Inlägg

Inlägg som ajled har skrivit i forumet
Av ajled

Sata-disken är alltid master, det spelar ingen roll om ide-disken är master eller slave. Det har inget med varandra att göra, har samma betydelse som vilken port musen sitter i, alltså ingen.

Av ajled

Då höjer jag till 5000:- med önskad lev. till Stockholm.

Av ajled

Är den fortfarande till salu?
Kan lägga ett bud på 2000:- för avhämtning i Nyköping alternativt 2500:- om du har möjlighet att lämna/leverera i Stockholm?

Av ajled

Hur många diskar har den backplane för?

Av ajled
Skrivet av BadNewsBrod:

Hur fan kan min snåla jävla arbetsgivare enbart erbjuda oss 1500kr i friskvårdsbidrag? Vad ska jag göra me det?

Är väl nästan ett helt år på gymmet, beroende på gym förstås.

Av ajled

Sedvanlig aftonbladet-rubrik.

Skrivet av Lussarn:

Mycket märklig definition av 100% kringå spärr, man har alltid kunnat bryta andra valutor än ETH på LHR kort.

Kom tillbaka den dagen man kan bryta ETH utan LHR spärr.

Av ajled

Nu tänker du väl ändå på dryck.

Allt som går att dricka är en dryck men alla drycker är inte en dricka.

Skrivet av Thor:

Allting som är flytande och är avsett att konsumeras av människor faller in under dricka, vatten/saft/öl/vodka/milkshake/ett mål mat mixat med matolja.

Så att säga dricka och mena läsk är ju lite konstigt då dricka inefattar en extremt bred mängd olika saker. Sen om det är en vedertagen term inom en krets (oavsett anledning) så är det väl inte så konstigt om man fortsätter bruka det svenska språket i sådant barbariskt förfarande.

Av ajled

win + r
shell:startup

Tror inte man modifiera listan manuellt. Beror nog på programmen i sig. Detta är bara en gissning dock.

Av ajled

Tack för all feedback. Verkar som jag är inne på rätt spår då. Ska man bara få tummen ur och hala fram börsen.
Blir nice, inte bytt dator sen 2011. Måste säga att den hållt länge dator i sign. Endast bytt ett trasigt nätagg samt uppgraderat gpu från 580 till 1070.

Av ajled

Input på delar till ryzen 5600x.

Dags att uppgradera/byta ut gamla bettan. Blir ryzen denna gång, har kikat runt lite och kommit fram till dessa delar. Fungerar allt detta ihop på ett bra sätt? Mest osäker på ramet.
Har redan chassie och windows. Grafikkort blir en senare fråga. Kommer även skaffa en till ssd för lagring.

Finns alltid billigare så klart med det är inte målet.

https://www.webhallen.com/cart/283852,326488,320145,320867,17...

Av ajled
Skrivet av Yorg:

Exakt så.

Det är knappast så att bankerna vill vara besvärliga med sina kunder, men de måste ha kännedom om sina kunder och kunna förstå var pengar kommer ifrån. Normalt sett är det här ganska enkelt, du får din lön från ditt arbete, du spenderar din lön. Men sätts det helt plötsligt in 15000 från något nytt ställe så behöver banken förstå vad det handlar om. Sätts det helt plötsligt in 1-3tkr ett par gånger i veckan under några månader så lär banken ha svårt att förstå var de kommer ifrån också.

Förklarar du för banken att de 15000 kommer ifrån att du sålde en bil så gissar jag att de nöjer sig med den förklaringen. Skulle du komma med summan i kontanter och försöker sätta in dem på konto så kanske de vill se en köpehandling av något slag.

Visst kan det upplevas lite bökigt, men känns det verkligen orimligt? Eller som ett faktiskt problem för oss laglydiga invånare?

Det är ju tokenkelt för honom att bevisa, för han har ju tagit ut pengarna och banken ser själv transaktionerna.

Nåt annat teoretiskt problem?

Problemet var väl inte insättningar eller att han tagit ut pengar, utan vad han gjort med dom sen, vilket inte banken ska bry sig om.

Av ajled

Är väl samma personer som klagar på scalpers som betalar 10 dollar för sina windowslicenser.

Av ajled

Du kan även kolla efter en slimmad eller flat tp-kabel, väldigt flexibla.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=slim+tp

Av ajled
Skrivet av anon5930:

Kan säga detsamma om ditt inlägg, tog du kritiken mot Samsung personligt? Du verkar inte förstå poängen och kritiken mot Samsung på hur de hanterar QLED tramset.

