Inlägg

Inlägg som Knarra har skrivit i forumet
Av Knarra

Har kört endast projektor i typ 10 år. En Benq 720p ger en helt ok bild i min mening även om säkert många skulle spy på den. Tänker jag uppgraderar när lampan ger upp känns dumt att göra sig av med något som fungerar. Vi tycker en takhängd projektor är snyggare möbel än att behöva möblera med en TV. (The frame skulle kanske kunna vara godtagbar) Under sommaren måste man mörklägga rummet vilket är lite bökigt men vi tittar mer på vintern.

Min tanke är att om man ofta vill titta under dagen eller bara ha något "skräp" på i bakgrunden så krävs TV. Då tycker jag ni bör satsa på en bra tv och skippa projektorn. Men om ni mest tittar dedikerat om kvällarna kanske projektor är mer nice tack vare storleken.
Tänker som Laxpudding att de där mobila projektorerna nog inte är så vettiga att använda ofta hemma.

Av Knarra
Skrivet av Muyfa666:

Jag och min fru är oense om en stor, fin vit vägg hemma.

Hon vill ha fotovägg och jag vill ha TV-möbel, så då kom hon överens om att det blir fotovägg... :-/

Det slog mig dock att det borde gå att köra projektor med en filmduk i taket som går att fälla ner och upp vid behov.

Då kommer frågorna;

1. Finns det filmduk som man kan fylla ner och upp med fjärr?

2. Finns det projektor som klarar det mesta en värsting-TV klarar, alltså 4K UHD 60hz och gärna om det går att ställa om till 1080p 120hz, helst med HDR och allt bling-bling? Får ju inte vara för högljudd heller. Prio film & TV, men är ju trevligt om det går att spela med.

3. Fungerar det med någon form av HDMI-växlare? Tänkte att man drar en lång kabel till projektorn som sannolikt blir takhängd och sedan växlar man källa på marken så att säga.

Några kunniga i saken där ute?

HDMI-växlare tänker jag är din reciever. Den brukar även driva dina högtalare. Om ni inte redan möblerat med högtalare i rummet misstänker jag att det kan bli nästa "kompromiss" i inredning. (Hemma hos mig blev kompromissen lite mindre högtalare än vad som är optimalt)

Av Knarra
Skrivet av LJN:

Den här köpte jag till husvagnen förra året och det är en "hygglig" TV. Samsung Q50 32" Finns att köpa på vissa ställen men är dyr, tom. dyrare än en motsvarande större.

Sen köpte jag en ny köks-tv för några månader sedan och då blev det en LG 32" FHD (1080p) Och jag valde den för att få en IPS panel av bra kvalité med utmärkta betraktningsvinklar. Och bilden är faktiskt riktigt bra i dagsljus/belyst kök.

LG 32"

Tack för tipsen! Kändes det värt med de extra tusenlapparna för Samsung om du gjort om valet eller är LG gott nog i din mening?

Av Knarra
Skrivet av Knarra:

Lite segt då the frame specifikt är byggd för att inte kunna fästas med VESA om jag förstått det rätt. Men bra tips att kanske inte lägga pengar på någon nyare annan 32" i så fall.

Eller ja, såg att Samsung erbjuder andra 32 tum QLED så förmodligen samma som the frame.

Av Knarra
Skrivet av Laxpudding:

Full HD-TV är sedan 2015 circa främst en fråga om gamla panelproduktioner. Så det finare utbudet av hyfsat modernt snitt torde vara Samsung The Frame i 32-tum. Resten som finns där ute är ODM-byggen likt Sonys W-serie eller OEM-byggen i just bottenskrapsklassen.

Lite segt då the frame specifikt är byggd för att inte kunna fästas med VESA om jag förstått det rätt. Men bra tips att kanske inte lägga pengar på någon nyare annan 32" i så fall.

