Inlägg

Inlägg som Medien har skrivit i forumet
Av Medien
Skrivet av muukzor:

@Greenwater: Förstår inte hur du kan rekommendera Z390 Maximus Hero med gott samvete.

Det är en 4 phase VRM och är katastrofalt dålig för 9900k.

https://www.youtube.com/watch?v=bLO-vYjJN-I

Medans tex Aorus Master har 12 Phases med IR35201 i 6+2 konfig, 6 stycken IR3599 samt 12 stycken IR3553, finns även Aorus Ultra som är 12 Phases med ISL69138 i 6+1 konfig, 6 stycken ISL6617A (Lite smartare doubler som fördelar ut) samt 12 stycken SiC634.

Sen finns ju Maximus Hero som är en ASP1400CTB i 4+2 konfiguration utan doublers och 8 stycken SiC639 som alla skrattar åt.

Ja du, tack. Mvh.

Edit:

De som rekommenderar Strix är lika värdelöst, Asus har gått ner sig ordentligt med Z390 medans andra tillverkare skaffat bättre mobos. Tex Gigabyte, MSI & AsRock är bättre just nu.

Istället för strix hade jag tagit Aorus Elite som är i samma prisklass och har samma VRMs som Aorus Ultra (dock färre funktioner, men är ju samma med Strix gentemot Maximus).

Du har helt rätt, Asus rog maximus xi zero har 4 faser och jag fick det bekräftat idag efter buildzoids tear down. Så idag rekommenderar jag inte moderkortet från Asus hela lineup. Asus marknadsförde moderkortet som 8 faser vrm så vitt jag vet. Asus har öppet ljugit. Sen så har folk på sweclockers spekulerat samt minimerat problemet och föreslagit att jag behåller moderkortet. Tänker skicka tillbaks moderkortet och kolla lite på antingen gigabyte Aorus master eller asrock taichi, problemet med dessa kort är sketna bios. MSI vågar man inte gå i närheten. Får se vad man ska välja härnäst.

Citat från en person på sweclockers som rekommenderat att jag behåller moderkortet:

"Hej
först vill jag säga att jag är helt övertygad om att du skall behålla ditt Maximus XI Hero.
Och om du vill veta varför jag är det så kan du läsa här:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1534518-vrm-liten-grun....

För att vidareutveckla din fråga, 8+4 är det ju garanterar inte eftersom det endast sitter 10st MosFET och Chokes.
Däremot skulle man kunna tro det är 8+2, och Asus vill påskina det. Det finns egentligen ingen exakt standard för hur man skall kalla det. Det rimligaste är att kalla Asus implementation i detta fall för en 4+2 med dubblerad Vcore.

Återigen, som jag skrivit om flera gånger, det finns ingen likhet mellan antal faser och strömleverans. Rätt grejer, bra design så får du en sjukt bra VRM även från 4 faser. Det ökade ripple (spänningsstabilitet) som du får med färre faser kan kompenseras med en högre PWM-frekvens samt hög kvalitet på chokes och kondensatorer."

Av Medien

Det här är mitt bygge inför 2019, jag väntar fortfarande på gpu, kylare och ram. Med 9900k så är det a och o att köra på minst 360 mm radiatorer då processorn lätt blir varm. Ska du köra ett annat moderkort så bör du avstå asus kylaren då det sägs sakna kompatibilitet med andra moderkortstillverkare.

Mitt bygge lär passa mig perfekt för gaming/redigering, då 16 gb extra ram kan vara ett plus för olika program. För spel så räcker 16 gb gott och väll tills det inte gör det, har hört att vid 4k så kommer mer ram att behövas, dock så har jag inga källor på det, enbart gissningar. Att sikta på amd system för 50000 kronor är helt ovärt, kör på intel. Intel har bättre ipc och fungerar bra vid redigering. För mig är detta bra, för dig kanske ovärt. Hoppas du får ihop ett bra bygge.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11929321/

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11929321/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11929321/

Av Medien
Skrivet av Spiffman:

Köpt NAS för 10k och lite småprylar, inga som helst konstigheter. Mycket god service.

Tack, då blir det ett köp.

Av Medien

Vågar man beställa från computersalg? Hur är servicen för övrigt? Tänkte beställa ett par dyra minnen.

Av Medien

Jag förhandsbokade för några veckor sedan från inet men fick den inte. jag beställde sista exemplaret på alina och fick den på cirka 4 dagar.

Av Medien

Fick min idag från alina och avbokade från inet, lådan är speciell :).

Av Medien

Förhandsbokade från inet i9 9900k den 8:e oktober, fortfarande inget på lager. Ligger ungefär på allra första plats i kön. Beställde från Alina under torsdagen den 25 oktober och får det hemskickat nu på måndag enligt kundservicen.

