Inlägg

Inlägg som IkonicZ har skrivit i forumet
Av IkonicZ

Feedback på dator för max 6K

Tja Har plockat ihop en dator åt en vän och undrar om detta är dugligt eller om ni skulle ha gjort annorlunda!? Max 6K och ska inkludera operativsystem lite tajt budget men någon här kan säkert lösa det. Ska tilläggas att den ska agera speldator och vill därför få ut max prestanda.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7347310/2014-11-11

Tack på förhand

Av IkonicZ
Skrivet av glemmy:

Inte säkert att du ser direkt om någon kondensator gått sönder.
Om du vill felsöka mer får du leta upp ett kretsschema och sedan t.ex. mäta spänningar för att se om något är fel.
Men det är inget för den ovane då hög spänning är mycket farligt.

Högupplösta bilder på kretskorten och exakt modellbeteckning kan vara bra om du kan posta, så kanske något skarp hjärna på Sweclockers kan hjälpa dig att finna vad som är fel.

Okej nej men ingen som man såg direkt utifrån hur postar jag bilder? Modellen är "TX-32LED8F"

Av IkonicZ

Panasonic 32" slutade plötsligt fungera HJÄLP!

Tjena har fått ett problem i form utav att min Panasonic 32" plötsligt slutat fungera. Den blev svart och sen bytte dioden fram färg från grön till röd. När man startar den så hör man "klicket" men sen kommer ingen bild utan dioden lyser istället rött. Öppnade upp och kollade och såg i varje fall inga trasiga kondesatorer. Har ni några tips om vad felet skulle kunna vara så är jag evigt tacksam.

Mvh

Av IkonicZ
Skrivet av skruvis:

1800:- men jag är ytterst tveksam till det för gaming!
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=757233

Det bör nog vara fler än 2 kärnor om det ska funka.

Av IkonicZ
Skrivet av simon253:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3723694/2013-08-14
Du sa aldrig vilken moderkorts storlek du vill ha för att det ska passa i chassit men tog ett ATX om det är förstort får du ta ett mATX istället.
Btw så skulle du lagt tråden i Köprådsdelen

Aha tänkte inte på det, men är det där paketet det billigaste som går? Är inte värst kräsen när det gäller inställningarna huvudsaken är att det inte laggar.
Mitt chassi tar ATX

Av IkonicZ

Hjälp med delar till uppgradering!

Tjena, blev sugen på att skaffa GTA V när det kommer ut nu i höst, jag vet att jag måste byta upp mig från mina nuvarande komponenter, (Acer moderkort och en Pentium E5800 3,2ghz 2 kärnig). Har just nu ett corsair GS 600 nätagg och ett radeon 6850 samt 6gb ddr3 1333mh ram, men de bör väl duga någorlunda!?
Ber nu er om hjälp att hitta billigast möjliga moderkort+processor (Ev. kylare). La tråden i "Amd delen" eftersom jag antog att det var billigast.

Tack på förhand!

Av IkonicZ
Skrivet av filipcombat:

Köp det vetja! Småpengar!

Får väl göra det då

Av IkonicZ
Skrivet av pompa_kumla:

den cpu är enbart bättre om du kanske kan låsa kärnor men annars clocka din cpu eller köp en 4 kärnig

Hur låser man kärnor?

Av IkonicZ
Skrivet av Deathdancer:

Skulle säga att det kan vara värt det. Processorn i sig är bara runt 5-10% bättre än din Pentium, men det som kan göra det värt mödan är om du lyckas få tag på en modern plattform. Vet du vad det är för chipset/modell på AMD-kortet?

Med lite tur går det att låsa upp Athlon 2 x2 till antingen Athlon 2 x3, x4, Phenom 2 x3, eller x4.

Ur prestandasynpunkt kommer du inte tjäna mycket på det, bara så att du vet. Vad ska hen ha för paketet?

