Inlägg

Inlägg som diamanten har skrivit i forumet
Av diamanten
Nytt bud: 4 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av diamanten

Ska prova, tack för svar.

Dom slocknar alltså exakt samtidigt, någon sekund efter jag slagit in lösenordet och tryckt enter.

Datorn är gammal. Min systerson har ärvt den som han spelar minecraft på, han vill så gärna att den ska fungera igen. Sen är det inte riktigt samma spec längre, skillnaden nu är en SSD (enda hårddisken) och ett 290x istället för 280x. Och att den inte är överklockad. Tror den bara har 4gb i minne också. Den har funkat bra i ett år utan något problem vad jag vet, och vipps så beter den sig såhär efter en windowsuppdatering.

Föressten så kom jag på en sak. När vi kollade hårddisken (innan jag formatera) så hade den bara 3mb ledigt. Kan detta ha ställt till det i och med uppdateringen? Å andra sidan har jag ju formaterat efter det.

Av diamanten

Ingen?

Av diamanten

Skärm slocknar efter inloggning.

Hej,

Skärmen släcker sig efter inloggning till windows. Så fort jag slagit in lösenordet. Även tagnentbordet.

Problemet uppstod efter uppdatering i windows 10.

I bios fungerar skärm och tagnentbord.

Försöker gå in i felsäkert läge, men det blir exakt samma.

Har nu installerat om datorn, men är samma problem.

Vad kan problemet vara och hur löser jag det?

MVH

Av diamanten
Skrivet av sikka:

skulle ej rekomendera den.
VA och 1080p på en 32" skärm.

den här är billigaste 1440p 144hz+ ips 32" jag hittar
https://www.komplett.se/product/1222445/gaming/spelutrustning...

Skrivet av MIZU:

Ja, vill han lägga så mycket så säger jag lätt ochså slå till på den!

Tack, blev den.

Av diamanten
Skrivet av Laxpudding:

Jag hade valt den som svarar mot mitt behov.

Kurvade IPS:er är rätt ovanliga. 32:or finns det däremot flera av. Enklast är att gå till prisjakt och sortera på rankning:

https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?m=s488785387

De högst rankade skärmarna är de som folk är intresserade av. Det är också de som mest troligt är testade där det finns kvalificerade omdömen om skärmarnas förmåga. Då kan man börja researcha.

Du ser snabbt att du inte når så långt med din budget. Då måste du ändra den budgeten eller ändra dina krav, till exempel skippa önskemålen om högre frekvens. Det som faller under din budget är den typen av lågpris-VA-skärmar som du tittat på. Vilka då riskerar vara en rätt stor försämring mot vad du hade. Du vet först vad just du uppfattar som en försämring när du väl testat.

Ok, tack. Skippar VA då.

Vad tror du om den här? 3900kr

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=8756371
https://www.computersalg.se/i/9621601/asus-tuf-gaming-vg32aqa...
https://cdon.se/hemelektronik/asus-tuf-gaming-vg32aqa1a-led-s...

Finns ingen billigare över 75hz. Denna har 170.

Bra pris?

Av diamanten
Skrivet av Laxpudding:

Har du haft en IPS innan kan det bli en stor omväxling med en VA-panel. Det kan skilja sig mycket där en bra VA-panel kan tillföra högre kontrast så länge man kan acceptera nackdelarna med VA. Den kategori VA-paneler du funderar på är däremot sällan bättre på någon punkt i praktiken, utan är mest där för att det är billiga att tillverka.

Så om du vill fortsätta med vad du är van med snarare än att chansa är det hela ännu enklare. Välj en IPS-panel och välj en med 144+ Hz och du är inne på den allra vanligaste och mest bekräftade typen av produkt idag. Det finns så många testade och bekräftade modeller där ute med 1440p/IPS/144+ Hz.

Det är en riktig djungel det här.

Om du hade köpt en skärm för runt 3000-4000kr, vilken hade du valt? Den behöver absolut inte vara kurvad, men gärna 31,5". Det är viktigare att den är "bra" snarare än att den ska vara kurvad. En IPS alltså.

Av diamanten
Skrivet av Laxpudding:

Freesync brukar underförstått vara samma sak som VESA Adaptive (när vi talar om Displayport) och det fungerar med Nvidias 1000-serier och modernare. "Freesync" betyder att AMD varit inblandade med någon form av certifiering.

Skärmarna du tittar på är VA-paneler och beroende på vad du har för skärm sedan tidigare kan det upplevas som mer eller rentav mindre eftersläp, samt eventuellt ha en segmenterad subpixelstruktur som leder till sämre återgivning av text och grafik. Min allmänna rekommendation är att välja VA-paneler med omsorg genom exempelvis tester som svarar på hur skärmen beter sig kring detta. Vilket inte är helt lätt då långt ifrån alla skärmar hinner testas noga.

