Inlägg

Inlägg som frediebubben har skrivit i forumet
Av frediebubben

Har försökt med upplåsning som tyvärr inte funkade, OC @ 3,8 var dock inga problem med orginal volt ody.
Spelar Rift atm och det funkar helt ok med mitt gammla 9600GT (fps@30-40) men om 460 kortet orkar boosta upp med nuvarande cpu vore det som en bra investering med tanke på priset just nu. Har ett Gigabyte GA-M770-UD3 ATX AM2+/ AM3 så möjligt att det kan bli en även 955/965 som är mkt prisvärda också.

Av frediebubben

Cpu bottleneck?

Hej kära kunniga!

Funderar på att uppgradera mitt grafikkort med detta Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC, tror ni att en AMD 555 BE @ 3,8 kommer att bottlenecka eller funkar det? Har för övrigt 2x2 gig ddr2 800mhz.

/mvh Fredde

Av frediebubben

Missvisande temps.

AMD Athlon 64 X2 5000+ Gigabyte GA-M57SLI-S4

Ett litet problem med denna combo...försöker kolla upp tempen med bla. Speedfan och Everest, bägge visar en core temp på 10-14 grader samt ca 25 grader på processorn i övrigt antar jag(fläkthastigheten på cpu kylaren är kopplad till den tempen), i BIOS så ligger tempen även på ca 25 grader, nu kör jag klockat i 15x200 o tempen är uppe i ca 27-28 i BIOS, fortfarande ca 25 i Everest & Speedfan??? Kylaren är Scythe Mine btw.
Efter kontakt med Gigabyte så flashade jag till nyaste BIOS så den biten avklarad.
Vore tacksam för lite hjälp, alltid trevligt att kunna ha koll på tempen ^^

/frediebubben

Av frediebubben

förslag på mobo?

Afton!

Söker tips på bra mobo sockel 775 som ska ha 4 minnesplatser, sitter på 4*512 ddr400 minnen just nu så det kan inte vara DDR2 bestyckat.

/tack

Av frediebubben

menar du 1 Raptor=OS, 1 Raptor=Spel & 1*250gig=Lagring, rakt upp & ner?
Varför i sådana fall?

Av frediebubben

hm...ok...anledningen till att jag skulle vilja testa Raid0 är jag spelar en hel del mmorpg...O.o...(DAoC) och det är en ganska stor mapp med zoner & annat smått & gott som ska laddas när man spelar, funderar på om man skulle ha nytta av en Raid0 för detta eller om man klarar sig gott på att köra en "solo" Raptor som system/speldisc?

Av frediebubben

mmm...de e klart, men nu så har jag just fått "nytillskottet", 1 Raptor & Antec P180, skulle vilja köra Raid0 med Raptors så har jag det mesta fixat för ett tag framöver.
Nån som kan ge ett snabbt svar på min fråga angående att köra 2 stycken Raptor i Raid0 samt ha En 250gig som lagringsutrymme, funkar det?

Av frediebubben

Raid0 med Raptor?...

är en planerad uppgradering till mitt system, frågan som återstår är då om man kan ha dessa i Raid0 samt en "solo" 250gig HD för lagring eller?

Total n00bie på detta med raid så det kan komma fler frågor...:P

Av frediebubben

ok, det stora problemet i detta är att den fryser/reboot när jag pressar den rejält, mao kör dubbla accounts upp i DAoC(mmorpg), för att vara säker så öppnar jag sidplåten om jag vet att ska sitta uppe en stund...har riktigt strul med att bränna en BIOS flash skiva med filerna från FJC, de har bara lagt upp en fil for disk flashning och den vill inte fungera om jag bränner dessa filer på en botbar cd...:/...hoppas saker och ting kan lösa sig med fräsht BIOS...annars blir det faen vattenkylning ...hehe

//mvh

Av frediebubben

Prescott problem...

...ok, trodde jag gjorde ett bra köp på en Scaleo800...men icke, fick värmeproblem redan från början o efter lite snack med supporten så bestämmde jag mig för att fixa till det själv med en Zalman 7000cu+2 papz 80mm front/bak, bytte även till Zalman 700cu på grafikkortet, ny AC5 på alla kylare
Idle: 54-55
Load: 75-80
Trixat med cpu:n ett par gånger o bytt pasta o kollat mangden osv...fortfarande samma...vad göra?

