Inlägg

Inlägg som blubbis har skrivit i forumet
Av blubbis

Såhär ser det ut. Förvillande lika resultat. Men den ena ratade nasen direkt och den andra gick att lägga till, men med en drös med varningar - har för mig 50-70 st - när jag gjorde en lagringspool först. Sen tog jag bort den och gjorde en ny med bara HGST-diskarna tills jag kommer fram till vad jag ska göra.

http://forumbilder.se/H839G/sweclockers.jpg

Bilden blev liten när jag la upp den, men tror det fortfarande går att läsa utan problem.

Av blubbis

Tack för svaren. Jag har haft lite körigt i början av veckan och inte hunnit kolla nåt på det här. Men jag ska starta ett support case då få se vad de säger.

Jag kan lägga upp testresultatet imorron om jag får tid.

Av blubbis

WD Red pro och Synology kärvar

Jag har en Synology 916+ som jag köpte för ett och ett halvt år sen tillsammans med två WD Red Pro 6TB diskar (WD6002FFWX). Av olika anledningar så installerade jag inte grejerna tills nu när jag köpte ett par 6TB HGST-diskar, så de har bara legat på hyllan oöppnade och oanvända. Nu när jag satt i diskarna så varnar Nasen för skadade sektorer på WD Red-diskarna.

Den ena går inte ens att lägga till i lagringspoolen. Den andra går att lägga in men med varning för skadade sektorer. Det är helt oanvända diskar, har legat säkert förvarade sen jag fick dem. Jag plockade loss diskarna och stoppade in i datorn och körde WD Data Lifeguard Diagnostics och där indikerade det visserligen att det fanns skadade sektorer, men hårddiskarna passerar testen. I rapporten finns det ju ett threshold-värde som inte understigs och då får man inga nya på garantin såvitt jag förstår.

Det är ju inte kul med skadade sektorer, men om det håller sig så över tid så har det väl mindre betydelse, men den ena disken kan inte läggas till i nasen. Hur fan löser man det? Det är ju inte kul att behöva kassera sprojlans nya diskar för 5-6000:- heller.

Nån som har nån bra idé eller teori, missuppfattar jag resultatet av testprogrammet?
Jag börjar bli orolig att jag börjar bli för gammal och dum för att hålla på med sånt här längre. :-|

Av blubbis

Nu ligger min på posten redan, det gick fort.

Jag har troligtvis inte tid att packa- och koppla upp i helgen, men om jag lyckas ta mig samman så kan jag ta lite bilder samtidigt.

Av blubbis

Sådär, då har jag oxå beställt en få se då..

Jag lär nog bli nöjd hoppas jag.

Av blubbis

Beställde en från Dream-seller den 26:e fick den idag. Det är verkligen bättre än jag trodde. Kan inte se en enda död pixel, men har inte gjort några test eller så utan bara kopplat upp kollat lite lätt. Den jag köpte kostade ~360 dollar (pixel perfect) och jag får betala 647:- till DHL, så det landar runt 3150:- klappat och klart. Blir nästan exakt om man räknar priset i dollar, lägger på momsen och tar gånger sju. Det är sinnessjukt vad man blir luggad på valutakursen av både paypal och kortföretagen.

Fan enda problem nu är att jag precis bytt dator på jobbet och fick så jävla dålig bild på min fina dyra CRT-skärm att jag lär byta. Hur ska jag övertala chefen att vi måste köpa ny skärm från Korea?

Nån från Sverige som kostar uppåt 6000:- lär det tyvärr inte bli.

Av blubbis

Om man köper den här datorn från cdon, hur funkar det med garantin om man plötsligt vill sätta i fler hårddiskar eller grafikkort eftersom?

Det var många år sen jag köpte en färdigbyggd dator till mig själv så jag måste fråga.

När man köpt på jobbet så brukar det aldrig vara några problem, men det kanske är olika på när man handlar privat och från ett sånt ställe som cdon tänkte jag.

Av blubbis

Det verkar skita sig. Jag skruvade loss adaptrarna och andra-utgången på grafikkortet var en vanlig VGA-utgång. Att jag inte såg det direkt, ibland är man bra puckad. :-/

Då hittade windows iallafall rätt på att monitorn klarar av upplösning upp till 2048x1536 och alla upplösningar och frekvenser blev synliga, men det är fortfarande suddigt även om det blev lite bättre.

Det är nog som ecidemon säger att dom snikat in på den analoga sidan och bandbredden inte riktigt räcker till när det blir lite högre upplösning.

Aja, får styra iväg till monitor-forumet och läsa lite mer istället och hitta en ny monitor.

Tack för svaren iallafall.

Av blubbis

Jag kom på att det kunde vara adaptern igår kväll. Ska prova det det första jag gör.

Skärmen är lika perfekt som den alltid har varit när jag kör den gamla datorn med nåt gammalt geforce-kort 8600 eller nåt tror jag.

Jag använde den inbyggda funktionen för att göra en egen upplösning för i Windows 7 så finns inte min skärm utan det är bara pnp-skärm. Så den högsta upplösningen man kan välja egentligen är 1280x1024 om man inte gör en egen upplösning.

Vad är nåt bra program för att pilla till egna upplösningar och sånt? Powerstrip?

Av blubbis

CRT-skärm med Windows 7

Ny postare på forumet fast jag läst det mesta här i många år.

Jag har precis bytt dator, och gått från Windows XP till Windows 7.

Jag kör med en 22-tums CRT 1600x1200 (Lacie Electron blue) och en liten LCD 1024x768.

Nu när jag hänger på nya datorn (Geforce GT 630) och kör igång så blir bilden på CRT-skärmen suddig på gränsen till oläslig. Det ser ut som en gammal 14-tummare i för hög upplösning och non-interlaced ungefär. Det gick inte att välja rätt upplösning från början så jag valde anpassa och skapade en egen upplösning 1600x1200 85hz som jag alltid använt på den gamla datorn.

Nån som har nån idé eller teori?

Jag vet att jag har en gammal skärm och allt det där men så bra som den här CRT-skärmen är så år det ett jädra nerköp att skaffa en 1080x1920-skärm som både är mindre till upplösningen och i reell skärmstorlek på skrivbordet.

Hoppas nån smarting har nåt bra svar här.