Inlägg

Inlägg som Reductio ad absurdum har skrivit i forumet
Av Reductio ad absurdum
Skrivet av PlogarN97:

Om man vill koppla 4 kontroller till en dator behöver man då fyra donglar eller räcker en?

Tror man behövde 4 donglar på xbox 360 tiden

Enligt Microsofts sida ska en adapter klara upp till 8 kontroller, så fyra borde funka utan problem kan man tycka.

Av Reductio ad absurdum

Produkt: Xbox trådlös handkontroll + Trådlös adapter för Windows 10
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/331314-Xbox-Wireless-kon...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5667545
Pris: 499kr

Ytterligare en liten sänkning.

Av Reductio ad absurdum

Finns det någon källa till detta? Med tanke på att Valves avtal har sett liknande ut sedan åtminstone 2012 och det inte verkar ha hindrat andra från Epic-exklusivitet, så ställer jag mig lite frågande till om det verkligen stämmer. Med tanke på hur mycket Valve har tjänat (och fortfarande tjänar) på GTAV så har jag svårt att se någon anledning att vägra släppa RDR2 på Steam även om det var ett år senare, skulle snarare tro att det beror på hur mycket Epic ville betala Rockstar/Take-Two för exklusiviteten.

Det det där med 25% mer är från Epic är nog inte heller helt rättvisande. Valve tar 30% på försäljning under 10M$, 25% på 10-50M$ och 20% på föräljning över 50M$ (källa), så om pc-versionen inte är helt katastrofal kommer det fort bli mindre än 25% per kopia. Jag har för mig att Epic, till skillnad från Valve, tillåter mikrotransaktioner genom Rockstar Launcher (dvs blir kostnaden vad det kostar att genomföra kreditkortstransaktioner jämfört med ~20% för Valve), om det stämmer är Epic lika bra som den egna launchern för mikrotransaktionerna, vilket borde vara högst relevant för RDR2. Kan dock inte hitta någon källa till detta.

Av Reductio ad absurdum

@Technosound: Du får det. Skickar PM.

Av Reductio ad absurdum

@Soberz: Okej! Division 2 sålt.

Av Reductio ad absurdum

World War Z + andra spel

Har köpt nytt grafikkort och fick några spel jag inte är intresserad av:

The Division® 2 Gold Edition - köp nu 300 eller bud från 199,50. Kräver att jag aktiverar det på ditt uplay konto. SÅLT

World War Z + Weapon Skin. Köp nu 200 eller bud från 149,50.

Har även lite överblivet från Humble monthly , om någon är intresserad så lägg bud:

Overwatch + 3 lootboxes
The Division 1 + Survival
Dark Souls II: Scholar of the First Sin
Crusader Kings II
Yakuza 0
Resident Evil Revelations
Resident Evil 6
Darksiders II: Deathinitive Edition

Läs hela annonsen här

Av Reductio ad absurdum

@mpat: Det är klart, det blir ju lätt lite pillande för pillandets skull, kör också freesync, så skillnaden blir inte särskilt märkbar. Nu har jag landat på 1687MHz och 1075mV på P7 (och övrig motsvarande procentuella ökning) som en hyfsad kompromiss mellan prestanda och strömförbrukning. Är fortfarande lite intresserad av att testa vega64-bios, har Samsung minnen så det borde gå att få upp hastigheten en del.

Av Reductio ad absurdum
Skrivet av pellen:

Gamer nexus publicerade ett test på just detta igår faktiskt!
https://www.gamersnexus.net/gg/3473-amd-gpu-timings-benchmark

Tldr: Det verkar inte ge något, kanske 1% extra.

Såg den i morse, verkar med andra ord inte vara så stor idé att lägga någon tid på det, Vega56 fick väl t.o.m. marginellt sämre resultat.

Skrivet av mpat:

Att ändra spänning på minnet i mjukvaran gör absolut ingenting. Minnet går i 1.2V på Vega 56 och 1.35V på Vega 64, och så är det med det (det är därför folk flashar om Vega 56 till 64-BIOS). Den siffran som syns i Voltman och liknande är bara lägsta nivån som core aldrig går under.