Ganska sjukt att inet knappt fått några exemplar, men att alla andra mindre butikerna så som mjmultimedia, vellinge etc Jag är säker på att jag hade varit utan cpu fram till januari 2019 om det inte vore tack vare alinas hjälp. Det är inte Inets fel, tror jag. Kommer med bild update om processorn kommit fram.

Av Medien
Skrivet av tilted0113:

@DPG I mina ögon: väldigt felprioriterat av dig. Du har liksom lagt pengar på allt förutom den viktigaste komponenten för spel; grafikkortet.

@Greenwater Man bygger inte en speldator med 9900k och ett 1050Ti.

Nedan har du en högst kompetent speldator med 9600k och GeForce 2070. Mycket bättre grafikkort men CPUn saknar HT. Antar att du endast ska spela på datorn så vet inte om du har behov av en 9700k? Den fär du iaf vänta på då den är slut överallt. 8086k och 8700k är fruktansvärt dyra nu jämfört med vad de kostade för 2 månader sedan. Behöver du fler kärnor och ska spela i 1440p kan du välja en ryzen istället annars kommer en 9600k fungera mer än väl.

https://komponentkoll.se/bild/mLtDl.png

Om jag inte minns fel så ska ett 9600k (3200 kr) prestera som 8600k (2990kr) med 200 mhz extra i boost. Även fredagspanelen ansåg att prisnivåerna var konstigt uppsatta och omotiverade prestandamässigt, utan hyperthreading.
.
Det är en dålig uppgradering och priset är inget att hänga i granen. Processorn är bra utan tvekan. Cpun kommer alltid före grafikkortet i min värld. Hade jag haft 15000 så skulle jag inte valt något grafikkort överhuvudtaget. I det här fallet så är 1050 ti bättre än inget för 15000 kr.

Långsiktigt så slipper han göra 2 uppgraderingar i framtiden , alltså cpun och gpun. Grafikkort tenderar att bli utdaterade snabbare än cpun, den viktigaste komponenten är processorn tycker jag då allt fler spel behöver fler kärnor och trådar, speciiellt med snabbare ipc.

Det enda positiva med din kundvagn är kylaren, nätagget, ssdn och moderkortet och gpun, men i dagsläget är det inte värt med 15000 kronor i fickan och han går dessutom mindre i back om 1050 ti eller 1060 ti skulle säljas i jämförelse med ett 2070.

Av Medien

Enligt mig så bör du lägga minst vikt på m.2, och lägga till ett bättre grafikkort (1060 > 1050).
Du kan simpelt uppgradera till m.2 i framtiden, speciellt under kommande black friday. 8086k är dyrt i jämförelse med 9900k vilket har bättre prestanda och är ett bättre köp tycker jag på alla nivåer. Du får nyare chipset, socket säkert optimeringar som z370 saknar.

Det är också bra för streaming och videoredigering ifall det blir aktuellt i framtiden. Seasonic har bra nätaggregat. Kylningen går att uppgradera om det behövs. Om det är över din budget så kan du välja kundvagn nr 2 och senare i framtiden uppgradera till ett bättre grafikkort, så slipper du köpa flera delar på nytt. Du får antingen offra någon tusen från plånboken eller grafik tills du köra på något vettigt grafikkort för en "framtidssäker upplevelse" Detta är mitt förslag.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11907134/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11907134/

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11907135/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11907135/

Av Medien
Skrivet av kirayatail:

Tänk om spel hade fått översatta titlar likt mycket film under 1900-talet, vad hade detta hetat då? "Till häst i väst 2"?

Röda Döda Förlossning 2

Av Medien

Nu blev man förvirrad, är Asus maximus xi hero skräp, bör man returnera moderkortet? Tanken var att överklocka i9-9900k processorn till 5ghz med bra temps utan power delivery hinder, throttle, utifrån cpuns kapacitet. Finns det något officiellt från Asus som säger motsatsen eller förklarar vad som är nackdelen, vad saknas ? Lite falsk marknadsföring från Asus sida när man ser att det är 8+4 phase på utsidan men visar sig vara något annat internt tycker jag.

Alla säger olika saker, vilken pålitlig källa kan bekräfta detta, Rog-Asus forumet verkar inte svara på frågorna vilket är suspekt.

Av Medien

Kan du springa snabbare? Ne men uppsök läkare, det är säkert ingen fara.

Av Medien

Fint bygge, du har talang, bra jobbat! ger det 4/5. Lila matchar inte grönt i mina ögon. Fortsätt med det du gör

Av Medien

Resident Evil 1-3 med Raytracing och allt vad det innebär. Så hittar man en remake på Re2
https://www.youtube.com/watch?v=mi8YNMO1MDc

Av Medien
Skrivet av VadSaDu:

Vad är det för prestanda du missar i ett 1499:- Z-moderkort jämtmot det du har för 3k?

En NH-D15 presterar likt den dyra kylaren, till ett mycket mindre pris.