Okej , tror han vill ha 50-100 kr för det

Av IkonicZ
Skrivet av mOOpiTh:

Vad sitter du med för komponenter i datorn för övrigt? Vad är det för spel/applikationer som du ligger på 100% användning? Vad skulle du kunna tänkas betala för moderkort + processor isåfall? Om du har ett dåligt grafikkort eventuellt inbyggt på moderkortet så spelar det ingen roll vilken processor du skaffar ett grafikkort lär man ha om man ska ha nån form av prestanda överhuvudtaget annars laggar till och med youtube Men kan säga som så att du kan byta ut din processor , moderkort , grafikkort och få en prestanda boost för alt mellan typ 2000kr till mer (förutsatt då att du ej behöver nytt nätagg så behöver du det kan du plussa på en 500)

Jag har 6gb ddr3 1333mhz och ett radeon 6850 -nätagget är ett corsair gs600. Jag har aldrig varit med om lagg tidigare detta är det första jag märkt det är i fifa 13.

Av IkonicZ
Skrivet av Roxxer:

Med ett skapligt graffekort kommer du märka stor skillnad

Har ett 6850 och fifa 13 är det första spelet där jag har stött på denna typen av lagg.

Av IkonicZ
Skrivet av matte56:

Bör det ha ja. Men det var ju en dualcore du pratade om först så kan inte yttra mig om annat

Nej jag vet men då är det väl uppdrageringsbart och en sån phenom är väl inte urkass?

Av IkonicZ
Skrivet av matte56:

Knappt skulle jag säga...

Men har inte ett sånt moderkort möjlighet att ha en phenom x4 ?

Av IkonicZ

Blir en AMD athlon bättre än min Pentium?

La tidigare ut en tråd om lagg på fifa och detta beror på att min värdelösa processor går upp i 100% användning. Det är en Pentium E5800 3,2 ghz. Har av en kompis chansen att köpa ett moderkort + AMD athlon x2 250 http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=488305
OCh då får jag köpa den riktigt billigt, kommer den att vara bättre än min pentium? Den är ju även överklockningsbar vilket inte mi MB har stöd för.

Tacksam för svar! MVH

Av IkonicZ
Skrivet av mini-z1994:

att det laggar till är när cpu användningen går till 100% det har inget med fps och göra riktigt utan mer att spelet på den upplösningen kräver mer utav datorn än vad den kan leverera

Har varit med om liknande i adnra spel då kunde man skriva in ett komando som gjorde att det belastade GPUN lite mer, nåt sånt finns inte eller?

Av IkonicZ
Skrivet av oouhdawg:

Troligtvis din processor som är riktigt, riktigt... dålig. Köp ny

Jag har nu kollat min fps och den ligger i både medium och low op 55-60 fps utan drops, varför upplever jag det ändå som hackigt?

Av IkonicZ

Konstigt lagg!?

Jag har köpt fifa 13 till datorn men får lagg, ibland små lagg ibland jättemycket lagg det spelar ingen roll om det är på max eller min grafik. Jag har provat allt där i inställningarna med vsync, låsa fpsen till 60 och till 30 inget funkar. Har ni något tips på hur jag ska lösa detta? Jag har 6gb ddr3 pentium e5800 3,2 ghz dualcore och saphire radeon hd 6850.

Tack på förhand!

Av IkonicZ

Ska nog göra det, tack för tipset!

Av IkonicZ

Det står på mig, som tur är

Av IkonicZ

Konstiga SMS från "min" bank?

Tja på er sweclockare. Jag har ett problem med min telefon, eller rättare sagt får konstiga meddelanden. Meddelandena ser ut så här: "Du har fått en elektronisk faktura i internetbanken med vänlig hälsning Swedbank AB (publ) Avsändare: Din bank, avsändaren går inte att ringa upp eller svara. Jag har fått dessa meddelande under ett par år, de kommer inte regelbundet men inte heller helt hur som helst typ varannan/var tredje dag ibland två om dagen. Det har aldrig dragit pengar från kontantkortet och eftersom jag bara är 13 år så har jag ingen internetbank och det hade jag absolut inte för flera år sedan när jag började få dessa meddelanden. Jag har vart inne på banken och telia och kollat men fick inget svar, så nu kollar jag med er ifall det är nån av er som vet vad det är för något. Är det nån slags bluff eller nån som har skrivit fel nummer till banken?

Enormt tacksam för svar!