mvh

Av Kim_shady
Skrivet av Rogga67:

Ett hett tips..
Stäng av alla "Aoutoupdate" du har om du inte vill få fnatt när om du spelar mycket, Ibland när dom startar, igrafikupdates kräver ju att nya filer installeras/gamla tas bort och det är klockrent att datorn hänger sig eller fryser spel och liknande.

Åhfan, kan vara det som spökat en hel del med. Den har ju velat uppdatera men inte lyckats logga in (vad de nu är den ska logga in på.. xd) åh de är då datorn dött eller fryst fast. Riktigt irriterande. Men tack för tipset, ska stänga av det genast, inget jag vill ska hända haha.

Mvh

Av Kim_shady

Bäst till spel?

Hej! Ska köpa mig en ny prolle, har kollat på både AMD FX-4170 X4 processoren och AMD FX-6100 processoren. Vet bara inte vilken utav dessa som skulle vara bäst/piggast inom spel, den med snabbast GHz eller den med flest kärnor? tänker på spel som bf3 och liknande.

Mvh!

Av Kim_shady

Ska se nu hur de blev. Stod ju nått om inloggningsproblem, hittade nått om att nvidia-programmet inte kunde uppdatera nått för den kunde inte logga in. Så använde driver sweeper för att ta bort alla drivisar och laddade ner de senaste. hade version 296 innan och den ville uppdaterat till 301. Får hoppas det funkar nu

Av Kim_shady

Datorn stänger av sig själv.

Hej! ett tag höll jag på att få en massa bluescreens av alla olika sorters fel. Lyckades fixa detta.. (förmodligen ganska konstig anledning) min processor behövde ställas upp i 1.30V hela tiden, gick den till idle (1.12V ca) så fick jag BSOD. Men nu, när datorn funkat jättefint ett tag framöver, så har de blivit nått värre, nu kan jag spela/kolla på film/surfa eller inte göra nånting, så fryser sig datorn helt och hållet ELLER så stängs den av, ingen BSOD eller nånting, den bara tvärdör. (när den fryser så måste jag starta om...) Har ingen aning om vad problemet är. försökt kolla i loggen, där kommer det ungefär 4 grejer innan datorn dör.
T.ex: Tjänsten NVIDIA Update Service Daemon kunde inte startas på grund av följande fel:
Tjänsten startades inte på grund av ett inloggningsfel.

&

Tjänsten nvUpdatusService kunde inte logga in som .\UpdatusUser med det för närvarande konfigurerade lösenordet på grund av följande fel:
Inloggningsfel: Lösenordet för kontot har upphört att gälla.

Och även detta: En timeout (30000 ms) inträffade vid väntan på transaktionssvar från tjänsten nvsvc.

Hjälp någon! =/ har verkligen inte en aning hur jag ska fixa det, har aldrig varit några problem förr, de är något som började igår och de händer ofta nu :s

Mvh!

Av Kim_shady

Styggson: Yes, de ända jag inte lyckats byta ut och testa är ju isåfall moderkort och processor.. =P installerat om 2 gånger utan nått bättre resultat. Whocrashed visar nått med att de är drivrutinerna till grafikkortet, så har installerat om dom två gånger utan förbättring, dock kan whocrashed inte bestämma sig angående anledningarna till BSOD =/.

Jerqer: Yes, ska göra det! du har inte en aning om hur mycket jag bör ställa spänningen på processoren?

MVh!

Av Kim_shady

Softysanta: Nope, har ingen SSD, men annars hade det säkert kunnat vara samma problem.
Har gjort som du angående installera om windows 7, gjort detta två gånger men samma resultat. Kan hända att de är lite mindre bluescreens dom 2-3 första veckorna, men sen om jag får en bluescreen så kan jag förvänta mig 2-3 bluescreens inom 2 timmar max. =/ De ända som har hjälpt hittills är som nämnt ha igång ett spel så datorn har igång nått som får processoren framför allt att stå i load

Mvh!

Av Kim_shady

^Fel: Najnaj, höll dammsugaren en bit bort, inte i datorn eller nått, de var bara så att man lyckades få ut de damm som man fick loss med hjälp utav topsen, så nä.

Mvh

Av Kim_shady

Erben: Har testat med endast 1 annat ram, det var 1GB (Corsair det också), samma sak =/

Lauge: Ajjemän, plockade även bort dom fläktar jag har för att rengöra dom så noga som möjligt. Grafikkortet plockade jag ur för att göra rent fläkten enklare, sedan processorfläkten gjorde jag rent lite försiktigt med en tops för att få bort allt damm som fastnat och dammsugaren en liten bit ifrån som sedan sög in de damm som jag fick loss. Det var inte så länge sen jag skruvade ur hårddisk-buren för att komma åt längst in med. Men inget vill hjälpa =/.

Tack för tips!

Av Kim_shady

Bluscreens hyfsta ofta!

Hej! registrerade mig här alldeles nyss för att få hjälp här, ber om ursäkt ifall tråden är lagd i fel forum!
Jag får bluescreens på dom mest ofattbara stunderna, t.ex vid surf, film, musik eller bara vanligt chatt, MEN....... Aldrig vid spel, dvs när datorn arbetar som mest, så nu ett antal gånger har jag låtit datorn ha igång en replay på spelet Heroes of newerth, för att datorn inte ska gå ner i varv, detta har faktiskt hjälpt!
Men vill ändå kunna fixa orsaken, Nätagget är nytt (Corsair GS 600w) , samt grafikkortet (550 TI), Moderkortet och processoren är hmm.. Ganska gamla då de är socket AM2 som typ inte säljs längre. Fick tips ifrån en kompis som kan en hel del om datorer att han tror de är att min processor har blivit såpass gammal/trött att den behöver mer ström än vad den egentligen ska få, för att när datorn går ner i varv och den är i mer "Idle"-läge så får processoren för lite ström och datorn får bluescreen, då är frågan, är detta värt att testa? Ge processoren lite mer ström eller kommer det mer eller mindre göra allting värre tro?

Använder mig av Whocrashed som ska få fram vad de är som crashat, men tycker det knappast är nått att lita på eftersom att efter varje bluescreen så ändrar sig mina tidigare bluescreens, så att "Probably caused" är nått helt annat än vad de tidigare visat, programmet verkar ha svårt för att bestämma sig. =/

jaja, tacksam för tips, kan även tillägga att memtest och test för hårddiskar är gjorda, (har 8gb corsairs 800mhz ram, alla är testade en & en..)

Mvh / Kim