Inlägg

Inlägg som ponta9 har skrivit i forumet
Av ponta9
Skrivet av blunden:

Kan hålla med om att Pyramidspel/Ponzi scheme har en väldigt specifik betydelse som inte är riktigt rätt att använda i denna diskussion.

Ingen kryptovaluta har dock vad jag sett visat sig fungera särskilt bra för transaktioner i sin nuvarande form. En transaktion brukar vara alldeles för långsam för att användas för mer än en försvinnande litet antal samtidiga transaktioner globalt. Mining leder också till ett ofantligt resursslöseri så länge nuvarande former av proof-of-work används, särskilt för de coins som är ASIC-resistenta och därmed hindrar användning av hårdvara som är mycket mer effektiv för ändamålet.

EDIT: Att tro att mining mestadels skulle använda överbliven energikapacitet är skrattretande. Bara Bitcoin kräver mer energi än hela länders totala övriga energikonsumption, och då pratar vi om en coin där ASICs lär stå för den stora delen av miningen.

1. Finns definitivt kryptovalutor som kan används för att göra transaktioner med. Stellar,nano är bra exempel. Xrp är även snabbt men är inte riktigt så decentralizerad. Jag förstår inte ditt argument med Asics för nätverket kommer göra svårthetsgraden svårare ju mer hashrate som kommer in så bara för att dom är energieffektivare betyder det inte att totala energi konsumtionen går ner.Man måste titta på totala energianvändningen.

2.Nu så jag aldrig mestadels utan ofta(ordet kan tolkas olika såklart).Här har du två artiklar som går in på exempel.

https://news.bitcoin.com/how-big-hydro-power-partners-with-bi...
https://thenextweb.com/hardfork/2019/11/04/bitcoin-mining-suc...

TLDR:överbliven ström från Hydro är billig. Bitcoin miners gillar billigt ström.

3. Att bitcoin drar mer än vissa länder är inget konstigt. Allt är relativt Sverige drar ju många gånger mindre än vad USA gör tex. Totala energikonsumtionen spelar inte så stor roll för miljöpåverkan utan det spelar roll var energin kommer ifrån. Absolut så har bitcoin säkert en stor miljöpåverkan men jag tvivlar på att den är så illa som vissa försöker få den att se ut.

Av ponta9
Skrivet av A1200:

Hej Ponta,

Helt rätt, guld ger inte dividens. Helt rätt också att det är bara är värt för att folk tycker att det är värt något. Fysiskt guld har godtyckligt pris dvs den har inga objektiva ekonomiska mått så som till exempel aktier och ett företags nuvarande och framtida vinster. Utan guld är "bara" värt det vi själva anser att det borde vara värt. Precis som BitCoin! So far so good.

Det som skiljer är att (fysiskt) guld aldrig kan gå ner till 0 (noll). Ty, guld är en METALL (element) och ingen algoritm eller ny teknik. Dvs den kan alltid användas till smycken, elektronik, tandvård, rymdfärjor och gu(l)d vet vad. Eller som "Store of value" i oroliga tider och Centralbankernas valv. Många pratar ju om BitCoin som digitalt guld! Mao så kommer det ALLTID att finnas en EFTERFRÅGAN på guld - oavsett vad. Även idag efter ca. 6000 (sex tusen!) år med ny teknik gissa vilken asset som har NUMERO UNO market value?:

https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2021-02-19_8-10-42.jpg?itok=j91WlRZd

Att guldets pris är godtyckligt betyder att det kan gå upp hur mycket som helst i värde utan att påverka någons vardagsliv! Om 1 uns AU 99.99 imorgon kostar 100.000 $ istället för dagens 1.800 $ så kommer det inte påverka ekonomin negativt, tvärtom! Många skulle sälja sina smycken och sätta sprätt på pengarna -> bra för dig och mig och alla andra!

Ponera att 1 BitCoin imorgon kostar 1.000.000 $ (en miljon!) iställer för dagens 50.000 $. Många fler skulle börja mina och det skulle gå åt otroliga mängder energi! Priset på grafikkort skulle förmodligen skyrocket och det skulle påverka många gamers vardagsliv! Energiåtgången skulle innebära elavbrott hos många industriföretag - inte bra för mig, dig och alla andra.

Så summa summarum:
Värdet på fysiskt guld är unlimited on the upside (kan öka oändligt mycket) men limited on the downside (kan aldrig bli 0). Värdet på aktier, Bitcoin, valutor etc är "limited on the upside" (finns en gräns på hur mycket de kan öka i värde innan de börjar påverka människors vardagsliv eller ekonomin negativt) men "unlimited on the downside" (dvs samtliga kan nå värdet 0, exempelvis när ett företag konkar/värdelösa aktier avnoteras).

