Inlägg

Inlägg som kim har skrivit i forumet
Av kim

det jag frågade var just om man kunde köra utan skärm??? alltså bara tvn.. annars om jag måste ha en monitor så har jag en liggandes.. men mina frågor kvarstår...

Av kim

testat både att stänga av audio switcher och ha den på.. funkar inte..

Av kim

xcard utan monitor? bara tv...

Hej
jag har en HTPC som jag använder för dvd/divx/mp3 uppspelning. Datorn är för tillfället kopplad till tvn med ett ati radeon 7000 grafikkort (tv-out svhs).
Nu vet jag att mpegkort har bättre kvalitet och funderar på att skaffal ett: Sigma Designs Magic XCard MPEG+DivX-kort TV-out

nu undrar jag.. hur mycket bättre blir kvaliteten? hur stor skillnaden i kvalitet blir det om man gämför mellan en stationär dvdspelare och ett magic xcard?
kom ihåg att jag inte har någon monitor..

om man nu måste ha monitor.. hur blir det när man spelar upp divx 3.11 (som xcard inte stödjer)? tar mitt radeon 7000 över då automatiskt?

Av kim

ps. windows media player funkar också... fattar inte vad som är fel här?

Av kim

media player classic och 5.1? sbplayer och radlight funkar

Hej
Jag försöker få ut 5.1 ljud ur media player classic.
Jag lyckades få ut 5.1 ljud när jag använde mig av radlight och sbplayer.. men i mpc får jag inget 5.1... jag kollar i filters under settings och har valt 0.63 ac3 codec. i inställningarna för codecen har jag valt spdif.. får ändå inget 5.1, jag antar att det är nånting med codecen jag inte fixat eftersom både radlight och sbplayer använder en annan codec (monlight nånting). När jag försöker använda samma codec i mpc så får jag dock inget ljud..?

Av kim

små .avi filer med 5.1 ljud (typ thx intron)

Hej
jag vill testa om mitt system klarar att spela upp .avi filer med 5.1 ljud... jag har testat dvd och det funkar.. någon som har nån länk till en sida med 5.1 ljud i .avi filer.. inte .vob

Av kim

ok.. vad rekommenderas då att köpa? man vet fortfarande inte vilket format man kommer använda? ska man då köpa en brännare som klarar dvd r+ och -?

Av kim

när kommer de brännare / skivor som gör att man kan bränna dubbla lager? är de på gång eller är det något som inte är planerat?

Av kim

då menar jag en dvdbrännare som kan bränna dubbla lager.. finns dessa??
när kommer de? vad kommer de kosta?

Av kim

men om nu dvdfilmer är brända på dubbla sidor måste det ju betyda att en stationär dvdspelare kan läsa på båda sidor utan att man behöver vända på skivan.... då är det väl bara att köpa en sån dubbelsidig skiva och bränna filmen på eller?

Av kim

DVD-brännare som bränner båda sidor?

Tja
jag har funderat lite på dvd-brännare, att kunna ta kopior på sina "egna" dvdfilmer är väldigt lockande men i och med att man då måste lägga filmerna på 2 skivor istället för 1 efter som man man inte kan bränna på båda sidor, har gjort att jag tänkt vänta.. Är det någon som vet när dvd-brännare som kan bränna på båda sidor kommer? och vad kommer de kosta?

2.
När man gör kopior på sina egna dvd-filmer, är det ofta det blir fel på kopian? tex, man ser massa gröna fyrkanter osv osv..?

Av kim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av M33P
Steam kommer väl med 1.6 eller nåt? Ingen aning.

bra att du yttrar dig...

Av kim

func kör jag.. rejäl och bra

Av kim

vad är DivX Antifreeze??

Av kim

en sak som jag tycker är bra med mcp är att den kräver väldigt lite av systemet... när jag spelade upp med subs i wmp så hade jag 100% cpu usage..

Av kim

vilken codec ska jag installera då? allt annat funkar som det ska... endast .mpg som inte funkar nå vidare

Av kim

nån som vet hur man fixar problemet med 2 subs som visas? en i filmen och en under filmen i den svarta remsan... vill ha bort en...

Av kim

flytta texten? wow!! byta storlek? omg...
det kan alla spelare

Av kim

hmm nu funkar subs
bara ett litet problem kvar.. att jag ser 2 subs, exakt samma fast en uppe och en nere.. alltså dubbel.. hur tar man bort den ena?

Av kim

nej.. det funkar inte med nån