Kylpastan kan man få för 69-99:- tror inte du behöver 11gram kylpasta.

Behöver du Titaniummärkt nätdel? Räcker det inte med en 750W Guld för 999-1499:-?

SSD'n finns det en massa 512GB'are för 1000-1500:- Kanske en M.2 SSD är något?

Tack för svaret, missade att kylpastan var 11 gram, lite för mycket.

Angående nätagg så har jag haft 750 och 850 watt platinum varianter från corsair och stött på lite problem med dubbla grafikkort. Vill prova ett annat agg med hög watt och hög verkningsgrad. Denna variant klarar nog cirka 94 %, ju högre desto mindre energiförlust och avger därför mindre värme om jag minns rätt.

Om det finns SSD som presterar likt samsung 860 pro så tar jag gärna emot förslag för 1000-1500kr kr. Om det inte vore för den magra kyllösningen till m.2 så hade jag nog valt det före ssd.

Däremot kan jag tänka mig att byta moderkort som du föreslagit.

Av Medien
Skrivet av VadSaDu:

Moderkort.
Nätdel.
Processorkylare.

Dessa i mitt tycke är onödigt dyra.

Vad ska du med så mycket kylpasta till?

512gb ssd för 2000:-..

Om det går att hitta samma prestanda för en bättre peng, så är det bara att skriva utan att poängtera hur dyrt det är.

Av Medien
Skrivet av afrika:

Ska du redigera 4k-video med 16gb ram och 512gb ssd. Om du ska ”pilla” med det så förstår jag men inte annars

Jag har externa hårdiskar som backup, men behövs det verkligen 32 gb ram? I så fall tipsa gärna på förslag.

Av Medien

Datorköp 2018 High-end redigering-stream-spel 35000 kr

Nu har det snart gått 7 år, sedan jag uppgraderade min dator och uppskattar ifall några kunniga kan välja det bästa datorpaketet för just idag som klarar streaming, videoredigering i 4k och krävande spel på max inställningar utan problem. Själva burken kan max kosta 35000 kronor.

Ni får gärna modifiera kundvagnen, men snåla inte med komponenterna, det är inte varje dag som jag bygger en dator vänligen.

Här under så har jag visat lite hur jag har tänkt. Det ser lite rörigt ut och osammanhängande.

Det enda som är bestämt är väl 2080 ti, men har hört att founders edition kyler sämre pga isolering , så valde ett EVGA GeForce RTX 2080 Ti 11GB XC ULTRA GAMING . Där skiljer det sig några hundralappar också från Fe. Det är dumt att snåla tänkte jag i den prisklassen när man kan få bättre kylning.

Nätaggregat är jag extra petig över, har hört så mycket bra om seasonics platinum nätagg, och det är bestämt , men dock vet jag inte ifall 1000 watt verkligen behövs. 600 watts är nog rekomenderat för 2080 ti som drar 395-405 watt, men om man väljer att överklocka så lär det gå åt 10 % mer tillsammans med 8700k där 5 ghz behöver 200-225 watt vid oc. Jag gillar när det finns lite utrymme för ett nätagg till resterande komponenter.

o andra sidan så skiljer det sig några hundralappar från andra seasonic nätagg.

Stämmer det att 8086k är cherrypicked 8700k ? i såfall väljer man det.

När det kommer till ramstickor så har jag valt den med lägst CAS latens på 14 och försökt hitta den högsta i den klassen på 3200 mhz. Om ni hittar ett bättre alternativ, så kan ni ta bort det från kundvagnen.

Mitt största problem är val av moderkort, jag är anti wifi på en stationär dator. Hittade ingen vettig, med bra strömdistribution, bra oc möjligheter, utan killer nätverk och bra ljudkort som inte avger distortion på ljudet.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11795945/8700k2080ti

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11795945/8700k2080ti

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11795945/8700k2080ti

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11795945/8700k2080ti

Av Medien
Skrivet av pv2b:

Det han sade i videon gäller om man kör 1080p.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av dmr:

Det var väl i 1080p specifikt om jag inte minns fel.

Precis, det stämmer, tänkte om man kanske någon gång skulle vilja köra 1080p, men självklart föredrar jag 1440p och 4k.

Av Medien

Tack för en bra recension. Blir nog ett köp de närmaste dagarna eftersom min senaste uppgradering var ett 690 gtx från 2012,så det blir ett bra köp.

För er som redan har ett 1080 ti och vill ha detta kort, så förstår jag mig inte hur man tänker, priset är för högt, give or take 70 % dyrare än ett 1080ti och 30 % snabbare än föregångaren om ens det.

Utmärkt produkt för personer som inte har uppgraderat på länge eller har pengar som växer på träd.

Bör man kombinera 2080 ti med ett 8700k ? Hörde från jayz2cents att processorn flaskar gpun om man inte överklockar.