Av Knarra
Skrivet av perost:

Det är nog en kombination av låg efterfrågan och att det är dyrt att anpassa tillverkningen för en viss storlek, så det är troligtvis inte särskilt lönsamt att tillverka moderna TV-apparater i den storleken. Vill du bestämt ha den storleken så är nog det vettigaste en 32" datorskärm med någon extern ljudlösning. Annars är det vid 43" som utbudet av 4K TV börjar ordentligt.

Svårt med plats för extern ljudlösning när skärmen/TVn är monterad på en svängbar arm som jag borrat fast i väggen. Ett "krav" från frun här i huset var att man skulle kunna fälla bort TVn när man inte tittar. 🙂

Av Knarra
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

TV på 32" räcker med 1080p skulle jag säga. Har själv tittat och ser inte pixlarna. Därmed sagt, finns säkert men inte många som köper 32" tv idag oavsett. Tom de minsta på Ica är 40" 4k för 4000kr.

Skrivet av AkUs:

4k på 32” ger förlite, tillgång o efterfrågan.
Pixel hysterin är tyvärr lite av något som hemsöker oss. I detta läget har tillverkarna rätt o ”kunden” fel

Ah tack för input. Kanske får bli en lite finare 1080 tv framöver då. 🤗

Av Knarra

Såg den men det var en så udda fågel att jag nästan utgick från att något var lurt. Gissar att det egentligen är en billig datorskärmspanel. Annars tänkte jag att fler tv-leverantörer skulle erbjudit något liknande.

Men visst du har rätt i att det verkar finnas.

Av Knarra

Varför säljs inga 32" TV med 4k?

Vi har inte haft någon tv i vår familj på över 10 år. Har klarat mig med pc-skärmar + projektor.

Kände dock att jag ville komma ifrån skrivbordsstolen efter att man jobbat på den en hel dag utan att uppta hela vardagsrummet för projektortittande.

Därför så har jag installerat en liten tv på en arm från väggen till vår gästsäng. Perfekt för att lägga sig och kolla på något själv. Eller för att låta barnen titta på något ibland.

Jag bedömde att en 32" var den optimala storleken och köpte någon äldre Samsung smart-tv från market place. Tänkte att bilden nog skulle vara helt ok men känner redan nu att man nog skulle vilja ha något bättre...

Blev dock förvånad över att det inte säljs 32" 4k tv. Endast 720p och 1080p kunde jag hitta.

Vet någon varför det inte säljs TV-apparater med 4k som 32"? Tänker att jag egentligen klarar mig med en 32" datorskärm +Chromecast skulle göra jobbet men högtalarna i dessa brukar inte riktigt leverera om man säger så. Någon som har erfarenhet?

Kanske är jag helt fel ute med mitt 4k-suktande. En bra 1080-skärm kanske skulle göra mig görnöjd...

Av Knarra

Tackar! På grund av svalnande datorintresse och minskad dötid på jobbet kikar jag inte in här lika ofta längre. Men detta inlägg är anledningen till att jag ändå kommer tillbaka då och då. Känns på något sätt verkligare när man får läsa det här på forumet än någon random sida på nätet eller någon artikel i någon tidning.

Av Knarra

@Litenskit: Ah! Nissan Note! Kul att hitta någon som också insett storheten i denna lilla bil. Jag äger inte någon själv men fick hyra en sådan när vi var och turistade kring Malaga. Kärlek vid första kilometern eller vad man nu ska säga. Tyckte den var fantastisk. Skön att köra och enkel att parkera i stadstrafik. Tyckte jag hade bra utsikt och såg omkring mig bra vilket jag har har problem med i en del andra bilar. (är endast 1.68 lång) Största nackdelen är väl att min sambo tyckte den var ful som skam och att jag hade önskat en starkare motor än den vi hade fått när vi körde på bergsvägarna kring Malaga. Nu har jag löst problemet med uppsikten över trafiken och motorstorlekten genom att köra XC90 V8 som också har skjutbara baksäten. Men skulle aldrig ha skaffa en sådan om jag behövde pendla med bilen eftersom den drar svinmycket bensin till skillnad från Nissan Note och Aygo.