Av frediebubben

Frysning av skärm

Hej alla,

Skaffade en Scaleo 800 från jobbet i höstats och var helt nöjd med den med tanke pa priset. Helt snart märkte jag att den totalt undermåliga kylningen var tvungen att åtgärdas så det blev så här denna konfig:
P4E 3.4, ATI X800XT, Audigy SB Plat., 2*512 pc400, WD SATA 250gig.
Nyligt iplockat: Tagan480w, 2'512 pc400, Zalman 7000cu, Zalman 700cu, 2'paps 80mm(en i front, en under nätagg)

Nu till min fråga, innan jag började stoppa in de nya grejerna så när värmeproblemen uppdagades så frös helt enkelt skärmen o gick ej att ta sig ur förutom med "sladden ur", nu efter bytet av grejorna & med både cpu+gpu pa lägsta effekt så fryser den efter ca 1 timmes spelande(kör DAoC, har 2 account uppe samtidigt vilket tar en hel del effekt), fläktarna på full effekt inga problem. Så, är det gpu eller cpu som blir för varm? Kan ej få ut temp från cpu pga FS kasssa bios...:(, gpu ligger på runt 60-62 på full effekt när jag spelar med 2 accounts. Vet inte vad den kan gå upp till när jag kör på lagsta effekt.

//tpf

Av frediebubben

Tack så mycket för snabbt svar, kollar upp det med en gång

Av frediebubben

Tyst nätagg runt 500:-...

finns det? Har planer på att få ner volymen på mitt nya system som har en Zalman 7000cu & 3 papz 80mm...

//tack på förhand

Av frediebubben

Tack för era svar, men jag skulle vilja vidareutveckla den här frågan:
Ni där ute som har en liknande processor, vilken kylare använder ni med bra resultat och låg ljudnivå? (låg i mina öron är max 25db),
vattenkylning är ingen valmöjlighet för tillfället.
Kollade upp ovan nämnda Zalman fläkt och fick höra att den kan brumma upp i runt 35db om det går hett...frågan är ju vad den tycker om en 3,4 prescott?...

//mvh

Av frediebubben

Tyst, bra kylare till P4.3,4Prescott?

Mkt trött på centraldammsugaren i nya burken, någon som har ett bra tips för detta ändamålet?

//tack på förhand

Av frediebubben

Avtalet gäller för 36 månader, har inte kollat netto löneavdraget, skulle tro att det blir runt 375:-/mån.

Av frediebubben

Personaldator, vettig?

Denna burk är vi erbjudna:

Specifikationer
Processor: Intel Pentium 4 3,4 GHz HT (Prescott) , 1024 k, FSB 800MHz Moderkort: Grönt moderkort med INTEL Grantsdale i915 PE chipset Minne: 1024 MB DDR RAM / 400 MHz (2 st 512 MB) Hårddisk: 250 GB SATA HD (7200 rpm) Grafikkort: ATI RADEON X800 PRO, PCIe x16 Grafikkortsminne: 256 MB Ljudkort: Audigy 2 Med frontpanel Högtalare: Flat Panel Pro med Subwoofer Portar: FireWire, USB 2.0 Optisk enhet 1: 16x DVD Optisk enhet 2: Dual layer DVD brännare (plus & minus format) Minneskortsläsare: Mediabay Cardreader, 6 st olika minnestandards: SD (Secure digital memory stick), MMC (MultiaMedia Card), CF (Compact Flash), MS (Memory Stick), IBM (Microdrive and compatible) och SM (Smart Media memorycard) mm Modem: Modem K56V90 Nätverk: Ethernet 10/100 , onboard Tangentbord/mus: Trådlöst tangentbord och optisk rullmus – SLIM LINE

552 kr/mån

Fujitsu/Siemens är märket, vad tror ni?

Av frediebubben

Dual channel?

Har sett det dyka upp lite här & där....n00bie fråga!
Vad är det+ kan nån förklara på ett enkelt sätt och kan jag använda det med mina nya twinmoss 512 sdram?

Tack på förhand...;)

Av frediebubben

Instabilitet efter uppgradering...

Satte just in lite friskt blod i burken
xp1600--->xp2400+Whisperrockfläkt för max xp3200 20db
GeForce2 pro--->Leadteck ti4200 128
2*NoName512sdram--->2*Twinmoss512sdram+1*512sdramNoName

Allt gick geschwint att få in och använde en drivercleaner för att få bort de sista resterna av tidigare detonator...
ett problem har uppstått, vid ett par tillfällen har den kickat ut mig när jag lirat DaoC, inte som det kan bli när man går LD utan blixtsnabbt utkickad!
I event loggen får jag inget felmedelande alls...
funderar på om det är noname minnet som spökar ihop med twinmossarna...
nån annan som har ett förslag? ska kolla att plocka ut noname minnet efter jobbet idag.(defragmenterade under natten nu så det kan ju kanske hjälpa osså...)

Av frediebubben

Bästa detonatorn för ti4200?

Köpte just ett Leadteck ti4200 128...
nån som har koll på bästa detonatorn?

Tack på förhand