Inlägg

Inlägg som Kim_shady har skrivit i forumet
Av Kim_shady

datormusen lyser när datorn är avstängd och klockan flippar

Hej sweclockers! Har ett lite irriterande problem, men som inte direkt stör mig jättemycket. När jag startar upp datorn ibland efter nån natt eller liknande så kan de hända att klockan ställer om sig, så den börjar på 00.00, och får alltid ställa om den till rätt tid själv =/

Sen händer det också att när datorn väl är avstängd, så lyser min datormus fortfarande? Och de är inte bara ett par minuter utan de är hela natten isåfall, sen får jag koppla ut och koppla in den igen efter omstart för att kunna använda den överhuvudtaget =s

Tacksam för svar!
här är lite komponenter!

Moderkort: Asus M5A97 Pro
Processor: AMD Phenom II x4 965 BE
Ram: Corsair vengeance 4Gb 1600mhz
Nätagg: Corsair gaming 600w
GPU: asus GTX 550Ti

Av Kim_shady
Skrivet av Jalle64:

Orkar inte agget driva det nya kortet kan man uppleva det som din bror gör, så kolla upp detta.

Aa, vi får ta och göra det! Känns ju som att de borde vara nått åt det hållet. =/

Skrivet av Rixxz:

Visst kan en processor vara för slö och orsaka dåliga framerates, det var inte det som var dilemmat. Dilemmat var huruvida ett kraftfullt grafikkort som flaskas presterar sämre än ett svagare som inte flaskas, vilket det inte gör. Du får ju fortfarande ut minst lika mycket prestanda som ur det gamla.

Alldeles riktigt, men vi ska kolla upp det. Får kanske testa koppla in mitt eget nättagg och se ifall de är nått med de som spökar.. Tycker dock de är märkligt att lagget kommer i perioder, spelet kan gå finfint ett tag sen laggar de totalt hela tiden. =/

Mvh

Av Kim_shady
Skrivet av Svensktiger:

Fast CPU prestandan förändras ju inte med ett snabbare grafikkort.
Har spelen fungerat bra förrut så skall dom även göra det nu.

Till TS, avinstallera allt vad grafikdrivrutiner heter och kör driversweeper för att få bort eventuella rester.

Ja man tycker ju det, de är mitt i spelen som de bara börjar lagga som in i helv..e för honom, och han vet inte varför, men de är sant de du säger, har de funkat bra förr med sämre grafikkort så bör de ju nästan funka bättre nu. Han har testat att ställa ner allt te lägsta och även upplösningen till de minsta, utan bättre resultat överhuvudtaget, vilket också ger ett stort frågetecken.

Skrivet av Rixxz:

Det orsakar inte att man får sämre framerate än med ett svagare kort.

Avinstallerat drivrutinerna till det gamla kortet, och installerat nya till det nya?

Japp, får göra det. Självklart avinstallerade vi de gamla drivisarna och installerade nya! men de är väl bara att testa att installera om det igen, de skadar ju inte.

Skrivet av Soir:

Detta är inte alls säkert.

Vilket nätagg rör det sig om?

Han vet inte riktigt vilken tillverkare de är men de ligger på 500W. De var ett par år sen som han köpte ett komplett datorpaket, haha :).

Av Kim_shady

PROBLEM, nytt grafikkort, laggar sönder.

Hej sweclockers, (hoppas de ligger i rätt tråd nu bara, ber om ursäkt annrs) Min äldre broder köpte sig ett gigabyte GTX 560Ti för lite över en månad sen, tidigare hade han nått asus 8800 bla bla.. gammalt kort. Men nu efter han bytt upp sig så får han hur mycket lagg som helst, i allting. Även i såna spel han klarat av tidigare.. =/

Någon som har en aning om hur de kan bli så?

PCU: AMD dualcore ahtlon 64 x2 4200+ på 2200mhz (ja, de är gammalt. :> )
moderkort: asus M2N-SLI
GPU: Gigabyte GTX 560Ti

Förstår inte hur de kan bli mer laggigt med ett såpass mycket bättre grafikkort, hade de varit nätagget som ger ut för lite så hade datorn förmodligen dött i load. (som den gjorde för mig.. x) )

Tacksam för svar!

Av Kim_shady
Skrivet av Rogga67:

Ja jag säger bara "Datorer", vilken härlig gåta det kan vara ibland va.....