Bara för att såga svamlet från Wikipedia på en enkel punkt, vilka 60 produkter är Samsung världsledande i? Källa?
Ingen tvivlar på att Samsung är ett stort företag, men de har inte gjort sig känd för att utveckla egna koncept och produkter utan snarare för att kopiera andras arbete.

Jag bryr mig inte om Samsung, jag bara avskyr när folk häver ur sig vad som helst. Nu var det ju du som kom med ett påstående först så får gärna visa lite källor som styrker detta.

Denna diskussion har dock inget med tråden att göra.

Av ajled
Skrivet av anon5930:

Verkligen, jag har skrivit det förr och skriver det igen: förvånad över att LG och partners stämt skiten ur Samsung. Uppenbart att de försöker förvilla kunder, allt från namnet, hur det används, skrivs och fonten.

Scenariot där någon säger till sin förälder att de ska köpa LCD om de har en budget eller OLED om de vill lyxa till det och den stackars föräldern luras av klåpare till personal i närmaste varuhus som i oförstånd eller mutad lurar på intet ont anande konsument en QLED. Samsung är ju bra har folk ofta hört. QLED ser ut som OLED, om de ens inser att det är Q och inte O. Än mindre får de olika apparaterna vettigt demade.

<B>Samsung gör bra SSDer men mer än så känns de som ett oseriöst noname företag som försöker tjäna pengar på andras varumärken.</B>

Vilket skitsnack!

Saxat från wikipedia.

Samsunggruppen (hangul:삼성그룹, Samsung = Tre stjärnor på koreanska) är Sydkoreas största chaebol och en av världens största företagsgrupperingar. Den består av ett stort antal företag, däribland Samsung Electronics, Samsung Heavy Industries och Samsung Engineering & Construction. Själva Samsung grundades 1938 av Lee Byung-chul (företaget ägnade sig från början åt livsmedelshandel och produktion av nudlar), och högkvarteret ligger i Seocho Samsung Town i Seoul, Sydkorea. Företagets VD och styrelseordförande är Lee Kun-hee.
Samsungs haubits K9 Thunder 155mm används av sydkoreanska, polska, turkiska och indiska armén.

Samsung är världsledande inom 60 produkter. 2012 blev företaget världens största leverantör av mobiltelefoner när det passerade Nokia,[2] och är än idag världens största tillverkare när det gäller antalet sålda telefoner.

Av ajled
Skrivet av Yatagarasu:

Folk verkar överdrivet känsliga mot lite sensations-rubriker, nästan så man kan tro att folk är dödligt allergiska.

Om det inte intresserar dig är det väl bara att skrolla vidare eller lämna feedback i behörig forumdel alt. trycka på "rätta"-knappen. Att samma personer ska klaga på samma sak i varje artikel är bara utmattande och kladdar ner en massa istället för att diskutera relevanta ämnen kring artikeln i fråga...

Är mer tröttsamt i mina ögon med alla dessa "omg, Aftonclockers slår till igen"-kommentarer än eventuella clickbait rubriker

Hur en artikel framställs och dess innehåll är väl en relevant diskussion tänker jag? Det kanske finns en lista på godkända frågeställningar någonstans som jag missat. Klart man kan diskutera nyhetsutforming i ett bredare perspektiv i en en egen tråd men nu diskuterades ju denna artikel specifikt.

Av ajled

@johanandersson:
Håller med här, många rubriker som i sig är inte fel men är vinklade och överdrivna för att verka mer intressanta än dom är, d.v.s "clickbait".
Dagspressen är översvämmad av sådana, synd att det sprider sig värre än covid och infekterar sidor som denna.

Av ajled

@Implor: Alla experter och myndigheter är hysteriska, men du har svaret?
Vad jag förstått så är den väldigt mycket mer smittsam än vanliga influensor. Hur som är detta offtopic.

Av ajled

@Implor: Vid hur många vanliga influensor stänger länder ner på samma sätt som dom gör nu menar du?

Av ajled
Skrivet av Irre:

Hade vi haft övervakning så skulle 97% av alla bombdåd, bilbränder och skjutningar klarats upp. Jag röstade nej till EU, och det har jag inte ångrat.

Skickades från m.sweclockers.com

Du har 100% fel, det är jag helt övertygad om.