Over and out.

Disclaimer: Jag ger inga finansiella råd. Tvärtom håll dig borta från fysiskt guld så mycket som överhuvudtaget möjligt. Du kommer bränna dig. Om du någonsin tänker skaffa det, läs på ordentligt i ett par månader och köp aldrig mer än 5% av din disponibla inkomst.

Ok håller med dig till största del här mitt största problem var att du hävdade att det var en ponzi. men igen igen bitcoin minas ej med gpuer(detta görs med Asics sen redan innan förra bullrunnen för bitcoin) ethereum är den valutan som minas. Om bara bitcoin gick upp skulle grafikkort inte köpas av miners. Ny teknologi påverkar ofta vissa människors liv negativt. Titta bara på den industriella revolutionen, sociala medier etc. Men kommer även med uppsidor. själv tycker jag bitcoin är övervaluerad och tycker att det finns många bättre kryptovalutor som löser problemen på bättre sätt. Sen spelar det även roll hur energin används och från vilken källa det används. Glöm inte att energi är svårt att lagra så det finns ofta så köps överbliven energi upp men det beror ju såklart på.

Av ponta9
Skrivet av A1200:

.
@ponta9:
Kolla mina kommentarer här:
#18937488

Orkar inte upprepa mig.

Edit du tar upp guld men tycker under det är en ponzi men bitcoin tydligen är det

Gul ger inte dividens utan det är bara värt något för att folk tycker det är värt något. förutom i elektronik(största delen av historien så fanns detta ej så då var gul en ponzi tills elektronik kom??) och bitcoin har fördelen att du kan skicka pengar snabbt över hela världen utan en central myndighet som styr över den. Om du tycker det är övervaluerat är en helt annan sak men det betyder inte att något är en ponzi.

Du missar också att definitionen av en ponzi vilket inkluderar att den lovar returns vilket bitcoin aldrig gör. Om folk investerar i den i syftet att tjäna mer pengar betyder ej att valutan är en ponzi.

Ex grafikkort är en ponzi nu för att alla köper dom för att sälja vidare högre. Ex2. Pokemon kort är en ponzi för folk köper dom för att sälja vidare

Av ponta9
Skrivet av A1200:

BitCoin har 0 med att skydda någons pengar. Zero. Nada. Möjligtvis när det skapades 09/10. Idag är det 100% spekulation ie Ponzi Scheme. Läs varför i en annan tråd. Ju förr Nvidia och AMD fullständigt separerar gaming from mining desto bättre. Mining är ingen välgörenhet utan tvärtom, i linje med scalpers spekulation i syfte till att sälja vidare dyrare.

1.Bitcoins mining är så kallad proof of work. Det är till för att säkra att nätverket är säkert(sen är det inte bitcoin som minas med grafikkort alls utan ethereum). Finns flera cryptos vars mining varit för centrerad/för lite hashrate och då blivit manipulerade en kortare tid i en så kallad 51% attack. Generellt så försöker man flytta ifrån mining då det inte är det men det har varit det mest decentralizerade.
2. Spekulation != Ponzi. En ponzi går ut på att du utlovas hög return och pengarna säger sig komma från en extern källa istället för att det kommer från andra investerare (du får precis den return som bitcoin utlovar dig i bitcoin). Kan man säga att tesla är en ponzi eller guld eller vilken investering som helst för det är vad du just hävdade?
3. "Ju förr Nvidia och AMD fullständigt separerar gaming from mining desto bättre" detta innehåller ingen fakta utan är bara din åsikt
4. Hävdade aldrig att mining är välgörenhet precis som en server host inte är välgörenhet. Men jag skulle säga att en server host för hemsidor kan ses som viktigare än att spela.

Av ponta9

Jag är förvånad av hur många tech intresserade här är så för detta. En nedlåsning kommer inte gynna någon annan än nvidia.(då det bara kommer skapa teknik skrot när miner korten blir oanvändbara) Dessutom så finns det stor risk att nvidia nästa release bestämmer sig för att låsa ner prestandan på andra saker helt plötsligt, ex blender,ai compute,video encoding och helt plötsligt sitter du som tech intresserad och måste köpa 2 kort ett för att spela och ett för att något annat men ditt spel kort är bara låst egentligen. Men detta är ju något ni måste vara för då gaming kort bara ska spelas på.