Okej, bra att veta. Då är frågan vilken Vega64 BIOS man ska använda (om jag nu orkar, hade ett 390 från 2015 innan som jag överklockade och undervoltade först för en månad sedan).

Skrivet av mpat:

Du kan inte dra upp powerlimit mer än +50%, så vitt jag vet. Det är därför man undervoltar, för att se till att klockan håller sig på åtminstone P6-nivån. Vad har du för klockfrekvens i verkligheten när du kör dina test? Du kan se det på telefonen (eller en iPad) med AMD's app. För om du är tvungen att ha en hög spänning för att få till en där höga klockfrekvensen kommer du sannolikt aldrig att ligga på den nivån speciellt länge, eftersom som strömspärren slår till och tvingar ner klockfrekvensen.

Fanns det inte något registerhack eller dylikt för att få upp powerlimit? Kollade frekvensen i HwInfo64, hamnade ganska konstant på en siffra som låg mellan P6 och P7 om jag minns rätt. Har dålig koll på vad som är normal spänning, så jag tog default-värdena och sänkte något. I alla fall så drog jag till slut ner frekvensen till ~1700 till slut efter att ett spel kraschade, men det kan ju vara roligt att se om jag kan komma över 25K i firestrike (alla inser väl nödvändigheten av att komma över ett arbiträrt värde på en skala mätt i arbiträra enheter ). Frågan är hur stor roll CPU spelar, kör en 5820K@4500.

Av Reductio ad absurdum
Skrivet av lalle_aeg:

Vad får ni för 3dmark-scores med era Vega 56 (Pulse här)? Har pillat mycket med timings de senaste dagarna och lyckades äntligen spräcka 26k+ Graphics score i Fire strike. Ligger även 1a med min 6700k+V56 på Time spy Ska prova öka memclocken till 970-985 och se om jag kan komma ännu högre!

1732 core clock, 1175mV
950 mem clock, 950mV
Memory timings 2+custom timings via AMD Memory Tweak (kan posta bild ifall intresse finns)
100% powerlimit
Körde fläktarna i runt 3000-3200rpm och den höll sig runt 63-64 i core temp och 90-94 i hotspot.

Jag slog till på ett Vega 56 Pulse från Netonnet och har precis börjat testa, körde 1732 Mhz, 1165mV på core (vet inte om det är 100% stabilt) och 960Mhz och 970mV på minnet. Får 7524 på graphics score på Time spy och 24684 på firestrike, möjligen är det att jag kör 50% power limit som göra att jag får sämre poäng (har inte kollat upp hur man får högre, min research har hittills sträckt sig till att läsa ditt inlägg )

Skulle vara intressant att se dina timings, har du kollat hur stor skillnad det gör mot att köra standard?

Av Reductio ad absurdum
Skrivet av PuMaH:

@Socialstyrelsen: Det är inte den versionen där det går att stänga av reklamen? Ska vad jag vet vara att bara kontakta Amazons kundtjänst och säga att man bor i Sverige och inte kan utnyttja reklamen så stänger de av den.

Jo, det brukar nog gå att få det borttaget gratis, men officiellt sett kostar det. Men å andra sidan kör amazon.de specialerbjudande relativt ofta där den reklamfria är lika billig som att köpa den med reklam från någon annan, så om jag inte hade bråttom skulle jag nog valt amazon ändå.

Av Reductio ad absurdum

Amazon.de har Kindle Paperwhite 4 för 115.5 euro (efter omräkning till svensk moms), nedsatt med 30 euro. Den reklamfria versionen går utmärkt att beställa till Sverige med fri frakt. Conrad har liknande pris, men det är då med reklam (mit Spezialangeboten).

Av Reductio ad absurdum

Du kan behöva sätta VID till 845 eller 243 också, se detta inlägg för inställningar http://www.sweclockers.com/forum/post/14827602

Av Reductio ad absurdum

Har sjäv funderat på samma sak, dessa är ett annat alternativ jag har kollat på: https://www.inet.se/produkt/5320018/corsair-ml120-basic-2-pack/#specs .

