Artiklar

Artiklar skrivna av DavidtheDoom
111

Intel Lynnfield fyller 10 år – Core i5-750 tar Nehalem till massorna

Hösten år 2009 såg de första Intel Core i5-processorerna dagens ljus och äntligen kunde entusiasten köpa sig Nehalem till ett rimligt pris. Häng med när vi kikar på Lynnfield.

57

Testpilot: Deepcool Assassin III – knäpptyst kylare i toppklass

Testpiloten DavidtheDoom ställer nykomlingen Deepcool Assassin III, en kylare i mastodontklassen, mot Noctua NH-D15 där nykomlingen helt klart imponerar.

52

Gigabyte X570 I Aorus Pro Wifi

För pionjärer av PCI express 4.0 är det bara en styrkrets som gäller och den stavas X570. Ett påkostat moderkort med formfaktorn Mini ITX från Gigabyte får en genomgång i testlabbet.

11

Toshiba Memory byter namn till Kioxia i oktober 2019

Toshiba Memory är en av världens största tillverkare på NAND-marknaden, men sedan 2018 är ägaren amerikanska Bain Capital. Till hösten ska företaget byta namn.

33

Testpilot: PNY XLR8 CS3030 - en svanesång för SSD-enheter över PCI Express 3.0

PCI Express 4.0 må stå för dörren men än är det PCI Express 3.0 som gäller för konsumenter. Testpiloten David "DavidtheDoom" Kvist sätter NVMe-enheten PNY XLR8 CS3030 på prov.

I samarbete med Seagate
28

Genomgång om vad som skiljer en hårddisk för NAS-enheter från mängden

Lagring kommer i många former, men för den som vill spara mycket data är hårddisken fortsatt det mest prisvärda alternativet. Idag tittar vi på vad som skiljer NAS-hårddiskar från andra.

35

SweClockers sammanfattar AMD X570 och sockel AM4 för Ryzen 3000-serien

Tillsammans med Ryzen 3000-serien processorer släpps en helt ny styrkrets, fullspäckad med snabba anslutningar. SweClockers sammanfattar nyheterna och vad de innebär för dig.

4

Be Quiet visar chassit Pure Base 500 – instegsmodell i budgetklassen

Be Quiet är inte kända för billiga chassin, men lanserar nu instegschassit Pure Base 500 som ska lägga sig på en lägre prisnivå än tidigare modeller från tillverkaren.

17

Chassikonceptet Alice från In Win är klätt i tyg

In Win är kända för sina lite mer utsvävande koncept och designval. Chassikonceptet Alice skiljer inte på den fronten med ett för produktkategorin ovanligt materialval.

12

Populära Sugo-serien från Silverstone uppdateras med SG-14

Sugo-serien från Silverstone är primärt ett gäng kompakta datorchassin med en frontpanel i aluminium som signalement. Nu moderniseras utbudet med härdat glas genom modellen SG-14.

9

Cooler Master ger försmak på framtidens luftkylare med 3DVVC

Värmeledningsrör har i många år varit en gemensam nämnare för högprestandakylare. Nu visar Cooler Master en prototyp där rören ersätts av en stor och böjd ångkammare.

8

MSI introducerar sex moderkort med AMD:s styrkrets X570

På Computex 2019 avtäcker MSI en handfull AM4-moderkort i fler prisklasser. Gemensamt för samtliga är formfaktorn ATX och en aktivt kyld X570-styrkrets.

33

Asus lanserar tolv moderkort med styrkretsen X570 för AMD Ryzen 3000-serien

Med lanseringen av Ryzen 3000-serien har AMD stöd av samtliga moderkortstillverkare. Asus slår på stort och lanserar inte mindre än tolv moderkort i fyra olika serier med styrkretsen X570.

7

Asus visar upp koncept för framtidens moderkort – Prime Utopia

Idag skiljer sig inte moderkort särskilt mycket åt. Detta vill Asus råda bot på och visar därför upp Prime Utopia, företagets bild av framtidens moderkort.

14

Asus avtäcker nätaggregatsserien ROG Strix

Asus avtäcker den nya nätaggregatsserien ROG Strix. Guld-certifiering, modulära kablar och anpassningsbart utseende står på menyn. Effektklasserna är rimliga 650 W och 750 W.

30

SweClockers på plats för Computex 2019

Nästa vecka rivstartar Computex 2019 – världens största mässa för datorkomponenter. Det kommer att bli en kavalkad av hårdvarunyheter, så se till att hänga med täckningen här på SweClockers!

30

Testpilot: Samsung X5 Thunderbolt SSD – Lagring snabbare än blixten

Interna diskar med gränssnittet NVMe är en relativt ny företeelse men Samsung X5 är istället NVMe utanför datorn. Testpiloten David Kvist prövar en extern NVMe-enhet med Thunderbolt-anslutning.

49

Throwback Thursday – AMD Phenom II X4 955 Black Edition fyller 10 år

För tio år sedan lanserade AMD processorn Phenom II 955 Black Edition, ett välkommet tillskott som erbjöd en upplåst modell på företagets senaste plattform med DDR3-minne.

21

Testpilot: Alienware M17 – extrem spelprestanda i tunt format

David Kvist tar en titt på bärbara datorn Alienware M17, som kombinerar en tunn profil med de i dagsläget kraftfullaste komponenterna för segmentet.

14

Testpilot: Gamer Storm Captain 240 Pro – sluten vattenkylning med RGB-belysning

Testpiloten David Kvist testar processorkylning med Gamer Storm Captain 240 Pro, som kombinerar anpassningsbar belysning med kompetent prestanda.