Skönt att det löste sig i alla fall

Haha ja skoja eller! beställde nytt moderkort, processor och ram + hårddisk i all hast medans datorn låg utplockad dock. Men var tvungen att byta upp mig ifrån mina gamla socket am2 delar kände att de var rätt tillfälle.

Av Kim_shady
Skrivet av Naicro:

Säkrast är att gå efter tillverkarens rekommendationer dvs. 9-9-9-24 i ditt fall, men som sagt så kan du alltid testa.

I mitt fall löste det frysningarna, om det hjälper dig kan bara du ta reda på

jao, asså jag kan inte ändra dom siffrorna, dom är låsta i bios, är de nått jag måste göra innan jag kan ändra dom? =/ kan endast ändra mhz'en, sen kan jag gå in och kolla vilka andra inställningar den står på.. :s

Mvh

kan även lägga till att de redan stod på 9-9-9-24 men de är ju då de fryser sig..

Av Kim_shady
Skrivet av Naicro:

Du kan ju alltid testa, om det nu skulle vara minnesrelaterat så är det större chans att det funkar på lösare timings, dvs. högre slutsiffra.

Okej, kanske säkrast att testa med högre slutsiffra direkt då?

Vet du om de blir nån skillnad på vilken slutsiffra man har?

Av Kim_shady
Skrivet av Naicro:

Kolla timings igen, hade exakt samma problem vilket löste sig helt med 9-9-9-27 (DDR3-1600 (Vengeance-9-9-9-24*1.5v) Quad Channel, Tested Latency: 9-9-9-27
SPD Latency: 9-9-9-24 )

Vengeance® — 4GB Single Module DDR3 Memory Kit (CMZ4GX3M1A1600C9)
Memory Type: DDR3
Speed Rating: PC3-12800 (1600MHz)
Tested Latency: 9-9-9-24
SPD Latency: 9-9-9-24

såhär står det, men ska jag testa med detta, funkar de inte så kan jag ändra till 9-9-9-27 och testa? låter de bra eller är de inte värt att testa?

Tack för svar

Av Kim_shady

High-performance 4GB Vengeance Single Module, 1600MHz, 9-9-9-24, 1.5V
dom sista grejerna där du ville att jag skulle kolla upp eller?

Av Kim_shady
Skrivet av panpo98:

Minnena räcker det INTE att bara ändra till 1600MHz. Du måste ändra volt och latens (åtkomst timings) också. Sifforna bruka stå på minnes tillverkarens hemsida. Ibland står det också på butikers hemsidor men inte alltid.

Du måste läsa ordentligt vad moderkortet klarar gällande minnena. På moderkortets hemsida står det ofta * eller oc vid 1600MHz. Det bruka betyda att du måste ställa in flera saker i bios eller att det inte funkar med alla minnen även eller något annat som står på annan plats på sidan.

Du har väll installerat om Windows också?
Jag frågar för att det dykt upp folk som inte riktig menar det vi antar när de skriver att de installerat datorn.

Är nätagget från gamla datorn?
Vad är det för märke modell och ålder på det och vilket grafikkort belastar den?

Nätagget är från gamla datorn ja, köpte det för ca... 5 månader sen samtidigt som jag bytte till asus 550 TI grafikkortet, Nätagget är corsair gaming 600w.

Dedär med minnena visste jag inte, ska kolla upp det med noggrannare. japp, nytt windows, fick ju bytt hårddisk helt och hållet så annars hade jag inte haft nått operativsystem x)

Men tack för hjälpen! ska kolla upp detta genast. Inte fått nån frysning när jag ställde ner dom igen dock

http://www.dustinhome.se/product/5010597652/asus-m5a97-pro-97...
där är mitt moderkort jag köpte nu, Minneshastighet 1066 MHz, 1333 MHz, 1600 MHz, 1800 MHz, 1866 MHz
men tack iaf!

Av Kim_shady

Ny dator, fryser sig.