Mycket av VA-panelerna, särskilt de billigare varianterna, är därför otestade och obekräftade. Produkterna existerar i bulk för att de är billiga att tillverka, de är mer eller mindre ODM/OEM med samma paneler och samma brister. Bara varumärke och vissa designelement skiljer sig. Vilket mycket väl kan fungera för den som bara vill ha en skärm så billigt som möjligt.

Fast jag vet ju också vilka följdfrågor och de lärdomar som ofta blir till diskussioner och trådar här på forumet när man har köpt en skärm som inte svarar mot den förväntan man egentligen ställde. Bara att man inte alltid var medveten om sin egen förväntan innan man köpte den första och den billigaste skärmen man fann.

Jag anar mellan raderna att du är ute efter en viss kvalitetsnivå? Annars hade du nog aldrig postat en egen tråd.

Då är det bättre att först bestämma dig vilken kvalitetsnivå du vill ha och sedan leta efter lämpliga kandidater. Köper man skärm på en strikt budget "max 3500 kronor" etc. bör man också hålla förväntningarna därefter.

Tack för svar. Tack för du tog dig tiden att svara.

Ja, helt korrekt. Tanken är att hitta någon skärm runt 4000kr som är nedsatt på rea. Gärna ner mot 3000kr.

Jag hade en 31,5 tum AOC IPS (platt) 1440p 75hz 4ms. Jag var nöjd med den. Synd att den gick sönder (tappade den). Tror den kostade 3500kr för 4 år sen. Spelar för det mesta bara moba spel och surfar/kollar videos.

Har du något tips? Vet att det kanske är svårt att ge mig något svar, men jag är urdålig på skärmar.

Den AOC jag länkade i första inlägget? Oroar mig för att skärmen är sämre än andra runt 4000kr (nedsatt till 3500) eftersom tillverkaren kostat på ett par inbyggda högtalare (behöver inte ha inbyggda högtalare). Kanske har fel? Eller är det som du säger, att de flesta skärmar i samma prisklass i princip har sama hårdvara?

Av diamanten

Datorskärm budget 3500

Hej,

Är på jakt efter en ny datorskärm.

Önskemål:
32 tum (31,5), 1440p, 1ms och hög hz. Kort sagt så bra skärm som möjligt så billigt som möjligt. Vågar man köpa en curvad? Min senaste skärm var 31,5 tum, men den var inte curvad. Tyckte den var på gränsen till för stor när jag hade den längst bak på datorbordet, därför jag funderar på att köpa en curvad. Lättare att se ut mot ytterkanterna när man spelar?

Ser att det finns hel drös med skärmar med såna spec runt 4000, men vill gärna komma undan lite billigare. Gärna neråt 3000.

Såg kl 11 igår att inet hade denna på rea för 3190
https://www.inet.se/produkt/2221977/msi-32-optix-g32cq4-e2-qh...
Men efter kl 12 försvann rean. Kanske tur det för har läst omdömmen att den dras med tearing/ghosting.

https://www.inet.se/produkt/2219575/aoc-32-cq32g2se-va-1500r-...
Något att ha?

Hittar ingen billigare på rea?

Och funkar Freesync om man har nvidia grafikkort?

Av diamanten

Få liv i gamla datorn, behöver grafikkort

Hej,

Ska skänka bort min gamla dator som saknar grafikkort till systersonen. Han spelar "enklare" spel.

ASRock 990FX Extreme3
Athlon II X4 640@3.6Ghz med Hyper TX3
8GB DDR3@1600MHz
Corsair CX 400w

Grafikkortet jag hade i den hette Powercolor 280x TurboDuo OC som lagt av.

Jag undrar nu vilket grafikkort jag kan sätta i denna gamla maskin utan att grafikkortet blir för bra?

Tänkte lägga upp en annons om att köpa ett begagnat kort på marknaden här, men tänkte att jag frågar här först så man inte köper ett "för bra" så resten blir flaskhals. Det är ju trotsallt rätt gammal processor? Ingen aning om hur den står sig idag. Så jag vet vad jag ska fråga efter. Några tips?

Tack på förhand.

Av diamanten

Tack för svar alla!

Idag har musen konstigt nog inte gjort så en enda gång, och då har jag ändå lirat 3 games dota 2.

Av diamanten
Skrivet av Gainsgoblin:

Det är ett vanligt fel på G400 och G400s. Om du öppnar ett supportärende på logitechs hemsida så kommer du få en ny mus till dörren.
G400s var nog sista musen med 3 års garanti från logitech.

