Inlägg

Inlägg som lillakotten har skrivit i forumet
Av lillakotten

@kinc: Tack för ditt svar, jag laddar alltid ner senaste firmware direkt de blir tillgängliga. Tyvärr hjälpte inte heller Version 3.0.0.4.382.11572 mot min enorma roaming problem och att jag behöver starta om enheterna en gång i veckan för att allt ska lira.

Enheterna har blivit mycket stabilare sedan jag köpte Lyra 3-pack i Oktober 2017, men långt ifrån samma driftsäkerhet som mina tidigare Asus routrar. Jag förstår att det är nya utmaningar med 3 separata routrar som ska prata med varandra och enheterna så det är inte rättvist att jämföra med en singel router.
Men om vi ställer era mesh produkter mot konkurrenternas produkter så ligger ni inte så bra till när det kommer till stabilitet.

Jag har varit nöjd med mina Asus routrar i alla år men nu lutar det tyvärr åt att jag helt enkelt får ge upp.

/lillakotten

Av lillakotten

För min del har det blivit kabel som backhaul de senaste månaderna, men ändå måste jag starta om enheterna en gång i veckan. Och roamingen fungerar inte alls bra, får auth fel och eller "ingen internetkoppling" varje gång mobilen vandrar från en accesspunkt till den andra.

@ROG_Johan Hur kommer ni från Asus sida att möta denna kritik i framtiden mot produkten? Det är ju helt uppenbart stora problem för alla kunder som köper denna produkt. Hur länge ska ni fortsätta hänvisa till en servicedesk som endast säger att vi ska fabriksåterställa enheterna och köra senaste firmware, hjälper inte det så ska enheterna genast skickas på service som ändå inte ger något.

Nu får ni väl ta tag i detta och fixa en riktig åtgärd, innan ni tappar fler kunder.

/lillakotten

Av lillakotten

Backhaul med kabel fungerar bra för mig, satte först upp allt trådlöst sedan anslöt jag en kabel mellan port 2 på huvudenheten och port 1 på slaven.

Vet dock inte om det är appen som buggar ur totalt ibland för helt plötsligt visar den att den har tappat kopplingen helt med huvudenheten, men efter en forcerad omstart av appen så blir det tre gröna linjer igen.

Jag kör min huvud Lyra kopplad med port 1 till min mediakonverter.

Av lillakotten

Nu har det varit stabilt i 5dagar, har endast haft ett tillfälle när jag fick göra om synken mellan Lyrorna. Har bra fart fart med alla min enheter enstaka tillfällen när roamingen är lite seg så sjunker det till just under 100Mbit.

Backbone med TP-kabel gör susen för mitt hus som inte är optimalt för WiFi.

/lillakotten

Av lillakotten

Dra mig baklänges! Nu fungerar det med senaste Firmware! (3.0.0.4.382_11389-g6e1042e)VM i firmware namn?

Nätverket har varit uppe och stabilt i två timmar nu med last och 25 enheter uppkopplade utan att det har hänt något spännande.

När jag satte upp nätverket så klagade den på signalstyrkan tidigare än vad den har gjort förut, där det har varit "Bra" mottagning med de gamla firmwaren tyckte nu appen att det var "Dåligt". Så fick flytta ihop Lyra enheterna något. Jag har App version 1.0.0.0.38 i telefonen.

Men nu saknar jag bara funktionen att köra kabel mellan huvudenheten och någon av de andra APs. Se där! Nu fungerar det med kabel mellan enheterna också med senaste Firmware!

/lillakotten

Av lillakotten

Jag har precis skickat tillbaka min första Asus Lyra, huvudenheten blev väldigt varm när båda satelliterna var uppkopplade mot den. Tappade nät hela tiden med mina mobila enheter och fick upp att det inte gick att få ett IP-nummer, efter att ha satt statiska IPen på alla mina enheter så fungerar det bra i ~5min sen tappar de kopplingen och så dyker det upp "autentiseringsfel".

När jag seriekopplade satelliterna så fungerade det bättre men bara i ~15min.

3 återställningar av alla enheter och nya nätverk men inget hjälper.

Väntar nu på min andra Asus Lyra så hoppas det var ett dåligt ex, men det verkar inte lovande när man läser denna tråd.