Står sig bra mot Noctuas kraftigare fläkt i det här testet: http://thermalbench.com/2016/07/12/corsair-ml120-pro-120-mm-fan/3/ (Skillnaden på ML120 Pro och basic ska vara att pro har utbytbara silkonkanter).

Har du kollat vilket varvtal fläktarna går i vid full belastning? Noctua NF-P12 har lägre luftflöde och statiskt tryck än orginalfläktarna vid högsta varvtal, så den maximala kylförmågan borde gå ner något. Om det behövs kan Noctua NF-F12 iPPC-2000 vara ett tredje alternativ, den verkar ge ungefär samma flöde/tryck som originalfläkten.

Av Reductio ad absurdum
Skrivet av Ozzed:

Tredjepartskrafs har inte en suck i jämförelse. Visst, det fungerar hjälpligt, men det är allt.

Jag kör Start8, och tycker det funkar utmärkt, märker ingen större skillnad jämfört med startmenyn i windows 7. Inte heller några problem med prestanda eller stabilitet. Vad är det du tycker saknas?

Av Reductio ad absurdum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Michaelo
Verkar så, skumt. Det är ju inte en vanlig på/av och en 110/220 V heller, utan två på/av. Skumt...

Den ena är LED på/av verkar det som enligt manualen.

Av Reductio ad absurdum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fook
Vill varna för att dessa inte är så oömma som Corsair hävdar, de kan lätt brytas av vilket jag har varit med om. Själva USB-porten sitter bara fast i lödpunkterna, vilket inte är tillräckligt när det bara är ett mjukt gummihölje som stadgar upp konstruktionen.

Exakt detta hände mig igår med mitt Voyager GT, sparkade antagligen till det när jag skulle sätta mig vid datorn och kontakten bröts av. Funkade visserligen om man tryckte på kontakten igen, men naturligtvis klantade jag mig igen och tryckte på den åt fel håll, sen var det helt dött.

Av Reductio ad absurdum

Har installerat om Windows nu, verkar som det funkar nu

Av Reductio ad absurdum

Problem med ljudkortet när jag överklockar

Jag har just köpt ett Abit AN7 och en xp 2500, som jag lyckades få upp i 11*223 utan problem, trodde jag, idag märkte jag att mitt ljudkort (ett RME Hammerfall DSP) inte riktigt gillar detta, jag får digitalt oljud när jag försöker spela musik. Efter lite testande kom jag fram till att dettta problem uppstår så fort jag höjer fsb:n högre än 171. Är det nån som har nån aningen om vad man kan göra åt detta, kan det vara att pci-hastigheten inte är låst eller nåt?

Av Reductio ad absurdum
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stopshop

Angående retur vet vi även där att vi har problem men jobbar på det. Oftast går det i flera led och kan därför ta lite tid. I ditt fall berodde det på att varken leverantör eller vi hade varan i lager. Vi kan omöjligt skicka ny vara då.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sunshades
Om en vara inte finns hos din leverantör så var snabb att påpeka detta för kunden och ge honom alternativet att antingen få en likvärdig vara eller häva köpet alternativt få oengarna tillbaka.

Jag håller med Sunshades. Det tog som sagt fram till 27 oktober innan jag fick veta att varan var slut hos leverantören och fick erbjudande att få pengarna tillbaka, men först sedan jag nämnt konsumentköplagen. Sen att det ska ta fram till 12 november tills mina pengar blir utbetalade är ju katastrof, och dessutom att det tar fram till den 21 innan jag har fått hela summan, trots att jag påpekade detta direkt. Och ADDA-fläkten fick jag aldrig någon ersättning för, fastän jag blev lovad 2 st i ersättning.

Som kund vill jag ha en service där jag blir informerad fortlöpande vad som händer, och dessutom vill jag slippa att skicka gnälliga mail för att få något att hända.