Gillar ni verkligen att intel har hyperthreading låst? Intel låser även överklockning till sina kort och detta måste vara populärt med er för då blir det billigare för dom som inte vill överklocka?(blir det verkligen billigare dock bara för att man artificiellt låser ner något)

Sen tycker jag inte man kan klaga på att miners slösar energi om man sitter och spelar för miners gör iallafall något för att skydda pengar. Det kanske inte är viktigt för dig men en person i venezuela kanske inte tycker samma då pengarna är bättre att använda till brasan

Av ponta9

3300kr för rubbet + frakt

Av ponta9

Ingen aning vad den är värd men börjar väl med 50kr

Av ponta9

Användare: @Äksol
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Swish + frakt
Produkt: Cooler Master Hyper 212 EVO

Positivt:
-Snabb på att svara
-Enkel att bestämma fraktsätt med
Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av ponta9
Skrivet av habermas_links:

@ponta9: Corsair 2x4Gb 600:- plus frakt

Skrivet av skog1s:

3000Kr + frakt för cpu och moderkort

Skrivet av Äksol:

125 + frakt för kylare

Då avslutar vi. Skickar er pm

Av ponta9

Tänkte att jag avslutar budgivning ikväll

Av ponta9
Skrivet av anon162230:

@ponta9:

Hyper 212 evo, 75kr

Skrivet av habermas_links:

@ponta9: Corsair 2x4Gb 600:- plus frakt

Skrivet av skog1s:

3000Kr + frakt för cpu och moderkort

Ledande bud just nu

Av ponta9
Skrivet av linusedmann:

Har i7an varit överklockad? 1800+frakt

Ja i7an har varit överklockad dock var det väldigt länge sen. Den hölls inom bra temperaturer

Av ponta9

i7 6700k, DDR4 8gb, Asus z170 pro + kylare

Har bytt ut delar i datorn så jag säljer nu några som jag inte behöver.

Intel i7 6700k
Finns plast förvaring men inte kartong. kvitto finns även

Asus Z170 pro
Kvitto och kartong finns

Hyper 212 Evo
Kartong finns och kvitto borde finnas

Corsair vengeance lpx 2x4gb 3000MHz CL15
Kvitto och kartong finns

  • i7 6700k: Bud från 1800:-

  • Asus Z170 pro: Bud från 800:-

  • Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000MHz 2x4GB CL15: Bud från 600:-

  • Hyper 212 evo: Bud från 100:-

Föredrar hämtning men frakt och möte kan även ordnas. Om det ska fraktas gäller förskottsbetalning eller blocketpaketet

Läs hela annonsen här

Av ponta9

@yrfhar: kör bara xmr stack/xmr rig och sen koppla den till ditt nicehash konto istället. Din cpu kommer endå bara minea cryptonight

Av ponta9
Skrivet av lindahl85:

Jag får upp 365 ungefär på min 1700 med alla kärnor på 3,7. Har du ändrat något? Jag installerade bara nicehash miner och valde cpu.

får upp min i 590h/s(ryzen 1700 3.9ghz) samtidigt som jag minear med xmr stack och lite inställningar. Dock värt att notera är att jag behövde aktivera large pages. Det gav mig en boost från 400 till 600 https://docs.microsoft.com/en-us/sql/database-engine/configur...

Av ponta9

@Eson: nackdelen med iota är deras cordinatorn som nätverket just nu är helt beroende av den läs mer om det här https://medium.com/@ercwl/iota-is-centralized-6289246e7b4d. Väldigt intressant artikel här om iota https://steemit.com/cryptocurrency/@kingts/iota-the-good-the-.... Tror dock att dag tekniken kommer att förbättras för den är klart intressant.
edit glömde nämna att iota även är beroende av mining eftersom den är proof of work dock så gör du ju den lilla delen själv (du betalar för din transaktion i form av lite mining) vilket skapar problem när det ska användas för iot devices som inte är så mycket cpu kraft

Av ponta9

Registrera dig på binance skulle jag säga är det bästa just nu. Den har många Alts valutor och tror inte du behöver verifiera dig på den om du inte ska handla med väldigt mycket pengar. Men om du ska handla alt valutor skulle jag använda mig av coinbase för att börja trada på binance med Eth eller bitcoins. alt localbitcoins för att skaffa bitcoins eller btcx.

Av ponta9
Skrivet av Eson:

Jag fick intrycket från hemsidan att datormining bara var temporärt.
Varför ska man använda mobilen om man kan använda datorn för mining? Vad är fördelen med Electroneum jämfört större valutor som Ethereum?

Har för mig att electroneum mining på mobilen bara är en så kallad mining experience. Den minar faktiskt ingenting utan bara simulerar det så länge du har igång appen och sen får du electroneum. verkar vara så https://electroneum101.com/how-to-mine-electroneum-with-a-mob...

Av ponta9

6150kr möte

Av ponta9

6000kr möte