Hej sweclockers, precis fått hem min beställning med ett nyss Asus M5a97 Pro, 1 4gb Corairs minne DDR3, processor AMD phenom II 965 bla bla bla, och tillslut en ny hårddisk på det då dom andra var IDE-anslutningar på. MEN, nu när jag fått datorn installerad, sitter just nu och uppdaterar för fullt. Dock har datorn fryst fast 3 gånger redan på typ 3 timmar. kan inte göra ett skit och moderkort får ingen respons när man sätter in USB eller liknande. Hårddisken sitter även och tickar (ni vet när den laddar fullt så låter det lite grann) och det gör den konstant, mer om jag sitter och klick-bombar datormusen. Men jo, min fråga är då vad som kan vara fel, kan även tillägga att jag höjde upp mitt RAM minne till 1600mhz, då datorn själv sätter till max 1333. Ramen ska ligga på 1600mhz och moderkortet klarar även av att ha ram på 1600mhz så de BÖR inte vara nån fara, eller? =/

Nån som har nått tips?

Av Kim_shady

Fick spel på den när den hängde sig här om dagen och gick inte ens stänga av igenom att hålla inne startknappen i hela 10 SEK!!! ut med alla kablar, upp med burken på köksbordet, ut med all hårdvara och rengjorde hela skiten, allting. Funkar perfekt nu

Av Kim_shady
Skrivet av Sh4dy:

ingen aning vad loggen är och står inget om problemet heller

Jag söker på bara på "Logg", så tar jag den som heter "Visa händelseloggar" så kommer du in dit direkt. och sedan på "Sammanfattning av administrativa händelser" så hittar du allt som hänt typ. Jag kollar under "Fel"

Av Kim_shady

Idag/inatt var det WMI som crashade, nån som vet vad det är för nånting? :S

stod såhär: Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

nvidia har inte haft några problem alls sen jag avinstallerade drivisarna och installerade det senaste, så det är löst. Nu är de dock annat problem som vill spöka. =/

Av Kim_shady

Tack för alla svar, har förmodligen bestämt mig för att ta 965:an iaf, fått mycket bra kritik, billig och verkar klå bulldozer i test.

Åter igen tack för alla svar!

Av Kim_shady
Skrivet av Jonssown:

Skulle våga påstå det, ja.
Bulldozer moduler är inget att hänga i granen i dagläget (Personlig åsikt), presterar ungefär som Llano/Sämre i CPU tunga spel, men drar mer ström. (FX4100 / FX6100).

Okej, okej! tror jag bestämt mig då. Min tanke är inte att maxa alla spel utan att kunna spela på medel/hög utan jobbigt lagg/slött spelande.

Av Kim_shady
Skrivet av MrAdde:

Den kanske räcker för att han spelar röj och kollar FB o Youtube hela dagarna, men i BF3 får ju hans prolle stryk av 965, eller ja i alla spel egentligen.

haha okej, så med andra ord så är 965 mer effektiv i spel?

Av Kim_shady
Skrivet av Focal:

Det är ett kap med Phenom II processorn, men om jag hade varit du hade jag gått efter Intel, men det är ju upp till dig!
Jag hade absolut inte tagit Bulldozern!

Kollat på intel förr, dom verkar vara på topp, t.ex 2500K är ju en av dom toppade processorena vad jag vet. men är sugen på AMD, vet inte vad de är som drar mig dit.

Skrivet av lucifer579:

Själv kör jag på en fx4100 och har inte märkt några brister med den.
Tuffar på bra, även med originalkylaren, även om jag vill ha en 3rd market kylare snart för att klocka lite.

Där ser man, vad brukar du göra på datorn? typ bara surf/filmer osv eller spelar du mer krävande spel också?
Mvh!

Av Kim_shady
Skrivet av lorgix:

Jag skulle säga att det är ett bra köp. (Om det inte är så att du också kör mkt vältrådade saker på datorn)

Kör för det mesta bara Heroes of newerth, men blivit sugen på bf3 och liknande spel numera, lite keligt när ens egen dator är för slö, grafikkortet hänger med hyfsat men processoren med 2 kärnor.... neeein! Men jo visst verkar de som ett bra köp, blir förmodligen den och ett nytt moderkort :).

Av Kim_shady
Skrivet av lorgix:

Som du ser där så har 8120 och Phenom II likvärdig prestanda i BF3.

Bulldozer:
+
Prisvärd prestanda i flertrådade applikationer.
-
Klockar inte bra.

Phenom II:
+
Klockar bra.
-
Börjar försvinna från marknaden.

Om man inte anser sig ha råd med en 8120 bör man leta upp en Phenom II så att man iaf kan klocka sig till vettig prestanda.

Finns på inet för ynka 989 kr