Inlägg

Inlägg som thx har skrivit i forumet
Av thx

Produkt: Sony CyberShot DSC-RX100 II
Länk: http://www.cyberphoto.se/info.php?article=rx100mk2
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2027197
Pris: 3990kr

Av thx
Skrivet av Meantek:

Hehe. He. Hehe. Hehehe. Regga serienummer, sälj kortet vidare, köparen av det begagnade kortet pajar kortet - försöker reklamera, svaret "det här moderkortet är inte registrerat på dig" kommer, och man sitter där utan garanti alls. Jättesmidigt sätt att slippa betala RMA-kostnader, och dessutom kan man påstå att man har lägre RMA-siffror, eftersom man räknar på kort man faktiskt tar emot och lagar, nekar man dem blir de aldrig del av statistiken.

Att jag inte tänkte på det här tidigare.

Skrivet av Meantek:

Nope, det är sant. Men det finns alltid en möjlighet att vara lite kreativ. Du kan t.ex. välja returadress från RMA hos vissa återförsäljare - om du skänker bort ditt moderkort till en vän kan du alltså skicka in moderkortet på RMA och få det tillbakaskickat till honom - även om garantin egentligen inte ska gälla.

Det är för övrigt frivilligt att erbjuda konsumenten bättre villkor än lagen stipulerar. Allt jag kan säga är att vi lämnar tre år på komponenter, tar butiken som ursprungligen sålt kortet emot det och reklamerar det till oss - då byter vi gladeligen ut det, eller reparerar. Vi skapar inga register utan att specificera garantivillkor för att senare trycka upp det i ansiktet på någon.

Märkliga inlägg från en företagsrepresentant må jag säga...

Av thx

Tack! Mycket bra artikel/video.

Av thx
Skrivet av PeterMagnuss0n:

Kan bero på att du är en minoritet, folk vill ha större skärmar än 4 tum eftersom dom känns väldigt små och är ibland jobbig att använda.

Minoritet? Ja, det kan du väl tro - jag tvivlar dock.

Av thx

Tråkigt att mobilerna är så jäkla stora, var riktigt sugen på att skaffa en nokia men redan vid 4" börjar det bli för stort imo.

Av thx

Märkligt vad folk gnäller, den är enkel att placera ut och man identifierar snabbt vilket företag den tillhör. Bra, helt enkelt.

Av thx
Skrivet av KimTjik:

Jämförelsen med Samsung Galaxy S3 haltar väl ändå betänkligt. Samsung går ifrån en standard till en annan standard, när Apple går ifrån en egen design till en annan egen design.

För mig är det en oerhörd skillnad. Sen att teknik inte kan vara låst till en kontakt för all framtid är ju självklart, eller sitter det fortfarande medlemmar här med COM-ports anslutning till Internet?

I ditt exempel pratar man ändå om en förbättring, vilket troligen inte är detsamma som sker inom dessa egna standarder.

Av thx

Trist att de inte tar in, ett sådant här bord med bruna switchar vore perfekt.

Av thx
Skrivet av Haziza:

Varför ska ni smuts kasta Corsair Sweclockers, dåligt mycket dåligt. Håll sånt här för er själva.

Det hade varit smutskastning om de påstod något som var osant, nu skickade de med Corsairs svar och deras egna motivering. Jösses.

Toppen att det klargörs, jag hade blivit tjurig om jag lagt ut så mycket pengar och fått en blandning. Uppkattar tangentbordstesterna.

Av thx
Skrivet av Ulayo:

Förstår inte riktigt hur man kan byta Opera mot Chrome. Dom är ju som dag och natt. Opera har massor med finesser och funktioner, medans Chrome är extremt minimalistisk.

Skickades från m.sweclockers.com

Bytte för ett halvår sen efter att ha använt opera i säkert 10 år, chrome är helt enkelt kompatibel med så många fler hemsidor. Opera är sjukt trevlig och kvick att använda, men jag behövde alltid ha en sekundär webläsare för de tillfällen då någon hemsida inte funkade (plus att jag blev vansinnig på några småbuggar med jscript).

Av thx

Blev mycket bättre scrolling med det programmet, vart riktigt irriterad på hur dåligt det fungerat med originaldrivrutinerna hittills.