/kotten

Av lillakotten
Skrivet av )ExecutoR(:

Sån ska jag hem och skriva ut på min 3D-printer!

Jag beställer 2 direkt!

Av lillakotten
Skrivet av Cyberhof:

Tjena!

Massa text

Har du testa att slå av strömsparfunktioner och och andra funktioner i BIOS? Jag hade problem med 3820n när jag gick från multipel OC till ökad BCLK. För övrigt så ligger min stabilt som urberget på 4,3GHz med 1.185Vcore så 1.350 låter saftigt.

/lillakotten

Av lillakotten
Skrivet av Dubadai:

Såg att du hade allt ditt i ett R4, hur är temperaturerna med allt i en sån liten låda. Köpte precis ett Cooler Master ATCS 840 på rea för 990kr. Det är ju dock fruktansvärt stort, men allt håller sig väldigt kallt. Körde Prime95 idag och max temp var 70c. 24 grader i rummet.

Det går ganska bra, luftflödet får tweaka lite för att hålla bra temps. Blir dock ett komplett vattensystem och större chassi i sommar.
Ganska bra temps, både jag o min vän ligger runt 67c med 24c i rummen nu.

Av lillakotten
Skrivet av Dubadai:

Perfekt! Antar att man inte behöver mer än 4,3 som 24/7 clock...

Den har inte flaskhalsat än iaf. Såg dock att den gick upp lite nu i varmare tider..

Av lillakotten

Min ligger på max 65c @4,3GHz med 1.188Vcore med Intel vattenkylningen. Dök ner när jag fick ner volten.

Av lillakotten

Hi,

I'm running 670 FTW in SLI and I'm trying to update the BIOS of my older card. When I run the update utility it says that I have 80.04.4B on both cards. But when I'm checking the System information in the Nvidia control panel it says that the older card have the 80.04.31 BIOS. Do I need to take the newer card out before the BIOS update of the older one?

//lillakotten

Av lillakotten
Skrivet av Fizzen:

Okej! Så du är nöjd med köpet eller hade du velat ha köpt tex corsair eller Noctua NH-D14 om du skulle göra om köpet?

Mvh Fizzen

Jag är kanon nöjd! Tycker den är snyggare också än H80. Jag vart riktigt förvånad hur mycket den klarade av. Dock kan orginalfläkten leva om lite tyvärr då lagerdelen i dem inte känndes som de bästa på marknaden. Men med två stycken Noctua Nf-F12 så vart den tyst och idlar runt 30c.

/lillakotten

Av lillakotten

Jag har den i min burk för tillfället med PnP. Aldrig gått över 65c med min 3820. Något tjockare radiator jämfört med H60. Går väldigt tyst, inget bubblande eller vinande.

//lillakotten

Av lillakotten

Har ni några s2011 X79 modermodem på gång?

Av lillakotten
Skrivet av Gigabyte_Matti:

EZ Setup för X79 supporterar enbart EZ Smart Response.
Det innebär uppdatering av BIOS till senaste versionen, samt ominstallation av Windows.

Ifall du vill använda EZ Setup - EZ Smart response, ska SATA mode vara RAID och Intel Rapid Storage Technology ska vara satt till IRST.
Därefter ominstallation av Windows, då är standard RSTe.

Tackar!

/lillakotten

Av lillakotten
Skrivet av Gigabyte_Matti:

Hej,

Har du testat med den senaste versionen av EZ Setup?
http://www.gigabyte.eu/products/product-page.aspx?pid=4050#ut...

Samt installerat in senaste Chipset drivrutiner (Intel management Engine Interface samt Intel INF Insallation)

Tja!

Jag tog alla de senaste drivarna från hemsidan samt applikationerna när jag installerade Win8 förra veckan.

//lillakotten

Av lillakotten

Hej!

Varför fungerar inte "EZ Setup" i Windows 8 Pro 64 med X79-UD3 mobot? Får bara upp "This chipset can't be supported" när jag försöker starta applikationen. Har senaste BIOSet från hemsidan.

//lillakotten

Av lillakotten

Testat att göra ett stresstest?

Mitt första 670 dog ibland när jag lirade BF3, efter 3D mark 11 så visade det sig att något var fubar med kortet. Samma sak har hänt två bekanta med 670 kort.

/kotten