Citat:

Utbetalning kan ta lite längre tid som vi måste gå igenom hur mycket som ska betalas ut samt ifall informationen stämmer vi fått från kund. [/b]

Jag antar att du avser mitt fall, eftersom Ecto ficks sina pengar direkt. Jag skickade in mina konto-uppgifter, direkt när du bad om det, den 5 november, en vecka efter det att jag bett om att få pengarna tillbaka. Inga uppgifter var felaktiga. Det rörde sig om en vara, hur kan det ta så lång tid att kolla upp det?

Mitt tips till alla är, förutom det Ecto sa, att ni ska lyssna mest på dom omdömen där kunden har varit tvungen att returnera något, det är först då man ser hur bra en webshop är. Att stopshop ber om ursäkt här tar jag med en rejäl nypa salt, jag kommer definitivt inte handla där (eller rekommendera det till någon) om jag inte hör från många kunder som har bra erfarenhet.

Av Reductio ad absurdum

Jag har också dåliga erfarenheter av stopshop. Köpte lite grejer därifrån, bland annat 2*256 meg twinmos minnen. När jag installerat upptäckte jag snart att datorn var instabil, och när jag körde memtest visade det massa fel, så jag mailar stopshop och får ett RMA-nummer och skickar in minnena, torsdag 18 september. Sen går det ett bra tag, skickar ett mail 29 september och får svaret:

Jag har skickat vidare dem.. Väntar också på svar.

Sen skickar jag flera mail utan att få nåt svar, men den 27 oktober får jag svaret:

Det är inte jag som bestämmer. Dom är vidare skickade.

Med vänlig hälsning

Patrik Nordström

Nu blir jag förbannad och skriver ett hotfullt brev där jag påpekar att man enligt konsumentköplagen ska få varan utbytt inom rimlig tid. Får svaret:

Men hur skall jag kunna skicka er en produkt när jag/leverantören inte
har den i lager. Det ändå jag kan göra är att du får tillbaka dina
pengar för varan.

Med vänlig hälsning

Patrik Nordström

Skickar ett svar dan efter och klagar på hans service, samt säger att jag vill ha pengarna tillbaka omgående. Får inget svar, så 5 november skickar jag ett mail till att jag vill ha tillbaka pengarna. Får svar samma dag att jag ska skicka mitt kontonummer, gör det direkt.

Den 12 november har jag fortfarande inte fått några pengar, så jag mailar och frågar, och samma dag sätter han in pengarna.

Men det visar sig att jag har bara fått 766 spänn, trots att minnena kostade 958. Jag skriver och påpekar detta och får svaret:

Hej

Vi ber om ursäkt jag betalade priset utan moms.. Detta ska vi
naturligviss ordna.

Med vänlig hälsning

Patrik Nordström

Den 17 november har jag fortfarande inte fått resterande belopp så jag skriver och klagar. Får inget svar. 21 november skickar jag ett nytt mail och nu får jag svar, och han sätter in pengarna på mitt konto.

Kan nämnas också att jag beställde 3 st ADDA 80 mm fläktar, och fick bara två, och påpekade flera gånger att jag ville ha pengar för den tredje också, men det fick jag aldrig, men jag orkar faktiskt inte hålla på att tjafsa mer då det bara rör sig om 44 spänn.

Jag tycker stopshop har helt värdelös kundservice, jag fick ofta skicka flera mail innan jag fick svar, och jag upplevde svaren som undvikande, som om han inte riktigt ville ta sitt ansvar. Först när jag började hota kändes det som jag fick lite respons. Väntetiden är som ni sett rent ut sagt löjlig. Tycker också att jag fick bristfällig information, varför dröjde det till 27 oktober innan jag fick veta att minnena var slut? Långsammare och mer oprofessionell service har jag aldrig varit med om!

Kommer aldrig mer att handla från stopshop, vilket är synd, då dom har bra sortiment och bra priser. Om han inte förbättrar servicen avsevärt kommer han nog inte ha så många kunder kvar...

Sammanfattning:

HANDLA INTE FRÅN STOPSHOP