Är det så?

Dessvärre har jag nog inte kvar mitt köpkvitto från butiken jag köpte den från. Jag har flyttat 2 gånger sen dess, har i ärlighetens namn ingen aning om var jag skulle ha lagt kvittot.

Jag har ju produktnummer eller vad det kallas under musen, kan man gå den vägen? Eller behöver jag kvitto?

Av diamanten

Logitech G400s tappar kontakt

Hej,

Min Logitech G400s har för några dagar sedan börjat tappa usb kontakten ur datorn från och till.

Det låter ur mina högtalare som om sladden åker ut ur usb kontakten, för att kopplas in 4 sekunder senare varpå musen fungerar igen. Detta sker av sig själv. Under denna tiden slocknar aldrig sensorn under musen, men ändå är muspekaren fastfrusen under dessa sekunder. Detta kan ske även fast jag inte rör musen, och det händer mycket oftare när jag spelar än när jag är i windows och t.ex. surfar.

Har musen börjat ge sig eller är det min dator som börjat balla ur? Någon med liknande problem? Jag har provat vicka på sladden överallt ganska häftigt och även gjort våldsamma rörelser med musen för att framkalla "glappet", men den tappar inte kontakten av det.

Musen är drygt 2,5 år gammal.

Ber om ursäkt om detta är fel forumsdel.

Tack på förhand.

Av diamanten

Behöver ny mus, finns det något liknande Logitech MX518 idag?

Tjena,

Min trogna Logitech MX518 verkar ha gett upp, musen slutar fungera för en sekund då och då varpå dpi inställningen från musknapparna nollställs. Provade en kompis MX518 för att se om det var min dator eller musen, men felet ligger hos min mus.

Finns det något liknande idag, vad gäller hur den känns och sånt? Skönaste musen jag haft.

Kollade på prisjakt, men den säljs ju inte längre.

Finns något paketerbjudande mus och tangentbord för ett bra pris så är även det intressant.

Pris? Upp emot 500kr kanske, men gärna för mindre om det finns.

Viktigt är att det måste finnas 2 sidoknappar på musen, ni vet dom man går framåt och bakåt med när man surfar, då jag använder dessa knappar som hotkeys i spel.

Av diamanten
Skrivet av H4nsson:

Dom är ganska lika i prestanda, Packard Bell datorn har eventuellt lite snabbare processor medans Acern har lite bättre grafikkort.

Personligen hade jag valt Acern som du länkade pga bättre grafikkort, Mer ramminne och större hårddisk. Den var dessutom mkt snyggare

Tack, får nog bli den då.

Men nu kan jag ju såklart inte låta bli att fråga om det finns någon bättre för 3500?

Av diamanten
Skrivet av farhan-87:

enligt mig förmodligen den bästa datorn för 3000 kr, om du vill ha en ny..

http://cdon.se/hemelektronik/packard-bell/15inch-packard-bell...

Hur är den jämfört mot t.ex. denna?

http://cdon.se/hemelektronik/acer/15inch-acer-e1-522-65206g75...

Av diamanten

Jag vet inte vad det bästa är för 3000kr, kanske missar jag något bra erbjudande någon känner till, därav trådstarten.

Skrivet av Reddie44:

Vikt?
Storlek?
Användningsområde?
Märke?
Upplösning?
Färg?
Märke?
Anslutningar?
Önskas någon speciell butik?

Det bästa för dig är inte det bästa för mig, så utveckla din fråga lite om du är intresserade av relevanta svar.

Det hade jag dock kunnat skriva i topic, ber om ursäkt för det.

~15", märke spelar ingen roll, 720p, färg spelar ingen roll, inte för få usb-portar. Det viktigaste är egentligen processor och grafikkort, det bästa i prisklassen.

Edit:
Inte en allt för dålig batteritid kan väl vara ett plus också.

Av diamanten

Jag vill inte vara en besserwisser, men framgick det inte ganska tydligt att det var en bärbar för 3000kr jag menade genom att skriva priset som rubrik? Vi befinner oss i köpråd för bärbara datorer. Det känns lite som att repetera bärbar dator och bärbar dator efter varandra. Nåväl rubriken ändrad.

Av diamanten

Bärbar dator för 3000kr

Bästa jag får för 3000?

Av diamanten

CPU: Athlon II x4 640@stock 3ghz
GPU: Powercolor 280x TurboDuo OC (1030/1500)
OS: Windows 7 64 bit
Drivrutin: AMD Catalyst 13.11
Test: Firestrike
Upplösning: 1920*1080

3DMark Score: 5884
Graphics Score: 7906
Physics Score: 4144
Combined Score: 2573