Inlägg

Inlägg som Mackan365 har skrivit i forumet
Av Mackan365

http://julvaka.se

Mitt lilla projekt, en simpel liten nedräkning till julafton.

Av Mackan365

Garanterat nätagget som är trasigt. Även om det fanns någon kortslutning i någon annan komponent i datorn så skulle inte säkringen ha gått.

Av Mackan365

Om en säkring går när man kopplar in nätagget till väggen så är det garanterat själva nätagget som är trasigt. En säkring i huset ska inte gå om det blir kortslutning i någon av datorns komponenter som nätagget strömförsörjer, då ska istället nätaggets egna skydd lösa ut.

Har man otur så kan nätagget ha dragit med sig andra komponenter samtidigt som det dog. Testa med ett annat nätagg och se om resten av komponenterna överlevt, släng det gamla.

Av Mackan365

Blip och Blipville kommer jag ihåg mycket väl. Brukade hänga runt på Blipville väldigt ofta på den tiden då man var mindre. Kommer också ihåg när Blipville först kom ut, fast då hette det inte Blipville utan något i stil med "Paradise Hotel" om jag inte har helt fel för mig, då existerade bara den där hotelldelen.

Jag tyckte mycket om Blip och Blipville förr, blev många roliga timmar där.

Av Mackan365

Har under en längre tid haft stora buffringsproblem med Youtube och jag låg på cph1. Nu ligger jag plötsligt på arn1 och allt buffrar på helt normalt igen, underbart.

Av Mackan365

Såg det och tänkte "WTF?" men sedan kom jag på att det är den 1 april sedan 26 minuter tillbaka i tiden!

Av Mackan365

Är det en huvudsäkring (sitter tre stycken vid elmätaren i fasadmätarskåpet) eller en säkring inne i "proppskåpet" som går? Att en huvudsäkring går kan hända när man har mycket igång samtidigt på den fasen men det ska inte hända en gång i veckan. Om det är samma huvudsäkring som går hela tiden så har man snedbelastning, alltså för många laster kopplade på samma fas. Då kan en elektriker flytta om vissa grupper till en annan fas med mindre belastning, eller eventuellt säkra upp (16-25A huvudsäkring är normalt för en vanlig villa, beroende på uppvärmning etc.)

Är det så att det är en enskild gruppsäkring som går, där spis och andra uttag är kopplade på samma grupp så är den elektrikern ingen elektriker. Spisen ska ha sin egen matning, trefas avsäkrad 16A normalt. Få INTE för er att säkra upp själva, det är mycket som måste stämma, arean på kablarna (för klen area och kablarna överhettar och kan börja brinna), spänningsfall och det så kallade "utlösningsvillkoret" (nu blev det lite överkurs). Ta hem en riktig elektriker som kollar upp det!

Vad gäller datorn så kan den absolut ta skada av att bli av med strömmen plötsligt. Om hårddisken läser/skriver data samtidigt som den blir strömlös så tar den lätt skada till exempel.

Av Mackan365

Windows "avskyr" moderkortsbyte och oftast slutar det med bluescreen under boot, men i vissa fall kan det fungera ändå. Att det inte går att starta från XP skivan kan bland annat vara för att din dator nu är för "ny", det är ju moderna komponenter som du skaffat. Prova med att installera Windows 7/8 64-bit istället. Windows XP är nästan 12 år gammalt, egentligen ingen idé att använda på en gamingdator idag, det är allt mindre programutvecklare/spelutvecklare som väljer att stödja XP. Du kan inte köra DirectX 11 med XP.

Den snabba pipet när man startar datorn brukar oftast betyda att all är OK.

Av Mackan365

Har också problem med vissa klipp, även i 240p... Men det kommer lite i perioder, ibland så buffrar jag 1080p klipp snabbt, även med min As Dålig Slö Lina 8 uppkoppling, kan även kallas ADSL 8mbit.

Av Mackan365

Det kan vara en kondensator som "exploderat", antagligen i nätaggregatet då. Men ta och "lukta dig till" var det kommer ifrån.

Av Mackan365

Just nu så presterar YouTube väldigt dåligt för mig med, det kommer liksom i perioder. Allt buffrar otroligt segt, även i 240p... Men i vissa perioder så kan man buffra 1080p snabbt, även med min pinsamma 8Mbit hastighet.

Av Mackan365
Citat:

Men ditt inlägg gav sken av att inte ha läst längre än första posten, även efter att läget blev uppklarat.

Jag håller med om att mitt inlägg skulle ha hamnat lite längre upp i tråden. Jag skumläste inläggen men beslutade att ändå ge min syn på det hela utöver olaglighetsförklaringen. Om det var rätt eller fel i förhållande till forumet och dess regler för en moderator avgöra.

Av Mackan365
Citat:

Shudnawz

-Med risk att glida får långt OT-
Känner till regeln, och erkänner att jag gjort fel, precis som andra i tråden som på något sätt uppmanat till att ta prylarna, även du, före eller efter det framgick i just denna tråden att det var olagligt. Det har ju varit olagligt hela tiden.

Av Mackan365
Citat:

Du har inte läst igenom tråden va? Det framkom att det är olagligt att plocka med sig saker som är slängda. Läs ordentligt nästa gång så slipper du uppmuntra till lagbrott.

Ursäktar om någon "tog illa upp"...

Av Mackan365

Jag hade absolut plockat med mig dom som ser ut att vara i bäst skick. Är dom alla trasiga så kan man säkert "kombinera" ett par stycken och få en fungerande.

Bättre att återanvända än att slänga!

Av Mackan365

Börja med att undersöka ledningarna i huset, öppna jacket och kolla. En annan anledning kan ju vara självaste ADSL modemet själv som börjar att ge upp. Har ni en router så kan det vara den också.

Av Mackan365
Skrivet av Pullapoika:

Han på Webhallen sa såhär, ta med din nätaggregat så byter vi ut den eller så får du tillgodo kvitto!!
Bäst för han att han ej ljög för mig haha

Haha najs, återkom med hur det gick

Av Mackan365

Gigabyte kort brukar ha en funktion som heter "On-Off Charge" det är fortfarande spänning i USB portarna även fast datorn är avstängd. Det borde finnas en BIOS inställning för att stänga av funktionen.

Av Mackan365

Tror inte du får något för nätagget, men man vet aldrig..

Av Mackan365

Något på moderkortet har dragit så mycket ström på 12v sidan (just de två smälta anslutningarna matas med 12v) så att kontakten blivit överhettad och smält. Nätagget själv borde ha klarat sig, speciellt om det är 1250w, där kan man kräma ut en hel del på 12v sidan.

Att datorn stängts av kan bero på att nätaggets överbelastningsskydd slagit till (dock mindre troligt) eller att det blivit dålig kontakt i anslutningarna till moderkortet och då har datorn stängts av.

Alltså är det högst troligt moderkortet som inte är som det ska.