Inlägg

Inlägg som Mart|n har skrivit i forumet
Av Mart|n

Nätverksskrivare Toshiba 1570 (KR-7007)

Tjo! har problem med att få igång kopiator/skrivaren i nätverket!

Utrustningen jag har är: D-Link DI-804HV (router), switch i samma rum som skrivaren står. Jag har ställt in IP, Nätmask, Gateway o.s.v. på den och jag kan pinga den. Men det går inte att skriva ut från den... Datorerna som finns i nätverket är WinXP home. Och jag använder win2k drivrutinen som finns på http://www.eid.toshiba.com/support/drivers/KR-7007.shtml.

När jag installerade skrivaren så gick jag in på:

Skrivare och fax> Lägg till en skrivare> Lokal skrivare som är ansluten till den här datorn> Skapa en ny port> Standard TCP/IP port> På skrivarnamn eller IP-adress skrev jag in ip:n (192.168.0.30 som jag ställde in på skrivaren)> Enhetstyp (standard, Generic Network Card) sen installerade jag drivrutinen.

De andra alternativen i "lägg till en skrivare"-guiden fungerar inte.

Det kan väl inte bero på att Routern kör DHCP medans skrivaren har en statisk ip? Om det berodde på det så borde man väl inte kunna hitta skrivaren överhuvudtaget?

Av Mart|n
Av Mart|n

Låter som otur det där. Jag har alltid fått mina saker inom 48h

Av Mart|n

Har bytt moderkort nu till Asus P4P800 Deluxe och allt funkar som det ska verkar det som! Kunde bara spela Halo i ca 3-4 minuter innan. Nu spelade jag iaf tills jag tröttnade, ca 1 h.

Av Mart|n

Gustavsberg: Har du testat ett moderkort som inte bygger på SiS Chipset?

Av Mart|n

Äähm... Vad menar du med det?

Av Mart|n

Det verkar som om det är moderkortet som suger, har sökt runt lite på olika forum och det är många som har haft det problemet. Det enda som hjälpt är att de bytat moderkort. En del säger att det är SiS chipset som spökar. Har iaf mailat ATI nu också. Väntar på svar... Blir antagligen till att byta moderkort...

Av Mart|n

Enforcer jag undrar exakt samma sak! Startade en ny tråd om det för en liten stund sedan. Du har ju ungefär samma moderkort som jag, eller det bygger iaf på P4S8X

Av Mart|n

Ytterligare en tråd om PC 9800 PRO 128 MB

Jo det är såhär att jag köpte ett Powercolor 9800 PRO 128 MB för en vecka sedan eller vad det var. Funkar hur bra som helst när jag inte gör nåt krävande, alltså sitter i Windows. Men när jag ska spela så hinner jag inte spela i många minuter innan datorn hänger sig! Skärmen bara dör och går i standbyläge, precis som om datorn vore avstängd!

Nätaggregatet borde det inte vara eftersom det är en Antec Truepower 550W

Kylningen borde det heller inte vara eftersom jag har en Arctic VGA Silencer (hur pass varm borde luften vara som kommer ut? Kände precis och den var nog bara lite varmare än rumstemperatur)

Har läst runt lite här också. Kom fram till att det antingen är Gfxkortet eller moderkortet.

Hårdvaran är:

P4 2.4 GHz
Asus P4S8X (Har läst att moderkortet hade problem med Radeon 9700 korten)
1536 MB RAM (har för mig att det är Twinmos minnen)

Resten är väl inte lönt att ta upp?

Det enda som grafikortet hittils medfört är att jag blivit bättre på patiens

Av Mart|n

Ska hämta mitt kort om ca 2 timmar på posten! Tänkte bara fråga litegrann för att vara på den säkra sidan... När man flashar den från PRO till XT så ändrades väl klockningen på gpun och minnena va? Jag kommer antagligen köra med originalkylning, så måste jag då sänka hastigheten på kortet eller för att slippa artifakter o dylikt?

Av Mart|n

Tack för att du skrev det Maickel84! Har funderat på att köpa nytt gfx kort ett tag nu och nu när jag dessutom har lite pengar så slog jag till direkt!

Av Mart|n

Om jag inte har helt fel så användes NWLink protokollen till äldre Novellklienter/Servrar, men numera ska Novell ha gått övertill TCP/IP istället

Av Mart|n

Ps2: Final Fantasy X-2
PC: WC3-TFT

Av Mart|n

Har testat massa olika sätt... Ingen som vet nåt?

Av Mart|n

Vipower VP-9054V

Hej

Fick en Vipower VP-9054V http://www.vipower.com/product/SmartDisk/35_hdd_smartdisk/vp_...
som jag tryckte in min WD 200GB i, inga problem med det men sen när jag startar upp den så klagar den på detta:

http://martin84a.tripod.com/usb.jpg

http://martin84a.tripod.com/usb.jpg
Moderkortet jag har är ett Asus P4S8X och det skall klara usb 2.0

Av Mart|n

installerade först win2k då kom det upp med orphan files och det skedde antagligen först då... Men jag ångrade mig så jag installerade win xp sen istället och då gjorde chkdsk samma grej igen.

Kör inte på nåt kontrollerkort och har nu winxp sp1. Tankade hem datalifeguard från WD och den fixade antagligen det buggen i registret.
Förhoppningsvis så klarar den sig nu. Har fått tag i de absolut viktigaste filerna (utgjorde ca 40 MB) så resten är ändå åt helvete hehe.

Av Mart|n

Har inte letat alla upp alla filer som har crc-fel, inte så sugen på att gå igenom 160 GB... ska kolla upp bdcheck! Tack för hjälpen

Av Mart|n

Wd 200gb

Hej! har fått rejäla problem när jag ominstallerade win2k på C: (en gammal IBM på ca 25 GB). När jag ominstallerade så körde den chkdsk och då stod det nåt om (D: nu alltså WD 200 GB) deleting orphan files och sen recover orhpan files, sen när installerat klart och skulle kolla ett filmklipp från en tävling så visades det en halv sekund från en iron maiden konsert och efter det så frös filmen. Många filer verkar ha blivit korrupta, både rar, zip och alla andra. Men alla har inte blivit det. Plz help me!

Av Mart|n

Mo0zE: Det passar inte in på mig för jag är jättesnäll

Av Mart|n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av plake
Utrusta bilen med ett baseballträ?

Mmm jag köpte ett alu rack, ska testa om det funkar bra som antenn?

Njae.. man vet aldrig när man kan behöva det bara, så jävla mycket skit som händer nuförtiden... Speciellt i Malmö.