Övrig fråga som jag inte hittar svar på i tråden: Hur kan jag använda mig av mediaknapparna i andra program? Play/pause etc, vill använda för Foobar nämligen, har stängt av mediacenter skiten som dyker upp när man använder knapparna - däremot registreras de inte som riktiga knappar när jag försöker binda de i foobar.

Av thx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hagis2k
Ja det är väl som vanligt ******* intelligent av microsoft att höja priset under en fullt rådande ekonomisk kris, så smart men bill gates har alldrig vart den mest intelligenta mäniskan mig veterligen.

De bör nog tänka över sin prissättning, annars lär de förlora marknads andelar
jag skulle nog byta till linux ist härligt med gnu

Tror du på fullaste allvar att Bill Gates har ett enda litet finger med i spelet när det kommer till prissättningen?

Av thx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joshoa
Hej!

På grund av det här kommer MS inte att få pengar av mig denna gång heller

Haha, ja det var väl en rolig undanflykt?

Av thx
Citat:

Vackert, något som undgick mig när jag provade det. Finns det några vettiga artiklar/diskussioner som går igenom för och nackdelar med XP respektive Vista?

Av thx

Jag vet inte, själv står jag inte ut med Vistas interface alls, men jag kanske missat ifall man kan få det likt Xp. Varje gång jag sitter vid flickvännens laptop blir jag tokig, och kunde inte med att ha det inne på min stationära mer än en dag.

Det allra första jag gör med XP är iallafall att sätta windows classic theme och ta bort alla animationer, hatar verkligen bloatade interfaces. Och ja, min dator kan trots allt klara av all den skiten, men varför?

Läste tråden ivrigt i hopp om att hitta bra motivationer om varför man bör uppgradera till Vista, men tyvärr så verkar folk mer intresserade av att förolämpa varann och att säga att X äger Y (för att jag säger det), istortsett.

Av thx

Jisses vilket hemskt chassi, det är förvisso inte särskilt relevant i denna artikel antar jag. Annars en intressant artikel, som vanligt

Av thx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VictorNorell

Nu sitter jag och skriver på den... tyst som en klocka, svenskt windows, svenska tangenter etc... Jag är sjukt nöjd! Det enda som krånglar lite är anslutningen till det trådlösa nätverket, men vet att fler har haft problem med det, så får väl ta itu med det lite senare!

Mitt trådlösa nätverk gick upp och ner var 5e minut tills jag installerade drivrutinerna. Har inte urlen på denna dator tyvärr men hittade via msiwind.net.

Av thx

Då har man hämtat upp en advent i england för strax under 3400:-, ska man bara hämta upp en ny elsladd från elfa för runt 30pix (för rätt kontakt utan att bråka med konvertrar), hitta en vettig case (vart man nu gör det) och ev. peta in lite mer ram.

Annars flyter den mycket fint.

Av thx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dahl
UK

PcWorld. sitter o spånar då alla säger att man inte kan köra 3gb ram jag tror verkligen att det ska gå 945 ska inte ha något problem att hantera det.

Samt jag ska sätta in en WD 7200rpm 320gb 16mb disk samt ett intel N wlan kort... men 3gb måste fan funka...

Det är Advent 4211 du köpt där då va?

Ska till england nästa helg och satt just och tittade på att handla en på pcworld... läste lite att en del har problem med touchpaden dock vilket oroar lite när man inte kan lämna in den hursomhelst på garantin, det verkar dock vara mjukvarurelaterat.

Av thx

Köpte denna för några veckor sen efter mycket läsande på [H] forum, gick från en 17" trinitronskärm och är riktigt jäkla nöjd. Var mycket paranoid över att allt med eftersläpningar hit och dit på lcdskärmar men har inte lyckats framkalla några själv.

Mycket bra skärm för dess pris, trots alla dessa människor som känner sig lite häftigare när de får en chans att klaga på TN paneler ;).

Självklart finns det skärmar med bättre färgåtergivning men efter alla recensioner jag läst om de dyrare skärmarna har de haft nackdelar som jag inte vill behöva stå ut med när det handlar om såpass höga priser.