Sorry, blev lite off topic. Min erfarenhet av Aygo är enbart goda. Har varit på en Sverigesemester med en sådan och tycker den står sig bra. Bara man vet vad man köper så är det inga problem. Det är ju ingen premiumbil direkt. När jag använde sådana som pool-bil på jobbet så kände jag det som ett uppåtlyft när jag fick glida hemåt i min 940 som jag hade på den tiden. Men du säger att du har en fin Volvo när du vill ut och finåka.

Av Knarra

@Wiczor: Ah, smart. Såklart, så måste det vara!

Av Knarra

Antar att Sombra släpps lagom till Hallowen?

Av Knarra

3

Av Knarra

@elkeR: Okej då. Du får 10 extra av mig. Men är du borta 21 s så åker du ut!

Av Knarra
Skrivet av elkeR:

Du verkar inte riktigt förstå vad jag menar. Det jag menar är att man åtminstone kan få lite mer än 10 sekunder. Anledningen att man lämnar i picking phase är just för att man inte ska Förstöra spelet, förstöra viktigt momentum som början av ett game faktiskt är.

Fråga; vill du hellre att en person lämnar ett game i picking phase för att komma tillbaka efter 20 sekunder men fortfarande innan spelet har startats eller vill du hellre att personen lämnar när gamet har startats för att komma tillbaka 20 sekunder, efter en viktig första fight?

Känns som en nobrainer för mig.

Annars får vi väl bara inte hålla med varandra

Öh, jag tror jag förstår vad du menar. Du vill att tiden ska förlängas för möjlig reconnect i början av ett game. Jag förstår dock inte syftet med detta. Varför måste någon starta om spelet efter man sökt ett game? Väl smartare att starta om spelet innan man köar nytt spel? För mig är det en no brainer. Först starta om sedan köa!

Men visst om jag måste välja på de två alternativen du gav mig så vill jag ju inte att du ska sticka mitt i en fight! Bättre om du reconnectar precis efter du dött. Då har du ändå en liten spawntime som är dötid och dessutom är det ofta strategiskt rätt att vänta in sina kamrater efter du dött istället för rusha in solo och dö igen.

Du verkar inte förstå utvecklarnas syfte med att inte tillåta disconnects i början av spelet. Syftet är att strikt motverka folk som köar ett spel och sedan "går och gör sig en macka". Och kanske råkar vara afk första 2 minutrarna som ju är så viktiga för laget. Som du säger så verkar vi tycka olika. Och så länge som spelet är så som jag vill så är jag nöjd :). Antar det inte är någon jättestor fråga för dig heller nu när du vet hur det fungerar så är det ju lätt att göra rätt.

Av Knarra
Skrivet av elkeR:

Förstår vad du menar, men är det inte dumt mot laget att man lämnar när matchen väl har börjat och du behövs i fighterna? Är det inte bra mycket bättre att du kan disconnecta och rejoina i picking phase? Finns som sagt gott om tid där

Hur ska de veta att du tänker disconnecta med flit för att sedan komma tillbaka? Tycker det är bra att man får en ny match om någon lämnar i början. Om jag redan investerat 15 minuter i ett jämnt game ger jag gärna någon som råkat rycka ut sladden en chans att komma tillbaka, men om jag inte ens börjat spelet varför då vänta 2 minuter på att någon kanske kommer tillbaka. Mycket bättre att få söka om.

Av Knarra

@elkeR om någon sticker i början av matchen så stängs hela matchen ned så då kan du inte reconnecta så det låter inte osannolikt.

Vänta några minuter in i matchen innan du startar om spelet. Eller ännu hellre starta om innan du joinar ett game.

Av Knarra

Ojdå såg att jag var lite sent på bollen. Men ja, de senaste tre är ganska snarlika. R4, i5:a och ett 1070. Måste ge props till Kethsi som var bäst på att hålla sig till budget.

Av Knarra

Mitt förslag på dator för 12,5k. Om datorn främst ska användas till spel är en i5 att rekommendera och lägga så mycket krut som möjligt på grafikkortet.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9687151/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9687151/